101030
.
  • ChuckyHUN
    "merdzsot meg a cigányvajdák"
    pontnem...
  • cement
    van aki azert vesz, ismerek nagyon sokat.

deenqa-nak meg annyit hogy szerinted en meg nem ultem suvban? tudom mekkora benne a hely, vezettem mar joparat. en meg tudom erteni azt aki azt vesz.

ti csak itt nyomjatok a "fuj suv" dumat mivel altalaban kancigany vezette x5-ösökkel meg q7-esekkel talalkoztok, de ezeket a kocsikat masra is lehet hasznalni minthogy kikonyokolve a fuxot kivillantva ledudlajuk az elottunk haladokat.
  • DeenQa
    csak annyi kiegészítés, hogy a SUV ok ban nem nagy a hely, egy átlag középkategóriás szedán belsőt hoz ;) mindenki azt hiszi, hogy nagyok, de nem. Nagy belsőtér = egyterűek
  • Kit--Kat
    Szerinted hány SUV-t használnak földúton?
  • cement
    miért?
    biztonságérzetet ad -és biztonságosabb is-, nagy a hely benne, és a padkákra könnyedén felmegy, nem kell figyelni mikor rántod le a lököst, és nem mellesleg ha valakinek van egy farmja vagy tanyája, ami földúton van, jobb oda egy suv-al menni. persze bemegy oda az 5ös is, csakhogy ha leszakad az ég vagy lefagy télen akkor a 4x4 máris értelmet nyer, meg hát komfortosabb egy magasabb hasmagasságú és rugóútú autóval menni földúton.
  • pszihopata
    értelmes ember nem vesz suv-ot,mert az értelmetlen dolog

vélemény..

/aztán mi van az orrán tök mindegy/
  • cement
    jáj jáj
    egy ml merci lehet hogy faroknovelo, de egy lexus rx450h ? semmi koze a blingblinghez, lexust 45+os csalados felsovezetok vesznek alatalaban, akik vágnyak a kényelemre de nem akarnak feltűnősködni. merdzsot meg a ciganyvajdak.

érezd má a különbséget
  • Csabesz6
  • GregSB
    Ok, felőlem azt veszel amit akarsz, de ez a "környezetbarát SUV" reklám akkor is teljesen el van szabva :)

Az az ésszerű ember, akinek nagy helyre van szüksége egy kocsiban és nem mellesleg környezettudatos, figyeli a Co2 kibocsájtásokat az egy dízel kombit fog venni.

Nem azt mondom hogy csak az RX 450h értelmetlen, az összes "pláza" SUV értelmetlen szerintem. Legalábbis a faroknövelő faktorom kívül nem látom semmi más előnyét egy jobb kombihoz képest.
  • cement
    nekem pl előbb kéne egy rx mint egy e200cdi vagy egy 520d......
  • Csabesz6
    Jóhogy az, ráadásul Földünk elég sok parasztot számlál sajna
  • GregSB
    Na megnéztem, a szóban forgó 2-ezres BMW dízel 177 lovas, és 350Nm forgatónyomatékkal bír. Az 5-ös kombit elvileg 8.5 alatt viszi százra.

Hétköznapi használatra ez bőven elég, 300Le-t az emberek nagy része ki sem használná. Szóval én is azon avéleményenvagyok, hogy ez a 450h egy jó nagy parasztvakítás.
  • Csabesz6
    De csípem ezeket.
  • GregSB
    Az új 450h még nincs benne ebben a táblázatban, de a reklámban lehetett látnihogy 148g/km-es kibocsájtása van.

Az a vicc, hogy egy 2 ezres dízel 5-ös BMW kombinak alacsonyabb a Co2 kibocsájtása. (valamért nem szerepel a listában, de a 2ezres 3-as BMW szedán és kombi között csak 2g különbség van, gondolom itt sincs óriási úgrás 136 ról) De nem kell BMW-hez ragaszkodni, ugyan ez igaz egy 2ezres Audi A6-ra vagy E merci kombira is SZVSZ.

Persze egyik sem 300 lóerős, de egy 2ezres dízel már elég magabiztosan mozgatja ezeket a kasztnikat, hely is van bennük annyi mint egy SUV-ban, terepen nem hiszem hogy sokkal tovább jutna az RX.

Szóval végeredményben elmondható, hogy teljesen értelmetlen ilyen városi SUV-ot venni, még annak is aki "környezettudatos".
  • pszihopata
    hatalmas biznisz ez nem környezetvédelem,a legyártásuk szétbontásuk vajon mennyi energiával/szennyezéssel jár?

ha a modern kisutók terheit csökkentenék az államok,töbre mennének,mert így csak az autóipart támogatják,ami már így is nagy %-ban inkább hobbi célt szolgál mint ésszerű közlekedési eszközként

habár nekik meg a magas adók a lényeg,ezért nem létezik még valódi környezetvédelem csak gyenge marketing suv-al meg jégtáblákkal
  • cement
    jo de itt a lenyeg az hogy ez a teljesitmeny viszonylag alacsony CO2 kibocsátás mellett jön. ha megnézed egy 300 loeros kocsi karosanyag-kibocsatasat az sokkal magasabb... ergo ez kornyezetkimelobb. nyilvan a legkornyezetkimelobb egy kisauto, de aki nagy, erős autóra vágyik, és a környezetre is kicsit odafigyel az ilyet vesz. aki meg nagyon odafigyel az vesz valami icipici autót...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  • pszihopata
    2 tonna 7.5 másodperc alatt van 100-on,de 4x4-el akár 200 fölött
    is mehet

energiát egy hagyományos benzinmotorból veszi,miről beszélünk?

kis %-ban el tudja tárolni-semmi több!

