101030
.
  • MaSzKa
    Volvokat és a Mercedesek se rohadnak számottevően nagyon
  • MaSzKa
    azt írták az autómotorba és az autópiacba 2-3 éve hogy amikor a BMW E30 korában ennek korát megelőzően jó korrózióvédelme volt
  • Magnumrolcsi
    Soft kitt nem lesz fehér száradás után. A fehér(filler kitt) egy másik fajta. Lehet a kettőt keverni, akkor lesz "tejeskávé" színű vagy attól, hogy már megvan csiszolva a soft(sárga) kitt. :)
  • munez23
    www.rftourcarliga.gportal.hu
  • R0zs0máK
    23 év alatt mutass valamit ami nem rohad meg esős éghajlaton :DD
  • R0zs0máK
    Másfajta gondolom :))
  • MaSzKa
    Gitt-egylet :D

azt hittem a japán autók nem rohadnak nagyon
  • Willi Betz
    A tejeskávé színű az a frissen felkent réteg és ha megszárad fehér lesz? Vagy az egy másik fajta gitt?
  • R0zs0máK
    Status Report

• Willi Betz
    Másik meg az,hogy egy SUV-os kevesebb helyet foglal mint egy Swiftes
  • Willi Betz
    Nade várjál. Egy SUV akkora hosszára mint egy felsőközép kat.-os autó,csak valamivel magasabb. Akkor ezek szerint a A6-os Audikat és tsa.-it na meg persze az ennél nagyobb személyautókat is kitiltanád?
  • I.C.ram
    Hát pedig tuti. Az biztos, hogy átlag 2 literrel kevesebbet eszik. Ez már önmagában nyomós érv. De nem csak környezetszennyezés van, hanem ott van, hogy 1.2-1.3mmal több helyet foglalnak a SUVok. Már rég betiltanám a SUVokat a városokban, vagy a szart is kiadóztatnám belőlük.
  • GregSB
    Németországban az Audi A6 kombi uralja az utakat :D Most amikor kint voltam legalábbis ebből láttam a legtöbbet az autópályán, szinte 10 percenként elhúzott egy mellettem.

SUVot alig láttam párat.

Mondjuk nem tudom mennyivel jobb (környezetkímélőbb) egy dízel A6 mint egy Suv. Nem hiszem hogy sokkal.
  • DJ BP
    ha már itt tartunk, számszakilag sokkal kevesebb nagy SUV meg pickup van Nyugat-Európában, mint USA-ban. Amikor többször jobbra, balra, előre nem látsz ki egy kis bérelt Pontiacból, bár jobb esetben alváz alatt át lehetett látni :D
  • DJ BP
    igen, ott is kordában kellett volna tartani különböző szabályokkal, de nekik ez nem számít, amerikai ne spóroljon, éljen
  • pszihopata
    Mert németországban olyan rika a nagyköbcentis suv?
    Aki megteheti,ott is megteszi,csak ez ott jóval nagyobb teher mint amerikában./közterhek,üzemanyag stb./

Szerintem csupán ez a különbség.

A magyar meg így is erőn felül vesz,mi lenne ha pénze is lenne?
  • DJ BP
    jó hát a magyar egy másik faj :)
  • Punker
    helyette több tonna szemetet szórunk ki az erdőkbe :(
  • DJ BP
    egy pazarló nép, az tény... Nézz meg egy átlag német jóléti polgárt és vesd össze egy amerikai jólétivel, van különbség
  • pszihopata
    Nálunk divat szidni amerikát hogy leszarják a környezetet,mi ugyanúgy leszarjuk csak kisebb kocsira van pénzünk-csupán ennyi a különbség.
  • DJ BP
    de legalább ésszerűbb...
  • pszihopata
    Azzal még nem váltja meg a világot,hogy egy kisebb terepjáróval jár bevásárolni!

Komoly különbség!
  • DJ BP
    ja, hátsó ülésre :)
    Mittuomén Honda CR-V, vagy Mitsubishi Outlander méret nem elég nagy neki?
  • Laza
    Hali!
    Nem talaltam alkalmasabb topicot, igy itt tennem fel a kerdesem :)

Letezik olyan oldal, adatbazis, ahol mondjuk Bp orzott parkoloi vannak felsorolva?
    Kifejezetten a XI. kerulet egyes reszei erdekelnek.

