101030
.
  • ZsirosKenyer
    szegény még nem tudja hova került és mire vállalkozott..
  • SötétBarom
    xDDDDD LoLz
  • I.C.ram
    annyira fos ez a crastyling amúgy. Nem lehet rákeresni normálisan autótípusokra. Nálam legalábbis tök tetű, és nem csinál semmit, aztán kifagy.
  • I.C.ram
    jaja azt én is néztem! :D Szegényt betámadta egy suzukis, hogy illesztési hézag van a kocsiján :D red87 klubtag, mostmár klubvezetőségi tag is a régi swift klubban :P

Veszélyesek a suzukisok nagyon.
  • SötétBarom
    Csocsó @ carstyling :D
  • G_ArchAngel #60952
    Skoda Vateráról - vót'má?
  • R0zs0máK
    AE86 @ Carstyling :)
  • Borg
    Szerintem ez csak valami amerikai változat.
  • DJ BP
    kár hogy nem Lanceres a Galant
  • Máté94
    Touran után Routan:D2009 Mitsubishi GalantCamaro Ausztráliában
  • DJ BP
    hátulját kellett volna inkább szögletesíteni pont sztem :)

Kereklámpával meg mostanában leszámol a Merci, mintha ördög lenne :))
  • SötétBarom
    Ülés
  • cement
    de legalabb nem fazik a fejed meg a nyakad. amugy az elozonek az eleje jobban bejott, meg jo hogy nem basztak el a hatuljat is.
  • I.C.ram
    Azok az ülések :D Mintha valami droidok ülnének a kocsiban :D
  • GregSB
    Ratyi
  • pszihopata
    Bármilyen jó állapotú a motor,rövidtávon használva mindegyiknek felmegy a fogyasztása.
    Van amelyik kocsi csak dúsított üzemmódban jár hónapokig 1-2 kilóméteres utakon,a katalizátor tele dzsuvával ott kijöhetnek hajmeresztő értékek.

A dízeleknél a sokkal nagyobb finomságú porlasztás miatt alig van különbség télen.

A benzineseknél is a modernebb befecskendezősők már takarékosabbak,mint egy karburátoros,amibe ilyenkor dől a benzin.

• dieselG
    Kevésbé hozzártőként annyit mondanék, hogy valóban sokkal inkább a motor állapotától függ, ha télen a fogyasztás hirtelen megugrik indokolatlanul, de úgy, hogy korábban nem volt kiugróan magas értékű a fogyasztásnövekedés hideg időben.

Tegnap éjszaka fel kellett mennem Kassára, ami innen 210km-re van, országutakon keresztül, 80-90-el prüntyögve (nem siettem). Nagyokat néztem, hogy kb. 4,5 literre jött ki az átlagfogyasztás -1 fok kinti hőmérséklet mellett. (Opel Astra 1.6i 8v)
  • pszihopata
    'amúgy az mitől van, hogy télen többet zabál minden? még üzemi hőmérsékleten is... "

Leírtam hogy télen miért eszik minden többet!
    Hogy is méri,hogy üzemin mennyit eszik?Egyszuszra egy tank?
    Így mérte?

Azt is leírtam,ha hosszútávon is sokat eszik,mit nézessen meg!
  • Borg
    Nem arról van szó kinek van igaza, de akkor miért irod az ő esetére, amikor egyértelműen nem a hidegüzemi dúsított fogyasztásáról volt szó? :)
  • pszihopata
    Attól még hogy több az oxigén és üzemanyag,nem romlik a hatásfok,csak nő a teljesítmény.
    Hideg párás időben minden motor erősebb,persze ez nem jelent sokat.

5000 méteren vagy 40 fokban persze sokkal gyengébb!
  • pszihopata
    Nem ezért!Már leírtam miért!

Persze másnak nem lehet igaza,mi?
  • Borg
    Jó ez rendben is van a dúsításos üzem erejéig :) De amikor 90-el országuton megy, akkor már a lambda alapján mér keveréket.
  • Borg
    Igy van. Ezért fogyaszt valami általánosan többet télen, és nem csak városban hidegen hajtáskor.
  • pszihopata
    Előre kiszámított értékek alapján dúsít a programm szerint.Ehhez csak a hőmérséklet és páratartalom kell neki,és a komolyabbakban a tengerszint feletti légnyomás.
  • pszihopata
    A hideg miatti több oxigént meleg üzemben is kompenzálniuk kell a modernebbeknek.
  • Borg
    De központi befecskendezésnél honnan tudná hogy kicsapódott némi üzemanyag? Lambdával csak meleg motornál tudná mérni, akkor meg már nem csapódik ki.
  • pszihopata
    Nem,azért ad többet,mert kompenzálni kell a kicsapódó üzemanyagot!
  • pszihopata
    Ez azért van,mert a kétütemű forgattyúsházában ha meleg kitágul a levegő,és kevesebb oxigént tud beszívni.
    Amíg hideg a motor,ez nincsen!