Nagy kamu környezetvédelem!

/egyébként műszakilag biztos tuti,nem a márkával van bajom ők pénzből élnek-ahogy más is/

A priusban városban annak van értelme.
  • Csabesz6
    Bemásolom ide is:

Tudna segíteni valaki trélerrel való autócipelésben?Komárom-Esztergom megyei tagok előnyben, Dunaalmásról Szomódra szeretnék átvinni egy Ladát ('75-ös, torinoi motoros, klaszikus Zsiguli, a miénk volt anno UV-s rendszáma volt, aztán eladtuk, összetörték, kilakatolták, majd hagyták a fűben állni.Nagy előnye hogy ideiglenesen van kivonva a forgalomból, ellentétben a sárgával.Emellett ezen nincsenek akkora odvas lyukak...Minden apró-cseprő alkatrésze megvan, csak át kellene szállítanom.Kilakatoljuk a maradékot, festés stb... utána majd elválik.)

köszi
  • R0zs0máK
    Nem kapcsol ki :DD

De egyébként tökre egyet értek, nagyon nem szeretem a hibrideket...de attól még a Lexus csinálja a legfaszább autós reklámokat XDD
  • I.C.ram
    Foleg, hogy a hibrid hajtas kb 50 km/h folott kikapcsol... :P
  • pszihopata
    Itt aztán igen kilóg a lóláb!

Ennél demagógabb autóreklámot,300 lovas suv-ot így kell eladni hogy közben a szerencsétlen agyatlan tulaj még büszke is legyen rá hogy ő mekkora környezetvédő.

A hegytetőre ezek szerint a tonnák meg maguktól mennek fel.

A hibrid nem forgalom nélküli álomutakra,és főleg nem otromba suvok-ba való,hanem városi araszolásra!

Itt egy hagyományos motorral szerelt autó simán hozza ugyanazt mint egy hibrid,sőt legyártani-elbontani feleannyira környezetszennyező!
    A hajtáslánci légellenálási és a durva plusszsúlyból nagyobb a hátrány mint az előny.

Szól a zene szarunk bele,közben boldogan nézzük a jégtáblákat!

• ZsirosKenyer
    nem túl nagy divat már ez a scion dolog?

Nekem kicsit tömegcucc feelingem van. Nameg fura hogy ekkora nagy felhajtás meg 'kultusza' van egy alig pár éve létező márkának.

Amúgy nincs bajom vele, biztos jó autók a szájonok csak olyan megrendezett ez az egész.
  • CSOCSO
    errol van szo keremszepen
  • I.C.ram
    Igazabol igy hirtelen meg se tudom kulonboztetni :D

Lexusbol nekem egyedul az LS600Lh tetszik. Na at bevallalnam. Eleg moka volt menni vele. Mondjuk kulsore az se jon be nagyon, de azert nem rossz. Merci igazan lecserelhetne azt a jelenlegi bunronda S-osztalyt. A W116 ota nem igazan tervezett szep S-klasset. W126-bol nekem igazan csak a coupe tetszik, a W140-bol meg csak a sedan, de az inkabb mokas, mint szep, az utana kovetkezo szeria teljesen elvegyul a tomegben, bar az sem ronda. A mai szeria meg ocsmany.
  • Csabesz6
    RX, nem a Highlanderről beszélek.Amúgy olyan mindegy, egyik sem az én ízlésvilágom.Nagyon nem:)
  • I.C.ram
    elozo highlander? Szerintem az mar nagyon durvan semmilyen japanos volt. Ez a Highlander se egy gyonyoruseg, de nem rossz, szerintem.
  • Csabesz6
    Nekem nem teszik:)
    Az előző szebb volt.
  • R0zs0máK
    és MINDEN toyotába ezt rakják de már a 90-es évek közepe óta...már az iQ-ban is kiröhögtem, nade egy lexusban...izé...
  • I.C.ram
    Ja Highlanderben is az van. Mintha ugy terveztek volna, hogy kezzel be se lehessen zarni/nyitni. Hihetetlen modon nem all kezre :D
  • R0zs0máK
    viszont van benne szent japán kvarcóra a középkonzolon...:DDDDD
  • R0zs0máK
    Az...hát az valami botrány :DD
  • I.C.ram
    Ja az a suzukis zar? Ami vizszintesen fordithato el?
  • R0zs0máK
    Hát...pedig beülsz és egyszerűen annyira gyönyörű minden kis részlet akárhová nézel...kivéve az összes toyotában megtalálható ajtózár...nem értem hogy képesek betenni azt autóba :DDDDD
  • I.C.ram
    Azt az automatat ennyi erovel rakhattak volna a kormanyra is. Kurvaara haszongepjarmuves hogy ott van fent a kozepkonzolon.
  • I.C.ram
    Hanyas ez a belso:

:(
  • I.C.ram
    Nem ugyanaz?

Ja latom ez valami rancfelvarrott RX :P Hat ez se tetszik. Foleg az a Ford Ka-s belso.
  • R0zs0máK
    a highlander ugyanaz, mint az RX400...de ez meg az RX450 :DDD
  • I.C.ram
    Nem tudom mi tetszik nektek ebben annyira. Muszakilag ugyanaz, mint a joval olcsobb Highlander, ami belulrol puritanabb, viszont letisztultabb, kivulrol meg sokkal masszivabbnak nez ki. Toyotaban sokkal tobb hely is van. Ha mar valasztanom kene sokkal inkabb a Highlander.

• Csabesz6
    komoly reklám
  • R0zs0máK
    Najó inkább így:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH