101030
.
-
Első mondatra nem reagálnék,mert nem lehet.
Abban megegyezhetünk, hogy sehol nem mondtam hogy nincs turbólyuk, nem is értem ezzel miért példálozol. Amelyikben 1 turbó van, ott mindig is lesz valamennyi. Nem hasonlítgattam össze sem az enyémet máséval, sem köbcentiket sem, mert egy autó nem azért megy jól, mert jobban megy valamelyiktől is, ez így megy mert ilyen motor van benne és kész, nem egy 1.6-oshoz képest megy jól. Nem tudom sikerült- e megértened? Természetesen a mai autókhoz képest nem olyan biztonságos, de az iq fighterek ezzel jönnek, pedig ennek az ellentettjét sem állította senki.
#72779-re visszatérve megint csak értelmezési problémáid akadtak, ugyanis én nem arra utaltam hogy nem vitatkozom mert ovis vagy, hanem arra, hogy amiket irkálsz("nem en kezdtem a rizsraketazast hanem te szidtad a japant, ne csodalkozz ha visszakapod.") ezeket már az oviban kinövik a gyerekek.
-
"Az Opel Insigniát még megnézném, de az meg rizikós mert nagyon új. Egy fél évet érdemes megjelenés után várni, hogy a gyerekbetegségeket kijavítsák. Ezenkívül szerintem árban is fölötte lesz a többinek."
Ezzel egyetértek! Árban meg az indulót lehet nagyjából tudni,az 5,5 millió 1,6-os (vicc) motorral. Természetesen ha már a következő felszereltséggel kéri az ember persze drágul... Csúcsmodell meg 10 milla körül lesz...
Még annyit az árhoz,hogy mivel teljesen új modellről van szó drágább lesz valószínűleg a kategória társaknál. -
Borg #72795 Bár Jazz-ből még lehet venni japán, meg török összeszerelésűt is, az újból :) Csak meg kell nézetni az alvázkódot megrendeléskor, és a lelkükre kötni hogy milyen legyen.
Még a török is jobb, mint amit Swindonban raknak össze. -
Borg #72794 Ebben nem lehet gondolkodni új autónál. Akármit veszel, már másnap 20-30%-ot buktál rajta... nemhogy pár évvel később. Hiába tartják a japánok jobban az árukat, ez nem oszt nem szoroz.
Ezenkívül megbízhatóságban sem lesz már nagy különbség hosszú távon, mert a "japán" autókat is már mind itt rakják össze... -
Borg #72793 Most az hogy egykét gyógyegér flamelni kezd mellékes.
Csak ugye érzed, hogy annak sincs alapja amit te mondtál, maximum rálátás nem volt ha a japán autók nem feleltek meg a követelményeknek, vagy egyszerűen nem is nézték őket, mivel ugye a hazai lízingcégek erősen németautó pártiak, szóval ha céges környezetről van szó, akkor ritka a japán.
A mondeo meg a mazda6 szép autók, az accord inkább technikai téren übereli mindkettőt, annyira nem szép, viszont biztonságban első helyen végzett az ENCAP teszten a kategóriában. Én a helyedben még Octaviat is néznék mondjuk, azzal árban még jól bele lehet férni, viszont abban pl 2 literes benzines nincs, csak 1.6-os, vagy dízel.
A többi márka, mint a vw, audi, alfa, bmw jellemzően messze túl vannak árazva ahhoz képest amit nyújtanak.
Az Opel Insigniát még megnézném, de az meg rizikós mert nagyon új. Egy fél évet érdemes megjelenés után várni, hogy a gyerekbetegségeket kijavítsák. Ezenkívül szerintem árban is fölötte lesz a többinek. -
gondolom a befektetes reszben arra is gondolt kata, hogy ha majd el akarja adni, mennyit fog veszteni rajta. es mar megint csak a japan autokat kell hogy kiemeljem, de ha megnezed ugyanolyan kategorias ugyanolyan idos japan auto sokkal dragabb meg hasznaltan is mint egy europai. ez nem veletlen. a japan megbizhatosaga miatt ertekallobb is, kinek kell valami szar pug vagy vw amin mar 50ezer utan meg kellett bontani a blokkot? -
volt egy Civic egy darabig a családban meg van két Suzuki. Nekem eddig 3db Opelom volt és egyik sem volt megbízhatatlan.... engem nem tud senki meggyőzni erről az európai megbízhatatlan meg szar dumáról, mert nap mint nap egy európai kocsiba pakolom a seggem és abszolút megbízható, komfortos és fasza autó!! -
ja pl, az enyemet :D Miklosa Erika-nak is ilyenje van, de neki csak a 250-es jutott :P -
Felejtsd el a befektetest. Ujauto soha nem lesz az. Ha az lenne, akkor el sem adnak a gyarak :P
Olyan autot vegyel csak, amiben jol erzed magad, tetszik. Ne az alapjan vegyel autot, hogy melyik a legmegbzhatobb. Ez legyen csak masodlagos szempont, szerintem. Mindegyik autoval lesznek bajok, ezt nem lehet elkerulni, max szerencsevel.
