101030
.
  • MikX
    az nemlehet, hiszen az egy OPEL, nemérted? :D XD
  • Willi Betz
    Én nem tudom...ha hátra menetbe akarom tenni az autót,akkor logikus,hogy rálépek a fékre és ugy teszem be
  • autoszimulator
    f astránk se vette be a rükvercet ha gurult a kocsi, de még csak az egyet sem...
  • MaSzKa
    suzuki swiftet vezettem nem régibe

hát az 1 katasztrófa
    néha ha picit gurul az autó akkor rükvercet nem veszi

opelnál simán megy pedig a műanyag már elvan kopva így kicsit lötyög
  • Willi Betz
    Igaz.
    Francia autókban olyan takony,hogy sebességben ide-oda járkál a váltó.
  • MaSzKa
    de legalább tudod hogy bent van sebességbe
  • Willi Betz
    Az újakban a váltógomb alsó felén van egy gomb amit felkell nyomni.
    Az akadozvát azért írtam,mert beugrik a helyére és csak kicsit kell meglökni.
  • redbull0304
    Héééjjjjj és most hol a BMW??? Maszka skizofrén, egyik oldala Opeles, másik BMW-s...
  • MaSzKa
    ok akkor higgyé neki

mintsem nagy autósoldalaknak: mert én onnan írtam ki
    vezess.hu
    a5.hu
    totalcar.hu
  • MaSzKa
    Opelek váltói "akadozva" járnak

szeretem hogy precízen mindig pontosan lehet váltani
    de inkább határozottan kell betenni maradjuk annyiba :D

a felhúzógyűrűs megoldás nekem tetszik bár az újakból kihagyták
  • RoR zsozso
    Háát inkább neki hiszek mint neked
  • MaSzKa
    :D akkor vegyed kpnek amit ő ír
  • MikX
    Opel, ami sosem kop el?
    Mint Maszka "értelmes" beszólásai... :D
  • Willi Betz
    De akkor is,egy motor a pék füléért kell 5 ezer főlé pörgetni? Sima szívó benzines is már rég elfogy ott. Főleg,hogy nem sport motor. Másik amit érdemes tudni,hogy az Opelek váltói "akadozva" járnak és nem lehet velük gyorsan váltani.
    Honda motorok meg pörgősek. De látom,hogy csere autóról van szó,annál meg nem is kell csodálkozni,hogy csörög meg zörög.
    A Vivaro meg nem Német fejlesztés,hanem Francia,szóval azon sem kell csodálkozni.
    Érdekes az 1 éves Astramnak ilyen gondjai nincsenek...Pedig Opel:)
    De nem zörög,nem csattog,a váltója kiválóan bemegy a helyére ahol ha megfeszülök sem tudnám oldalra megmozdítani. Annyi az egész,hogy nem lehet velük gyorsan váltani.
  • RoR zsozso
    A #65330hsz-be
  • MaSzKa
    ezt te találtad ki
    ez nem igaz sztem
  • MaSzKa
    http://www.osszesauto.hu/prg/autoinfo5.kk?fnMID=35342
  • redbull0304
    "váltó kuplung csere","kiszakadt a lengéscsillapító","váltót kellett cserélni"

Tudod, ezek csak a "kopóalkatrészek"!
  • MaSzKa
    váltó kuplung csere","kiszakadt a lengéscsillapító","váltót kellett cserélni"

ezt hol olvastad?
  • redbull0304
    Haverom Sunny-ja, amit kölcsön szoktam kapni, kapott új forgalmit... Előzőbe üres volt a KW... Ebbe most 70KW van írva! Ez reális? Én max 80-90lónak érzem max, de semmiképp se 112-nek! Mondjuk 1.6, 4x4, majd nem 1600kiló, és bevan lustulva mint állat, úgyhogy végül is lehet tényleg mára már csak 80-90lovacska maradt! :)
  • Csabesz6
    Én kinézem belőle.
  • Csabesz6
    Találtam egy szépet,....

Meg mégegyet.Pöpec kis gépek lehetnek ezek.:)
  • desigo
    békalámpás 6-gen Civic 1010 kg körül van ...

