101030
.
  • SötétBarom
    Hát izé.. :S
  • SötétBarom
    From The Sunday Times
    March 26, 2006
    Alfa Romeo 159
    You're dead meat, top gun
    Jeremy Clarkson

"Porsche engineered an exhaust rasp into the Boxster at 5000rpm to reward the sporty driver. Alfa hasn’t bothered. It just gives you a simple four-cylinder engine that, all on its own, sounds better and better until you’re up at 6500 when it sounds like a metallic werewolf."

"But the engine, torquey, powerful and smooth though it may be, is not the best part of this car. That accolade goes to the steering. It’s fast, sharp, more informative than the internet and more tactile than a freshly carved stone otter."

"Which means that the 159 drives and feels like no other car in its class. If you have even the faintest trace of petrol in your veins, if you are even on nodding terms with the concept of simple, good engineering, you should drive this car. Because it doesn’t matter what you have now, you’ll be smitten. I was."

"This is one of those cars that’s demonstrably and appreciably better than any other mid-range four-door family saloon. And unlike any Alfa of the past, you don’t have to machete your way through a million inconveniences to find the point. This car does not hide its gold watch up its behind. It is an absolute gem. "
  • Borg
    Forma, az lehet. De sajnos semmi több...

Az új Accord meg fordítva. A formán kívül minden más... bár a beltéri formája teljesen jó :)

Egyébként érdemes megnézni a Type-S műanyagokkal. Egész jól fest kívülről is.

• SötétBarom
    Hiába, ez a forma belemászott a tudatomba :)

• SötétBarom
    Én meg arra, hogy inkább olasz :DDDDD
  • GregSB
    Én "Mazda 6 kéne"-re szavaztam :)
  • DJ BP
    sok helyen baromságot írt tényleg, de hithű Hondások szavaztak a véén rendesen :D
  • fifi
    hol a gond?
  • Borg
    [URL=http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2008.06.30.&357106]Ennyit a "szar amerikai" szeterotípiáról :)[/URL]
    Ha akarnak tudnak.
  • szieszáj
    lol :D "Hülye voltam, mert nem vittem el a vétel előtt szerelőhöz, bár hozzáteszem, az akkori piaci ár alatt 1,5 M Ft-tal vettem. Nem volt idő, dönteni kellett" ....(nc) és megvette 171000-km-el ugy hogy érezhetően hibás volt...
  • Borg
    Igazából szerintem semmi gond nincs az ítélettel, hisz le is irta hogy ő volt a fasz, amikor megvette :)
    A többi dolog amúgy tényleg eléggé jellemző ezekre az évjáratú mercikre, egyik ismerősöm C-set vett újonnan, és kísértetiesen ugyanezek a gondjai voltak vele.
  • Borg
    Accord i-DTEC teszt @ totalcar

Nemtom mikor ült ez utoljára A4-ben, meg 3-as BMW-ben, de azokban jóval kisebb a hely ennél. A mondeo lehet hogy nagyobb, de akkor is sántít a mondókája.
  • R0zs0máK
    Amikor az igazi buta faszbirka ember ír ítéletet:
  • R0zs0máK
    CSÚSZÓS úton azért könnyű beforogni vele, ha nem figyel oda az illető :)
  • Csabesz6
    Értem.
    Ezek rohadtul tetszenek.
  • Borg
    Semmivel sem veszélyesebb a totoya mint a civicek... 125le-vel sosem fogod eldobni a seggét a hátsó hajtás miatt, az túl kevés ahhoz. Hacsak nem szándékosan csinálod.
    Ellenben ilyenből jó állapotút még nehezebb kifogni, mint Civicből, plusz az alkatrész ellátása is drágább lesz.
    A coltnak, 323-nak amúgy nem sok értelme van, akkor már a Civic megbízhatóbb, és jobb is.
  • Csabesz6
    :)) jogos
    Azért, mert ELSŐ autónak egy Hacsi nem lenne ideális.Szerintem.Persze elfogadnám, de a viszonylag egyben lévők így is a keret fölött vannak.Az alatta lévők pedig sejtem milyen állapotban lehetnek.Márha vannak, me ugye kurva ritka autó...Szóval a Hacsi nekem merész álom EGYELŐRE.Aztán ki tudja...?;)...Csak próbálok józanul dönteni/szűkíteni stb.
  • R0zs0máK
    Ha civicet nézegetsz akkor minek van ae86 az aláírásodban?? :DDD
  • Csabesz6
    Igen, ezt multko meg is kérdeztem, hogy én ugy emlékszem 4.gen-ből nem volt ESI...namindegy.A többi jelölthöz valami vélemény?Mármint a Civicen kívüliekhez...
  • Borg
    Az utolsóhoz: 92-ben már nem ilyen civic volt, ráadásul 1.6 ESI sem volt 4gen-ben...
  • Csabesz6
    http://www.hasznaltauto.hu/2195694_honda_civic_1993
    http://www.hasznaltauto.hu/2154390_honda_civic_1990
    http://www.hasznaltauto.hu/1643698_honda_civic_1989
    http://www.hasznaltauto.hu/2122841_honda_civic_1992
    Elsőautó jelöltek, Civicből.Amugy gondolkodok még ezeken(komolyan):Mitsu Colt ( a felhúzottszemű kocka, nem a kerekded kesőbbi gen.), Lada Nova, 2. gen CRX, 3.gen Prelude (ez lehet kicsit nagy lenne elsőnek, minden téren..), Golf II GTI (esetleg egyes, de azok nagyon ritkák...), Corolla GTI, Mazda 323...kb ilyesmikben gondolkodok.Előreláthatóan olyan 500e forintbol lehet majd gazdálkodni.
  • Csabesz6
    Ugyanilyen 929 kupé volt Neszmélyen a parkolóban, mint ami ebben a postbanszerepel.Meg szerettem volna venni, mert ott ácsorgott vagy fél éve, leeresztett kerekekkel, megcsócsálva, de viszonylag egyben.Aztán az autó kétes előélete miatt nem lett belőle semmi.(Felhívod A-t, aki azt mondja hogy a rokonáé, de stbstbstb...).Az is igaz hogy én első játszóautónak néztem ki, bár feltűnt hogy elég ritka darab.Mind1, dunaparton úgyis felült volna:D.Attől félek hogy valamelyik bontóban végezte, mert párnap múlva eltűnt.Elötte meg levandálkodták az átmenő dobját:(...
    Sokkal jobb sorsot érdemelt volna.
  • autoszimulator
    jah ok

