101030
.
  • Borg
    1.7-es ctdi 7gen civicben meg a változó geometriás turbó lapátjai állnak be, kb 150e km után, ha sokat van városban hajtva... mondjuk ez Isuzu motor benne ugye :)
  • Balyy
    Megbízható autó kell? Akkor csakis Aleko!
    Ae86-os corollának is van tipushibája mégpedig h írdatlanul rohad a kasztni! Karácsony előtt találtam egy 30-40 centis elválást a küszöbgerenda meg a lemez között! Elég durva!
    3sgte motoros celicanak meg az intercooler vízpumpája szarakszik! ez is tipushiba!
  • blackcalibra
    Pontosan. Ezt mondom én is, csak kicsit furcsa egy ilyen topicban az a hozzáállás hogy "ha nem japán, akkor szar, mer a japán sose szar". Nonszensz.
  • desigo
    Mindenki használj boldogan ami neki tetszik
    ennyi :)
  • n003
    :DDD egy Nő bejön feltesz egy ártatlan (laikus) kérdést erre a 'férfiak' meg meghüjjülnek :DD

Kata: #72789 !! ;) annyival megtoldanám hogy ebben a kategóriában passatból és mondeoból adnak el ithon (is) a legtöbbet így a legnehezebb eladni is a többi típushoz képest .. ráadásul a mondeok nagyrésze céges volt így szét vannak hajtva és ezáltal a megítélésük is rosszabb-nagyobb az értékvesztésük

műszakilag meg egy átlagembernek tök mindegy melyiket is veszi .. a lényeg hogy jól érezd magad benne
  • blackcalibra
    #72825-re
  • N3TuddKi
    minden tipusnak megvan a maga baja.
    sajnos a mostani világban amikor mennyiség elékerül a minőségi termelésnek, sajnos nem is várhatunk mást.
    imádkozzunk :)
  • N3TuddKi
    Audiknál az 1.8T motorosoknál turbóhiba az olavezetőcső olajsárral való lerakódása miatt. tipushiba...
  • blackcalibra
    De én ezeket mind elhiszem! Érted! Nem arról van szó hogy én azt mondom hogy az európai autók jobbak mint a japánok, de még csak azt sem hogy azok rosszak, mert tudom hogy jók. De ha valaki azért összeugrik valakivel, mert nem látja azt, hogy japán autókkal is vannak gondok, akkor ott gondok vannak a haja alatt. Eljárkálnék én is akár Hondával, akármivel ami japán, de hogy lehet az hogy én ezt már nem először vallom, a másik oldal meg csak egyet kántál egyfolytában, úgy, hogy tudja, nincs igaza, ráadásul még ki is forgatja a másik szavait. De nem probléma ez, mindenki másmilyen, mást szeret.
  • N3TuddKi
    Mazda Xedos 9esekben gyakori volt az automataváltó meghibásodása. csak csere segített.
    szóval japánoknál is van tipushiba attól, hogy nem hallasz róla...
  • Borg
    Azért a C5-höz kell egy kis suicid hajlam :) Persze sokan elmondták, hogy mennyire megváltoztak, meg húde megbízhatóak lettek. Ennyi erővel ott a Laguna (csak bűn ronda), vagy a 159-es Alfa, az legalább szép is. Csak miután a 308-as pözsó is leég, mert az ülésfűtés túlmelegszik, és rokonoknak úgy kellett kiugrani az autóból, valahogy nem hiszek nekik.
  • Borg
    Ugyanez igaz a Corolla TS motorjára is (amit a Yamahával másoltattak a B18C-ről).
  • desigo
    ccc
    ez csak nekem:

2 hónapos Passátnál parkolás közben féltengely törés
    Boránál pár hét eltéréssel mindkét első ablak lezuhant parkolás közben amikor senki sem volt az autónál
    fél éves Vivaroban generátor leégett
    egymástól függetlenül két egyidős fiatal Vivaroval esőben út szélén lévő pocsolyába menésnél leállt.Tréler-szervíz

Ha már Európai autó akkor csakis AUDI !
  • blackcalibra
    Akkor figyelmesebben olvasgass, ugyanis érdekes módon pont az ilyeneket hagyod ki:
    COROLLA 1.4 Linea Terra Wagon:
    "Hibalista
    Vezető oldali kilincs kezemben maradt - bontóból, bal hátsó, kis faragással, tökéletesen illeszkedik, 2.500 Ft
    Légbefúvó retesz (jobb szélső) szétesett - bontóból 500 Ft
    Generátor meghalt - komplett felújítás (szénkefe + csapágy) 20.000 Ft
    Főtengely szimmering - pár nap szarakodás vele, plusz szimmering ára
    Jobb hátsó lengéscsillapítóból elfolyt az olaj - most vettem észre, felújítás hamarosan..."

