101030
.
  • desigo
    Leváltották a Mazda főtervezőjét

kíváncsi leszek,hogy mit újít majd...
  • fifi
    plussz ha nem szondás, hanem ablakos...
  • blackcalibra
    Hogy milyen szonda, az attól függ, hány voltos. Ebből szerintem 2 féle van, 5V. illetve 12V. Nem a motornak kell melegnek lenni, hanem a szondának 300-330 fokosnak.
    Hogy hány szonda van benne, miért számít? Mindegyiknek megvan a behatárolt működési határa, ami között jól üzemel, ezért nem értem a "gyári értéknél jobb" értéket. Van a katalizátor utáni monitor szonda is neki? Az a katalizátor működését ellenőrzi. Hacsak nem V motor van benne, mert akkor 4 szonda.
  • Borg
    Attól függ milyen lambdaszonda, hány van benne, és milyen meleg a motor...
  • blackcalibra
    Az milyen? A lambda értéke két határ között kell legyen, ha ettől kevesebb vagy több már nem jó. Lambda szonda hibának általában vannak még járulékos tünetei is, alapjáraton megkeresed egyébként a csatlakozóját és egy pillanatra széthúzod, ha nem tapasztalsz változást akkor az csere.
  • Zetorg
    vidd el diagnosztikára...
    szerintem lehet motorhőfok jeladó is. nekem az szar volt, ömlött bele a benzin meleg motornál is.
  • SötétBarom
    Nem sokallanám, ha régen is ennyit evett volna. De nem. Amióta használom, simán 10 alatt evett mindig mindenhol.
  • SötétBarom
    1.6os és még csak 9 éves. :)
  • Zetorg
    én járok 10-11-gyel városban. nagy lábbal.
  • Borg
    Hol új autó az? Alsó hangon 12-3 éves minimum...
    Az 1.4-es fiatok sosem a fogyasztásukról voltak híresek. A tipom is bezabálta a 11 litert városban (sokszor 13-at is), mondjuk az még 8V volt.
  • R0zs0máK
    11L azé' annyira nem normális...mármint egy viszonylag új autótól
  • Borg
    Azt szerintem nem mérik, csak egy elméleti értéket írnak oda.
    Amúgy nem hiszem hogy lambda, akkor többet enne városban. 11L egy .. milyen is 1.4 vagy 1.6? 1.4-től is normális lehet. Városban, nagy lábbal...
  • SötétBarom
    Lambda értéke jobb mint a gyári megadott érték. Meg az összes többi is (legutóbbi ZK szerint.. :C)
  • GregSB
    BMW áprilisi tréfák 2000-2009.

Van köztük pár gyenge, de amúgy jók :)

2000:

2001:

2002:

2003:

2004:

2005:

2006:

2007:

2008:

2009:
  • ZsirosKenyer
    hát a tiedhez képest tényleg viszonylag újnak számít ez a 10 év :D

Ettől függetlenül simán átmenne, viszont a katalizátor hiánya erősen csökkenti az autó esélyeit :S
  • I.C.ram
    Miert eri meg barkinek is egy viszonylag uj (ergo tuti atmegy a zk vizsgan) autot simlibe vizsgaztatni 2x-3x annyiert?
  • ZsirosKenyer
    Az én autóm mérőállomást sem látott évek óta, mégis ott virít a matrica rendszámon.

Úgyhogy jogos volt a kérdésem.
  • I.C.ram
    ezt most komolyan kerdezed? :D

Ha nem ment volna at szerintem ki se mernem dugni vele az orrat az utcara :D
  • ZsirosKenyer
    szerintem lambdaszonda...

legutóbbi ZK-n átment a gép?
  • LaszloLedzenyi
    hol tankolsz ember? ja meg a másik hogy nem kell leugatni a másikat thx
  • cement
    Mercedes-Benz E63 AMG
  • SötétBarom
    Üzemanyagszűrőt azér írtam, mer az enyémbe nincs :DDDDD
  • R0zs0máK
    Hallod én belenéztem a múltkor egy 22 éves Corolla benzintankjába és az kb. patika tisztaságú volt, semmi szmötyi...nemtom mitől kerülne bele a mindenki által rettegett eltömítő kosz :DDD
  • Borg
    Az se rossz, de nem elég ha pörög, minél nagyobb gázállással kéne :) Szóval drága lehet ha lekapnak :)

Üzemanyagszűrő kevésbé valószínű. Azzal inkább egyenletlenül járna, vagy torpanna, fulladna... fene tudja. Az enyémben most fogok cserélni, de csak mert már régen volt.
  • SötétBarom
    Üzemanyagszűrő??? :DD

Lehet az lesz kimegyek Ausztriába, aztán 3asban elmegyek Wr.Neustadtig meg vissza..
  • Borg
    Aztán ugyan mit tisztítana? Feloldja a tankból a szmötyit, ami aztán dejólesz, mert eljut a benzinszűrőbe, amit jól eltömít? Vagy a szűrőből oldja fel, ami aztán az injektort tömíti el? Hagyjuk már az ökörségeket.

Annyi van, hogy jól ki kell égetni. Lemész a fertőre meg vissza redlineon, aztán kész :)
  • LaszloLedzenyi
    szerintem levan rakódva a városi használattól a rendszer. menj ki vele valami egyenes szakaszra és kergesd meg a vasat rendesen. ezt tanácsolnám
    ja és valami v power 100 al vagy omw 100 assal mer abba van ilyen üzemanyagrendszertisztító adalék is .
  • SötétBarom
    Nem voltam vele mostanában messze. Termosztátot viszont nemrég kicseréltettem próbaképp, de sokat nem segített :D
  • MikX
    Hyundai? :D
  • MikX
    no igen.... brutál
    és alegjobb, hogy érződik a videóban az a puszta nyers erő, ami körülvesz... ÉS csak vezetsz, semmi más egyéb behatás...
  • Borg
    Csak hidegen, rövid távokon eszik többet, vagy melegen, országúton is?
  • Máté94
    2010 Subaru Legacy
  • Máté94
    Opel Insignia OPC

• Szabi1991
  • Csabesz6
    vááááá:_DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddddd
  • desigo
    az aztán a megoldás...

• SötétBarom
    Lehet, hogy már nem szeret :[
  • Zetorg