101030
.
-
Szerintem senki se mondott ilyet. -
jó innen beszélgessen toyotás a mercissel miért csak ez a két ország a best
-
Hát de erről beszélünk baszki, jusson már el hozzád is :DD -
Pontosan a japánnak csak ez az út létezik, a németnek meg SZINTE csak ez létezik (létezett). Egy japán nem fog azzal megelégedni, hogy a csavar lötyög, de azért tartja az elemet. A japán addig fogja újra és újra becsavarni a csavart, amíg nem lesz tökéletes. Ezért cserébe őt megfizetik és elismerik a munkáját, és itt jönnek képbe a társadalmi különbségek.
Teljesen eltávolodott példa, de az olaszok meg, ha esik ha fúj, mennek sziesztázni. Leszarják, hogy az 50 turista alig várja, hogy elköltse a sok pénzét egy olasz boltban, ő inkább bezár, és megy szundítani. Ez is társadalmi különbség. Más az értékrendjük az embereknek. -
úgy tesztek különbséget ahogy akartok
a kínai motorok nem azért szarok mert a kínai nem tud minőséget gyártani,hanem az új piacokra csak olcsó termékekkel tudnak betörni
olcsó terméket csak csúcsrajáratott termeléssel szakképzetlen dolgozókkal silány anyagokból lehet legyártani
ugyanazok a kínai munkások képzetten megfizetve a világ más pontjain ugyanolyan minőségre képesek mint bárki
az más kérdés hogy egy japánnak csak az utóbbi út létezik -
Alapvetően az angol Civic-kel sincs baj, de mégis TÖBB, mint a japánnal. Itt nem az abszolút minőségről van szó, hanem a relatívról. -
két autót ismerünk jól a suzukit meg az f astrát
egyikkel sem volt semmi különösebb probléma pedig magyarországon gyártották őket
a legtöbb nyugateurópai autó spanyol török lengyel gyárakból jön,az audi motorjai nálunk készülnek hű de szarok-ugyanmár! -
Nem csak a melóst kell nézni. Ott a vezetőség. A vezetőségen múlik, hogy hogy vezeti a gyártást, milyen minőségellenőrzést alkalmaz, hogy választja meg a beszállítóit, stb. -
Félreértettem a dolgot...:)
Akkor országok szerint tegyünk különbséget, így jó? -
Nem maga az ember jobb, hanem a motiváltsága, társadalmi háttere, valamint a közvetlen vezetése, az előbbi tulajdonságok miatt. Meg az is ott van, hogy egy magyar soha nem fog vért izzadni egy idegen ország, idegen profitjáért. Nehéz ezt megmagyarázni, ez kőkemény társadalomszociológia és pszichológia. Nem fogom tudni leírni pontosan az okait ennek, de az meggyőződésem, hogy nagyon nem mindegy, hogy hol gyártanak le egy terméket.
Az USA-ban szövetségi törvény írja elő, hogy %-os arányban rá kell írni, hogy egy autót hol gyártottak. Pl 66% USA, 33% Kanada, stb. Tesóm Highlander-e 100% japán, ezért őt nem érintette a gázpedálos cucc, viszont ugyanebből a Highlander-ből van amerikai gyártású is, azokat mind visszahívták. De a legjobb példa talán tényleg az angol/japán Civic. -
érdekes hogy a román lengyel magyar mikor kikerül németországba opelt összerakni hirtelen megjavul a 'képzettsége és mentalitása"
hogy jut eszedbe a daciát idehozni mikor az egy verseny nélküli hiánygazdaságban készült?
teljesen hülye példa
természetesen egy mercedes árába komolyabb minőségellenörzés belefér mint egy loganéba-nem itt kéne keresni az okokat? -
Gondolom a német munkás nem úgy megy be melózni a szalag mellé, hogy "megint itt b@szom a rezet, havi 100ért".De ez csak egy elmélet, sok mindenen műlik ez, de a tények azt bizonyították eddig, hogy valóban van különbség.Emlékezz a Daciákra, azokat hogy rakták össze?:)
Illetve ahogy I.C.ram is írta, ott van az "angol" VS "japán" Civic...stb stb. -
oké akkor
'Itt képzettségről, és mentalitásról van szó"
mi veled együtt keleteurópaiak vagyunk-nekünk milyen a mentalitásunk mint a románoké,vagy milyen?