Persze a négyütemű más,mert ott a forgattyúsházban nincsen üzemanyag és levegő.
  • Borg
    Nagyobbat is irtam, csak elsőre elirtam. Ezért ad hozzá több benyát a motor, mert a légtömegmérővel hozzáigazítja, hogy ne szegényedjen el a keverék. Már ha van az 1.4 8V-n MAP szenzor...
  • cement
    nekem voltak ketutemu robogoim, es ha beinditottad es huztad neki (ami persze jot nem tesz neki) akkor jobban ment mint par kilometerrel utana, ha bemelegedett.
  • pszihopata
    A hideg levegő sűrűsége nagyobb,és több benne az oxigén,ez nem indokolja a nagyobb fogyasztást!
  • pszihopata
    A benzin kicsapódik a hideg henger falára,főként ezért megy fel a fogyasztás,meg a jó hatásfokhoz üzemmelegnek kell lennie,és azt később éri el,és a sűrűbb motorolaj is fogja a motort.
  • Borg
    Mert hideg a levegő, és a sűrűsége ilyenkor nagyobb. Magyarán többet szív be belőle a motor, és így az ECU több benyát is adagol hozzá. De ez csak a kisebbik tényező, ami sokkal inkább számít az az, hogy megnő a motor bemelegítésének ideje, magyarán a dúsított üzemidő.

Btw, ha 6-ról 9 literre ugrott, az könnyen lehet műszaki gond, csak nem hiszem el, hogy ezt a ZK ne mutatta volna ki.
  • pszihopata
    Egyik haverom egy 1.6-os cordobával jár,panaszkodott hogy nyomatékos de nagyon sokat eszik.
    A kétszelepes motorok ilyenek!

Valamit azért számíthat egy gyertyacsere,légszűrő és főleg a szelepekre érdemes ránézni,amit mostanában kezd mindenki elfelejteni,pedig talán ez a legfontosabb!
  • fifi
    amúgy az mitől van, hogy télen többet zabál minden? még üzemi hőmérsékleten is...
  • fifi
    mondjuk onnan, hogy eddig kint evett 6-ot?
    ja 3 éven keresztül...
  • Borg
    Először is miből gondolod, hogy egy 1.4 8V-nek 90-nél 8-nál kevesebbet kell fogyasztania télen? Főleg hogy a cordoba nem is könnyű, és nem is modern motor...

Másodsorban a gyertya milyensége valószínűtlen, hogy fogyi növekedést okozna. Inkább lambda, esetleg benzinszűrő, légszűrő, vagy valamelyik jeladó... Bosch elektronikában mindig vannak érdkességek :) Pl ha a vízhőfokot nem jól kapja az elektronika, és túldúsít... Bár ha zk-n jó értékekkel ment át, akkor én még mindig az első bekezdésre térnék vissza. Ezesetben nem valószínű műszaki gond. Főleg ha a kipuffgáz benzinszagú, azt a ZK-nak kerek perec mutatnia kellett volna valamilyen formában.
  • fifi
    adott egy Cordoba 1.4 8V központi befecskendezős.
    Mitől lehet az, hogy a fogyim eszméletelnül megnőtt, tehát országúton állandó 90-nél is több mint 8Lityi.
    a motor egyenletesen jár, szépen indul, de eszméletlenül sokat kezdett el fogyasztani.
    Lehet hogy a gyertyák a ludasok? mert maga a kipuffgáz sztem benzinszagú...

Amúgy most volt zöldkártyán, lambda érték jó volt...

előre is köszönöm a segítséget
  • DJ BP
    de biztos jó a tapintása :DD

Amúgy eleinte én is rondának tartottam, a 3-asé viszont ha nem is szépnek, de jónak látom. 5-ös határeset, ott már mást várnék
  • Borg
    Mondjuk ebben csak az a lol, hogy pont a BMW-nek olyan 1.0 belső kialakítása van, hogy csak na... a 12 éves Hondám sosem volt egy dizájncenter, de még annak is elviselhetőbb a belseje. Hátmég a mai olasz, francia (meg mostmár japán) autókhoz képest a németek elbújhatnak igenmélyre...