mondjuk már a nem túl új autók is kiirnak egy kb fogyasztást, amire rá lehet néha pislantani, mert azért a tankolás óta levezett kilométerből és a visszajelző leolvasásából nem feltétlenül pontos fogyasztást lehet lemérni... Sőt jobb ha az ember inkább nem is tudja mennyit fogyaszt...
    Ezt csak onnan mondom hogy a régi astránk is kiirta az átlagfogyit, meg a mostani kocsim is kifirkálja h mennyi van benne literben, az hány km-re elég, stb.
    Bár pl anyu megane-ja nem írja ki, de ő sem nulláz soha, mert ő meg Aból megy Bbe minden nap, céges kártyára tankol. Valszeg ez a nő is így volt vele. Ettől még nem nevezném bugyutának ;)
  • cement
    hat mert az dupla annyi mint a 6400... :D legalabb laccik h mentek is vele valahova
  • DJ BP
    110.000km/1 évet meg nem követném, nem irigylem az ipsét :)
  • DJ BP
    a 12000 miért jó? Mert te mondod? :)
  • I.C.ram
    Lehet, hogy megváltozott az életkörülménye. Elköltözött, vagy céges autót kapott, stb, és még nem adta el, hátha kell még.
  • cement
    pesten persze sokszor gyorsabb a metro meg a villamos. meg magatol ertetodo h az allolampas mercidet nem fogod gyilkolni a szar utakon a dugokban. de minek vesz zsir uj kozepkategorias autot az aki nem is megy vele? egyszeruen nem fer a fejembe. az autot azert talaltak ki h hasznaljuk, egy eszköz, hogy az életünk egyszerűbb, kényelmesebb legyen. ez olyan mintha vennél egy mikrót de mindent a tűzhelyen melegítenél meg.
  • cement
    hát, talán hogy tud számolni a fogyasztást, meg tudd hogy mennyit mész 1 héten vagy valami. ha ezt magyarázni kell az régen rossz.
  • cement
    de 6400??? hat vicc:D mer ha 12000 lenne akko oke, es meg az sincs sokat hasznalva. szomszed tolunk vett fullos avensist, 1 ev alatt 110e kilometert tett bele, mondjuk o litvaniaba jart ki vele eleg gyakran :)
  • autoszimulator
    miért kellene azt nullázni?
  • SötétBarom
  • SötétBarom

"A csúcsmodell hosszú motorháza alá egy 27 literes V12-est terveznek bebujtatni, amely egyenesen a II. Világháború brit harci repülőiből származik. Aki most a legendás Rolls-Royce Merlin motorra gondolt, jól tippelt: az 1500 lóerős szörny eredetileg Spitfire vadászok és Lanchester bombázók hajtására készült. Nem egy ideges jószág, 3000-es fordulatszámon adja le a maximális teljesítményét, viszont cserébe bő 750 kilogrammos."

"Váltóra mindenesetre aligha lesz szükség, hiszen a repülőmotor gyakorlatilag bármilyen fordulatszám, és bármilyen hosszú áttétel mellett több erőt ad, mint amennyire élő embernek szüksége lehet, akár terepen, akár közúton, csak a gázpedált kell lenyomni."

• öregember
    nemrég béreltem ilyet, elképesztően jó a fogyasztása, nagyon kényelmes amikor elhoztam a bér-cégtől volt benne kemény 450 km :)
  • I.C.ram
    Arra nem gondoltál, hogy nem jár mindenki még szarni is autóval? :)

Nekem is van autóm, oszt mégis sokat BKVézom. Bár nálam az autók inkább szórakozás, mint használati tárgy.
  • cement
    ez is aztán agyon volt használva...
    több, mint 1,5 év alatt kemény 6400 kilométer. valószínűleg valami nagyon bugyuta nőé lehetett... abból gondolom hogy a napi számláló egyetlen egyszer sem volt lenullázva, kétlem hogy egyszer sem kellett tankolni :DD
  • cement
    deszar má :D
  • I.C.ram
    Volt már szalonban is, de ott nem volt olyan autó, ahol lelehetett volna dönteni az üléseket, mivel ez külön opcioánlis extraként lehet rendelni.
  • R0zs0máK
    Exportálj neki egy Thalia-t, baszod! :DDDDDD
  • cement
    aham étem. hát arrol nem tudok képpel szolgalni, menjen be egy merci szalonba es csekkolja le ugy a legjobb :)

megtaláltam az egyetlen olasz autot (nyilvan ferko, meg maseratin kivul) ami kéne ha tömve lennék