IGNIS SPORT 1.5
    "Hibalista
    A főtengely csapágy "csak" háromszor tört el!"

LIANA 1,3 GLX
    "Szöveges ítélet
    Szerettem az első évben,de jött a második! Megutáltam mert a motortérböl nyiszorgó idegesitö hang jött alapjáraton,a szerviz reagálása megy az auto akkor mitakarok,majd ha megált megnézik. A kápitok! Zörögtek kanyarban az ajtok hangosan nyekeregtek,a kerék és a szélzaj 140-nél nagyon hangos,igazi suzukis! Nekem soha többet nem kellene! Inkább már az 1 millioval olcsobb Dacia. Most vettem egy Opel Astra H jobba felszerelve,ugyanannyiért! Nagyon jo a Liana értéktartása,Ha véletlenül valahol Beszámolják (csak ott veszik meg ahol még korábban nem számoltak Lianát be mert az még mindig ott áll.) ott adna érte kis joindulattal 1,7 milliot! Komoly ár.
    Hibalista
    A motor,kárpitok,"

Van itt is minden.
  • blackcalibra
    Jó, most ebbe nem megyek bele mert már unom. Én is össze tudok más hozzászólásaiból ollózni olyan mondatokat, amik megfelelő sorrendekben külömböző dolgokat jelentenek. "Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen", ebből áruld már el hogy hogy jutottál el a turbólyukig, és akkor meg fogom érteni.
  • cement
    nem nemszoktam. azt sem tudom mi az az autó. istenem :D:D:D na mennem kell pedig maradnek meg mert jol szorakozok rajtad :D
  • desigo
    Mivel a rá szánt pénzből egy fapados 116-se jön ki szerinted mit kellett volna ajánlania?
    Több értelme volt a hozzászólásának mint a tiédnek.
    Azért,hogy beszóljál neki nem érdemes ide benézned!
  • cement
    nesze bazmeg indulnom kéne de összeállítottam neked egy kis csokrot a saját okosságaidból. enjoy

Abban megegyezhetünk, hogy sehol nem mondtam hogy nincs turbólyuk, nem is értem ezzel miért példálozol
    ->
    "Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen"

Nem hasonlítgattam össze sem az enyémet máséval
    ->
    "nem kell agyig gyilkolni hogy történjen valami"

Természetesen a mai autókhoz képest nem olyan biztonságos, de az iq fighterek ezzel jönnek, pedig ennek az ellentettjét sem állította senki.
    ->
    "nem egy 2-es lemezkoporsóban ülök"

#72779-re visszatérve megint csak értelmezési problémáid akadtak, ugyanis én nem arra utaltam hogy nem vitatkozom mert ovis vagy, hanem arra, hogy amiket irkálsz("nem en kezdtem a rizsraketazast hanem te szidtad a japant, ne csodalkozz ha visszakapod.") ezeket már az oviban kinövik a gyerekek.
    ->
    "Csodálkozok hogy visszaadod, mert erről már kb. az óvoda középső csoportjától leszoktak szokni a gyerekek, rajtad valamiért rajtad maradt"

érzed? érzitek? :D
  • blackcalibra
    Te idióta, én nem arra reagáltam. Visszavehetsz lassan mostmár, mert kezdesz unalmas lenni. Szoktál te egyáltalán autós híreket, értékeléseket olvasni?
  • I.C.ram
    M110 karbis Merci motornak is van iylen hibaja. Ha kiveszed a ropsulyos rotort a gyujtaselosztobol, akkor hajlamos tulporogni... :P
  • cement
    te idiota felfogtad egyatalan amit valaki a #72812-ben mondott ?D:D:D:D
  • I.C.ram
    Ez az egesz olyan, mintha egy fradistanak probalnad magyarazni, hogy az ujpest jobb...
  • blackcalibra
    Még a végén kiderül, hogy minden autónál vannak ilyenek, csak akkor cement valamit benézett idáig de nagyon.
  • cement
    _D:LSA:PDLPADL:LDS:DL:AD:AS:D:DS:D:D:SDÉ:DSD
  • blackcalibra
    Pesze hogy nincs kedved, mert te sem hiszed hogy találnál.
  • R0zs0máK
    Celica 2ZZ-GE motorjában ha visszaváltasz és 8700 fölé forog a motor akkor széthullik az olajpumpa XDXDXDXD
  • blackcalibra
    És amikor kiadták az uj svifteket? Ott is volt valami az üzemanyagrendszerrel, nem is kevés autó rohadt le. Akkor miről beszélünk?
  • cement
    nincs kedvem visszaidezgetni teged, olvasd vegig magadat majd a 72797-edet :D
  • R0zs0máK
    Baromság azt mondani hogy mi megbízható és mi nem...

