101030
.
-
faszláma a becses neve. -
Amúgy mit kell tudni erről a zöld teremtményről??? Már annyi helyen láttam, de fogalmam sincs mi ez. -
azért 4-5 milla körül,ilyen 1.6os kotványokat venni nemsemmi :D sok őrült,meg is érdemli... -
Itt az utcában mostanában szoktam látni egy kék ceed sw-t és tényleg baromi jól néz ki. Majd idővel kiderül, hogy tényleg olyan jó-e, ahogy kinéz. Mondjuk 7 évig márkaszervízbe hordani a kötelező szervizre nem egy leányálom. -

Maszka utazik -
jáááj 

-
Szóval hiába mondják sokan,hogy az Opelok szarok. Anyagminőségre nagyon sokat javultak az elmúlt kb. 6 évben. -
n003 #65556 nekem pont iljen mondeom van 115ló :) amúgy ha valaki ezt venne ne 2002 előttit vegyen mert abban 5 gangos a váltó mig 2002-től 6os .. az 5s valami elk.... módon nem illik a motorhoz :( hál isten csak ennyi problémám van vele :D -
Na jóóó...hát a VW-k rohadt drágák,és közel nem érnek ennyit.
Nem azért mondom,mert én is ilyet használok,de nemrég olvastam egy 200ezeres tartóstesztet a Golfról és az Astraról. Baromi érdekes volt,mert a Golf belőlről olyan hányingerül nézett ki a teszt után,hogy az valami iszonyat. Gondolok itt olyanra,hogy az ajtón lévő kapaszkodókról a gumibevonat levolt szakadozva,a váltó szintén szétvolt esve,kormányról a bőr lekopott szószerint. Meg ugye amit most nem írok le a műszaki hibák sokasága.
Ugyanakkor az Astranál ilyeneket nem lehetett tapasztalni. Ott a belső is kultúrált maradt a teszt végére. Jó nem azt mondom,hogy tökéletes állapotban maradt,természetesen ott is voltak kopás nyomok,de nem ekkora mértékkel. -
Borg #65554 Ennyiért 1.6-os Ceed (SW)-t is kapsz, ami nagyobb, erősebb, és 7 év gar van rá.
Egyik munkatársam a héten vette át, igaz ő 1.4-essel kerek 4M-be (elektromos csomag, 16-os felnik stb). Megnézegettem én is, és semmi kivetnivaló nincs abban az autóban. Ezerszer inkább, mint egy vw-t. Az 1.4-es dohc 109LE-s motor elég jól pörög és húz. Az ülések kényelmesek, jól tartanak, kívül belül viszonylag szép az autó (legalábbis ebben a kategóriában). Egy ezelőtti generációs A4 kombi mellé állt be vele, a Ceed minden tekintetben nagyobb volt. -
Az Octavia olcsóbb mint a Golf ugyan azzal az 1,6-os motorral.
OCTAVIA 4 564 000 Ft
GOLF 4 943 200 Ft
ASTRA 4 159 000 Ft -
Hm...érdekes...fene gondolta volna,hogy ilyen is van. -
Borg #65551 Hát úgynénzem, hogy az a blokk ami ennek az alapját képezi erősen a 80-as évekből való :)
2001-ben fejlesztették tovább CR dízellé (TDCi), és a régi változatú motor ekkor kapta meg a TDDi nevet. -
Na de mikor csinálták ezt? 90-es évek végén? -
Borg #65549 Halkan jegyzem meg, hogy fordéknál kurvára van TDDI is :)
Ezzel asszem még a régi előkamrás dízelmocit jelölik, ami nem common-rail.
(btw, Turbo Diesel Direct Injection) -
Ronny #65548 azért egy hármas BMW fölé helyezni a Passatot, szerintem ezzel nem sok ember ért egyet. -
Turbo Diesel Direct Intercooled 
Egyébként tényleg nincsen olyan,hogy TDDI. -
most irtam hog TDCI VAN TDDI NINCS TANULJ MEG OLVASNI -
az a mortal kombatbol a csako aki mindig megjelenik hogy : vui-hiiiiiii :D -
OLYAN NINCSEN!!! -
Sztem mind1 mibe ülsz ha 200-al beléd kamikázézik egy barom akkor sehogy sem úszod meg... -
de mit jelent az hogy TDDI -
amugy meg az I az Intercooled szóból van de mindegy :D -
"TDI=Turbo Diesel Injector"
hát nem egészen... -
OMG!
Ez a durva, hogy így fölborult a suzuki a motortól, és a motoros életben maradt! Mondjuk ezután senki ne mondja nekem, hogy a motoros, nem 200 körül húzta a csíkot -
TDCI esetleg... a common rail-re utal a C azaz közös nyomócsöves. -
Csátok!
