101030
.
  • DJ BP
    most nézem, ez a sportos orr sztem kár volt
  • DJ BP
    a 4 ajtós nagyon nem tetszik, kombi viszont igen, az összképpel még az orra is tetszik, legalábbis nem tartom bénának. Az előd is kombiban volt az igazi, mintha elsődlegesen azt a formát hoznák létre, és abból jönne ki a sedan utólag :)
  • SötétBarom
    Hmm.
  • Willi Betz
    Hát kinek ez,kinek az. Nekem fontos,hogy milyen tapintású az ajtókárpit vagy a műszerfal.
    De elírtam nem feszengést akartam írni,hanem szorongást.
  • DJ BP
    Senki se szeret ugy vezetni,hogy feszeng az autóban

Ennek mi köze ahhoz, hogy mittudomén a műszerfal teteje kemény?
    Kormány legyen jó fogású az a lényeg. De pl. hogy a műszerfal teteje, meg pl. az ajtó alsófele kopogós az eléggé hidegen hagy :)
  • pszihopata
    Magamat énse,soha!:)
  • autoszimulator
    nemsznoboznék azééé..
  • Willi Betz
    Nekem volt hozzá szerencsém,de persze az lehetett amiatt is,hogy bemutató autó volt.
  • Willi Betz
    De különben ez az anyagpuhaság/keménység minden embernél más kihatása van. Ilyen agyban eldöntendő dolog. Senki se szeret ugy vezetni,hogy feszeng az autóban. Lényeges a vezetési környezet. De persze ez egyéni dolog.
  • pszihopata
    Na ne vakítsál,ismerek igen jól egy 2001-es tddi kombi mondeót,az se klozetajtó!

Nem tudom miről beszélsz!
  • Willi Betz
    Azt meg említsük meg de tök mellékesen,hogy a most kifutott Mondeo ajta olyan volt mikor becsuktad mint a klozett ajtó. Azért ne tossza meg egy középkategóriás autónál ilyen szerintem nem megengedett.
  • GregSB
    Mielőtt félreértenéd én nem egy tapi-mániás vagyok :) A beltéri anyagok minősége nálam is egy sokadik szempont jelenleg ha autó-választásról van szó, majd esetleg ha nagyon sok pénzem lesz és megengedhetem hogy érdekeljen ez a probléma akkor foglalkozok vele :) De az ember akaratlanul is észreveszi ezeket a különbségeket ha összehasonlítja a két autót: Pl a Mondeoban az ajtó vállmagasságnál lévő rész, ahol lehúzott ablaknál pihentetni szokta az ember az alkarját kemény kopogós műanyagból van, az S60-ban pedig olyan puha, hogy be lehet nyomni, deformálni lehet... Sok ilyen apró kis ergonómiai különbségeket lehet megfigyelni a Ford - Volvo között SZVSZ.

• Willi Betz
    Én meg úgy vagyok vele,hogy amelyik autóban kemény,durva tapintású műanyagok vannak azt nagy ívben kerülöm. Ez olyan mint a selyem és a len vászon közti különbés. Biztos vagyok abban,hogy az emberek 98% a selyemre mondja,hogy finomabb a tapintása mint a len vászonnak.
  • pszihopata
    Én ezt bevallom sosem nézem,nekem a lényeg a műszaki tartalom.
    Sőt a fémműszerfalas régi bogár is tetszik,pedig az aztán kopogós!:)

Szerintem inkább egy nő foglalkozzon ilyenekkel!
  • GregSB
    Én egy előző generációs Ghia Mondeo-t és egy S60-ast is végigtapiztam :)

A Mondeoban pl az ajtó belső része, még azok is amikhez az ember gyakran ér kopogós műanyagból volt, a Volvoban nem. A műszerfalon használt anyagok is sokkal puhábbak az S60-ban, továbbá sokkal nagyobb felületen volt kárpit/bőr benne. Összességében véve azoknak az anyagoknak a minősége, amikkel az ember gyakran érintkezik sokkal jobb volt az S60-ban. Az új Mondeóról nem tudok nyilatkozni, az lehet jobb.
  • pszihopata
    Ugyanmár marketingmaszlag!
    Hol van egy mondeóban kopogós műanyag?Mennyivel különb egy s60?

