101030
.
  • RelakS
    Pl gyalogátkelő előtt a *brrumm*....*brrumm*..*brrumm*brumm* helyett mennyivel nagyobb lenne, ha rád dörmögne a kocsi, hogy "Vigyázz a gyalogosra!"
  • I.C.ram
    Tuti, hogy csak kísérleti jelleggel. Balesetveszélyes. Az autó úton tartását is nehezíti, hamarabb kopnak az alkatrészek, és idegesítő is a folyamatos rázkódás. Csökkenti a koncentrációt. Szóval tuti nincs ilyen a bevett gyakorlatban, max kísérleteztek vele.
  • desigo
    nincs róla videó vagy valami?
  • R0zs0máK
    Japánok már megcsinálták...
  • I.C.ram
    Fútóművet meg lehetne kidobni a kukába egy Balaton-BP táv után :D
  • desigo
    neeem
    erre kitaláltuk nemrég,hogy keresztben kellene rakni vékony csíkokat amin ha átmész akkor a különböző rezgés "zenét" hozna létre.
    Mehetne pl reklám is és dőlhetne a pénz

[le kell védetni az ötletet]
  • GregSB
    "A magyar autópályák javarészt unalmasak"

Szólni kéne a mérnököknek, hogy rakjanak bele pár ugratót meg spirált :DD
  • DJ BP
    mondjuk az a baj, hogy az araszoló anyukák, akik mereven néznek előre, a legtöbbjük nem enged át, megfigyeltem, tehát nem csak sebességfüggő. 30-al megy, akkor se engdne át, és nem azért mert nem akar,hanem mert mamlasz a legtöbbje
  • desigo
    Azért a zebrás dolgot eléggé meg lehetne érteni.
    Hiába várnak a gyalogosok az út szélén 10-ből 9 sofőrt nem érdekel.
    Ha ezt tőlünk nyugatabbra nézzük meg fordítva van.Ha a zebra közelébe érsz gyalogosan már figyelnek a sofőrök és lassítanak.
    Iskola,óvoda környékén igenis legyen kint durva lassító tábla és tartassák is be.
    Az kellene,hogy legyen a természetes,hogy mindenki autós megáll.

Autópályán vicc a 110. pl az M7 új szakaszán 160-nál is halálra unom magam...
  • I.C.ram
    Végig 30-cal kell menni. :) Optimális terheltség mellet a lehető legoptimálisabb a 30 km/h órás sebesség az utakon :P Ha mindenki 30-cal menne, akkor lenne a a legkevesebb dugó.
  • Borg
    Attól is függ hol mész. A magyar autópályák javarészt unalmasak, de pl ausztriában már más a helyzet :) Van ahol 130-al se mered ereszteni, főleg ha ringósabb a futómű, olyan kanyarok vannak...
  • GregSB
    Ez nem igaz. Nekem pl már 140-150 felett nem annyira monoton pályán menni. De ez persze kocsifüggő is, valszeg egy Merciben vagy BMW-ben a 180 is monoton és unalmas lenne egy idő után :D
  • Borg
    Nade ott azért nem is 600 eurora basznak meg érte. Hanem mondjuk 3-400-ra. Úgy, hogy ott 2-5x ennyit keresnek az emberek.
    Nagyon elszaladt a ló az itthoni dolgokkal. Le se mossa már róluk senki, hogy a pénzbeszedés a cél.
  • Willi Betz
    130 autópályán persze,hogy unalmas,mert ingerszegény a körülötted lévő környezet. De tökmindegy ha 150-el mennél az is unalmas lenne egy idő után.
  • DJ BP
    mondjuk én Ausztriában véletlenül nem megyek 110-zel 70-es táblánál :), és mások sem, már aki fél a bírságtól. Más felfogásban vezetek odaát az tény
  • SötétBarom
    Még az érdekelne, hogy kalkulálnak.. Ki a faszomnak van pénze kipengetni, egy random 150ezres büntit? Meg, hogy nincs méltányosság.. Gratulálok.. Ottvan muterom, egyedülálló közalkalmazott (vez. óvónő). Véletlenül elkapják közúton 60as táblánál 98al, és 150ezer.. Hónapokra hazavágná anyagilag.. Meg a rendőrt ott helyben köpném arcon -.-
  • GregSB
    Pályán 110... aki ezt kitalálta az egy 20 éves roncsot vezethet. Én már 130-nál is néha elbóbiskolok, annyira unalmas krúz sebesség.
  • SötétBarom
    Hú ezen de felkúrtam magam :SS

Buzi demagóg szöveg, hogy a baleseteket a gyorshajtás okozza, meg a rossz helyzefelismerés.. Balesetek lesznek, amíg olyan körülmények között kell autózni, hogy ihaj.. De addig is annyi féle képpen kell büntetni, hogy már asse tom mire figyeljek.. Ahelyett, hogy modernizálnák a közlekedést, tovább lassítják.. Pályán 110? MIVAN!?!? Röhej.. És ezér még fizessek is?

