101030
.
  • Ams
    dinka!
  • pszihopata
    'Birom, hogy itt az SGn azok a legokosabbak mindig, akiknek a legkisebb tapasztalatuk van."

Naja önbizalmad az van bőven hogy oszd itt az észt!

Előbb egy roppant okos elméleti szakember aki évek óta mindent lefikáz ami nem honda,aztán már hiányzott egy mercis ficsúr aki ült már highlanderben!

Aztán mindenki hülye aki nem itt lebzsel minden nap!

• I.C.ram
    Valamint nem azt mondtam, hogy a BMWben keves a hely hatul, hanem azt, hogy a kivulrol nala kisebb Highlanderben tobb hely van.
  • I.C.ram
    Nem veletlenul irtam az 5-os BMWt. Abban utaztam sokat, azt ismerem. Masokkal ellentetben nem legbol kapott infokbol probalom felepiteni a velemenyem, hanem, ha lehetoseg van ra, akkor sajat tapasztalatbol. :P A6-ban meg nem ultem, nem ismerem.
  • GregSB
    Nem csak az 5-ös BMW létezik ám, ott van pl az Audi A6. Abban akkora hely + lábtér van hátul hogy még bújócskázni is lehetne ott :)
  • I.C.ram
    Nem tudom mit okoskodsz...

Utaztam mindkettovel tobb ezer km-t.

Birom, hogy itt az SGn azok a legokosabbak mindig, akiknek a legkisebb tapasztalatuk van.

Ha meg az adatokat nem hiszed el, nezz utana... Highlander igenis rovidebb/keskenyebb az 5-os BMWnel.
  • pszihopata
    '5-os BMW pl meg nagyobb is, mint a Toyota Highlander kulsore. Belul viszont a Highlanderben kb 2x annyi hely van"

na hagyjál már!
  • I.C.ram
    ja es a magyar draga benzinarakrol nem is beszelve.
  • I.C.ram
    Szerintem pont Mo-n nincs letjogosultsaga a SUV-oknak. Keskeny savok, nulla parkolohely, nulla hoveszely, kisutcak, durva teljesitmenyado, stb.

Tesom is csak azert vett SUVot, mert Michiganben nem ritka, hogy egy ejszaka alatt leesik felmeter ho, es csak napok mulva takaritjak el rendesen. Meg azert ott baromi nagy tavolsagok vannak, es egy SUV szerintem sokkal komfortosabb erzest nyujt a hosszu utakon, valamint a csomagtere hatalmas. Lazan befer tobb bringa is, ha a hatso uleseket ledontik, akkor kb 2+ meteres fekvohelyekke lehet alakitani a hatsoreszt. Mi is igy kempingeztunk vele, es baromi jo volt. Boven visszajon a SUV ara a szallas megsporolasan :D

Mo-n tutira nem vennek SUVot, mert kurvara szarakodas vele, foleg BP-n. Kint USA-ban, viszont nagyon meggondolnam.
  • SötétBarom
    Ez a SUV vita gy ökörség, be kell vallani szépen, hogy ma Magyarország az egyik olyan hely, ahol bőven van létjogosultsága. Rühellem őket mint a szart, viszont egy olyannal nem válik szlalompályává a város -.-

Ami még nekem komoly ellenérv, hogy nagyon könnyen meg lehet vele ölni valakit. Viccen kívül, ha véletlenszerűen (bambaság, hülyeség, tökmind1) oldalba kapok egy egyes swiftet, vagy valami kisautót, és kínyírom a tagot mert szegénynek pont fejmagasságban volt a lökös, az nekem nem jó, mert ülök érte két évet. Ugyan ezt megcsinálom egy 5össel, és könnyen lehet, hogy a szuzis arc megússza egy lábtöréssel. Persze, jól hangzik, hogy inkább más haljon meg, ne én, de aki szerint egy A8 kevésbé biztonságos mint egy Q7 az egy ökör.
  • I.C.ram
    Mirol beszelsz?

Toyota IQ 3 meter
    Smart ForTwo 2.5 meter.
  • DeenQa
    és azt mivel magyarázod h konkrétan sok sok centivel kisebb a Toyota IQ a Smart ForTwo nál, de mégis 2üléssel több és nagyobb a belső tere? Majdnem másfélszerese? :D Pff.
  • I.C.ram
    Konkretan 10 centivel rovidebb az 5/X5-os BMWnel, es 3 centivel keskenyebb...
  • DeenQa
    Highlander sztem egy kissé más kategória mint az átlag suv ok...
    Talán aza legnagyobb a piacon.

Touareg, X5, ML stb ezek azok amik nem nagyobbak...
  • I.C.ram
    Ezt azert te se gondolod komolyan... Hogy a budos pocsaba lenne mar mar tagasabb egy kozepkat limuzin, mint egy SUV?

5-os BMW pl meg nagyobb is, mint a Toyota Highlander kulsore. Belul viszont a Highlanderben kb 2x annyi hely van. Hatul feltudom rakni a labam a terdemre, anelkul, hogy hozzaernek az elso ulese hattamlajahoz. Hatul kenyelmesen elfer 3 ember. 5os BMWben max 2en fernek el normalisan hatul. A csomagter meg lofaszjoska egy highlanderhez kepest.

Ne az X3ashoz hasonlitsd. Vagy, ha ahhoz hasonlitod, akkor a 3-as bimmert vedd viszonyitasi alapnak.
  • DeenQa
    ez teljesen így van...

Most van nálam új Hummer, a legnagyobb fajtából, meg egy Escalade, és kívülről baszott nagy dögök, belül semmivel sem nagyobb egy E-s mercinél, max középen nagyobb a hely (kartámasz résznél...)