Vagy ha tenyleg csak arra kell, hogy A-bol B-be, akkor donthet a megbizhatosag. -
Látszik hogy fogalmad sincs dolgokról. Csak irkálod a többiek után a hülyeségedet. -
"több mint tíz (hűha) japán kocsit vezetett, mindet kb egy hétig"
:D:D:D mondom van 1-2 amit csak 1 hétig tudsz te olvasni? :D nem azert mondom, de abban a szerencsemben van reszem hogy barmikor szinte barmilyen autot vezethetek, ha kedvem tartaná. van mar eleg tapasztalatom, nem a levegobe beszelek. -
Vegyél Mercedest,annál jobb nincs
-
nemgond, előjön ez mindig, nem kell hozzá senki :D Elég egy fél "szarjapán" mondat :D
Szerintem amúgy autóvásárlásról itt a sima userek nem tudnak értékelhetőt mondani, mert most attól, hogy cement pl több mint tíz (hűha) japán kocsit vezetett, mindet kb egy hétig, nem fog tudni ettől még reális véleményt mondani...
Nem tök új kocsi esetén egy két ismerőst kell megkérdezni, aki szervízben dolgozik, vagy annak közelében, hogy ilyen olyan kocsiból hogy s mint, mennyit látnak, mik a hibák, mennyibe kerülnek.
Új, most megjelenő kocsi esetén meg sok használható általában nincs, maximum az elődöktől való tapasztalat.
Azon kívül, hogy tetszik-e, mit nyújt mennyiért egy kocsi, talán a legfontosabb a kocsihoz az alkatrészár, új kocsinál a szervízhálózat, mert persze, lehet, hogy megy a kocsi 150ezret, balesetmentesen, semmi gond nincs vele, no de mi van, ha mégis... -
Ezt szerintem ne ragozzuk tovább, mert az hogy azt mondtam : "bár olaszt mégsem" nem szidás, amikor egy autósteszt során egy olasz nemzetiségű tesztelő olyanokat mond egy olasz autóra hogy az olasz autó sajnos olasz autó, akkor az már inkább az. Reklamálj ott, nem kell belemagyarázni ebbe semmit. Az nem flém, hogy csak azt lehet olvasni itt hogy "minden szar, csak a japán jó"? Ráadásként még baromság is. -
kata ne hibaztasd magad itt ez par hetente visszatero jelenseg :D csak kell valami tema ami kapcsan lehet errol vitatkozni :D -
meg aszondja nem kell neki tolni hogy menjen. üresben is gyorsul? gecii
ne mondjad mar hogy nincs turbolyukad mer megorulok... hasonlitgatsz itt egy 2.0 turbot egy 1.6 szivohoz? :D grat. meg ez a koporso dolog... öccsém, ugy beszel mintha a calibra vilaghiruen biztonsagos kocsi volna :D a crx lehet hogy veszelyes, de egy carina azert mar birja a torest... latom a #72779ben is alkottal, ez a tipikus "nem vitazom, mert ovis vagy" dolog ez nagyon jóó :DDD így kell diskurálni a dolgokról:DD nembaj, nem haragszom rád :D -
Hát itt látszik, hogy hatalmas hülyeséget írsz. Sokat számít a turbo egy 1.4-es motornál is, lóerőben és nyomatékban is. 200Nm 1.4hez bőven elég nem kell azt "agyon" pörgetni. Látszik, hogy valami sz**adt Calibrán kívül nem igen vezettél még Autót. Japán autók meg megbízhatóak. Ennyi. -
Kellemetlenül érzem magam, mert úgy látom, miattam robbant ki ez az európai-japán autó vita, ne haragudjatok.
Csak szeretném jó autóba fektetni a pénzem, ami nem mellékes dolog a mai világban, attól függetlenül, hogy kinek mi a nagy kedvence és álma. Magamnak venném, nem nektek, ezért inkább objektív válaszokat vártam. Még egyszer elnézést, hogy ilyen vitát szított érdeklődésem. -
Attól még az, nem én találtam ki. Csodálkozok hogy visszaadod, mert erről már kb. az óvoda középső csoportjától leszoktak szokni a gyerekek, rajtad valamiért rajtad maradt. Egyébként meg tanulj meg a sorok között olvasni, szöveget értelmezni, mert valamit nagyon félreérthettél, mert nem szidtam a japán autókat. Ha meg leír valaki valami tényszerű dolgot a japán autókról, ami neked degradáló, vagy csak rosszúl esik, akkor "elsírod" magad, és jól visszadod. Pffff. -
Sőt még az olaszt is szidta, csak én nem szeretem a flémet :P -
nem en kezdtem a rizsraketazast hanem te szidtad a japant, ne csodalkozz ha visszakapod. ne sírjál -
Nincs ezzel semmi gond, csak azt nem értem miért nem keresztelik át a topic címét rizsrakéta topicra, és akkor meghitt családi körben verhetnék egymás autójára. De mi van? Bejön valaki és csak azt a baromságot olvassa hogy csak a japán autó. -
Értelmes hozzászólásokat is tudsz, vagy csak ezt a renkívüli humort tudod nyomni? Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen , nem kell agyig gyilkolni hogy történjen valami, meg nem egy 2-es lemezkoporsóban ülök. Biztos én meg az autó a hibás, hogy közel 5 éven keresztül semmi gondom nem volt vele.
