101030
.
  • MaSzKa
    a másik 40 az bírta érdekes

4. lett a BMW Z4 M úgyhogy elmehettek a .......... :D
    6. BMW M3 E46 GTS ami már régi fajta :D

a lexus enyhén szólva meg szar volt :D ez nagy égés részükről, mert mindenki azzal jön a japán autók megbízhatóak

azt sem a F1-be sem a rally-ba sem más versenysportba nem bízonyították be

mert ha nem versenyképes és nem megbízható akkor sokat nem ér itt
  • I.C.ram
    Szóval ilyet:

• autoszimulator
    Palik weblapjáról, azt hiszem ennél több nem kell:

"
    Újra megállt az autó, Palikék versenye befejeződött
    2008. 05. 24. @ 21:45

Úgy ért véget Palik László, Walter Csaba, Dr. Grigalek Gábor és Vida János számára a nürburgringi 24 órás verseny, hogy igazából el sem kezdődött a számukra. Azt követően, hogy motort cseréltek a BMW-ben, s jelentős késéssel végre elrajtolhattak, az autó mindössze fél kör után megállt – az új erőforrás is megadta magát.

Valóban pokoli napjai voltak a „Zöld Pokolnak” nevezett pályán Palikéknak. A pénteki edzéseken és szombaton is technikai problémák hátráltatták a négyfős magyar egységet.

– Ha ez nem velünk történik meg, komolyan mondom, el sem hiszem – nyilatkozta Palik László. – Kicseréltük a motort, beindítottuk a kocsit, végre elkezdhettük a futamot, erre alig fél kör múlva újra megállt a BMW. Elképesztő az egész! Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen szerettük volna teljesíteni az egynapos viadalt, de a csapat, amelyik az autót biztosította a számunkra, nem tudta megfelelően felkészíteni a versenygépet. Mivel az áprilisi négyórás viadalon is gondjaink voltak, muszáj elgondolkodnunk a további együttműködésen."
  • redbull0304
    Mert SZAR!!!!
  • I.C.ram
    Az összes 124-es tulaj állítólag ilyen levelet kap az RFK-tól :D

• I.C.ram
    őőőő talán, mert nem bírja úgy az iramot az M3? Tudom ez teljesen elképzelhetetlen számodra.
  • MaSzKa
    én csak annyit tudok, hogy indultak
    de nem láttam őket a DSF csatornán

lehet van ott pénz de akkor se érdemes azt kicserélni az autón ami megbízható és bevált még ha használt is

sztem 1 használt de felújított verseny M3-assal mentek amin azok az alkatrészek voltak cserélve ami szükséges volt

különben miért estek volna ki már a legelején?
  • Csabesz6
    Nah, gratulálok!
  • n003
    ezzel a kijelentéssel én óvatosan bánnék autóversennyel kapcsolatban .. hiszen nem akkor cserélnek alkatrészt amikor az tönkremegy hanem a saját tapasztalatik alapján a csapatok tudják mikor mit kell cserélni így a "használt" jelző kicsitsem fedi a valóságot ... lehet a palikék autója full új alkatrészekből állt (ezt tartom valószínűnek)
  • MaSzKa
    mit vagytok oda a helyesírásomért? lényegtelen dolog sztem

ha kell megtudom erőltetni magam :D
  • MaSzKa
    hát én annyit láttam hogy a vipernek a motorházteteje van leszedve és folyton szerelelik az eleje ép volt

az aston martin meg többet volt a szervízbe mint a versenypályán :D
  • I.C.ram
    de legalább usa-ban-t írt, és nem usa-ba-t.
  • Csabesz6
    "formályukat"

atyaég
  • I.C.ram
    Jaja "200" km/h-s tempóval elmondása szerint. Ráadásul, ha nem gépészkedett volna, akkor még vissza is borul, de a videón is tökéletesen látni, hogy rárántotta a kormányt is 60 km/h-s sebességgel. :D
  • Willi Betz
    Palikon én nem csodálkozom...mikor tök egyenes úton megborította az autót valamelyik dakaron...
  • Willi Betz
    Én is láttam a versenyt,de az Aston akkor is kapott egy oldalsó ütést,különben nem lett volna összeragasztgatva az egész baloldala:D
    Vipert amikor mutatták,akkor a fél eleje nem volt meg szóval...
    De törésből simán lehet műszaki hiba.
  • I.C.ram
    Persze... Palikra az ejllemző, hogy használt régi szarral mennek. Dakarban is félgyári csapatot toltak a segge alá, akkor majd egy sima 24 ótás versenyre ne tudna valami BMW-s havert összeszedni. Tuti, hogy vadonatúj autó.
  • MaSzKa
    valami régi használtal indultak sztem
  • MaSzKa
    én végig néztem az egész versenyt

a viper nem ment neki semminek
    1x-en müszaki hiba volt
    az aston martinnál is az volt a lökhárító lett ottt csak összetörve amit össze szigszalagoztak de ott is müszaki hiba volt sok
  • autoszimulator
    Azt is meséljed akkor, hogy Palikék mit mentek a csodabömössel :)
  • Willi Betz
    Palikék nem jutottak sokáig
    Fél kör után megállt az autó,mert a 2. motor is beszart.

