101030
.
-
hol usában?
szép 1 környék mondhatom -
ja altalaban 14 evesen mennek 9.be a gyerekek. -
kösz még csak 9vagyok :D -
Bocsesz, nem olvastam el a történet kiindulását, így értelemszerű a dolog
-
Hat ami igy lejott az az, hogy sokkal konnyebb az elet itt. Legalabbis nekem annak tunik. Az emberek sokkal vidamabbak, es emiatt olykor gyermetegek. Nagyon sok kedves ember van, es sokkal kevesebb goromba.
Auto nelkul lehetetlen itt az elet. Tomegkozlekedes csak a nagyobb varosokban van, ott is szarul mukodik. Pl nincs sehova se kiirva hogy milyen megallo kovetkezik, es a legtobb megallon is csak akkor all meg a busz, ha jeleznek elore, szoval szopas. Autokat viszont barki vehet, mert nevetsegesen olcsi mindegyik. Egy fullos Cosztaly megall 40ezer dollar korul. Egy alap kisebb autot (Civic, MAzda3 stb) meg joval 20k alatt vannak. Ford Focus valami 13k dollar. Nevetseges. Hasznaltautokbol meg ilyen arak vannak, hogy 35-45k merfoldet futott Jaguar 200x-os evjarat kemeny 8-10k dollar. De lehet kapni autot parszaz dolcsiert is, ami meg viszonylag hasznalhato. Muszaki vizsga ugysincs a legtobb allamban (Hawaiion pont van). Biztositas se veszes annyira, de csomo allamban akkor is neked kell fizetni, ha mas tori romma a kocsid.
Az autopark elegge valtozo. Videken rengeteg a pickup, de meg a kisebb varosokban is. SUVbol is rengeteg van meg, az ujakbol is, tehat meg veszik oket. Chicagoban viszont mar alig latni SUVot, Pickupot meg egyaltalan nem. Pedig hiaba akkora varos, mint BP soha nincsen dugo es a parkolas se jelent gondot. Mikozben olyan tisztasag van a varosban, hogy csak na. Sokan mondogattak, hogy Chicago az USA igazi NYja. NY olyan mint egy lepratelep. Tok dzsuvas, bunozes az egekben. Chicago hozza kepes sokkal jobb. Tok nyugis a legsotetebb utcaja is, sehol szemet, stb. Persze vannak ott is zurosebb kornyekek.
Igazad volt CSOCSO a fekak tenyleg olyanok mint nalunk a ciganyok. Vannak reszek, ahol csak ok laknak, na onnan lehet tudni, hogy arra nem szabad menni. Amig latsz feher embert, addig nincs gaz, mert a fekak is valoszinu normalisak azon a kornyeken, de amint eltunik az utso feher, onnantol vege.
Tesom egyik haverjahoz igyekeztunk eppen. Megbeszeltuk, hogy talalkozunk, de mondta, hogy tankolnia kell, es hogy jojjunk oda. Meg is erkeztunk, es lattuk hogy rendorok faggatjak a tesom haverjat. Odaertunk pont mikor a biztonsagi kamera felveteleit neztek vissza. Tesom haverjahoz odalepett 4 feka, hogy nem akar-e toluk fegyvert vasarolni. Haver termeszetesen nem akart, erre az volt a valasz, hogy jo, akkor adja oda mindenet, ami nala van, es rafogtak a fegyvert, amit az elobb meg elakartak sozni. Haver mondta, hogy oke, nem akar balhet, kiszallt a kocsibol, es amikor hattal volt a fegyveresnek, akkor megfordult es kicsavarta a kezebol a fegyvert. 3 feka elmenekult a 4.et ott tartotta, amig kiertek a rendorok :D Mondtuk is neki, meg a rendor is, hogy tiszta elmebeteg, mert siman lelohettek volna, akar reflexbol is. Haver mondta, hogy ott nem erdekli, mert ha Isten azt akarta volna, hogy haljon meg, akkor ugyis lelovik. Iraki a srac amugy, de kereszteny. Szolgalt Irakban is a US Armynal. Nem semmi figura.
Szoval az USAban elni nem tudnek. Max, ha vihetnem minden haveromat, baratomat, rokonomat is :) Erre ugysincs lehetoseg szoval nem hiszem, hogy valaha is itt maradnek.
Tesom meg szept 10en megy allampolgarsagi interjura, aztan vagy megkapja vagy nem. Ha megkapja, akkor automatan kapom en is a zoldkartyat, igaz 10 evet varni kell ra. -

"There's no more iconic a personal land vehicle to your average 30-something than Luke Skywalker's X-34 Landspeeder from Star Wars.
And 20-year-old American Daniel Deutsch knows this. He knows it so well in fact that he's built a full-size, fully operational one.
Oh ok, so it doesn't really hover like the one in the movie, but has electric powered wheels that create the illusion of a hover car.
It'll top out at about 25mph and has a range of a few miles. So it's probably not fast enough to outrun the Sand People, but what the hell? We want one.
Imagine flying into the drive-through in it..."
by TopGear -
Honda Accord -
Milyen kocsi? -
Borg #68840 Semmi köze ehhez.
