101030
.
  • R0zs0máK
    Namost ne mondjátok már, hogy ha lenne rá lehetőségetek nem tennétek meg ugyanazt...dehogynem...:))) És kurvamód rászarnátok a többi csóró sóvárgó faszra...
  • autoszimulator
    szerintem is van olyan ember, akinek "bejön" az élet, és valami jó üzletbe fog bele, stb, de alapjáraton a 60 millát kigazdálkodni, család mellett közel kizárt :D Még egy középvezetőnek is. Persze ha valakinek a kocsi a mániája, akkor bevállalhat egy ilyet, pl 50 évre havi 100ezerért :D
  • SötétBarom
    Te ilyen undergroundsznob vagy.. :D
  • n003
    autós rasszizmus :DD
  • R0zs0máK
    Én ezeket mindig leszarom, mert én meg AE86-ban ülök XDDD
  • cement
    hat azert kicsit rosszul tud esni, mikor valakinek a segge ala pakoljak a merzsot meg a bömbit, es fingania se kellett erte... jo ertem en h megteheti, de egy kicsit irrealis, es veszelyes hogy ha friss jogsis emberek rohangalnak 250-300 v meg tobb loeros kocsikkal
  • MikX
    Engem egyiksem idegesít, csakha tudom, hogy a gerinctelenség/lopás/sikkasztás és miegymásból van neki...
  • cement
    hat en ismerek joparat... megis melyik amugy az idegesitobb? ha egy huszonevest latsz 20-30-40-50-60millios kocsiban, vagy ha egy 50-60 evest?
  • autoszimulator
    honnan tudod hogy milyen úton mennyivel ment? lehet száraz volt, lehet vizes, lehet mínusz, lehet plusz, ugyanolyan feltételezés ez is...
    Egy biztos, hogy nyárival összetörte, lehet télivel mégjobban összetörte volna, de télen mennyünk már téli gumival, főleg ilyen kocsival, ami nem 100 ló alatti...
  • MikX
    jaja, "valószínűleg" megdolgozott érte...
    Nemtom, de nemsok olyan idősebb úr van, aki tényleg megdolgozott azért a sok pénzért...
    Persze nem általánosítok, meg nem politizálok, szal inkább hagyjuk...
  • Magnumrolcsi
    Biztos közre játszott, hogy 180 környékén autókázott. Nah nem is érdekel, csak érdekesség képpen tettem be a képet. Ha majd tudok bővebbet leírom.

Nem tudom mennyi a kár, két millióra biztos lehet számítani.
  • n003
    :DDD
    én icemaster gumis swiftet vezettem olyan havon átment hogy csak pislogtam :D viszont aszfalton :| tragédia elfordítottam a kormányt majd két másodperc múlva elkezdett az auó végre fordulni beisfostam azonnal hogy eből árok lesz :D
  • R0zs0máK
    Teljesen igazad van! Télre téli gumit az autóra. Én kötelezővé tenném. Csak az ilyen baromságokat nem bírom, hogy a hülye állat télen nyárival ment, ezért törte össze. Mert a téli is ugyanúgy csúszik, max pár százalékkal nagyobb a határ...

Ja és puhaság témában: Rally2000...orosz téli/murva gumi annyira puha, hogyha ránézek behorpad. Aszfalton vezethetetlen, nyeklik nyaklik, nem megy egyenesen a kocsi, fékezni kínszenvedés....
  • n003
    de a marketing nekik szól és többnyire ők jönnek szembe :D én valahogy nemszeretném ha bélabá a nyárigumis 10éveshiteles autójával szembekacsázna télen :DD
  • R0zs0máK
    Volvo-n pl. ugyanakkora a téli és a nyári is, és a téli folyton nyíg, amíg a nyári nem :)
  • n003
    nekem 205/55 r16 a nyári és 215/55 r16 a téli(ezzel vettem mielőtt valaki megszólná és anyárit vettem én) pirelli p7-st vettem nyárra és még 20-25ban is elindulás után csúszi a 1,5t alatt a gumi .. télen meg érezhető a különbség mert cseréltem már 0fokon a kerekeket és jobb volt a téligumi
  • cement
    de ide nem az átlagautós mari nénik járnak :D
  • R0zs0máK
    A tapadást a gumi felülete és a keveréke határozza meg. Annyival kisebb a téligumi felülete, hogy még a keménységi különbség ellenére is jobban tapad a nyári gumi SZÁRAZ aszfalton hideg időben. Ám mindez a visszájára fordul csúszós, latyakos, esős, havas, jeges úton.
  • n003
    ez nem marketingduma!

