101030
.
-
Gondolom valamilyen újságírói felsőfokú végzettség kell, azon belül nyilván vannak irányzatok.Szakma után ilyesmit tervezek. -
Ez engem is fel tud baszni...Anyjával gurulgasson otthon az ágyban! :DD -
Valaki tudja mi a menete annak, hogy valaki autós újságírónak mennyen el, és tesztelhesse a kocsikat?
Itt lényegében arra gondolok, hogy (iskolák elvégzése, nyelvtudás, stb)
-
itt autováltóval nehéz is :) ez a benyomom a kuplung dolgot :D én mindig csutkázom aztán a végén kicentizem a fékezéseket :D -
szerintem sosem "felesleges" ugy lassitani akarhova is, hogy csak hagyod sebessegben es fekezel avagy lassulsz ameddig tuti kuplungonzni kell, hogy ne fulladjon le az auto.
Neha nem lehet csak ugy lassulni. Engem azonnal felbasz az ideg, mikor valaki elottem elkezd gurulni mar szazmeterekkel a lampa elott es meg mindig van 50 meter de mar csak 20al gurulunk............... ARGH
-
jah közben eszembe jutott ha nincsen betöltősapka a hűtőn akkor melegedhet a kiegyenlítő,mert akkor nincsen közbeiktatva nyomásazelep és eleve két cső köti össze őket
újabban inkább ezt a rendszert használják
hogy télen hideg az nem csoda,dízeleken télen a fűtés is lehűti a motort,sokszor ki sem nyit a termosztát így hideg a hűtő is,persze a motor ettől még üzemmeleg csak a belső körre dolgozik -

-

-
Gyártásának huszonegyedik évében, két modellváltást követően elkészült a kilencszáz ezredik Mazda MX-5
-
ha oda melegít akkor már hengerfejes:D -
oké
szóval, ha jó idő lesz, majd melegít oda is? -
logikus hogy azt nem melegítí mivel csak egy vékony csővel van összekötve a hűtőrendszerrel,így azzal nem is tud cirkulálni
max kitágulva belenyom egy féldecit /azt is csak akkor ha meghaladja a rugóerőt/az meg fel sem tudja melegíteni a minusz x fokos vizet -
normális-e, ha 1.9dezső motor ebben az időben olyan jó 10km-t menve, pöcsölve, alapjáraton dugóbsn stb... szóval olyan 10km /15perc/ után a tágulásiban hideg a víz?
a hőmérő szerint ideális a hőfok, fütés is van... -
ez az egész kérdés értelmetlen,ezek olyan kis mennyiségek hogy még foglakozni sem érdemes velük
max érdekesség -
Borg #89083 Motorfék üzemben kikapcsolja az ECU az injektorokat (TPS=0), egészen addig, hogy 1200-as fordulat alá esve pl jön a "moving idle", és belép az alapjárat rásegítés. Viszont pl Hondáknál már 2000 RPM alá esve is van némi befecskendezés. Csak 2000 fölött teljesen szegény a keverék, és ott is csak egy-két másodperccel a gázelvétel után, mivel az ECU hirtelen gázelvételkor még dúsít egyet. (valami oka ennek is van biztos)
Szóval ha 2000 fölött van a fordulatszám, pl lejtőn hosszas gurulásnál, akkor motorfék üzem jó, és nem kajál, de nem érdemes magasabb fokozatba tenni, mert 2000 alá esve szép fokozatosan megindul a befecskendezés újra. Városban meg lámpára rágurulva sosem jön ki a különbség, mert az idő is kevés ahhoz hogy elszegényedjen, meg a fordulatszám is gyorsan 2000 alá megy. Szerintem ott nem érdemes baszakodni a motorfékezéssel. -
Én kicsit mindig túráztatom, megállás előtt, úgy jobb a hangja, fogasztási szempontból meg nem vagyok jártas, ez martadt a szakikra. -
ha az auto gurul gazadas nelkul, akkor a forgo tengelyek hajtjak meg a motort. azt pontosan nem tudom, hogy ilyenkor mennyi benzin kerul az egesterbe, de igy a motor fordulatszamat ez tartja fenn. viszont ha szetkapcsolod a tengelyeket, a motornak onmagatol kell fenntartania az alapjaratot, ami szerintem tobb energiat emeszt fel, mint amikor a mozgasi ero tartotta fenn a fordulatot. de nem csak fogyasztasi szempontbol kell hasznalni a motorfeket, hanem igy kimeljuk a fekbeteteket es tarcsakat, valamit nem utolso sorban biztonsagosabb, hisz igy barmikor tudunk gyorsitani. van olyan eset, hogy egy balesetet gazadassal lehet elkerulni. -
azok sem adagolnak,csak a régi centrifugálszabályzós adagolók -
A dízelekkel ugyanez a helyzet? -
csak az újabb karbósoknál amelyiken van elektromos mágnesszelep
szamarán pl. van a mazdáimon nincsen -
Karbinál is ugyanúgy van, szvsz. -
:D -
Amennyiben innyektoros akkor motorfékezve...de ha jól tudom van olyan karbis is ami így működik? Ez utóbbi nem 100% -
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést,de benzines autó mikor fogyaszt kevesebbet,ha menet közben kiteszem üresbe vagy sebességben hagyom és úgy gurulok? -
Én nem szeretem a toyotát, csupa semmilyen szar autót gyártanak...a régebbi toyotákat szeretem (némelyiket) meg úgy általában a japán autókat :D
a calibra meg egy fos. -
annyira szereti a toyotát hogy valahol kompenzálni kell az érzelmeket,különben összeomlana az idegrendszere
-
Mentol #89071 Neked valami gyerekkori traumád maradt vissza a Calibra-val kapcsolatban? -
Ebből a hozzászólából sugárzik az értelem....már ne is haragudj
-
-
ja oké,ha volt cikk akkor hibátlan volt:P -
Jaja:D -
Szabi1991 #89066 mármint a sárga 599-et ? :D -
De ahogy azt vitték:D -
Tunéziában meg az elnök Itáliája hever a nagy szemétkupacban, lehet még ott találnánk. :D -
Ez olyan, hogy arabok beszélnek:
-Meghalt a feleségem...melyik?:ASDDAS -
leszarják :D
"te hova lett a kulcsom? nem tom, leszarom majd veszünk másik autót"
azt ez a ferrari így maradt itt :D -
Konkrétan menekültek onnan, hogy le ne csukják őket, és idejük nem volt foglalkozni ezzel:D -
Pedig de. Volt nem rég egy cikk erről TC-n, hogy Dubai tele van levedlett több tízmilliós kocsikkal. Gondolom, annyi pénzük van, hogy többe kerül az idejük, amíg eladják :P -
Bezzeg ha calibra lenne...még rá is hugyoznék XDDDDD -
ja mert ez az első 4 szelepes volt -Quattrovalvole
ismerni kéne a történetét,nem hinném hogy hibátlanul hagyták ott