101030
.
  • I.C.ram
    Azért mondogatom az EU-t, mert EU tagok vagyunk.

Szerintem az állam van abban a helyzetben, hogy adót csökkentsen? Így is már valami 6-7%-nál van az államháztartási hiány.
  • mycso
    Értem én, csak azt nem, hogy minek példálózol már megint az EU-val...itt valamit te nem értesz. (senki nem beszél itt áfáról, stb. ...)

A magyar üzemanyag árakról volt szó, és a hozzá tartozó magas adóról!
    (itt az elején írtad is, hogy a magyar állam tudná ezt csökkenteni esetleg valamilyen formában)

Eddig tiszta, majd elkezdtél az EU-ból példákat venni, így íram én is egy egyszerű példát...
  • I.C.ram
    Ezek szerint, akkor nem értetted, amit írtam.

Attól még, hogy az EUban 5x annyi a minimálbér, az nem jelenti azt, hogy az adók mértékének 1/5-öd részének kéne lennie az EU-s szinthez képest is.

Ez kb olyan, hogy a németeknél most 19% az áfa, akkor nálunk kb 3%-nak kéne lennie az ÁFÁnak, mert a németeknél átlag 7x annyit keresnek az emberek....
  • mycso
    Nem is mondta senki, hogy a minimálbérhez igazítják....te jöttél példálózni az EU-val, pedig a magyar üzemanyagárról volt szó.
  • I.C.ram
    és? Világpiaci árat nem a minimálbérhez igazítják. Az adók mértéke pedig általában %-os szokott lenni, tehát a világpiaci árból származtatott az adó mennyisége.
  • bency
    Igen,de a poen az,hogy akkora sult parasztok vezetik az 5-os BMW-t hogy faj latni,a cigany is BMW-vel jar,csak annak nem futja uj 5-osre,jar a regivel,vagy a klasszikus W124 mercivel :D
  • mycso
    Az EU-val minek hasonlítgatjuk????

A minimálbér a magyar 4x-ese kb.... tehát nincs miről beszélni.
  • DJ RX7
    nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb a szakadék a szegények és a gazdagok között. azért látni ott annyi audi-t meg bmw-t és társait.
  • bency
    Hat en itt elek Romaniaban,es kurva sok,de kurva sok X5,X6, es szarasig tele draga luxusauto-t latok,hallod amennyi sznob van itt,pffff!
  • DJ RX7
    ésnahogy hallottam azt mondják az ukrán benzin nagyon szar. román-ról nem tudok nyilatkozni. mi autónk még nem ívott csak magyar benzint, de pl. haverok mondták, hogy magyar benzinnel sokkal jobban húz az autó és a motor is.
  • I.C.ram
    EU-ban szinte mindenhol van rajta ennyi adó.
  • fifi
    mit gondolsz Ukrajnában, Romániában nincs A6 meg Q7, esetleg zsír új BMW-k?
    elárulom: több mint itt, és azok is ott tankolnak, szóval ez a román benzin szar benzin egy ökörség...
  • mycso
    Egyébként az üzemanyag nálunk sem drága...a rajta lévő adókkal van a probléma:

vg.hu: "Egy liter benzinen 183 forint az adó, egy liter gázolajon pedig 157." 2010.01.10.
  • I.C.ram
    Az üzemanyag árát nem az állam emeli, hanem a MOL, mint nagykereskedő. Az állam max. az adókkal, támogatásokkal tudja befolyásolni az árát az üzemanyagnak.
  • mycso
    Ja, ok-ok
  • DJ RX7
    rosszul írtam le. annak nem látom az értelmet, hogy emelik az üzemanyag árát.
    szar ukrán benzint beletankolják azzal végül is a környezetet jobban szennyezik és az autót is hamarabb teszik fatönkre.
  • mycso
    Pedig valóban rengetegen járnak ki tankolni...

Pont a kb. 1 hónappal ez előtti emelésnél olvastam valahol, hogy azt várta az állam, hogy az emelés miatt majd nő az álamkassza bevétele, de az emelés óta kevesebb üzemanyag fogy. Viszont az autók száma és a közlekedés mértéke nem csökken....mondhatni ezekkel az üzemanyag áremelésekkel maga alatt vágja a fát a magyar állam, mert az emberek fognak továbbra is közlekedni, csak ugye külföldi üzemanyaggal, itt meg hatalmas kiesés fog jelentkezni emiatt.

Mind1, ők a nagy okos tanult közgazdászok, ha szerintük így a jó, akkor legyen...
  • DJ RX7
    aztán egyre többen és többen mennek ki külföldre tankolni. meséltek olyat is, hogy valaki ózd-ról ment ki ukrajnába, mert még így is jobban megéri neki. én nem sok értelmét látom ennek.
  • bency
    Romania,Magyarorszag RULZZZ xD
  • mycso
    Ja államcsőd...a híradóban ezek a poénszintű hírek: "Azért emelik az üzemanyag árát, mert Görögországban válság van kialakulóban"

Aszondják ezért romlik a forint az ő pénzükkel szemben....beszarok már.
  • ZsirosKenyer
    úgyis mindjárt jön az államcsőd :D
  • desigo
    Portugália wtf?

• MikX
    Nem is ezt írta...
  • Máté94
    Nem én is kb hétvégi autónak használnám. Nem gyorsulnék vele meg hasonló:D
  • I.C.ram
    Véletlenül ment neked a válasz. De igen. Féltem minden kertben kalapálóstól :D Ez az autó túl ritka ahhoz, hogy Skoda lemezből foltozzák be, meg a szabad ég alatt fényezzék le :P Erre költeni kell. Karotta is leírta, hogy mennyibe van egy ilyen autó. Inkább vegye meg olyan, akinek erőforrásai engedik.
  • Máté94
    Mivan? Félted tőlem?:D
  • I.C.ram
    Ez az autó csak olyannak való, akinek van bőven még pénze a vételáron felül is. Ez nem az az autó, amit a kertben kéne kalapálni, szerintem.
  • MikX
    Jah, azt néztem énis épp az előbb, durva, és nagyon olcsón adja, s mitöbb így ahogy van nagyonjó az az autó
  • Szabi1991
  • Máté94
    Kéne:D
  • cement
    csabesz bazmeg add el a rozsdatemetőidet, kaparjá össze 8 kilót és vedd meg ezt mert ilyen lehetőséged nem lesz mégecce!!!!!!!!!!!!!!!!
  • pszihopata
    a hullámokra már nem maradt energia
  • genric
    ilyen kocsija van a szomszédomnak
  • cement
    "Separated at Birth"
  • mycso
    Ma Miskolc-Nyíregyháza-Miskolc, computer szerint 4.2l/100km...M2 1.5DCi
  • kemszi2
    az tuti,meg legyen gyöngyház fehér vagy metálfeketében:D
  • MikX
    ha béééjemmvéé jelvény lenne rajta, akkor vinnék azt is! xD
  • kemszi2
    akkor kamionozzon :D vagy ott a kombájn
  • MikX
    Az úgy nem annyira gázos, de találkoztam már pár fura tákolmánnyal, bár én nem igen csinálok törött autókat, én inkább felújításokat azon a helyen, ahol vagyok, de mellette csinálják a kihúzatásokat, meg egyéb munkákat, és találkozni pár olyan autóval, hogy már törött volt, és utána megint... hát no comment...
  • SötétBarom
    Humiból :DDD