nálunk jobb egy német munkás? -
Ebben szerintem is van valami. -
ezt nem értem, ha már elviszik a gyártósorokat, ok, hogy nem durcizhatnak be, de hát rúgják ki a munkásokat, előbb utóbb csak lesz aki tud minőségesen dolgozni, igaz nem a költséghatékony módszer, de hát ha elmegy a márka hírneve az rosszabb szerintem. -
Öööö.... ki is beszélt ilyesmiről? Mondjuk az eddig is feltűnt, hogy szereted kiforgatni a szavaimat.
Itt arról volt szó, hogy igenis számít, hol rakják össze az autót. Itt képzettségről, és mentalitásról van szó, nem tudom, honnan vetted ezt a genetikás ökörséget.
Egy egyszerű dolgon, mint pl a Mercedes csillag is, hatalmas különbségek vannak. Sikerült szereznem egy még Made in Germeny-s csillagot egy amerikai kereskedésből, de az újakat már Törökországban gyártják. Sokkal igénytelenebbül van legyártva. Néhol még sorjás is, pedig az is hivatalos "genuine, hologramos matricás" cucc. Vagy nézz meg egy Angliában és egy japánban legyártott Honda Civicet. Ég és föld a különbség. -
de hogyne:P
genetikailag kódolva van ki tud autót gyártani
ilyen egyszerű pf... -
Jah, általában mindíg ez a baj, indiai, török meg egyéb összeszerelőműhelyek kissé máshogy pakolják össze a kocsikat.
Ég és föld a különbség egy európai, meg egy japán összeszerelésű kocsi között többekközött... -
Igaz, végülis mostanában se abból volt a Toyotának baja, hogy nem a japók rakták össze a kocsikat. -
nekem fel sem tűnt csak mikor másodszorra néztem a videót, hogy ott az elején elmegy a corvette. -
Borg #82907 Az út széli karókból ítélve közel volt a 100m/s-hoz, szóval bőven 300 felett ment az. -
De remélem buszturbó lesz rajta, meg needforspeed-kit, nofear matricával, mer' anélkül ne is tegyé képt!
-
Naná XDDDDD -
nem tudom ezek a gépek mit mennek, de egy hasonló kocsival furikázik egy srác a környéken, valamelyik nagykövet fia, és róla terjeng az (a legenda?), hogy 315el mérték be az osztrák pályán... -
még jó hogy 200 felett, mivel a kameras ment 150el, a corvette meg 2 masodperc alatt eltunt a horizonton. -
550+
(Egyébként szerintem tök mindegy, 200 felett volt az fix, akár 300 is:) -
szerintetek mennyivel ment a corvette? (sztem zr1)
egy okos azt allitja hogy kb 250el, es lehulyéz amiert en allitom hogy 300-al siman ment. -
A Calibrát? XDDDDDDDDDD -
Kurva szád mé' lőtted le a poént? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
na ez ott van!
bár én nem políroztatnék szelepfedelet ha gyárilag öntvényszürke
/azért beleköt/ -
Ezt nem is figyeltem, tényleg gáz:D
Gyönyörű kombi:) Kéne. -
'Német országi összeszerelésű,"
ezektől kapok idegbajt
mi a faszom ez a német összeszerelés főleg egy 30 éves datsunnál,mintha egy indián vagy egy japó v. nigger máshogy használná a légkulcsot
/amúgy nem rossz,elég ritka példány/ -
Ezen mi a vicces?:D
Én zéró kompresszióval 7-8 körül megyek, gondolom ebben kicsit jobb formában van a motor, igaz 1800ccm...
Szerintem el lehet vele járni annyival, nem egy nehéz bódé ez se. -
országúti fogyasztás 7, 5 l100Km
:ASF:A:SDF:AD:FASD:F -
Szép forma:) -
Pancserek xDDDDDD
Calibrát vesz helyette. -
Április elseje van... 

Gondolom egy tréfa lesz...:)
-

Mi történt? -
mi lesz helyette? -