101030
.
  • Borg
    Nálunk van egy a családban :) Az Accordomhoz képest is röhejesen kicsi, még kívülről is. Belül meg tipikus bmw, beülsz, és moccanni se tudsz.
  • SötétBarom
    Bevallom nem, de pengén néz ki :DDD
  • Borg
    Te láttál már ilyen bömöst belülről? Egy centivel se nagyobb minta tiéd... kb pont a 156SW helykínálata.
  • SötétBarom
    Ez lenne az igazi, csak ezek meg drágák..

Az alfának meg nincs normális kombija, a 156 SW-nek röhelyes a csomagtartója (pedig kombi), esküszöm kisebb mint az enyém :DDD
  • SötétBarom
    Az olyan kibaszott otromba egy autó, sírnék, ha használnom kéne :DD
  • SötétBarom
    Mondjuk fateré sem az a szupermegbízható darab :DDDD
  • Borg
    A bravonak is van kombi változata nem? valami maera
  • ZsirosKenyer
    én inkább ezt venném, ha kombit akarnék.
    Vagy alfa kombit az legalább szép(asszem az is hasonló árban van), viszont a dizájn miatt kisebb benne a hely gondolom.
    Azok után amik szomszédom vectrájával történtek az alfát is simán be lehet vállalni.
  • ZsirosKenyer
    Amúgy egy volt szomszédomnak új vectra kombija volt, asszem hasonló motorral. Mivel fiatal autóról volt szó, a motor problémáira nem derült fény, de az nagyon necces volt hogy minden 2. nap leállt vhol, és a szervízben sem tudták miért. Egyszer az osztrák autópályán pont egy EXIT-nél állította le a mocit az elektronika, és félre sem tudott állni mert nem volt leállósáv.
    Ezen kívűl a világítás sem működött rajta soha, a xenontrafók sorban fosták össze magukat, meg még egy csomó baja volt míg végül a kegyelemdöfést egy bécsi taxis adta meg neki, aki oldalról bepuszilta egy kereszteződésben szegény opelt.
  • n003
    nekem ilyesmi van és nagyonjó melóskocsi kimegy a világból csak nagyon megkell nézni kitől veszed
    mondjuk ez biztos céges oto szal felejtős
    lol HIFI
  • ZsirosKenyer
  • n003
    nesze itt egy másik fos :DD
  • Borg
    "ja és a további tévedések elkerülése végett NEM vitatkozom tovább..."

Lol :D Ezt biztosan így akartad fogalmazni?:)
  • fifi
    megint leírom, hogy értsétek: tapasztalatból beszélek
    tehát nem olvastam, mondták, gondolom...
    nekem is volt ilyen autóm, és ezzel a motorral a szűk környezetemben toltak BMW-ket is, és még egy ilyen Omegát.
    senkinek semmi baja nem volt vele.
    gátrepedés sem törvényszerű, csak hidegben nem kell a 3. főtengely fordulat után lepadlózva veretni neki...
    bár inkább gátrepedést javíttatok, mint magasnyomású befecskendezőt...