Bacsikám vett egy Ford Focus Combi-t és az van ráírva,hogy:TDDI!
TDI=Turbo Diesel Injector
de mi az a másik D?? -
Sok nem maradhatott a holttestéből. -
Uccsó:D:Ajak és Kisvárda között a Kisvárda felé haladó Opel Vectra fékezés nélkül áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Shell üzemanyag-szállító, üres tartálykocsival. A Volvo nyerges vontató maga alá gyűrte a személyautót, majd mikor a Volvo sofőrje félrerántotta a kormányt, a tartálykocsi az út melletti csatornában a jobb oldalára borult. Az Opelt vezető 26 éves mátészalkai férfi a helyszínen életét vesztette, holttestét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A tartálykocsi sofőrjét a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A csatorna vizébe kis mennyiségű olaj folyt a Volvóból, melyet perlittel semlegesítettek. A tartálykocsit tűzoltósági daruval, és egy magándaru segítségével emelték ki a csatornából. A műszaki mentés éjfél után, több mint hét órával a baleset történte után fejeződött be.
-
Más érdekesség:A Tisza-gát mellett földmunkákat végeztek, s az egyik billenőplatós teherautó !kis sebességgel! a mögötte álló másik billenőplatós Kamaz tehergépkocsiba tolatott. A parkoló jármű sofőrje az összetört vezetőfülkében rekedt, őt még a tűzoltók kiérkezése előtt egy lánctalpas erőgép segítségével kiszabadították a munkások. A férfit a mentők kórházba szállították.
-
Közelebbről:(
-
Szerintem az ürge kapott egy halántékost az ajtó oszloptól. Aztán kész is ott a halál. -
Fel is borult, itt már a talpán van.. Mondjuk gondolom a motor sem túl ésszrű sebességgel érkezett.. Ha van egy 20 méteres féknyom, és még úgy is ennyire szétcsapta a suzit, akkor nem finomkodta el.. -
hat ez "vicces" hogy nem is vezetooldalon csapta telibe es megis meghalt... -
A Vörösmarty közből a Balaton-part felé akart áthajtani a 71-es főúton a Suzuki Swift személyautó, ám az idős sofőr nem vette észre - így nem adta meg az elsőbbséget - a Balatonfűzfő felől Balatonakarattya irányába tartó Yamaha motort. A Yamaha közel 20 méteres féknyomot hagyva a Suzuki jobb oldalába csapódott, melynek következtében a kocsi az oldalára borult. Az autót vezető 66 éves budapesti férfi a helyszínen életét vesztette. A motort vezető 28 éves várpalotai férfit súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. Az autó sofőrjének holttestét a motor leválasztása után tudták a tűzoltók kiszabadítani.
Beszarok. Ez télleg egy koporső. Még ha motorral ütközik, akkor a stiftes hal meg :C
-
Octaviahoz annyit fűznék,hogy érdekes módon nálunk rohadt drága,pedig Golf kategória. Külföldön egyárban van a Golfal,Astraval és a hasonló kategóriájú autókkal.
Bár lehet itt azt veszik,hogy nagyobb a kasztnija így biztos felsőbb kategóriába tartozik:D
Ültem Octaviaban és nekem sokkal jobban tetszett mint akár a Golf,pedig lényegében ugyan az. -
Mondjuk ez igaz. De azért érdemes elolvasni egy magyar Auto Bildet ahol Passat is szerepel az összehasonlító tesztben. Biztos lehetsz,hogy azt hozzák ki első helyezettnek,pedig mint írtam lejjebb is semmivel sem jobb a kategória társainál. De egyszerűen a németek az égbe emelik a Passatot,holott nem kéne. -
Borg #65526 Azért hülyeségeket ne állítsunk a Passatról se.
A maga kategóriájában nincs vele semmi baj, azon kívül, hogy túl van árazva, és sokan olyan presztízst képzelnek mögé, ami valójában nincs neki.
A Passat igazából egy céges flottába való igavonó, A-ból B-be elvisz, és ez a dolga. Ezt meg jól csinálja. Ahogy a Mondeo is, meg az Octavia is, stb stb.
Persze aki vezetési élményt keres, az a Passatnál igen rossz helyen kopogtat. -
Elég szar autó. Speckó olaj kell neki,ami egy valag pénz és kurva gyorsan megis eszi.
A 2 literes dízele 170 lóval dsg váltóval egy szar,egyszerűen nem gyorsul. Nyomod neki és baszik gyorsulni. -
itt felénk kb minden 4. auto uj passat 2.0tdi... szanalmasan fos :D