és érdekes,hogy annál 7 ezernél is úgy jár a váltó mint vajban a kés.Mindez 8 év után szemben a Zafira 0.5 évével...
  • RoR zsozso
    "váltó kuplung csere","kiszakadt a lengéscsillapító","váltót kellett cserélni"

"Nem kényszerítik meggállásra az embert" Te kiszakadt lengéscsillapítóval autózgatni szoktál??
  • MaSzKa
    Az autó megbízhatósága lényegében jó, a felsorolt hiányosságok legnagyobbrészt nem kényszerítik megállásra az embert. A kipufogó, a kormány és a futómű sokáig jól állja a sarat. Az 1994-ben javított rozsdavédelem átlagos
  • Csabesz6
    Nem lehet rossz:).
  • Willi Betz
    Csak a Civic 800kg addig a Zafira 1400. És nem mellékesen nem sportautó. De nem is kell 5ezer fölé pörgetni.
  • desigo
    nem is értem minek az Opelnek meg a BMWnek szervízt fenntartani ...
  • autoszimulator
    Elszakadtatok a japán ágtól :D Nekem ez pl nagyon bejön, új Legend:

• MaSzKa
    ezt valahogy nem hiszem

nagyon sok ismerősnek van opel-ja kb 20db is van
    és eddig szinte semmi komolyabb baj nem volt eggyikkel se

1.3S Kadett is votl közöttük ami lökte az olajat és mivel nem gyári volt a motor alkatrészek
    ette az olajat 1 kicsit de 25éves szétgyilkolt autótól mit lehet várni ami 50eFt+műszaki volt

1 F Astrának a katalizátora ment tönkre 13év után

az összes többi kopó alkatrész volt meg ami a müködést nem befolyásolja pl pollenszűrő miatt párásodik az ablak
  • redbull0304
    Persze... :) (De az inkább Lotus mint Opel, nem?) Nekem egy régi Manta kéne! :)
  • desigo
    Azért gondolom egy speedster turboval kiegyeznél ...
  • RoR zsozso
    Japán ótó 4ever
    Najó van a németeknél is jó
  • redbull0304
    Opel tapasztalatok...

Nekünk volt régen egy 1.3 kadett, ”jó is, szép is” volt... Röviden, szét volt az alja rohadva, kb. egy év után hengerfejes lett, így kuka (nem volt érdemes már rá pénz költeni a rohadások miatt) Baráti körömbe rengeteg Opeles van, egyiküknek van egy 1.6 GSi Corsája, 7kiló körül vette, (váltó, kuplung, computer, termosztát, stb. cserélve lett, 5kiló) most csapágyas a moci, 5-6kilóért nem tudja eladni! Osztálytáras most vett egy F Astrát ’99-es, most váltó kuplung csere lesz! Egyik munkatársam is vett egy F Astrát ’92-es, Thökölyin végig ment kiszakadt a lengéscsillapító! De most jön a legdurvább; másik munkatárs, 5éve Corsa, 3évesen váltót kellet cserélni, szerencséjére még pont garanciális volt így kicserélték, felsorolt még pár apróságot, ami alítása szerint 2-3kilóba volt már neki + most mind a négy lengéscsillapítóból folyik az olaj! Röviden ennyi, hát én valószínű soha nem veszek Opelt, mivel eddig szinte csak rossz élményt halottam róla! Egy ”pozitívum”, ismerősöm Calibrájába egyetlen egy szelep adta meg magát, azóta semmi hiba! :)

(Maszka nem kell kommentálni és képeket beszúrni! Ez az embereknek szól, nem neked! ;)
  • desigo
    Ferrari California
  • desigo
    WTF?
    pár hónaposan leégett a generátor
    míg szerelték kaptam egy csere Zafirát kb 10.000 km-el
    5000-es fordulat felett nem vette a 2-est kb ...
    csörgött,zörgött az egész
    Az 1.8-as benzines hulladékot legyorsulta egy 90 LE-s Civic

hagyjuk már ezt az opeles dumát...
  • R0zs0máK
    Olyan nincs, hogy egy Corolla nem indul :PPP
  • MaSzKa
    OPEL!!! ami sosem kop el!

más autókra is vannak ilyen mondások?
  • RoR zsozso
    Minden ami szóbakerült
  • MaSzKa
    nem csak olyan képet raktam be