101030
.
-
egy üresen 1700-1900 kilós autóhoz egyáltalán nem sok az a 170 ló ha az ember esetleg haladni is szeretne. egy 5-7 tagu család csomagokkal lazán 300-400kg plusz, azért ott jó ha van valamennyi kraft.. (pl a renault espaceből aszem van valami 2literes turbós motor, ami 170-180 lóerő között van, de az autó 1800kg körüli üresen.. vagy a 3ezres dízelek sem annyira ritkák az ilyen nagyobb autókban és azok is simán megvannak 170 lóerő, luxus, pedig 2m alatt is elég sok van.) -
aham. és ki a fasz fogja megvenni szerencstélentől, aki nem tudja kiperkálni a válság közepén, pont mikor kivetnek rá egy adót? senki. beadja egy neppernek az ár alatt 5 kilóval, és buk rajta egy jónagyot, és vehet magának egy swiftet.
te aztán igazságos vagy az autóbuzi társadalomhoz -
Borg #81965 És? Most majd oszt szoroz, és ha fenn birja tartani az STI-t (mert abban az a művészet, nem megvenni), akkor futja majd luxusadóra is. És pont ez ennek az adónak a lényege. Azokat sújtja, akinek futja rá. -
amikor megvásárolta szerintem kevés sti tulaj ment el jósnőhöz hogy lesz e majd luxusadó... ugyan már, ez a lóerős dolog hülyeség
kizárólag eurotax árhoz kéne kötni, mondjuk 8 millió lenne az alsó limit. ahogy avul a kocsi, kevesebbet fizetni, és így igazságos lenne. -
Borg #81963 Fordítsuk meg a kérdést, miért kell egy családi autóba 175 lóerő? -
hülyeség... és akinek 175 lóerős családi autója van? -
Borg #81961 Nem kell összemosni a dolgokat. Ha neki fáj a luxusadó, akkor vehetne 169 lóerőig is autót, amibe befér a család, meg a barátok. Ha neki a 300 lovasra is tellett, akkor fizessen luxusadót is. (mindamellett, hogy értékarányosnak kéne lennie a luxusadónak) -
mondod te, aki épp megússza, ha te is beleesnél más volna a véleményed.
nem mindenkinek jáccósautó az sti, sokan egyetlen autóként tartják, pont azért vették mert annak ellenére hogy ~300 paci még el is fér benne a család vagy a barátok -
Borg #81959 A lényeg az utolsó mondatban van. Ha van pénzük többszáz lóerős jáccósautóra, akkor fizessenek csak luxusadót is. Pont. -
végre egy értelmes húzás... európában vagyunk vagy mi a szösz :) -
Így akár el is kerülhetjük a kerékbilincset -
itt a fő gond az, hogy nem számít az autó piaci értéke egy kicsit sem, márpedig vagyonadóról van szó, tehát elvileg azt kéne adóztatni jobban, akinek a vagyontárgya értékesebb. Csak az áránál fogva sem lehet, mert akkor ott vagyunk, ahol az ingatlanadó, hogy akkor most kinek az árajánlata a valós? -
egy 5 éves WRX kb 5 millió Ft
kb ennyi regisztrációs adót spórol meg egy X6 vagy egy 7-es BMWs ha nem honosítja.
vagy egy 1-2 éves Type-R luxus autó-e ?
más kérdés,hogy akinek van ennyi pénze autóra annak van pár 10 ezer Ft extra adóra is -
Mondjuk csak a WRX meg az STI erős annyira, de amikor beültem hátulra egy Imprezába semmi olyat nem éreztem, amiért luxusadót kéne fizetni:D -
Attól függ, melyik. -
de azzal csak "dorrungatni" lehet:D -
Max 13 milla. És kurvára nem luxus egy 20millás bmw-hez képest. -
Borg #81950 Szerinted az Imprezák melyik kategóriába esnek? -
nem a többéves pár millió Forintos autón kellene kaszálni hanem a nem kevés huszonmilliós új autókkal furikázó (szlovák,német,svájci rendszámos) vállalkozót kellene elővenni... -
Borg #81948 Szegény hányatott sorsúak, mindjárt sajnálni is fogom őket a luxusadó miatt... -
sehogy...
a gyári adat kerül bele...
ha az akkori ménes szétszaladt, akkor így jártál sajnos... -
lágszórót csak simsonra lehet műszakiztatni
-
és "lágszóróra"???
