101030
.
-
Honda Cross Tour
-
nem. ez az y2k nevu turbinas motor, van belole par darab -
Én úgy tudom, hogy ezt ő építtette, mint a kocsit is... -
Borg #75595 Tegyük hozzá, hogy a BMW belső égésű motorba nyomja a hidrogént a 7-esnél, amivel laza 60 liter per 100km-re jön ki a fogyasztása. Szemben pl az FCX 3.5 liter / 100km-ével. És igy hoz ki 6 literes V12-ből 260 lóerőt és 390nm-t... magyarán ordas nagy zsákutca volt a fejleszése. -
Inkabb egy olyan esettanulmanyra lennek kivancsi, ami kiszamolja, hogy a teljes eletciklus soran melyik uzemanyag-uzemu jarmu a legkimeletesebb a kornyzettel.
Hidrogengyartashoz baromi sok energia kell, mert ugye nem igazan fordul elo, elemi allapotaban, csak vegyuleteiben, hiaba az egyik leggyakoribb elem. -
Addig nem fog elterjedni, amig viszonylag olcso/elerho a benzin. Egy benzines auto legyartasa is sokkal olcsobb, szervizhattere biztositott, stb.
Ez a hidrogen hajtas sokkal inkabb logisztikai kihivas, mint technikai.
Benzines autoknal is kb 30-40 ev kellett mire kiepult a benzinkut halozat valamennyire. Itt kicsit rovidebb ido lehet ez, mert ugye a kutak mar megvannak, csak at kell allni a hidrogenre. Szoval szerintem tok realis a 20-25 ev. -
Itt ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=N675mHss_uQ Bmw 7 hydrogent tesztelik benne. Az a vicces hogy 2007 jaunári a videó, de már akkor tökéletesen működött és már adtak ki embereknek tesztpéldányokat. Még azt is megoldották, hogy sima benzint is lehet bele tankolni, és egy gombnyomással lehet váltani hidrogén és benya között.
A Honda FCX is már évek óta működőképes. Akkor mire várnak? Hát a BMW-s arc, aki a fenti videóban beszél azt mondja, hogy két dolgot kell megoldani: az egyik, hogy teljesen zöld energiából állítsák elő a hidrogént (szélerőművekből, napkollektorokból gyűjtve) különben nem sok értelme van az egésznek, a másik a terjesztési lánc kifejlesztése és elterjesztése. Már akkor elkezdtek ezen dolgozni a Lindével és Totallal amikor a videó készült, és akkor azt mondta, hogy szerinte legoptimálisabb esetben is 20 év, mire elterjedhetnek széles körben a hidrogén-üzemű autók.
20 év, váá de sok :S -
Nana, hogy Leno ebbol is beszerzett egyet :D -
Borg #75590 A mögötted jövő suzukinak meg lecsöppen a lököse :D -
Baromira nincs szep hangja, de feltuno, az biztos :D
Volt egy motorbicaj is, amit helikopter gazturbinaval hajtottak meg :D Az is durva volt. -
Poén lehet vele közlekedni, emberek azt hiszik egy repülő húz el mellettük :) -
Jay leno építtetett már egy jet-turbine "motoros" kocsit: http://www.youtube.com/watch?v=i0fxPb8nv8o
Elképzelem ahogy reggel megyek ilyennel munkába, nyomok egy kövér gázfröccst a lakótelep előtt és az utca mellett lakóknak kiszakad a dobhártyája :P -
latszik hogy nem japan marka :) mindenfele szinu emberek mindenfele szinu ruhaban :D -
Oxford Mini gyár
több kép -
az semmi... mit hibrid, mit dízel? -
Nincs az a füstgázelemző ami ettől ne menne tönkre :) -
-
Ilyet kő venni, ennek még az RX 450h-nál is alacsonyabb a a Co2 kibocsájtása:
-
Tesomnak volt egy ideig az a ceges autoja. Azt mondta soha tobbet. :D -
hát valószínűleg ha tehetném az lenne az első.. :) (q7 tetszik még meghát a porschek is gyönyörűek, de akkor is az amcsik kellenének inkább.. :) De még szerintem sok lottót kell kitölteni ahoz hogy összejöjjön ha összejön.. :) Addig meg jólesz egy 2.0 vitara is) -
Borg #75578 Vegyél egy Lincoln Navigátort :)
(meg az amúgy is a leggazdaságosabb autók csoportjába tartozik a motorjával) -
Borg #75577 A múltkor egy X3-al lenyomtam 500 km-t, és a legfurcsább a következő két dolog volt benne:
- fapad belső (hiába bőr meg minden, kényelmetlen)
- a futómű kibaszott kemény... azt hihetné az ember, hogy nagy kerekek, meg magas suv, akkor biztos nem érzem azt se ha egy fekvőrendőrön megyek át... hát nem a f.szt nem... olyan üt minden apró úthibán hogy csak na. -
ebbe hogy kell beszállni? :D -
(mondjuk nálam az amcsi suvok a favoritok, de mondom oly mindegy..) -
Engem annyira nem izgat igazából hogy milyen. X5 azért kéne mert abból van olyan ami tud is menni, de mire autóváltás lesz, bőven kiélem már magam úgyhogy egy új grand vitara is tökéletes lenne. (suvot csak azt meg tuareget vezettem, de bármilyen fura nekem valahogy a vitara jobbna bejött..)