ja és a további tévedések elkerülése végett NEM vitatkozom tovább...
  • Tufa
    (mindazonáltal omegából nem volt TDS! Csak TD. Én annó megkaptam a magamét az omegásoktól amikor tdsnek mondtam a kocsit.. :) )
  • Tufa
    hát pedig az a bmw motor fos az omegában.. :) tapasztalat... (ezt minden omegás ex-omegás tudja.. :) )
  • Zetorg
    gátrepedés
  • Borg
    Mert szerinted az Opel a két szép szeméért kapta meg 143-ról 130 LE-re butított bmw motort? :) Véletlenül se a selejtszéria ment nekik óccsóé mi?:)
  • fifi
    tehát akkor biztosan azért, mert olyan kurva sz@r...
    istenem, ha nem valami hoki Hondáról van szó, hogy jön rögtön elő a sok "ismeret"...
  • Borg
    Igen, biztos ezért passzolta le a BMW az Opelnek :D
  • Zetorg
    :)
    havernak van sedan 2.0 vectra, az is elég jól megy és csak 136le
    2.2 147, de nem tudom nyomatékban mennyi különbség van. nem hiszem hogy túl sok. a 2.0 fogyasztása városban megáll 10 körül ha normálisan mész.
    amúgy ecotec gecivel vigyázni kell, hamar megfárad...
  • fifi
    az lehet hogy te hanyagolnád, ettől függetlenül az a 2.5 TDS motor egy 50megatonnás atomtámadást is túlél, ha nem sztrítrészer majomkodik vele a júzer.
    tapasztalat...
  • Borg
    Ez igy ebben a formában nem igaz. Csak akkor, ha azonos súlyú autóban nézed...
  • Borg
    Hát a 2.2 benzines ekkora kasznival városban 11-13 liter lesz. Azon kívül meg óvatos lábbal is min 8-9. Sejtésem szerint az 1.6-ot azért bőven ez alatt tudod tartani.
  • SötétBarom
    Bebaszna :D
  • SötétBarom
    1.3as civicet majdnem veri, de olyan 90 körül elmegy a civic kicsit :DDDDDD
  • SötétBarom
    Azért 2.2-es benzines, mert nem hiszem, hogy annyival többet enne a kisebb benzinesekhez képest (ill. magasabbak a költségei), mint amennyivel jobb. A dízel meg nem csak városban lomha.. Pl úton baromi irritáló, hogy előzés közben váltani kell, mert elfogy a kraft. A bravaban pedig nem csalódtam, teljesen fasza még mindig, csak mint mondtam egyre többször ütközöm a méretbeli problémáiba. Ráadásul eléggé a szívemhez nőtt. Az viszont biztos, hogy a következő autóm kombi lesz (amúgy is tetszenek), és ez a vectra az amit ismerek és tetszik is.
  • N3TuddKi
    2.2es nagyobb élmény, mint egy 1.6os... ;)
    lehet a helyében én keresnék egy 2.5 V6ost, mert annak még a hangja is szép.
  • autoszimulator
    Jah hogy úgy :D

Lehet akkor, hogy az asszony hajtja, hogy legyen egy új kocsi, ami kombi, azért mert már jön a gyerek, de szegény kis fórumtársunk mit sem sejt még
  • Borg
    Nézd, ha azt mondja jön a gyerek, teljesen megérteném. De még akkor is csak azt, hogy vectra kombi kell, azt már nem, hogy miért 2.2 benzines :)
    Minden egyéb tekintetben viszont szakadék különbség van a jelenlegi autója, meg a vectra között. Hacsak nem csalódott kurvanagyot a bravoban, ami persze szintén lehetséges :)
  • autoszimulator
    nem értem, neked most a vektrával, vagy annak opel mivoltával van gondod, vagy azzal hogy kombit akar venni? ezt tisztázzátok, utána jöhet a többi szerintem :D
    ha kombit szeretne, mert pl vendéglátós, azok cipekednek is néha, akkor alapvető hogy nem rakja tele légterelővel, kipuffal, hanem használná.
    Nem mellesleg egy családos nyaralásnál, vagy egy kerti, családi ház mindennapjai során nagyon tud hiányozni a kombi... Hülyeség arra gondolni, hogy mikor kell, mert az a fontos, hogy mikor kellene, és épp nincs...
  • Willi Betz
    Osztom a véleményed
  • Zetorg
    vectraval krúzolni kell nem versenyezni :)
  • Borg
    Városi használatban akárhány jedi lehet benne, lomhább lesz, mint a ~200 kilóval könnyebb bravod :) Csak erről van szó. A furikázás, élvezkedés, ami kiveszik belőle.
    De persze tempósabb haladásnál jobbat fog lépni gyorsításra, mint az 1.6-osod, ez tény.
  • SötétBarom
    Mit akarsz te engem kocsikáztatni??? :DDDD

A fateré x alkalommal volt már nálam két hétig egyhuzamban (mint pl most), tudom milyen..
    (azé' kell járni vele, mer ha nem mennek vele, egy idő után nem indul be :DDDDD -> DTi Power)
  • Borg
    Nem mondtam, hogy gondot okozna.
  • I.C.ram
    Nekem is az van, nem okoz gondot :P Alig varom mar, hogy bedobjam a kis hatsofelem egy W116 SEL-be is. Az +30 cm :P
  • Borg
    Nézd, nekem nagy autóm van. Megyünk egy kört a városban, hogy megértsed mire gondolok?:)
  • R0zs0máK
    Én a #75353-ért :DDDDDD
  • N3TuddKi
    ezért én is :)