-
na megint beindult a szánalomparty -
akko nemvagy a barátom!!!!!!
:D)UDÉ:ŐAKWDO:SDSÉD:SD:AS:D::S:D:D:D:D:WD:S::ÉS:D:D
[fetreng]
toljad az opelnak inkabb, sőt vegyél újat :D -
Semelyik nem fog kirohadni alólad pár év alatt. De ha ettől félsz, akkor nézd meg ki mennyi garanciát vállal, és mire. Sztem bármilyen autó elmegy hiba nélkül 200k-t, ha figyelnek rá. Ott már a futás miatt jöhetnek bajok, de a lényeg, hogy ha vigyázol rá komoly baj nem lehet. (hacsak nem nyúlsz nagyon rá egy hétfő reggeli modelre :DD) -
1. Nem vagy a barátom!
2. Most másnak a véleményére adsz, vagy a sajátodéra, csak azért mert a #72764 hozzászólásodban a saját melledet verted, most meg jössz a linkjeiddel, ennyi erővel a buzi Totalcar-os balfaszoktól is linkelhettél volna valami rizsrakéta ajnározó balfaszságot, ott is minden autót amit csíkszeműek sajtoltak meg is dugnak teszt előtt meg után is. -
HÁT ÖSSZESZAROM MAGAM :DDDDD
ELSŐ autómárka az ajánlatban: NA MI? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Soha nem kell csalódnom, akármikor nézek be ide (idén már másodszor, de azért rendszert nem csinálok belőle) :DD -
#72750 nem én írtam! Már ami a máscodik felében van. Ember, nekem évek óta megvan az autóm, és soha semmi gondom nem volt vele. Egyébként ezért van ilyen állapotban az itthoni autópark, mert mindenki csak kis ideig használja, mikor meg költeni kell rá inkább elpasszolja, meg is látszik, de a japán autókon is. Ó ember! -
nem én találtam ezt ki, barátom -
Jaj mindenki azt védi amije van/volt.
Mármint autó:DD -
"Amúgy a japán autókat nem tartom annyira megbízhatónak, tartósnak. "
-
Muhaha. Itt is ezt csináljátok. Egyébként meg értelmezni, vagy inkább megérteni nem sikerült neked amit írtam, ekkora ökörséget meg hogy az európai autók megbízhatlanok még szerintem senkitől sem hallottam. Erre innom kell valamit
Ó te jó isten mi van itt.....
-
hany japan autod volt eddig? nekem 10+ igaz nem sokaig volt ami csak 1-2 hetig, de volt ami sokkal tovabb es hidd el en az autokat nem kimelo uzemmodban hasznalom semmi baja nem volt. volt passatom is, az felmelegedett, eltolrt a vizcsove a hajtastol esatobbi... -
ez nagy hülyeség ugye te is érzed? -
hogy hype a megbízhatóság. nem csak hype hanem teny, errol tapasztalataim is vannak :D es arrol is hogy az europaiak meg megbizhatatlanok -
Mivel? -
ezzel vitatkoznek :D -
Nem rosszak a japán autók ez tény, de túlságosan is túl vannak hypolva. -
Köszi az infókat srácok!
Megnéztem az általatok említett autókat. A Skoda nem tetszik. Az Accord külsőre nem tetszik, de a tulajdonságai, ára egész jó 2 literes motorral is. A mazda 6-os gyönyörű, de 2 literes motorral már majdnem 7 millió, ami nekem már sok, és gondolom akkor az csak alap felszereltségű. Amúgy a japán autókat nem tartom annyira megbízhatónak, tartósnak.
Cégünknél van egy lista a céges autókról, amely arról szól, hogy mely autók feleltek meg maradéktalanul cégünk alapkövetelményeinek, pl. a legjobb törésteszt, biztonság van első helyen, de számos más kritérium is. Nos, egy japán márka sem szerepel köztük, és én mint laikus nem tudom mennyire megbízhatóak, biztonságosak egyáltalán.
Borg: az ár-érték arányt úgy értettem, hogy melyik az a kocsi, amelyik az általam vázolt specifikációkba belefér, de utána nem rohad szét alólam pár év alatt, nem kell állandóan szervízbe hordanom és tíz meg százezreket költenem rá hogy minden xart kicserélnek rajta stb.