Automata legyen, magas és kész.. :) -
Borg #75573 A megoldás:
-
30 centis emelés a bömbibe:D -
X5? :D -
Kell egy suv-osított 5ös bömbi és kész. Tágas lesz meg suv.. :D
Egyébként egy közép-felső kat. limuzinban szinte fekszel, egy suvban ülsz teljesen más pozicióban azért tűnik másként(kisebbnek-nagyobbnak kinek hogy)..
Az tuti hogy nekem a következő autóm valami terepjáró lesz, kib*szottul unom már kerülgetni a kátyúkat. Egy suvval túl sokat azon sem kell gondolkozni hogy vajon leér-e a padkára felkanyarodásnál az autó alja, az SS-el megse próbálok így parkolni... -
2009-es Smart mar jovval hosszab, mint az elodje, nem? -
Erdekes a hivatalos oldalon tenyleg szelesebb, de a hossz az stimmel, hogy hosszabb az 5-os BMW. Wikipedian neztem igy gyorsan a mereteket.
Mondjuk lenyegtelen, mert a labter tekinteteben csak a hossz szamit, nem pedig a szelesseg.
Hat meg szep, hogy magasabb. :D Durva is lenne, ha SUV-kent alacsonyabb lenne :) -
2009-es Smart ForTwo az 2.82 méter
2009-es Toyota iQ az 2.95 méter... -
Tökjó, hogy itt mindenkimegpróbálja a saját kis világát átvetíteni a másikra, és ráerőszalkolni, hogy igenis CSAK az lehet az igaz, amit én mondok...
Nemértem... deazért ezeket a félmeket olvasgatva azért sokszor elszórakozom az írásokon, és elnézést a kivételektől...
Nekem igazából az a véleményem, hogy egy hibrid SUV tényleg inkábbcsak ien "dejó a lelkemnek, hogy hibridemvan és védem a környezetet" semmint valóságosan környezettudatos autó, meg úgy alapból az SUV, bár ha valakinek ez tetszik, vegye, azt tesz amit szeretne, én nem vagyok ezek a nagy dögök pártján...
Mindemellett tök felesleges ezen vitatkozni szvsz... -
Én utaztam mindhárom germán überszedánban már :P (E Merci, 5-ös BMW, Audi A6)
Messze az A6ban van a legnagyobb hely, lábtér majdnem 2x akkora mint 5-ös BMW-ben...
BTW utánna néztem, és a Highlander nagyobb mint az 5-ös BMW kívül is :) Egyedül a hossza nagyobb a BMW-nek, de a Highlander sokkal szélesebb és magasabb is. -
istenem, megint a sok tévéből, totalcarról, meg ismerősöktől hallott infóból játszátok az okosat... -
köszi :) -
Mondom én hogy "Óvoda" van itt...elég szomorú... -
Szemben veled, aki meg eleteben nem ult Highlanderben, sot megkockaztatom nem is latott eloben ilyet soha, de azert tudja osztani az eszt a feltehetoen 5-os BMWben sem ult fejevel, hogy biza az 5os bmw tagasabb.
Kb. 3000 km-t utaztam egy 5-os BMW hatsoulesen/anyosulesen.
Kb 5000 km-t utaztam/vezettem egy 2008-as Highlanderben/t Ultem kb mindegyik ulesen. Valami tapasztalatom csak van. VELED szemben, kedves Pszihopata.
Szemelyeskedni azt tudsz. Igaz, hogy semmi koze nem volt a vitanak a mercikehez, de azert bedobod a "Mercis ficsurt". Eljen. -
Mondjuk ebből élek,de gondolom te azért jobban vágod!
-
Borg #75559 Bezzeg te, igaz? :)