Egyszerűbb lenne betiltani az autózást..
  • SötétBarom
    Szuper.
  • redbull0304
    Ott a pont! Majd biztos a politikusok engednek egy olyan módosítást, ami őket is korlátozza... :)
  • cement
    pff hat ez nevetseges. ha tenyleg ennyi mindent valtoztatnak, tuti bevezetnek majd valami vizsga szerűt azoknak akiknek már van jogsijuk... különben hogy lenne a biztosítva h mindenki tudja? szal mehetünk újra :D
  • fifi
    sztem hőbörgés előtt várjuk meg a végleges szabálymódosításokat, sőt lássuk mi lesz a gyakorlat...
  • Willi Betz
    Micsoda baromság...nem az amit írtál,hanem amiről szó van.
  • autoszimulator
    Na ez megint fantasztikus húúzás..
    Éjjeli mérések a zebráknál, mikor ember nincs az utcán, de az 50 méterenként levő zebránál nem lassítasz le, már kapod is a csekket.. De alapjában véve nappal is inkább azt tiltanám meg, hogy a zebra mellé parkoljanak, ezzel meggátolva engem abban, hogy lássam ki akar lelépni a zebrára.. Annak több értelme lenne, hisz 50-nél, ha jól belátható a zebra két széle, simán lehet látni, hogy ki fog lelépni, ki nem. Aki nem akar, az meg 30-al sem fog átengedni senkit...

Az hogy esőben leviszik a max haladási sebességet, az is elég nonszensz.. Sokat vezettem már esőben, és 10 fok felett bizony nyári gumival semmi, de semmi különbséget nem véltem felfedezni 90-el való közlekedés esetén.. Kivéve persze a nagyon jó kátyúkat, nyomvájúkat, melyekbe ha megmarad a víz, akkor szépen el lehet csúszni rajtuk, de erre nem az a megoldás megint, hogy törvényileg fixáljuk, ha esik az eső, akkor bizony 90 helyett 70...
  • Bercy #63016
    Újra is kell majd vizsgázni?
  • Punker
    azt a káoszt ami jelenleg az ország közlekedését jellemzi csak így lehet évek alatt átalakítani.....
  • ZsirosKenyer
    mivel nem így tanulta az ember, és évek óta nem így közlekedik ezért később is bármikor előfordulhat hogy mondjuk elbambulsz és elfelejtesz lassítani 30-ra.
    Arról nem is beszélve hogy vannak elkerülőutak amik a dinamikus közlekedést hivatottak kiszolgálni, na ott be is fog dugulni az egész mivel 100 méterenként van egy zebra. És mint már megtanultuk a dugók leegfőbb okozója ha a forgalom egy résztvevője hirtelen lassít.

Önmagában egyetértenék a rendelkezéssel de előre látom hogy csak a szivózás lesz belőle.
  • Punker
    hogy lehet elfelejteni a zebrát?
  • ZsirosKenyer
    na zsír, jönnek a zebrás mérések, 130 000 Ft bírsággal, csak mert elfelejtettél lassítani.

esőben 70, meg 110 kmh ? ne szivassanak már.. slick gumival esetleg lenne értelme
  • Borg
    Új KRESZ lesz
  • CSOCSO
    1/8 en a legjobb ido 10.2 volt egy romma kopott gumival amit utanna azonnal csereltem...

1/4 ed sosem volt kiprobalva.
  • Csabesz6
    Ilyenkor van a vacsi és fogmosás.
  • I.C.ram
    Ja. Most belebeleolvastam néhány topikba, ahova ő is kommentelt... :D Hát adja a szintet mindenhol.
  • redbull0304
    Hiányzik Maszka?
  • I.C.ram
    Hiányérzetem van...
  • redbull0304
    Scionod mennyit megy 1/4 és 1/8 mérföldön? :)
  • fifi
    itt is van egy, úgy tudom már sikerült is szétütni az elejét :D
  • CSOCSO
    a5 szep de szvsz az rs4 is sokkal zoralabbul nez ki eloben..

btw csinaltam videot a legutobbi scion talirol.. a tuningos forumban van.. lessetelk meg kircsi video:D
  • I.C.ram
    El is felejtettem írni, hogy ma láttam egy Audi A5-öt élőben. Baromijók néz ki! Legszebb német coupé jelenleg, szerintem. Sokkal kecsesebb, mint a sajtófotókon. Kéne :P
  • CSOCSO
    pedig en meg neztem is hogy ez milyen merci.. ilyet meg nem lattam:D:D:D:D dehat nem is hasonlit a mercikra allitolag.. mert szerintem alfakoppintas..