Jarkaltam mar a kornyeken, de nem hiszem, hogy megtalaltam az osszes lehetoseget.
  • pszihopata
    Nekem van egy yamaha town mate motorom,4 ütemű 50-es,60-at tud és 1.5 litert fogyaszt 100-on.Ha peindítom a garázsban 5 perc járatás után sincsen szinte semmi füst.
    Ja és 1980-as kiadású.

Ilyennel is lehet járni,meg grand cherokee-val is!Hozzáállás kérdése!
  • autoszimulator
    És miféle csoda hatására képes egy LCD kijelzésű váltógomb csökkenteni a fogyasztást és növelni a biztonságot?
  • GregSB
    Hehe, arról télleg enm szól a fáma hogy az építése mennyire környezetszennyező :)

Az mindenesetre dícséretes, hogy ha elkészül akkor 100% saját előállított energiából fog működni. (ami persze mind szél- és naperőművekből meg a hidrogénerőműből fog származni).

Kocsira nem lesz szükség a városban, helyettük lesznek a maglev kabinok.

Tényleg nagyon utópisztikus az egész, és a legkeményebb az egészben hogy 8 éven belül kész lesz. Szerintem meg fogják csinálni, 2 éven belül elkészül a város főépülete, ami a világon az első olyan épület lesz ami több energiát termel mint amire szüksége van :)

• Punker
    hogy legyen hova pakolnia :)
  • DJ BP
    főleg USA, Mrs. K*rva jól élünk háziasszonyka minek megy 6 méteres pickup-pel vásárolni?
  • pszihopata
    Egy lépésben nem lehet megoldani csak sok kicsiben,de valahol el kell kezdeni,de ehhez kell a marketing ami persze mindíg túloz.

Az átlagember is tehetne azért sokmindent,mondjuk nem kéne szarni is kocsival menni,vagy kisebb autót kéne venni.

Asszem rossz topicban ötletelek!
  • DJ BP
    meg valószínű gazdagok költöznek majd be, lakásárak durvák lesznek :)
  • DJ BP
    mondjuk amikor valaki másik városba utazik, a kocsija a városhatárban lesz, és oda viszi ki a kabin? :)
    Utópisztikus, kíváncsi vagyok megvalósul-e minden, vagy csak részbn :), utóbbira hajlok...
  • I.C.ram
    Nem hülyeség. Jó kiindulópont! DE! állandóan azt hangoztatják, hogy megvan oldva a baj.
  • DJ BP
    tudod mi a poén, hogy ennyi erővel ez a város se lesz full zöld, mivel valószínűleg gázolaj meghajtású gépek fogják felépíteni, szállítani az anyagot, stb. :DD

• GregSB
    Naja, a hidrogén meghajtású autók sem környezetkímélők emiatt (hidrogén előállításához is energia kell).

Akkor lesz minden "full zöld", amikor végleg megszabadulunk a fosszilis anyagok elégetésétől. Van olyan hely ahol ez már elkezdődött, (érdekes, pont ott ahol fogyóban van az olaj... nahát :) a kérdés hogy mikor fog ez végbemenni az egész Földön? Valszeg jó soká...
  • pszihopata
    A teslát lehet víz,szél,atomenergiával termelt árammal is hajtani.
    Sőt ha elkészül a fúziós azzal is.

Az sem tökéletes persze,de ha csak a belváros légszennyezettsége megoldható vele,az is emberek ezreinek az életét javítja nem?

A prius is ha araszol a belvárosban azt villanymotorral teszi!
    Ez mind hülyeség?
  • Punker
    eleve az új fejlesztések prototipusok sose lehetnek azok, majd a 3. - 4. generációt kell megnézzni.
  • I.C.ram
    Engem egyáltalán nem zavar az újdonság, csak az, amikor bemesélik az embereknek, hogy Tesla 100% környezetbarát autó. Illetve ugyanezt a Priusra. Nem látják a fától az erdőt az emmberek. Mindig csak a közvetlen dolgokat nézik, a közvetetteket nem.
  • GregSB
    Ott a pont. Amikor először bejöttek az autók kb ugyanígy rinyáltak akik a lovakhoz voltak szokva :D

A jelenlegi benzinnel és gázolajjal működő robbanómotoroknak leáldozóban van, tetszik vagy nem. Igazából ha nem lenne ennyire jelentős szerepe az olajnak az üzleti életben már rég más hajtaná az autókat SZVSZ...
  • Willi Betz
    Nem rossz! Szép a formája. Egy bajom van nékem vele. A középkonzolon az a zöldes-ezüst műanyagbetét,elbassza az egészet. Olyan mintha egy olcsó hifitorony kezelőfelülete lenne.