-
Gázturbinára vonatkozik az adó?
-
HBD CSOCSO -
ha már úgyis fizetned kell, bassz ki velük és rakass bele egy 5.7es HEMI-t, két turbóval. :DDD -
Nekem papíron 124Le, valóságban meg 165 :DDD Éljen az adócsalás XDDDD -
ZsirosKenyer #81940 nekem pont mákom volt 160 lóerővel :) Viszont a terveim megvalósításában erős visszatartó erő lett a luxusadó :/
Érdemes figyelgetni a magyarországi subarus közösséget, tudtommal ők szerveznek mostanában vmi komolyabb ellenálást az ügyben.
-
Hát ez gáz :S
Sajna korban még odébb van, sose gondoltam volna, hogy épp azért szívom meg, mert találok egy relatíve jó állapotú, relatíve erős, és szinte féláron levő kocsit.. na mindegy, megszoksz vagy megszöksz :D -
ZsirosKenyer #81938 sztem sehogy.
Azt sem vizsgálják, hogy az évek alatt mennyi veszett el. A gyári adat a mérvadó.
Egyedül úgy lehet megoldani, hogy bejelentesz egy kamu motorcserét gyengébb motorra, de ehhez már tényleg nagyon jó ismerősök kellenek a KPM-nél, és persze sok pénz, amivel lehet többet buknál mintha befizeted a luxusadót.
Amúgy nézd meg, hogy mikor kerül az autód egy kategóriával lejjebb, ugyanis a kora alapján jövőre lehet hogy lényegesen kevesebbet kell fizetned. -
srácok, valaki tud valamit arról, hogy miként lehetséges - ha lehetséges, hogy egy autó papíron szereplő teljesítményét módosítsák? Nem arról van szó, hogy a kocsi papíron X lovas, és ennyit a valóságban is ki lehet belőle hozni, de én azt akarom a papíron csak X-1 ló legyen... Valszeg már a autó sem teljesítené a papíron szereplő adatokat, tehát arra újból valós adatok kerülnének :D
Persze a lényege az egésznek a szutykos vagyonadó megkerülés lenne, főleg mivel egy nyamvadt lóerőn múlik évi 60ezer forintom. Bár ha ehhez újra forgalomba kell helyeztetni a kocsit, érdemes átgondolni, mert az sem ingyenes. Szóval ha valakinek van tapasztalata, megoszthatná...
Ja és nem veszek kisebb kocsit, majd ha a 170lovas kocsi, amit kevesebb mint 5 milláért vettem NEM LESZmnagyobb luxus, mint a 15 millás zsírúj E merci, akkor veszek egy kispolákot. -
fillérekből autózol és túl gyakran váltogatod- zavaró:D
/meg amúgy is minden szar,a létező egyetlen jó kocsit meg már megvette valaki/ -
Húgommal vetettem egy ilyet ősszel, iszonyatosan jó autó :) -
Elmondanád, miért szar?
Ha még egy szakadt, sokak szemében tényleg "szart" linkeltem volna, akkor érteném.Ez egy tip-top példány, ami elég ritka, ráadásul bagóért.Az hogy a normális hajtású autókat részesítem előnyben, nem tudom miért gond:P -
Tudom, KE70 az egész, csak a kaszni illetve beltér elemek nem stimmelnek. -
eltünt Uwe Gemballa -
ez igazából megegyezik a corollával
egyik vevőmnek volt olajcserén kívül szerelőt nem látott,csak lerohadt a kaszni aztán kidobták
most egy 307-es-ből visszasírja:D -
Borg #81930 Ne röhögtess már... te minden szart megvennél ami hátsókerekes? :D -
Mindegy, igen ők azok:)
Súlyosan kéne, ennyiért bagatell. -
Awwww. Bad.