Nekem itt a corolla, ami köztudottan a világ legmegbízhatóbb autója, aztán folyton rossz rajta valami, mert öreg, mert nem volt rendesen karbantartva, mert néha meghajtom...
  • cement
    jo, de en ezekrol hallottam. az ismerettsegi köröm europai autoinak kb 70%át felsoroltam, szal eleg durva, hogy az altalam ismert europai auto tulajdonosok 70%anak ilyen gondjai vannak. nem tudom erzekelitek-e...
  • R0zs0máK
    Abban a kategóriában igazából csak nüansznyi különbségek vannak a kocsik között, mind műszaki tartalomban, mind megbízhatóságra. Szerintem válaszd ki magadnak az adott büdzséből a neked legjobban tetsző autót és nyugodtan vedd meg. Én például tudom még akár ajánlani az új Citroen C5-öt, legalábbis szerintem nagyon szépre sikeredett és hát a hidra futóműnél kényelmesebb ebben a galaxisban nem nagyon van :DD Vagy akár egy alig használt kisebb motorú 5-ös BMW, dízel Accord, stb stb...
  • blackcalibra
    Nemhinném. Vagy nem vagy képes pontosan "visszaidézni" azokat amiket írtam, vagy nem akarod. Minden olyan hozzászólásodban, amiben ragálsz, másról és máshogyan beszélsz mint kellene.
    Részemről nincs probléma, de ez tényleg nem idevaló. Sok olyan dolgot írsz amiben nincs igazad, vagy nem valóságos, nem tudásra alapul, csak te ezt szereted hallani, valósnak hinni.
  • cement
    de istenem ti ezt KOMOLYAN NORMALISNAK TARTJATOK?
    hogy hát "típushíba"
    ha ez kicsuszik pont a gari időből, az auto ertenek nagy reszet ra kell kolteni, hogy megcsinaltasd baszki. ez nem normalis dolog. foleg _nem megbizhato_
  • Gabec26 #72804
    De ez a pár típus nem meríti ki az európai autógyártást XD
  • autoszimulator
    gondolom japán egyáltalán nincsenek ilyen példák (nekem nincs mert közelemben sincs japán kocsi, főleg nem régebbi)

ettől független, amiket lent felsoroltál, s80-nak az a gond nem egyedi, szinte az összesben jelentkezett, s amíg forgalmazták, szó nélkül javították is, különösebb összegek nélkül, s aki meg azután vette meg, hát az bizony nem nézett utána. Ötös bömösről szintén kb mindenki tudja, hogy ez a gondja. Most emiatt a két kocsi miatt az egész EU piac egy fos. jogos.

az meg örök tanulság, hogy amiben elektronika van, főleg halmozottan, mint a luxuskocsikban, az bizony el is fog romlani, lehet japán, amcsi, eu-s, északi sarki, mindegy az teljesen. ebből következőleg jobb arra is gondolni, hogy mennyi az alkatrész bele. alkatrészek terén pedig, japán új autóhoz gőzöm sincs mennyi, volvo húzos, azt tudom, mint eu-s, meg állítólag audi, bmw, merci is, nem véletlenül gondolom.
  • cement
    egyszóval egy SZAR mind :DDD
    japan autonal mondj olyan tipushibat, amitol felgyullad a kocsid, vagy blokkot kell cserelni, esetleg a semmi kozepen megall alattad.
    ennyi.
  • fifi
    "hasonlo dolgokat japan autokrol meg sosem hallottam "

nem figyeltél elég jól...
  • Gabec26 #72800
    S80: típushiba
    5-ös BMW: típushiba
    S Merci: típushiba
    Ford Galaxy: Sose volt jó
    VW Passat: szar hulladék alapból
    2,5 dízel Passat: Szar PDTDI motor

Egyéb kérdés?:)
  • cement
    hát te tök hülye vagy már bocs, de folyamatosan magadnak mondasz ellent :DDDDDD
  • cement
    hat en azert nem nagyon hallok olyat japanrol mint europai autokrol
    egyik ismeroseknek uj passatjuk volt, tobbszor lerohadt alattuk pedig vatta ujonnan vettek, majd nehany tizezer utan beallt a blokk...
    haver apjanak volt volvo s80, 2szer automata valtot kellett benne cserelni, a gyereknek meg 5ös bmwje van, turbocsöve eltört, a forro alkatreszek hozzaertek valami hoszigeteleshez es elkezdett égni a kocsi, nem sokon mulott hogy az egesz leegjen.
    span batyjanak az egyel regebbi 2,5diesel passat kombijara is csak a penz ment, pedig vigyazott ra, vegul abban is blokkot kellett cserelni, el is adta a picsaba.
    masik haver apjanak egyel elozo gen-es s mercijeben is vagy 2szer automata valto csere.
    haveromeknak ford galaxyjuk van, az elektronikaja folyamatosan baszakszik, volt hogy megallt a srac alatt.

es ez csak ami most eszembe jutott hirtelen. hasonlo dolgokat japan autokrol meg sosem hallottam