101030
.
  • cement
    what da...
  • pszihopata
    ha olvastál volna és nem csak gépelnél akkor észrevetted volna hogy én a tendenciákról meg a jövőről irtam

arról hogy hová tartunk mi és hová ők!

bármelyik vezető közgaszdász pont az ellenkezőjét mondja mint te-de ne is zavarjon hisz te ehhez is......
  • I.C.ram
    Azt már tapasztaltam párszor, hogy a gazdasági témák nem az erősséged, és csak a levegőbe beszélsz állandóan.

Kit érdekel a növekedés, ha a jelenről beszélünk?

Lehet, hogy gyorsabban növekszik a GDP, de még mindig csak 1/5-e az EU-s átlagnak (beleértve a Bolgárokat is) /főre lebontva. Ha ilyen fene jó az élet Kínában, akkor miért nem a nyugati emberek mennek oda, és miért a kínai illegális bevándorlók árasztják el a nyugati világot? Végtére is ez a célja minden nemzetgazdaságnak, hogy az állampolgárai a lehető legjobb életszínvonalon éljenek, abban meg Kína igencsak le van maradva, és lesz is még egy jó darabig.

Szerinted a kínai autógyár tulajdonosa a befolyt összeget mindig visszaforgatja? Az állami szinten korrupció, stb, az a magánszférában a luxusjachtok, brutális prémiumok, stb-k. Elég naiv dolog azt hinni, hogy egy vállalat bevételének 100%-a hasznosan (társadalom számára) lesz megforgatva. A bevételeinek csak minimális töredékét fogja látni a társadalom.
  • pszihopata
    a kínai gazdaság és gdp-nő,a magyart meg európait inkább hagyjuk

örülök hogy jó kezekben látod az adóbevételt,te aztán felülírsz itt pillanatok alatt bármilyen közgazdasági tanulmányt

end
  • I.C.ram
    Ez egy baromi nagy hülyeség.

Az állam, mint fogyasztó/beruházó is jelen van minden normális nemzetgazdaságban. Tehát, amikor az államnak befizeted az adót, az kb. olyan, mintha egy autógyártónak adtad volna oda a pénzed, aki ebből a pénzből munkahelyeket teremt közvetve vagy közvetlenül (pl autópálya építéssel, állami bürokrácia fenntartásával, stb) Az állam az adók nagy részét ITTHON tartja, míg egy kínai autógyártó lehet, hogy kiviszi. Ezért is marad sokkal több pénz itthon egy autóvásárlás után.

"nézd meg a két ország gdp-jét visszamenőleg 10 évre,aztán világosan látszik hogy ki hova tart! "

Ezt te se gondolod komolyan... 1,3 mrd ember vs 10 millió.

Egy főre jutó GDP:
    Kína: 6.600 USD
    Magyarország: 19.900 USD

Tehát itthon egy ember átlagosan 3x annyit termel, mint Kínában, vagy ha úgy tetszik 3x hatékonyabban termel.

elhiszem, hogy mindenhol nyomják a kínai csodát a médiában, de aki kicsit is ért a gazdasághoz, az sokkal árnyaltabban látja a helyzetet. Kína, mint nemzetgazdaság brutál erős, de emberekre lebontva még mindig egy rohadt csóró ország.
  • n003
    reklám
  • pszihopata
    nekik van hazai tulajdonú termelésük-ez a lényeg,nekünk nincsen

kurvára mindegy mennyi az adó magyarországon-az csak az államháztartási hiányt fedezi meg az IMF-re megy nem beruházásra

nézd meg a két ország gdp-jét visszamenőleg 10 évre,aztán világosan látszik hogy ki hova tart!
  • I.C.ram
    Most nem teljesen mindegy, hogy 1 milliós autóból marad Kínában 100% vagy Magyarországon a 3 milliósból 33%? Ráadásul a kínaiaknál nem minden autómárka kínai tulajdonú, tehát csomó autónál nem marad ott a 100%, míg Magyarországon garantáltan itthon marad a az 1 millió (3 milliós autót alapul véve)

Tök mindegy, hol készül a Fiat, ha olasz az anyavállalat, és a bevétel jelentős része az olaszokhoz kerül.
  • neevous
    Vidd kicsit távolabb a gépet és meg lesz a fókusz:)
  • Csabesz6
    Azért nem kell teljesen elvenni a kedvét.
  • pszihopata
    a kínai autós jellemzően belpiacos kínai autóval jár,amiből 100% marad kínában mert kínai tulajdon kurva mindegy hogy vásárláskor mennyi adót fizet belőle mikor ő tartja el a gazdaságot és a dolgozókat
    sokkal nagyobb arányban készülnek a külföldi autók is ott mint nálunk

a kínai fiat meg indiában készül:D

• CSOCSO
    szvsz hagyd is abba a fotozast....... remelem telcsivel csinaltad a kepet es Painttal irtad ra a neved.
  • bency
    Fos

bocsi,de sehol nincs fokusz,homalyos az egesz,koszos a kocsi is.....
  • Csabesz6
    VW
  • DJ RX7
    gyáááááááááááááá
  • I.C.ram
    Komoly?
  • Caby
    az ötlet jó, az autó lehetne tisztább és expozhattál volna csak az emblémára, hogy az legyen éles.
  • PttM Fa
    Bocs a méretért.
  • PttM Fa
    Saját kép. Véleményeket várok!!!
  • I.C.ram
    Kínában 1 millió egy autó. Itthon 3. Abból a 3 millióból legalább 1 millió az adó (áfa, regadó, esetleg vám, stb).