Én pl eleve nem is tudok 30-nál többel áthaladni rajta, mert leverné a vesémet :) -
DJ BP #68839 jó pl. hát tudjuk, hogy már 200 méterrel vasút előtt 30-cal kéne cammogni, csak tojunk rá :)) -
Csak itt pont az a lényeg, hogy önhibádon KÍVÜL szabálytalankodsz.
És ez így sehogy se jó. -
Borg #68837 Szerintem gondolkodj el mégegyszer azon amit írtunk. -
Egyszerű a dolog, nem kell szabálytalankodni :) -
Na igen, május környékén én is pont erre az esetre gondoltam...
Mert ugye itt nincs sárga jelzés, simán önhibádon kívül áthajthatsz a piroson és bizony 300.000Ft-os büntetésről volt szó.
Valakinek a komplett kocsija kerül annyiba...és ha a rendőr akarja ilyen estben kiszabhatja (főleg ha esetleg "pénzbeszedés" céljával szándékosan ráállítják erre őket). -
Borg #68834 Arról. -
Most vasúti átkelőről beszélünk igaz? -
Borg #68832 Namost ehhez tenném hozzá, hogy az én ügyem is erről szól.
Reggel jövök munkába, és amikor a lámpa vonalában voltam már az autóval, pirosra váltott. Szemből jött egy rendőrségi furgon, és levillogtatott. A kis nyikhaj rendőr előbb elkezdett kötözködni a fóliázásba (ami teljesen szabályos, műbizonylatos), majd amikor nem talált fogást, bejelentette hogy tudom e hogy piroson jöttem át. Mondom nagyon nem. Nemhogy féktávon belül váltott pirosra, már a vonalában voltam. De ő kénytelen feljelenteni. Én meg aláhúztam hogy nem ismerem el. Kijött két hétre rá a határozat, hogy 60e-ig büntethető, de nagy kegyességből 30rugo +5 pont.
Namost lehet én nem ismerem az új szabályokat, de máj 1 óta ez 300e ft, és nincs mérlegelés, legalábbis mindenhol ezt sulykolták. Akkor most mégse igy van?
Na mindegy, viszont én 30e ft-ot meg 5pontot se vállalok be olyanért, amiben nincs igazuk. Szóval az ügyet fellebbezésre megkapta a DAS, akik intézik már. -
HBD Maszka!
Boldog 14.-et!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
"Ennek ellenére volt olyan autós, aki negyven percen belül kétszer, más pedig néhány napon belül pedig négyszer hajtott át a tilos jelzésen."
az ilyen szerintem megérdemli a büntetést. -
Persze nyilván majd az év végit kell megnézni.. -
A statisztika szerint idén - a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva - 7,4 százalékkal csökkent a személyi sérüléses balesetek száma, a halálos balesetek száma pedig 25,5 százalékkal.
25,5% azért elég komoly esés.
-
Borg #68827 Nekem is van folyamatban egy ügyem velük... épp a DAS ügyvédje intézi a dolgokat. -
DJ BP #68826 anyámat kapták el, a felelőtlen ámokfutó 42-vel ment 30 helyett a vásútátkelőnél... 30 rongy -
itt van 117 millió... -
nincs valami statisztika az arányokról? pl hogy mennyit szedtek be belvárosokban stb? -
Borg #68823 4 hónap alatt 4mrd...
De nem a pénzbeszedésre mennek, nemmm...
-
DJ BP #68822 sztem iszonyú ízléstelen az S azzal az ultraperes gumival... -

W126 kicsit rozzant,de sütiii:) -
azert irhatnal a tapasztalataidrol.. amerikiakrol. latott dolgokrol.. stb -
lattad a sorozatot? Ezen a birtokon lakott Higi bebi meg Magnum. 2 epulet van a telken, de csak az egyik latszik kivulrol, meg a teniszpalya. Amugy tok kicsi az egesz. Vannak sokkal nagyobb telkek Ohau-n. -
Hat arra iden mar nem fog sor kerulni :( Jovohetvegen megyek haza. -
hol a ferraija? :D ja nincs is
amúgy csak ez az 1 háza van? -
se ferrari se magnum de lattal egy csomo f430 ast? es a sok f430 mi volt? fiat?
:D ertelek amugy... ja es grat hawaii-os kiruccanashoz! egyszer ide is el kene nezned pentek este... akkora sztritreszingeles van hogy ahhoz kepest a fast and furios 1 jelenetei semmise........ najo most nem az utcai versenyekrol beszelek.. olyan csak filmekben vannak de a sok sok auto meg a sok sok pina... jezusom! egyszer majd megprobalok valami dugikamera felvetelt kesziteni -
Nemis magnumé volt...
-
Na megegyszer... szoval magnum haza:
-
Ezeket lottem Hawaiion. Utso kep Magnum haza :)
-
itt ajkán a tesco parkolóba is 1 fehér rolls royce :D
kb 30éves -
jóféle verda -
Amikor jöttünk haza Tihanyból, egy ilyen ment előttünk, feketében, marha jól nézett ki. -
Hát igen:D.Úgy az igazi.Életre szóló élmény.És megfertőz:D