101030
.
-
ZsirosKenyer #76158 a szokásos, kerékösszetartás, kerékdőlés, csapterpesztés, nyilván ilyenek..
Igazából hosszú idők óta mindenki ezen találgat. Hallani sztorikat, hogy bemutatott TÜV ellenére is elvette a rendőr a forgalmit meg ilyenek.
Jó lenne ha vki végre venné a fáradságot és megkérdezné a KF-nél hogy miként is van ez az egész... -
Borg #76157 Mit vizsgálnának ott a futóművön? És hogyan? -
ZsirosKenyer #76156 Fogod a TÜV bizonylatot, elsétálsz vele a Közlekedés Felügyelethez, ott megvizsgálják a futóművet és gondolom csak akkor engednek forgalomba, ha megfelelően be lett hangolva.
A felnire írtam azt hogy "...a gépjármű viselkedését" -
Borg #76155 És ha nekem TÜV bizonylatom van arról, hogy az ültetés ebbe a típusba lett kitalálva?
Ráadásul a felni méret mióta változtatja a futóműgeometriát, főleg ha váltóméretű gumi van rajta? -
ZsirosKenyer #76154 Van erre jogszabály..
Olyan átalakítás mely a futómű geometriáját, vagy a gépjármű viselkedését megváltoztatja, az bizony már átalakításnak minősül, és ha nem engedélyezteted akkor az engedély nélküli átalakítás. -
Borg #76153 Nekem alaból 12-15cm, és ha tele az autó akkor is csak 1-2 centit megy lejjebb.
De most komolyan hol nem szarom le az ő szabálykönyvüket? Hol van a rám nézve kötelező törvény vagy jogszabály, ami kimondja, hogy a kartermagasságom x cm lehet minimum? Vagy a felnim ekkora meg akkora lehet csak? -
Az is tipikusan paraszt hely, 4 sáv, hetvenes tábla... Éljen a balesetmegelőzés
-
Na az nekem nem volna túl jó, mert most kb. 10 centi :DDDDD -
ZsirosKenyer #76150 igen, és múltkor mentem Ausztriába, írták hogy Wabi-nál mérés, visszaveszem a sebességet. Semmi.
Odalépek, tolom neki mint a szar erre a határátkelőnél vigyorognak :S
Szerencsére hárítottam időben (remélem) -
Nem mellesleg pedig a rendőrség honlapján "elvileg" ki kéne írniuk minden ilyesmit, hiszen ha tudom előre, akkor megijedek, és nem megyek gyorsan :D
Mára amúgy ennyit vállaltak:
13. 7:00 - 8:30 85-ös főút Enese
9:00 - 10:00 1-es főút Abda
10:30 - 11:30 1-es főút Öttevény
14:30 - 17:30 82-es főút Ravazd, Écs
18:00 - 19:00 Győr, Mártírok út
9:00 - 11:00 150-es út Rajka belterülete
11:30 - 13:00 150-es út Bezenye belterülete
14:15 - 18:00 Hegyeshalom területe
9:00 - 17:00 84-es főút Sopronkövesd, Lövő belterülete -
Amúgy félelmetesen irritál ez az új hozzáállás, hogy nem állítanak meg.. Állítson meg, ba*s*a meg az annyát, azért fizetem. Ha belefutok két hónap alatt 15 csúnyaságba, akkor az a vége, hogy egyben kapok 1.5m büntit, vagy miaf*szom??? Idióták. Felb*sz nagyon. -
Valóban faszságnak hangzik, mivel mindig más. Ha mondjuk elviszed a helyi mcdonalds fanclub 4 tagját valahová, egyből csökken 7-8 centit :DD -
És hasmagasságot mi alapján mondanak? :DDD Szerintem butaság :) -
aha, fél ismerősi köröm már várja a csekket, főleg a két felüljáróra szoktak betelepedni a rendőrök, és kamerázgatni. Én Szeleste felől szoktam megtámadni, ha a városba megyek, de mindig maradok a régi úton, ott hawaii van, nyíl egyenes, nincs forgalom. Ha végig elkészül az elkerülő (2012 legjobb esetben), akkor majd használható lesz, legalább annyira mint a Veszprém előtt található 8-as, mely lassan de biztosan Veszprém előtt 10-15 km-nyi 110es szakasz lesz, meg utána Veszprém-Fehérvár között is. Akkor átszokok oda Pestre menet, mert Győr felé tragikus nekünk a 86-os. -
ZsirosKenyer #76144 Szombathely fele az új autóút?
Az adja nagyon!
Hajnalban jártam arra múltkor, és úgy megrémültem mert azt hittem valahogy felkeveredtem vmilyen autópályára :D
Hétvégenként elég gyér arra a forgalom, lazán lehet menni 2kilót is, de ahogy olvasom ezentúl jobb lesz vigyázni. -
ZsirosKenyer #76143 Sopronban én egy szürke fabia sedan-t szoktam látni, úgyhogy már sehol nem vagyunk biztonságban :S
Az ellenőrzésekről annyit, hogy múltkor linkeltem egy a Közlekedési Hatóság által kiadott szabálykönyvet a tuning autókra vonatkoztatva és ha jól emlékszem abban az állt, hogy hiába veszel mondjuk csak egy mérettel nagyobb fenlnit, valamint hiába váltóméret, azt is be kell mutatni minen esetben a Közl. Hatóságnak a műbizonylattal együtt. Jó nagy ökörség.
Mezei rendőrrel amúgy nincs gond, én már etettem meg biztosurat azzal, hogy azért van olyan alacsonyan az autó, mert sportváltozat és gyári ültetéssel van ellátva. Úgysem vágják.
Ami para, az a Közlekedés Hatóság által az út szélére kiállított vizsgálóállomás, fékpaddal, károsanyag kibocsátás mérő szerkóval, meg tuningból felkészült kollegákkal.
-
mert pénzbeszedés, érdekes módon az új 110es szakaszon sem a 110-nél mértek, hanem 10 méterrel odébb, a 90esnél. -
-
a nagybetűs LUSTASÁG, most jöttem a szervízbő':D
jó kis nyári meló -
Szabi1991 #76139 és ki tart vissza ? :-)
(képekkel) -
Tegnap végre összefutottam a faszival, aki birtokolja a tatai piros RX7-est.Biturbó, 280ló.'94-es, Németországból származik.Teljesen gyári, asszem a féktárcsái nagyobbak, mert ugye wankelnél motorfékről lényegében nem beszélhetünk.Azt mondta ez így, ebben az állapotban marad meg, hagyatéknak:).Nagyon szép az autó.Aszondja van még odabent valami...mondom Méééég?.:D
Ja!Renault 5 Alpine, FWD, 160LE.Kék, gyári bukócső, versenyzár, minden lófarok.Azt hittem beszarok.Majd nyomok képet, csak fel kéne tenni gépre a telóról. -
Borg #76137 Ez igy van, több embertől is hallottam ma, hogy valami szürkéből mérnek átkelőben.
Amúgy a /40 gumihoz meg annyit, hogy egyre több helyről jönnek olyan mendemondák, miszerint felnire is már műbizonylatot kérnek, meg hasmagasságot ellenőriznek, meg ilyenek... (hogy mire fel azt nemtom, mert szerintem ezek a dolgok sehol sincsenek előírva) -
Aszittem csak ilyen fos lacettivel tolják... -
Szabi1991 #76135 én is láttam már párat :/ -
ZsirosKenyer #76134 ezért jó a /40-es gumi :D
minden vasúti átjárón 30-ra lassítok alapban. -
De ez nem sérti az egész tevékenység alapelvét? Hiszen a cél az lenne ugye, hogy lassítsa a forgalmat. Ebben az esetben ha pont nem nézek rá arra az autóra valami miatt, lövésem sincs, hogy ott mértek, tehát legközelebb is 80al megyek majd... Köcsögök.
(nem mentem gyorsan, hál istennek volt előttem egy nyerges, így ha még gyorsan is mentem nem para :] ) -
-
mióta vannak a mobil mérők, bárhol, bármiből. -
Az lehet, hogy a tetvek egy teljesen civil H Astrából mérnek a városban? (civil rendszám, grafitszürke autó)
Passzák meg. Ráadásul hol? Nyilván vasúti átkelőben -.- -
notice smiley -
Tudod, milyen a repülőgépszárny, ugye? Felül kicsit nagyobb rajta a dudor, alul meg akár sima is lehet, ezért fent gyorsabb a levegő, kisebb a nyomás, van felhajtó erő.
Fordítsd meg, hogy a simább rész legyen felfelé, és olyan szárnyat kapsz, ami lefelé húz.
Egy kis wikis fejtágítás angolul:
Szárny
állásszög
szány az autóiparban
Spoiler -
tudtommal a spoiler ugy van megcsinalva, hogy a feluletet nyomja a levego mivel ferden all es igy kenyszeriti az autot a foldre
ezért is állnak a szárnak felfelé. ha pont forditva allnanak akkor keltenenek felhajtoerot -
Szabi1991 #76126 1is elég lenne :D -
akkor szárnyalj túl, és válaszolj 
#76123: szép is lenne ilyen garázs XD -
Ember 4 sorba ennyi hülyeséget még nem írt... -
Szabi1991 #76123 -
ZsirosKenyer #76122 az valószínűleg egy legalább annyira hiteles adat, minthogy top speed=207 km/h :DDD -
Azért, mert a spoiler úgy van megcsinálva, hogy alatta gyorsabban áramlik a levegő, így leszorító erőt képez. Nagyobb leszorító erő, nagyobb tapadás az első kerekeken.
Egy F1-es autón pl létkérdés, mert olyan apró az eleje, hogy másképp a hátsó szárny forgatónyomatéka egyszerűen felfordítaná a kocsit. Hogy minek hátsó szárny? A gyorsabb fordulásért :) -
Borg #76120 Mi az hogy track performance 0 pont? :D -
akkor minek rájuk előre spoiler?