De erre van egy külön topik,ahova ezeket a hozzászólásokat kéne írni. Tegnap nyitottam.
  • Willi Betz
    Astonal elég sok gebassz volt,mert kapott egyet a baloldala. Onnantól kezdve meg mindig csak a boxban volt 1-1 kör után. Dodge Viper,meg neki rongyolt a falnak vagy egy másik autónak,ezt nem tudom biztosan és emiatt estek ki.

Azt meg tudom,hogy megbízhatósági verseny,mitsem normális körözgetés.
  • MaSzKa
    amúgy Palik László is indult BMW M3-assal

Valencia után a BMW-nél beindult a dízel "akció". :)

- Valenciában Priaulx nem ment rosszul, de nem is volt nagyon elégedett az eredményekkel. Megkérte a BMW vezetőségét, fontolják meg a dízel azonnali bevetését. Ez még az FIA-tól is függ, legalábbis eddig tőlük tették függővé a döntést.

- A hír után pár napra rá érdekes módon bejelentették, hogy Farfus és Müller is indulni fog a Nürburgringi 24 órás versenyen, ahol merő véletlenségből pont egy 320d-vel fognak felváltva menni.

wtcc topic
  • MaSzKa
    pont ezért megbízhatósági verseny

ebből látszik hol tartanak az autógyártók

aki itt leszerepel annak nem tesz jót

a 30éves Opel Manta versenyképesebbnek és megbízhatobbnak bizonyult mint pl Aston Martin DBRS 9 meg a Dodge Viper GTSR :D
  • Willi Betz
    Hidd el megnéztem,most is nyitva van ez az oldal. De ez csak egy a sok közül,nem mellékes azt se tudni,hogy gyári BMW csapat.
  • MaSzKa
    látom ti még abba is kételkedtek ami le van írva

ha nem hiszitek ott a bmw motorsport weboldala sztem ott minden info megtalálható
  • Willi Betz
    Ehhez annyit hozzáfűznék,hogy indult ám Porsche,Aston Martin kategóriában egy Lexus LF-A,akik 121. ként értek be. Elég sok bajuk volt az autóval.
  • MaSzKa
    áááááááááááá sztem te se nézted meg amit linkeltem

amúgy 7.dikek voltak már mikor széttört a kocsi eleje így nem kívánt boxkiállás miatt este vissza

24 órás Nürbugring ADAC verseny:

Final result
    Pos. Nr. Marke Runde Zeit
    1 1 Porsche 911 GT3 RSR 148 24:03:48.494
    2 23 Porsche 911 GT3-MR 147 24:02:48.469
    3 121 Porsche 997 145 24:08:35.834
    4 64 BMW Z4 M 144 24:06:12.670
    5 26 Porsche 911 GT3 Cup 144 24:10:16.619
    6 10 BMW M3 E46 GTS 143 24:06:13.430
    7 45 Porsche 997 GT3 Cup 141 24:01:01.629
    8 25 Porsche 911 GT3 141 24:03:48.711
    9 46 Porsche 997 GT3 Cup 140 24:10:39.837
    10 33 Porsche 997 Cup 139 24:00:26.188
    11 118 VW Scirocco 138 23:57:59.210
    12 27 Porsche 911 GT3 Cup 137 24:00:24.824
    13 261 BMW 320d 137 24:04:22.934
    14 69 BMW Z4 Coupe 137 24:07:50.774
    15 117 VW Scirocco 136 23:57:59.483
  • Willi Betz
    Az egy dolog,hogy dízel BMW-vel indultak,de közelsem hiszem azt,hogy első helyezést értek el összességében a 200 indulóból. Az már inkább hihető,hogy a saját kategóriájában. De ha most megnézem,azt,hogy hanyadik helyen végzett összesítésben a 320d BMW akkor biztos lehetsz benne,hogy nincs az első 10-15-ben.
  • Willi Betz
    Buta vagy...nem Alzen Porsche nyert idén!
    Hanem egy "sima" GT2 RSR,amiben igaz volt vagy 560-580 lóerő,de lehet,hogy 600-is. Az Alzen Porsche csak a hosszútávú német bajnokságokon indul(VLN). Amikor megcsinálták 2006-ban,akkor volt egy 24h-ás versenyen,de ott se az volt az első.
  • I.C.ram
    De te nem vagy magyar, hiszen a legalapvetőbb nyelvtani szabályokkal sem vagy tisztábaN.

