101030
.
  • maffioso
    Xenon-t kaptam, fólia meg ősz óta van rajta.
    Amúgy elfogadom ami történt nyilván vállaltam a felelősséget azzal hogy belerakattam. Egyetlen dolog van amit nem értek, az pedig Borg hozzáállása, amiről tisztán lerí, hogy negatív és ellenséges mindenkivel, mert nem igen látok tőle olyat, hogy valakit valamiben megerősítene és nem lehurrogna. Nem akarok személyeskedést elindítani csak szemet szúrt.
  • REPS0L
    rendben, mostantól visszafogom magam...
  • Csabesz6
    Nem baj hogy hülye vagy, csak azért büszke ne legyél már rá:DDD
  • eksy
    Igazatok van, elnézést.
  • bency
    Én sem értem mi ez az óriási lenézés...140 úristen...mintha 200al ment volna faluban...
  • REPS0L
    jaja, én vagyok az új Pepsi. Nem kell sajnálni, M5 végén a 80as tábláknak semmi értelmét nem látom. Amúgy minek ez az álszentkedés? :)
  • eksy
    Akkor most csak sg vagánykodtál?
    140km/h upsz nem is tudom, felnézzek rád, vagy sajnáljalak?!
  • R0zs0máK
    Száguldozz csak, már várják a vesédet...
  • REPS0L
    fent van elől hátul, és de, kell száguldozni. abban bízok hogy nem is mértek pont akkor, hisz nem jelzett a blokkoló
  • Floyd86
    Ha már száguldozás, ezt csekkoljátok. A srác összetörte a fater Gumpert Apolloját, ami alsó hangon 80 milla.Autótörő takony
  • desigo
    nem kell száguldozni
    amúgy meg 43k előre a lézerblokkoló...
  • REPS0L
    engem meg ma valószínűleg bemértek 80 helyett 140el, faszomkivan. jó ez a nap.
  • Csabesz6
    francnak bele xenon? fólia?...le vagyok maradva:D
  • Tufa
    az IQ projectora viszont xenonnal kúl :) Nekem is ugyanaz a hella projector van bent mint a tiédben, kb a legjobb projector (xenonnal sokkal jobb mint a volvo valeoja)
  • Tufa
    hellának van amúgy univerzális szintező és mosó is, amit átépítési engedély igénylésénél is elfogadnak hivatalosan. Az a része tehát megoldható, de a D jelzésű lámpa viszont nem (az is kell a legális xenonhoz, nem elég hogy projectoros legyen)
  • R0zs0máK
    pontosan
  • Tufa
  • Tufa

bal osram nb, jobb gyári sima
    (nemtom milyen autóban van, nem izgatott annyira)
  • Tufa
    az osram NB nem kék hanem fehér.
  • I.C.ram
    "Kék" színhőmérsékletű xenon sokkal gyengébben világít. 4000K körül van az optimum.
  • Falkon
    Akkor majd lekapcsolom előtte! :DDDD
  • Borg
    És? Bármilyen PR bullshitet írnak rá, attól még kékesen világít, és ezt a rendőr is látni fogja...
  • Falkon
    "A H1 Night Breaker plus +90% fényszóró lámpák különleges anyagában kékes színű üvegből készülnek, amely kiszűri a fény sárga összetevőjének nagy részét és így a nappali körülményekhez hasonló, ragyogó fehér fényt állít elő.

A fehér fény kevésbé fárasztja a szemet és fenntartja a vezető koncentrálóképességét. Fehér fényben sokkal tisztábban, élesebben látszanak az útjelző táblák és útburkolati jelek, egyszóval sokkal biztonságosabb feltételek teremthetők az éjszakai vezetéshez. 35 méterrel hosszabb fénycsóva.

A KRESZ előirásoknak megfelel, engedélyezett."
  • Borg
    Nem. A KRESZ előírja, hogy fehér vagy kadmiumsárga lehet a tompított. Tehát kék nem.
  • Willi Betz
    Nekem most a jobb oldali lámpában ilyen van,a balban pedig hagyományos. Nagyobb kicsivel a fényereje mint a simának. És én projektoros lámpával használom. Végülis látok vele:D
  • Falkon
    Ezek szabályosak, ha normálisan be van állítva?
  • SötétBarom
    Aki foncsoros lámpába xenont rak, az megérdemel egy munkavédelmi bakanccsal végrehajtott állcsúcson rúgást. -.-
  • Borg
    Aha, persze, 6gen civicbe automata állítót, meg mosót :D Aztán majd felébredsz, hogy bilibe lóg a kezed.
  • maffioso
    Én visszarakom majd a xenon-t projektoros búrával meg emelővel meg mosóval... csak a fóliát előre nem.
  • R0zs0máK
    XC90-en nem volt az :)

Amúgy sztem a projektoros megoldás elég szar, iQ-nak olyan gyenge a lámpája hogy bele lehet vakulni, a Smarton sokkal erősebb volt :/
  • I.C.ram
    minden gyári xenon projektoros szerintem. Enyém az legalább is.
  • Morphin
    Már ha nem projektoros...ha az akk meg tök8 hogy gyári vagy nem, ha jól van beállítva nem vakít.Nekem G Astrában volt utólagos (foncsoros lámpatestben) xenon...mindig refiztek hogy vakítok.(legalsó állásban is)
    Vizsga után vissza sem tettem.Annyit nem ér nekem, hogy baszogasson érte a yard.
    Amúgy a projektorosok(java része a xenonosoknak) engem nem zavarnak,viszont ahogy én is vakítottam anno úgy aki ma foncsoros xenonnal jön szembe engem is vakít és idegesít is...
  • R0zs0máK
    Nem azoktól nem vakít, hanem a gyári xenonnak más a tükre(foncsora), hogy ne vakítson (annyira)
  • Falkon
    Természetesen a rendőri intézkedésekre nem mondok semmit. Ilyen kis faszságokon akadnak fenn. Nem hogy komolyabb dolgokkal foglalkoznának.
  • maffioso
    Értem én, de a Civicemben nyilván nem gyári, arra mondtam.
  • I.C.ram
    Automata magasságállítós, szóval nem tudok beleszólni, hova állítja. A xenon meg tök gyári, nem én raktam bele.
  • maffioso
    Ha rajtuk múlna akkor életfogytigot. Amúgy meg nem értem a huzavonát a xenon miatt, persze ez két oldalú, van aki szereti van akit zavar, de akit zavar azt ugyanúgy a gyári mint az utólag beépített. A lámpamosótol meg a magasságállítótól nem fog kevésbé vakítani, hozzáteszem számomra nem vakító. De nem akarok vitát kirobbantani tudom h van akit zavar, ezért is van nekem a legalsó állásban a lámpa.
  • I.C.ram
    A 7-esemen gyári a xenon, de a lökhárító már cserélve volt egy kocc miatt, és nincs benne lámpamosó. Ezért hány év letöltendőt kaphatok?
  • pajti
    B@ssza meg a Lézer Jani..
  • maffioso
    Mármint hogy nem mondasz semmit mert szánalmas vagy mert fölöslegesen kötözködnek?