101030
.
-
Lexusban meg sosem fog kiégni, mert 21W-os LED a tompítottja :DDDD -
Képtelenség hogy 70Wtól fél litert enne pluszba.
Egyébként rakj bele egy Osramot, Philipset meg felejtsd el. -
volvok legendásan jól bírják a gyári keszont. passatoknál pl szinte minden második autónál 1 év alatt meghal valamelyik oldali izzó, függetlenül attól hogy mi van benne. -
DeenQa #81884 ja itt is ez volt burgenlandban. 2 évig ment a kötelező, aztán kitalálták hogy környezetszennyező és nem kell. állitolag annyi plusz CO2 kibocsátás volt ausztriában az égő tompítottak miatt mint 1 tartomány összes CO2 kibocsátása 1 évben. -
amikor bejött magyarországon hogy városon kívül használni kell a világítást kül. méréseket mutogattak a környezetvédők hogy 1 literrel is többet ehet egy autó felkapcsolt lámpákkal
nem én találtam ki!
bele kéne gondolni,hogy ha 400 wattot egy 30%-os hatékonyságú motorral,meg mondjuk 50%-os mechanikai veszteséggel ékszíj stb.további veszteség a feszzabályzó egyenirányítás stb. akarunk előállítani simán kijöhet akár 10% plussz is
2 db. 12voltos izzó eccerű mi? -
Susmángeci!!!!!!444444444 :DD -
zárlatos lehet ott valami. a haveromék pözsóján is állandóan kiég jobb első tompított, hiába cserélik, 1 hétre rá kiég.
egyébként nem a sok világítástól ég ki egy égő, hanem a kapcsolgatástól. szóval ha tudod hogy aznap megállás nélkül sokat fogsz menni akkor érdemes már induláskor feltolni, meg nem kell azt játszani, hogy lakott területre érve lenyomod, majd kiérve újra fel -
Ott valami meg van pessedve, nekünk 6 évet ment a Volvo-n a Xenon és soha nem égett ki :DD Talán zárlatos és azért is fogyaszt többet... -
DeenQa #81879 dieselGnek igaza van, én is Burgenlandban élek és megszoktam hogy nem használom, aztán nem szoktam felnyomni akkor sem ha átjövök a határon.
már leteszteltem, ha ég a két tompított akkor egybként kb 0.5l el fogyaszt többet a kocsi. Napi 3-400km-t megyek, ebben az esetben ez napi 500ft. Azonfelül, valami ördögi okból kifolyólag 3-4 havonta kiég 1 xenon ha egész nap megy, aminek elég sok a cseréje. (audi vs philips...)
így meg hogy csak autópályán nyomom fel, elmegy 1 évet is.
be kéne újítani egy újabb változatra amin már van LED sor :D -
íííí de filinges -
Valami hasonlóra gondolok én is. -
Nem kár a foskazalokért. -
A GM nem tudott megegyezni a kínai Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines Co. Ltd.-vel a Hummer eladásáról, ezért megszűnteti a márkát.
RIP Hummer. -
komoly vid 
végén kamera kapott egy harapást xD -
ZSÍÍÍR:) -
dieselG #81872 Jólvanna, akkor keltem, de jogosítvány nélkül tényleg ne ülj a kormány mögé. -
dieselG #81871 Aláírom, mert pl. a pusztában nyári hőségben kell a tompított. -
túlzás az azért. még azoknál az autóknál ahol hagyományos 1,2W-os izzóval oldották meg a műszerfalvilágítást és egyéb helyek világítását ott sincs 15-20dbnál több, az újabb minimum 4-5 éves autók meg már leddel világítanak belül. 20 t5, 4 t10, 2 5w és 2 55w van általában egy autón ami mindig ég.