a tapadásnál elsősorban nem a küső hanem maga a gumi hőmérséklete számít és átlagautós bélabácsi aki átkocsizik megnézni a szomszéd faluba a sógora disznaját szerinted mennyire érné el az üzemi hőmérsékletét a gumi mondjuk 6-7 fok alatt? pont semennyire

igen abban igazad van hogy ha fel tudod melegíteni a nyárigumit üzemi hőmérsékletére jobban fog(hat) mint a téli gumi még a hideg aszfalton is de ne magadból indulj ki mert te tudod hogy hogyan kell eléri azt egy átlagautós nemtudja
    :)
  • R0zs0máK
    Na erről beszélek nyuszómuszó! :))
  • SötétBarom
    Nekem is sokkal fosabb a télim mint a nyárim, egyedül enyhén nedves aszfalton, és havon jobb. -.- Mondjuk erős méretbeli különbség van köztük R15 195/50 - R14 165/75 :DDDD
  • R0zs0máK
    De nem fog jobban, hiszen lényegesen kisebb a felülete...esőben is pozitívum ez, én is észrevettem már, hogy a 175-ös télim jobban tapad, mint a 195-ös nyárim...
  • pszihopata
    Szerintem a téli jobban fog nyáron is,esőben pláne.A pályagumik sokkal puhábbak még a téligumiknál is.

/Persze hangos,fogy,drága stb./

A németeknél régebben nagy divat volt fennthagyni nyárra a kopottabb télit.
  • I.C.ram
    jo de legalabb puhabb sokkal. Nyari gumival, mint a felnin mennel, olyan kemeny 0 fok alatt. :)
  • cement
    de a teliguminak nagyobbak a redoi, szelesebbek a barazdai, ezert kisebb a tapadasi felulete, kevesebb erintkezik az aszfalttal mint egy nyarigumi eseteben.
  • I.C.ram
    Greg linkelte be, ha jol emlekszem, tole kerd.
  • redbull0304
    Valaki betudná linkelni az a videót amibe cikizik a vezetési stílusokat és autókhoz kötik... Pl van benne Öreg csávó a Mercivel, pedáns csalás a Lexusal, száguldozok a BMW-vel stb... ???!
  • I.C.ram
    Miert lenne szarabb a puhabb gumi tapadas szempontjabol. Max nagyobb lesz a fogyasztas kicsit, de nem lesz szarabb.

Minel puhabb egy gumi annal jobb a tapadasa, es ebbol kifolyolag a gordulesi ellenallasa is. Nagyobb lesz a futofelulet.
  • R0zs0máK
    igen, pont ezért szarabb SZÁRAZ úton, mint a nyári gumi...télen is.
  • I.C.ram
    De mondom mas a kemenysege a gumiknak a kulonbozo homorsekleteken. Teligumi alapbol sokkal lagyabb gumibol keszul.
  • cement
    nyilvan teligumi nyaron szar, de walakinek igaza van, amig szaraz az ut, addig jo a nyarigumi is boven. csak nagy takonyban vagy hoban jobb a teli, ott viszont tenyleg jo.
  • I.C.ram
    Hat en jartam kb 2 hetig teligumival a 30 fokban. Minden nagyobb fekezesnel ugy kenodott a gumi, mint a vaj. Rendesen latszot a feknyom. Aztan felraktam a nyarigumikat, nem lett feknyomom. Ez egy Firestone teligumi volt.
  • fifi
    gondolod te...
  • R0zs0máK
    Mondják ezt a marketingesek ;)))
  • I.C.ram
    Azzal ugye tisztaban vagy, hogy a nyari gumi kb 5 fok alatt betonkemeny lesz... Mintha acelabronccsal kozlekednel :P

Teligumi sokkal lagyabb hidegben. Melegben meg szinte szetfolyik :P
  • R0zs0máK
    Mi a szarról karattyoltok? Száraz aszfalton jobban fog a nyári ha hideg van ha nincs...egyes egyedül hóban jobb a téli, de az idén még összesen 1x volt...

Mintha a téli gumitól az útra tapadna a kocsi lerobbanthatatlanul...komolyan nem hiszem el...
  • autoszimulator
    úristen, a kedvencem

hogy lehet egy 600 lovas kocsival télen nyári gumival menni, fel nem bírom fogni.. Főleg ha az ember az árába belegondol :D Javítás szép lesz... De legalább kipróbálhatod te is majd :D
  • Borg
    Simán lesz az 10 felett is, amennyi szenzor meg kutyafasza van (volt) annak az elejében... plusz a hátsó futómű...
  • desigo
    nem kicsit vannak tele...
  • I.C.ram
    Javitas mennyi lesz? 5 meter alatt vagy felett? :D