101030
.
-
Borg #70743 Wabardról mi a vélemény? Mostmár hogy az összes biztosító adata frissült a 2009-es számításban, ezt 7300/negyedévre hozza ki. Míg az Allianz 8800. Eddig nem volt ekkora különbség, de mostmár elgondolkodtat... -
rákeresel youtube-on a top gear lorry challenge-re, 3 részből áll -
milyen linket adjak ha mar letoroltek a youtubrol? -
Direkt emiatt mondom, hogy nem ilyen "huu erzem, hogy +1 loerovel erosebb a motor" faszsagra gondolok. Hanem olyanra, hogy fulladozik, erezhetoen szarabbul megy emelkedon, stb. :) -
milen vidi
linkt! -
nem a warezzal volt a baj hanem hogy egyik video sem volt mar a jutubon.. szal feleslegesen izgattal fel engem es masokat is... -
pár meglepetés videó :D
-
Nemtom, pedig kikúrt geci jó volt ez a rész, betegre röhögtem magam XDDD -
el tudom képzelni mennyi warez volt, hogy linkeltem 3 youtube-os videot :|
erről ennyit -
Warez volt :( -
miért lett törölve a Top Gear-es hsz-em? -
Azért biztos van placebó hatása is a hiperbenzineknek :DD -
De latod, hogy nem csak velem fordult elo. Gondolod hogy bekepzeltem az egeszet?
Lehet, te meg nem tapasztaltal ilyet. Szerencsed volt. Akivel en beszeltem eddig, azok mind ereztek kulonbseget benzin es benzin kozott, es itt nem arro lvan szo, hogy "huu erzem a +1 loerot". -
Közben meg van itt is, egy jól elbarmolt Del Sol társaságában...és mindkét autó eladó.Vándormadár:). -
Borg!
Nem ismered ezt az ürgét véletlenül?
A képek között van egy gyönyörű Accord kombi, mintha te mutattad volna anno hogy ismered a tulajt.Asszem fent volt használtautón. -
Én motorszerelésből élek!Ha valami nem működik tökéletesen,én nem fogom a benzinre.
Befejeztem a témát,mert már beleuntam!
Kicsit elegem lett a sok sületlenséget olvasgatni!
-
Teljesen mas volt 40 evvel ezelott a benzin... Kapasbol csak annyit emlitek hogy olmozott. De ezen kivul x db kulonbseg van meg. Merci kezikonyvebe 98-ast benzint ir, ami ma a 95osnek felel meg kb a mindenfele adalekok valtozasa miatt.
Te se gondolod komolyan, hogy meg mindig kb a 150 eves technologia alapjan finomitjak az uzemanyagot.
Azt mivel magyarazod, hogy ilyeneket produkalnak az autok tole? Kamu az egesz, mi? -
Nekem is ugyanezt produkalta. Megyek kb 50-nel, aztan egyszercsak lezuhan a fordulat, aztan egy pillanattal kesobb megint felkuszik. Ilyet soha nem csinalt elotte. 2 telitank Auchan volt, es azota csinalja ezt. Meg szarabbul is megy. Budakeszi emelkedon kenytelen voltam nyomni egy kickdownt, mert negyesben eset a fordulat :D -
'40 evvel ezelotti benzinre terveztek a motort. "
-azért hülyeségért neked sem kell a szomszédba menni!
Oktánszám van,meg kompresszió /ugyanugy mint 40 éve/ a többi hülye marketingduma!
A szenzoros kocsik sem tudnak a csodabenzinekkel mit kezdeni,mert nem arra készültek.
Ha nem kapja meg az előírtat és kopog-akkor visszavesz az elektronika az előgyújtásból.
98-asnál magasabb oktánszám teljesen felesleges szériaautóba,mert nem tud vele mit kezdeni.
-
nemtom ezt a benzin dolgot, de az tuti, hogy 5. gangban cigarettapapír vastagságú gázzal tudok menni 60-al, és Tesco benzinnél 2-ből 2-szer fulladt, dadogott, hörgött a verda ilyenkor...
ez tuti érezhető volt, azóta Tesco kúton csak sört, meg ablakmosóvizet veszek. -
Ja errol van szo.
Regi autokban meg ilyen ugye nincs, tehat rohadtul nem mindegy mit tankol bele az ember. Foleg, ha 40 evvel ezelotti benzinre terveztek a motort. -
Nevetni fogsz, ez így működik...csak a kopogásszenzor autómatikusan állítja neked az alapelőgyújtást ha szar benzint tankolsz ;))) -
n003 #70721 :DD kicsit belegondoltam abba mi lenne ha akkora különbségek lennének a benyák között mint a gumiknál ahogy mondod .. a motorvezérlő kompúterbe lenne kismillió program az eltérő benzinminőségek miatt
"apjuk most ausztriában tankoltunk állítsd át a kompjútert a 315-s vezérlő programra" ... ukrán anyaghoz meg már vészprogram kellene :DD :O -
Igen vannak szabvanyok, de ezek csak az alapeloirasokat tartalmazzak. Gumira is van szabvany megis ahany gyarto annyi minoseg. -
'Tesconak sajat tankerei hozzak a benyat Nemetorszagbol "
-akkor meg pont a mercidbe való!
'Meg az is baromsag, hogy finomito=finomito. X ezer fele keppen lehet finomitani a nyers koolajat."
Nemzetközi szabványokról hallottál már? -
Nekem is pont ezt csinalta. Sot haverom Fiat Unojaval is ez volt. Amig Auchant tankoltal allandoan ingazott az alapjarat, sot volt, hogy le is akart fulladni. Aztan elkezdted masik kuthoz jarni, es azota semmi. Tuti van valami kulonbseg.
Az meg faszsag hogy a MOLtol veszi mindenki. Tesconak sajat tankerei hozzak a benyat Nemetorszagbol pl. Meg az is baromsag, hogy finomito=finomito. X ezer fele keppen lehet finomitani a nyers koolajat.
Most van kb 1/3 tank, abbol meg kicsit jarogatok, aztan ratankolok valami masfajta benzint. Kivancsi vagyok mi lesz tole. -
Tesco kutat még nem próbáltam mert nincs a közelben de 1-2 alkalommal Auchan kutat kipróbáltuk.
Ingadozott tőle az alapjárat és volt,hogy le is fulladt hidegen.
Következő tankolások során pedig mindenféle szervizelés nélkül érdekes módon megjavult.Azóta se volt soha gond vele.
Szal Auchan benzint soha többé...
Ahol még jó áron adják az üzemanyagot az a Kerepesi úton az Avia kút.
Évek óta szinte 10 Ft-al olcsóbb a benzin mint a MOLnál,Shellnékl és hibátlanul megy tőle az autó... -
csóri gyerek, bazzeg -
Ja,lemaradt: Mi legtöbbször annál a Cserkúti MOl-nál tankolunk amit beidéztem. :) -
Benzinnel kapcsolatban.
Most megnéztem a benzinárakat a holtankoljak.hu-n. (Pécsi kutakat nézve)
Pécs, 6.sz.fkl.út (Cserkút) MOL - Aktuális Benzin 95' 273.90.-
Pécs, Budai vám 1. (6.sz. főút mellett) TESCO - Aktuális Benzin 95' 277.90.-
Akkor ezt most h.??
Drágább a Tesco-ba mint a MOL-on :DD -
de jó, hogy felhoztátok!
28-án lejár...eszembe nem jutott volna :) -
" its a hard job, changegear changegear changear check your mirrors murder a prostitute, changegear changegear, murder, check your back, thats a lot of effort in a day"
:D:D:D:D szakadok -
köszi -
ja egen: ez_e -
zöldkártya érvényessége volt... -
korábban volt linkelve egy oldal ahol rendszám alapján meglehetett nézni hogy meddig érvényes a műszaki az autón. Megvan még valakinek? -
Ennek ellenére a másik két autóval 95%-ban Jet-nél tankolunk, mert az a legolcsóbb itt a környéken :DDD -
Én csak annyit vettem észre, hogy Jet 95-össel szarabbul megy az autó, mint Vpóver részinggel...ami nem csoda, mert nagy az előgyújtásom XDDD
De speciel én a METRO benzinkúton tankolt 95-öt is jobbnak tapasztaltam, mint a JET-et... -
n003 #70704 "Nem szarabb egyik sem,esetleg jobb lehet az adalékolástól.-ahogy ezt már írták."
akkor csak el jutottál oda amit én is mondtam :)
amúgymeg rohadtul nem érdekel hogy egy laborban mit állapít meg meg pár sokdiplomás amikor én tök mást tapasztalok bizonyos kutaknál való tankolás után -
Remelem akkor hogy kis jarastol kitisztul majd a uzemanyagrendszer. Eleg sokat allt az auto. Kb 3/4 evet.