Bár ha ködlámpa elöl hátul + refi akkor megvan durván 400 :) -
Logan limuzin :D
-
Látom átjött. Büszke vagyok rád én is. -
Jó ötlet, csak nehogy befolyjon a víz :DDDD -
Garázs:
-
Na igen, de attól hogy jól látni, főúton például, kamion vagy sor előzésekor nem árt, ha messze ellátok. És bizony hiába van jó idő, sőt néha napsütés, akkor is néhány kocsit nem látok, esetleg nem jól mérem fel a távolságot. Lámpával ilyen gond még sose volt, azt jól látni messziről... -
3-400 wattot simán lehet számolni főleg az agyonrelézett bonyolított kocsikban,az nyugodtan lehet fél liter plussz
egyébként műszerfallal együtt legalább 20-30 izzó ég ilyenkor -
mondjuk sztem pont nem a feszkó hanem a teljesítmény a lényeg, de akkor is... :) -
dieselG #81862 Jól van, biztos nem 0,5-1 liter, valóban túloztam.
ausztria vs tompított -
falramászok a hülyeségtől hogy fogyasztana már többet 1 literrel??? szerinted két 12voltos izzó úgy leterheli az akksit, hogy a generátornak bele kell gebednie hogy utántöltsön?
kb 1%os fogasztásnövekedést okoz a tompított, nem éri meg nem felkapcsolni... -
"felkapcsolt fényszórókkal az autó többet is fogyaszt, olyan 0,5-1 literrel 100 km-re"
ugyer ezt te sem gondolod komolyan? -
dieselG #81859 Jelenlegi autóval mindig felkapcsolom, kivéve, amikor szikrázó napsütésben lakott településre érek. Előző autómnál sose kapcsoltam fel jó látási viszonyok között, takarékossági okokból. :)
Ausztriában talán egy éve vonták vissza a kötelező tompított fényt orrba-szájba, egyrészt azért, mert semmivel sem csökkent a balesetek száma, vagyis semmi ráhatással nincs a statisztikára, másrészt felkapcsolt fényszórókkal az autó többet is fogyaszt, olyan 0,5-1 literrel 100 km-re = több károsanyagkibocsátás.
De javítsátok ki, ha ez nem így van most a Lajtán túl. -
dieselG #81858 Két saroknál nagyobb távolságra nem mész akkor, hogy nincs jogsid?
MI A FASZNAK KELL AUTÓ AHHOZ HOGY KÉT SAROKRA ELMENJ??! Ááá.
Jogsi nélkül. Nagyon büszke vagyok rád, inkább add át a volánt valakinek, hogy elvigye a segged két sarokra, mert az egy perc séta, kétkerék neked büdös. -
ZsirosKenyer #81857
(havernak ennyi volt)
De tulajdonképpen mi tart vissza attól hogy felkapcsold? :D -
ha jófej a rendőr, akkor semmit, csak szól hogy nyomd fel. egyébként nem tudom, max pár ezret. de nyomd fel. mindig, városon belül 7ágra sütő napban is, mert jobban látszol. nekem alapból rááll a kezem, amint beindítom az autót -
DeenQa #81855 hali. csak 1 gyors kérdésem lenne. nem tudja vki, hogy mi a büntetési tétele a tompított fény használatának mellőzése esetén?
sosem szoktam felnyomni, csak este meg autópályán. még nem állítottak meg miatta soha, de egybként mit kaphatnék érte? -
Nincs pénzem, meg most úgyis az lenne, hogy készüljek az érettségire, aztán majd utána. -
miért nem teszed le a jogsit, nem kellene parázni... -
Mármint a szépen nagypapásan kicsit paradoxon, szóval tötymörögve gyökkettővel, inkább így mondom:D -
Nincsen semmi vizsgám, szóval csakis a legrosszabbra alapozhatok. Csak már párszor vezettem, és tudom, hogy éjszaka üres úton, vagy nagyjából üres úton nem okoznék gondot, eleve így nem is mernék gyorsan menni, csak szépen nagypapásan. De 100ezres bírság mellett meg se próbálom inkább. -
ZsirosKenyer #81850 jóindulatból el szokták fogadni a sikeres vizsgát igazoló lapot, amíg nem érekzik meg a kártyád postán. De erre ne alapozz. -
Akkor asszem 2 saroknál nagyobb távokra ilyet nem fogok bevállalni
Köszi!
-
ZsirosKenyer #81848 nemrég volt téma...100e HUF + némi eltiltás.