Szerintem főleg presztízs szempontból vesznek az emberek SUV okat Európában. Legalábbis minden vevőm ezért keresi ezeket... Valaki pedig azért, mert szeret magasan ülni.
    Vidéki USA-ban használják őket munkára...

Csak jobban tudom ;)
  • pszihopata
    Nem állítottam hogy nem biztonságosabb,én egy vadi új autóban nem félnék-ez nálam nem szempont!

Sőt semmiben sem félek,még vespán sem!

A helykínálata meg semmivel sem nagyobb sőt!

A kerékívek többet elvesznek,és a belső tér semmivel sem magasabb,mivel a 15 centi a kocsi alatt elvész.
    A hajtáslánc miatt kisebb a csomagtartó is.

A fordulóköre is nagyobb mert nem fordul alá úgy a kormány a futómű miatt.

Hidd el többet vezettem ilyeneket mint te!
  • cement
    en nagyon jol tudom hogy mukodik a hasznaltauto piac.

de az a nem mindegy, hogy ha en bemegyek venni egy suv-ot akkor te ram akarsz majd sozni egym, mar 2 eve a nyakadon ragadt 5-ös bmw-t, mert hogy nekem nincs szuksegem suv-ra.
  • pszihopata
    a használtautók 95%-át kereskedők hozzák be,ha eredetileg nem magyar piacos a kocsid akkor nem tökmindegy kitől veszed?
  • cement
    hat ha nem ismered el hogy egy suv biztonsagosabb es tagasabb mint egy kozepkategorias limuzin, akkor ott nincs mirol beszelni.
    ez nem vita targya, ez teny.
  • pszihopata
    vagy ebben a kérdésben más a véleményem-ez nem lehet?
  • cement
    akkor toled nem vettem volna autot...

a hsz-eidbol nem az jott le hogy ertenel.
    vagy csak szimplan ellent akartal nekem mondani, nemtudom.
  • pszihopata
    birom hogy okoskodtok azt' kozben autokhoz egyatalan nem ertetek :D

jah igaz 10 évig autókkal kereskedtem,
    de hozzád képest mégis tapasztalatlan ficsúr vagyok!

legalább majd tudom kitől kérdezzek!
  • cement
    guminoimet gyomoszolom belejuk
  • autoszimulator
    szinte látom magam előtt ahogy pakolod tele a kis rekeszeket szájfénnyel meg kontúrral :D:dasdas
  • R0zs0máK
    Meg akár bullshit az egész hibridség akár nem, azért jó érzés hogy be lehet menni vele nagyimhoz tűző nyári napon klímával minden szarral, anélkül hogy egy csepp benzint elfogyasztana az autó :)
  • cement
    nekik mondhatod, akik az 520déjér vannak oda :DD
  • R0zs0máK
    Én azért fél karomat odaadnám egy RX450-ért :)))
  • Willi Betz
    Vagy legalábbis magasabbra kell emelni a pakkot,hogy betedd a csomiba:DDD

De ha a realitásnál maradunk,akkor jelenleg Magyarországon hót feleslegesek a SUV-ok,márcsak a méretéből adódóan is. Maximum annak jó akinek feltünési viszketegsége van. Nem mondom,nekem is tetszik pár SUV,de nem látom értelmét,lehet benne hibrid hajtás vagy erős dízelmotor.
  • cement
    magasabb a tetovonal, tobb a fejter. egy limuzinhoz kepest magasabban pakolhato a csomagter. nagyobbak az ajtok, tobb kis pakolorekeszt lehet kialakitani.

biztonsagosabb, marcsak a kompatibilitasi problemak miatt is.

birom hogy okoskodtok azt' kozben autokhoz egyatalan nem ertetek :D
  • GregSB
    Ja, tökéletesek még körúton egy egész sávot elfoglalva, esetleg zebrán elakadásjelzővel megállásra is :))

BTW én minden nap elmegyek egy olyan új LS mellett, amibe egy dagadt kancigót szoktam látni :P

Szóval ennyit a sztereotípiákról.
  • R0zs0máK
    télleg nem jobb semmivel a helykínálata, az RX450h is inkább 4 személyes, mint 5...
  • pszihopata
    akinek egy suv ad biztonságérzetet annak pszihológusra van szüksége
    akinek kényelmetlen egy középkategóriás kocsi,annak meg fogyókúrára

földutak ugyanmár!

semmi előnye nincsen,úttartása fogyasztása ára emissziója mindene rosszabb mint egy normál autónak

helykinálata meg mitől jobb,mert 15 centivel magasabban kezdődik?

Egy camrynál mivel tud többet egy hybrid lexus?
  • R0zs0máK
    Ahh imádom mikor a semmin veszkődtök :DDDD
  • ChuckyHUN
    Ennyi... nekünk is volt BMWnk,mégse vagyunk se cigányok, se kőgazdagok :)
  • Willi Betz
    De ha ez megoldja a problémát,Én már láttam olyan cigót is amelyik ott terpeszkedett a Lexusban. Szóval ennyit erről,hogy Lexust nem vesznek a cigányok.
  • cement
    jóvan. megfogtad a lényeget
  • autoszimulator
    és akkor most beszéljünk a sufnituningos honda részerekről, vagy a szétspoilerezett szuzukikról, ez mind mind általánosítás. azért az új mercik nagy részét nem veszik a cigányok, aki veszi, az meg nem a bodzaszedő banda.
  • Willi Betz
    Ez neked SUV? Szerintem inkább egy középkategóriás limuzin.
  • cement
    tenyleg nem. igazad van.