Ha valamibeN benne van valami, akkor BAN-BEN ragokat használjuk, ha valamibe kerül bele valami, akkor a BA-BE ragokat. Tanuld már meg!

Mercedesnél is ott van egy nagy magyar név: Barényi Béla. Ő nevéhez fűződik az erőelnyelő ütközési zóna, amit mai napig használnak ugye vagy a teleszkópos kormányrúd. Ő tette a világ legbiztonságosabb autóivá a Mercedeseket az 50-es, 60-as, 70-es évektől.
  • MaSzKa
    Kétfajta ember létezik ezen a világon: akit érdekel a bolygó jövője, és akit nem. Ez az orosz Jeep-tulajdonos utóbbi kategóriába tartozik, kedves üzenettel tudatja, hogy ő aztán nem fog spórolni a benzinnel. Lelke rajta.

usa-ban megint nem csalódtam hozták a megszokott formályukat:(
  • MaSzKa
    dízelmotorok pápájaként emlegetett dr. Anisits Ferenc 1938-ban, Szolnokon született. A gépészmérnök végzettségű motorfejlesztő hazánkban kezdte tanulmányait, aztán Németországba költözött. Dolgozott az MAN-nél, majd a svájci Saurernél, így részt vett buszok, teherautók és személyautók dízelmotorjainak a fejlesztésében. Egy barátja hívására került az éppen akkor alakuló BMW dízel-fejlesztőközpontjának az élére az ausztriai Steyrbe, ahol egészen 1999-es nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Évtizedes fejlesztéseit számos díjjal értékelték már külföldön és hazánkban egyaránt. Motorjai több alkalommal megnyerték az Év Dízelmotorja díjat, de legnagyobb sikere mégsem ez, hanem az 1998-as nürburgringi 24 órás versenyen elért győzelem. Az általa fejlesztett 320d egy négyhengeres dízelmotorral megverte a gyári M3-as BMW-ket, Ferrarikat, Porschéket. Ő alkotta meg az első közvetlen befecskendezéses V8-as turbódízelt, terveiből a mai napig profitál a BMW. A Budapesti Műszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának tiszteletbeli tagja, Steyr és Szolnok díszpolgára. 60. születésnapján eredményei előtt tisztelegve tudományos ülést rendeztek a Magyar Tudományos Akadémián.
  • MaSzKa
    el se olvastad a cikket amiket linkeltem korábban, mert abba benne van:

Anisits Ferenc

"Az 1938-ban, Szolnokon született gépészmérnök végzettségű Anisits Ferenc munkásságának évtizedeit számos díjjal értékelték már külföldön és hazánkban egyaránt. Megkapta a hajtóművek Nobel-díjaként ismert Ernst Bickle-díjat, a Carl Benz-érdemrendet, Felső-Ausztria Ezüst Érdemrendjét. A Budapesti Műszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának tiszteletbeli tagja, Steyr és Szolnok városok díszpolgára. Anisits Ferencnek köszönhetjük az autósport történetének egyik legnagyobb meglepetését is: az 1998-as nürburgringi 24 órás versenyen egy négyhengeres dízelmotoros BMW haladt át először a célvonalon, közel 200 km előnnyel. /Autósoldalak.hu/"

Dr. Anisits Ferenc magyar :D benne van abba a listába a neve akiről érdemes tudni a 1 magyar embernek
  • autoszimulator
    Hát aki egy versenygép által megtett körök számából következtet arra, hogy a való életbeli kocsija mennyire lesz életképes, az szerintem hülye :D

S60 is kiesett, enyém mégse állt még meg eddig :D És még csak nem is érzem magam szégyenkezve a BMW-id mellett Maszka :D
  • cement
    áááááááááááááááááááááááááá............
    érdekes. valoban kivancsi lennek, hogy tud egy 140loeros dizel fostalicska megverni barmilyen versenyben is egy pályaporschet...

en feladom te vagy az okosabb
  • MaSzKa
    ez lényegtelen nem az erősebb győz

1998-ba BMW 320D Diesel nyert
    nem azért mert a leggyorsabb volt, hanem azért mert megbízható és kevesebbet fogyasztott mint a konkurensek

300km-es előnnyel ért célba
  • I.C.ram
    Azért vettem ott, mert oda volt Smart pontom és így tök ingyen volt :D Nyugi nem vagyok teljesen gyökér akármennyire is úgy tünik :D
  • fifi
    mondjuk aki benzinkúton vesz olajat, az túl értelmes ember nem lehet, már bocs...
  • redbull0304
    De szemét vagy, hogy nem dízel az autód! :D:D:D Szegény kutas...