Semmivel,csak a sznoboknak az a márka!

• DJ BP
    amúgymeg én pl. nem tartom hűdenagy eresztésnek a Volvokat, de ez szubjektív
  • DJ BP
    jobb a műanyag, attól még nem lsz különb
  • GregSB
    Minőség alatt felhasznált anyagokra gondolok, nem a meghibásodásra. Csak egy példa: a Mondeóban pl sok helyen található kopogós műanyag, S60-S80-ban nem annyira.
  • pszihopata
    Maximum nagyobb az image-a!
    A cadillac sem megbízhatóbb mint egy buick,és a volvó sem jobb minőség mint egy ford.

Sőt,a volvó inkább feketegyerek a fordnál ellenben a mazdával ami tényleg jó!
  • GregSB
    Azért nem ugyanolyan. A Caddy mindíg is (még az utóbbi pár évtizedben is) a GM prémium márkája volt. Kb olyan különbség van közte meg az általad felsoroltak között mind a Fordon belül a Ford meg Volvo között: technikailag sokmindenben azonosak, a Volvo mégis érezhetően jobb minőségű autó.
  • pszihopata
    A cadillac gyanolyan mint a buick,chevrolet,pontiac,oldsmobil mivel ez mind GM.
  • broman191
    Azért a Cadillac jó a többi amcsi márka mellett de meg is van az ára...
  • pszihopata
    'Az amerikai autógyártó cégek a piacnak alig 23 százalékát tudhatják magukénak."

Külföldiek tarolnak amerikában.
  • MikX
    Mivel a Toyota leginkább amerikából él, meg attól lett a legnagyobb autógyár, szted?
  • Willi Betz
    CSOCSO!
    Ott kint Amerikában mennyire jellemző az,hogy az emberek külföldi autót vesznek inkább és ugymond nem "hazait"? Vagy ez teljesen megoszlik?
  • DJ BP
    azért ésszerűen :) Japán a legjobb megoldás sztem :)
  • pszihopata
    Tuti lenne,főleg ha megnyerné románia aztán pimpelhetnénk a loganokat!
  • DJ BP
    Most olvasom, Pakisztánban nem is olyan hülyék a vezetők, leszerződtek a Japán gyárakkal, hogy csak japán autót engednek be a piacukra, cserébe a japánok fejlesztik az úthálózatot :) Megéri néha korlátozni a szabad versenyt :)
  • broman191
    Az Audi és a Renault sokat változtatott
  • CSOCSO
    Ezt lessetek meg!!!!

auto logok evolucioja
  • CSOCSO
    jezus.. hat ezt egy szemely auto sem mentette volna meg..
  • fifi
    ha te mondod...
  • I.C.ram
    WagonRnek lesz önnálló utódja is tudtommal.
  • fifi
    még mielőtt leölitek egymást, a Splash-re azért van/volt szükség a Buzuki modellpalettán, mert a WR+ -t vették a parnyákok mint a cukrot... mikor Suzukiztam, már akkor keringtek róla belső infok, onnan tudom... felfoghatod egy megújult WR-ként is...

béke!
  • I.C.ram
    Hát szerintem tök ugyanaz. Sportautó mindkettő.
  • broman191
    Tényleg?
  • I.C.ram
    Én azthittem, hogy ugyanaz a kategória.
  • broman191
    Nem egy kategória...de inkább egy Jaguar XK...ha már kabrió és minőség:)
  • I.C.ram
    Hát az biztos, hogy nem egy Honda civic Type-R, de azért a Type-Sekkel talán versenybe tud szállni.