Ha a kínai vesz egy Fiat-ot, abból pénzből, csak egy része marad Kínában, a maradék szépen vándorol Torinóba.

Tehát a magyar kapásból 1 millióval hízlalta Mo-t, míg a kínai jóval kevesebbel.

és akkor arról nem is beszéltünk, hogy esetleg vehet Suzukit, Audit. ami tovább növeli ezt az összeget.

+a felvett hitelek a bankokat gazdagítják, amiknek egy része magyar, de mindenképpen itthon adóznak, magyar állampolgárokat alkalmaznak.

Szóval nem hiszem, hogy több pénz maradna Kínában.
  • pszihopata
    ki beszélt európaiakról?

-én magyarországról beszéltem

de ha már itt tartunk a kínai fogyasztás egy két luxuscikket kivéve teljesen hazai termelésű
    európában bármit veszel pár exluzív terméken kívül-minden kínából jön

újat mondtam?

• desigo
    Jaguar vadászat a Hungaroringen

• I.C.ram
    Hidd el, hogy egy átlag európai jóval többet hizlal a saját nemzetgazdaságán, mint egy átlag kínai, mikor autót vesz.
  • Tufa
    a német autók sokkal drágábbak mint itthon, sőt szinte az összes európai.
    Ellenben nincsenek a "nagy" autókból olyan hogy kisköbcentis (mondjuk 520as bmw, 3.0 tuareg, stb..), mindent a legnagyobb motorral adnak el. Persze a benzin az előző héten pl 71 ft volt literje és ott állítólag már szívják a fogukat hogy drága. Egy diplomás fizetése 180 és 200 USD között mozog egyébként (egy 40nm-es lakás bérleti díjja havi 70-100 USD, 6mbites net ára 75 USD, évente :) )
  • TaRka0107
    Ok, értem:D
  • Gabor1990
    A lényeg az volt, hogy nem golf V belső van benne.
  • TaRka0107
    De akkor meg nem mind1 hogy VW vagy skoda fábia belső van benne?:D
  • TaRka0107
    No ezt nem, nem vagyok otthon az ilyen dolgokban, de legalább akkor már ezt is tudom:D Köszi:D
  • bardocz
    Épp írni akartam, hogy ott már senki nem nyúl le semmit.
  • pszihopata

és azt hallottad-É hogy az egy cég
  • TaRka0107
    Igen, de a skoda nyúlta le a VW belsőjét. (én így hallottam)
  • Gabor1990
    Skoda fabia belső van bene.
  • pszihopata
    kínában egy autó szerintem max 1 milla

még mindíg előbb megkeresi mint a magyar a 307-es árát,pláne nem a külföldi bankokat és autógyárakat hízlalja hanem a saját gazgaságából fogyaszt
  • GregSB
    Ez komoly cucc, én is simán bokkónám :D
  • GregSB
    Nem mondtam hogy baj lenne :)

Majd ha kínában lesz igény biztonságosabb autókra akkor majd olyanokat fognak gyártani / beszállítani oda.

Az átlag kínai jómunkásember egyébként ezeket az őskövületeket is hitelből veszi, ne félj. Sztem a nagy átlag nem csenget ki 2-3 millió Ft-ot egy új autóra, jóval alacsonyabbak ott az átlag bérek mint itthon.
  • SötétBarom
    Az igazi vicc, hogy az itthoni tunerek vagyonokat költenek ehhez hasonló konverziókra :DDD
  • ZsirosKenyer
    megnéztem, 2.5M HUF körül van az alapár, de az annyira fapad, hogy rádió sincsen benne, meg centrálzár, úgyhogy egy elfogadható verzió legalább 3 milla... Szerintem egyáltalán nem olcsó, inkább vennék vmi kínai szart ennyiért, az legalább modernebbül néz ki + full extra.
  • pszihopata
    nincsen ezzel semmi gond

több értelme van egy régi konstrukciót venni olcsón,mint beledögleni a hitelbe
    ahol kevés a pénz ott ne játsza senki a 'janit'

a hűde fejlett németország is túlélte a golf2 szintű autókat,kína is túl fogja élni
    a magyar gazdaságot meg faszán blokkolja a lakósság eladósodottsága
  • neevous
    Golf I, és 2009-óta nem gyártják. Amúgy simán kéne normális belsővel ócsóé'.
  • pszihopata
    dél afrikában nem ugorhatnak át a szomszéd országba más levetett szarjáért:D