101030
.
-
dieselG #82327 ne menjetek. még nem fogyott ki a popcornom. -.- -
Iszonyatosan semmit nem hűl le magától az olajad, ha nincs külön olajhűtő radiátor. Hidd el, nekem van külön olajhőmérőm :) -
akkor én bunkó vagyok.
mindenesetre valami normális hangnemet próbáljál megcélozni...
szevasz... -
na itt fejeztem be!
azért evett sokat mert a hideg motorolaj visszafogta a motort,meg sok volt benne a hátizsák
jóéjszakát!
-
Akkor meg ne értetlenkedj. Ennyi. Érdekes Pszihopata rögtön megértette, hogy az olajról beszélek. -
Hidd el kurva sokat számít. Baromi sokat számít félnégyzetméter felület. Főleg, ha folyamatosan áramlik a levegő rajta, ráadásul kurva hideg levegő. Nagyon le tud ám hűlni az olaj mondom. Elég sokat hűtöttem ipari olajban, aminek szarabb a hővezetése, mint a motorolajé. -
ja és otthon anyukáddal kiabáljál,ha engedi, ne velem kis barátom... -
ivecóm üresen 10-et eszik 2.5 tonnával meg 11-et
de akkor kétszeres súllyal megy -
nem értem...
az összefüggést nem értem öcsém, amiről hadoválsz, de tudod mit:
nem is érdekel... -
5000 kilóméter üzemmeleg motorral utazótempóval-felejtsd el hogy ennél jobbat csinálsz tök érdektelen hogy 300 kilóval többet visz -
GG :D
+
-
Ne idegelj már! NEM A KIBASZOTT MOTOR HŐMÉRSÉKLETRŐL UGATOK, HANEM AZ OLAJÉRŐL!!!!! ÉÉÉÉÉÉÉÉRTEEEED?????? -
beburkolt motortér + olajteknő felülete fél négyzetméter
életszerű elgondolás:D -
Láttad te hogy nézett ki az a kocsi belülről? :D
4 ember + csomagok. Kb egy gombostűt nem tudtál volna belepaszírozni abba a kocsiba úgy meg volt pakolva.
Hétköznapi használatban, amikor nincsen fullra megpakolva tuti nem eszik az 10-et... -
de üzemmeleg lesz a termelt X hőfeleslegtől az a tetves motor -15ben is, ezt nem tudod felfogni? -
Azért annál több. Útközben azért megálltak kajálni, stb. Gondolom nem 5 perc alatt tolták be a kaját. -
hidegben minden motor nagyobb teljesítményű,különösen a turbós motorok
pl.sok hajónál 2 végsebességet is megadnak gyárilag kül. hőmérsékleten -
Ahh...
Attól még az olaj nagy része mindig az olajteknőben van, ami sokkal hamarabb lehűl. Azt fel kell pumpálni, a pumpa nagyobb igénybevételnek van kitéve. Hiába melegszik fel aztán a motortérben. Az olaj baromi jól vezeti a hőt (víznél azért rosszabbul) (nem véletlenül használják hűtésre is a nehéziparban). -
de lehet hogy 6 nemtudom -
ember alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában
minden motor üzemmeleg -15 fokon is ha jó a termosztát,az olaj is mivel hőcserélővel van összekötve a vízzel
oké volt 4 nap az 4 hidegindítás hova rohanjak? -
az oké svédországban hideg volt és csúszott tehát finoman mentek folyamatosan ovatosan
evett 10 litert ami nem kevés ,főleg hogy kevesebbet sehol sem enne
és ez egy hipermodern turbós benzinmotor -
gondolom nem hagyták éjjel-nappal, minden tankolásnál, hugyozásnál, stbnél bekapcsolva a motort.
Az olaj meg nyilván hidegebb lesz még menet közben is, ha - fokok vannak. Olyan nincs, hogy egy autó kevesebbet fogyasszon a nagy hidegekben. Eleve a szénhidrogének nehezebben égnek alacsonyabb hőmérsékleten. -
én lassan semmit... -
a bmw-s cikkről beszéltem hogy azt linkeld -
Ne haragudj, de most meg nem keresem neked a 60 részből, hogy melyikben írták :D Valahol még az elején. De a baleset környékén is említette, hogy rohadt hideg volt. -
és akkor hideg az olaj,vagy a motor?
-
linkeld be a cikket -
Hát Csikósék -15 fokokról beszéltek, meg szakadó hóról. -
Mit nem értesz? -
én a svéd útról beszéltem,nem volt ott hideg motor mégis bekapott 10-et
-
???????????????????????? -
Melyik részét? -
Ja meg sűrűbb az olaj, nagyobb a súrlódás, lassabban melegszik be a motor, nagyobb a gördülési veszteség a kerekeken. -
leírhatnád rendesen mert ezt nem értem -
akkor eszik a legkevesebbet
turbómotor oxigéndús levegő,óvatos gázkezelés -
Pedig annyi. -
mit mivel? -
-15 fokban, havas úton. -
125i az 3 lityi?
ezt nem is tudtam... -
ha jó fogyasztású benzinest akar az ember akkor arra is kell a turbó
pl. az insignia 2.0T a Csikós túrán evett hosszútávon 10 litert
ennél csak többet eszik bárhol,megnézzük a gyári adatokat?