101030
.
-
te írtad hogy baromságok vannak a cikkben,nem én a tiédről
amerikában ha emelkedik a benzin ugyanolyan stresszes mindenki,másnap az szól a rádióban hogy mennyire kell a másikra rátapadni hogy kevesebbet egyen az autó
természetes hogy ahol 3-szor annyiba kerül ott jobban figyelnek a fogyasztásra
az amerikai ugyanolyan spórolós mint bármelyik európai,ilyen alapon az arabok meg az oroszok az etalon mert basszák szét a luxusautókat -
Az európai a fogyasztást nézni, és ez fontosabb minden más szempontnál. Nézni a kényelmet is, de csak akkor, ha fél decivel kevesebbet eszik. -
Leírtam számos dolgot. Arról nem tehetek, hogy szerinted minden baromság, amit én írok, mert csak. -
'Az Amerikai szereti, ha munka utan az autoja kenyelmet nyujt szamara, nyugodt legkort teremt."
az ilyen baromságoktól meg feláll a szőr a hátamon,az európai ember meg mi a faszt szeret?
félni,vagy zötyögve utazni stresszesen? -
te a kákán is csomót keresel,teljesen lényegtelen dolgokkal vagy elfoglalava!
tök érthető hogy ahol pl. a toyota forgalmát a camry viszi ott azt adják a legkisebb haszonnal,európában meg a yarist v. corollát
de minden márkánál vannak rétegmodellek itt a 316 ment amerikában meg az 5-ös 7-es
nem kell előadást tartani az amerikai adórendszerről,mert nem arról szól a cikk,a lényeg le van írva hogy alacsonyabbak
a kérdés az volt hogy azon kívül még mi okozhatja az eltérést és le is írja
ha olyan okos vagy hozzáfűzhetnél még valami újat,amit a 'baromságokat' író újságíró nem említett
amiket írtál azt leírta ő is
-
amúgy én beszéltem kint autókereskedővel (BMW), és azt mondta, hogy ők hivatalosan nem adhatnak el autót, amit ki akarnak vinni az országból EU-ba pl. Egy ilyen akcióért visszavonhatják a márkakereskedés licenszét (mert, hogy a cikkel ellentétben kint is márkakereskedések vannak, nincs mezítlábas autókereskedés, max több márkával foglalkozik egy-egy kereskedés). Viszont azt is mondta, hogy neki "nem feltétlenül" kell tudni arról, hogy kiviszik a kocsit. -
azért van benne baromság bőven...
"Magyarországon például az alsó-középkategóriáig olcsónak számítanak az autók, mert ebben a szegmensben árérzékenyek vagyunk. A márkák a felsõbb kategóriákban próbálják ezt a kiesõ hasznot valamelyest kompenzálni"
Nem sok márka van, aminek van egyszerre alsó és felső kategóriás modellje is. BMW, Mercedes, stb-vel mi van? A legdrágább Toyotát se nevezném felsőkategóriának.
"Az Egyesült Államokban 7 százalékos az áfa, és az is visszajár, illetve ki sem kell fizetni, ha a vevõ igazolja, hogy kiviszi az autót az USÁ-ból."
Nincs egységes ÁFA. Államonként változik. Oregon államban pl 0%.
"Van még egy lényeges különbség a két kontinensen forgalmazott autók között: Amerikában nem spórolnak úgy az extrákkal, mint például Németországban. A tengerentúlon gyakorlatilag nem lehet eladni olyan autót, amelyiknél nincs végigpipálva az extrafelszerelések listája. "
Ez is mekkora baromság. Eleve az Amerikában kapható autók nagy részénél nincs is egyedi rendelés. Extracsomagok vannak. Pl.: van 3 db csomag, amivel kérheted az autót, és a színek is általában szegényesebb palettát adnak. A legtöbben viszont bemennek a kereskedésbe, és elhozzak azt, ami éppen van raktáron. Nincsenek ilyen féléves, stb várakozások, mint itthon. Ezen is baromi sokat spórolnak az amcsik, hogy készletre termelnek, nem pedig megrendelésre. Felmérik kb az igényeket, és legyártanak mondjuk 10 piros, 20 fekete, 30 fehér autót, x, y, z db felszereltségi szintekkel, és kész.
A legfontosabbat hagyta ki a cikkírója: az adórendszer. Teljesen más ott az adórendszer, sokkal alacsonyabbak a sarcok, és ez az árakon is meglátszik. Alapvetően az USA gazdasága arra épül, hogy nagy legyen a fogyasztás, mert akkor a sok kicsi adó összeadódik, a polgároknak nagyobb lesz a jólétük, stb, tehát a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik alapon.
Itthon egy új autóra sokkal több adó megy rá, mint kint, és a bürokrácia is sokkal költségesebb. Valamint kint az autó olyan, mint itthon a mobil. Gyakorlatilag nem ember nélküle az ember. Mindenkinek kell hogy legyen, különösen a nagyvárosokon kívül, ahol nincs "BKV". -
végre egy értelmes cikk az autóárakról -
Olvass vissza ;) -
dehogynem. -
Meg az utak se annyira szarok gondolom.^^ Egyszer végig mocizok azon a kib*szott 66-os úton.
-
Nem feltetlen puritan minden auto belseje, sott...
Sok Amerikai autoban van fabetet utanzat, plusz hasonlok, ami ez Europai fekete beloskhoz szokott ember nek nem tetszik :)
Az Amerikai szereti, ha munka utan az autoja kenyelmet nyujt szamara, nyugodt legkort teremt.
Szeretik ezerni hogy van alattuk anyag... :)
A rugozas is azert lagyabb, de nekem pl tetszik, sokkal kenyelmesebb.
Nagy az itteni piac (USA), egy olyan autogyartonak aki ervenyesulni akar, muszaj az arakat lent tartani, mivel a vasarlok ehhez vannak szokva.
Foleg, most a vw 2020-ig benne akar lenni a legnagyobb autogyartok kozott.
Egyszeruen itt az emberek nem szannak ra annyi penzt az autora, az csak egy kozlekedesi eszkoz. -
a kérdésem az volt hogy miért olcsóbb ottkint
erre válaszoljon valaki! -
OFF
Én is nagyon gondolkodom fiatal fejjel(21), hogy máshol telepedjek le.Mennyi idő, illetve milyen követelmények vannak, hogy állampolgárságot kapj?(a kamu házasságon kívül,ha még lehet olyat)
ON
Azért köztudott, hogy odakint elég puritán az autók belseje.Ott gondolom ez is közrejátszik az áraknál. -
Az USA Jetta-ban például a hátsó futómű rosszabb mint az Eu verzióban. -
Minden fele annyiba kerul autok teren kint, mint itthon, csak a haz kerul ketszer annyiba :D
En otthon 3 hazamat adtam el, hogy letelepedhessek itt.
Ez a Passat tenyleg megfontolando ajanlat, itt meg csak most vezetik be, a jetta mar megjelent, alintolag nem lesz nagy arkulonbseg a ket modell kozott. -
Naja, azért kíváncsi lennék egy Európai VS Amcsi Passat összehasonlításra. Nem lennék meglepődve ha az utóbbiban sok helyen olcsóbb, gagyibb alkatrészek lennének.
De ettől függetlenül igaz, hogy ugyanaz az autó olcsóbb Usákoknál. -
Pár éve nézegetem Impreza STI-ket, 5-6 milla volt... -
Nem csak a passát kerül kint a felébe mint nálunk.
Fele egy mustang,camaro,impreza,lacer evo,stb.
De majd jön Csocso és megmondja a frankót. -
És mi van akkor,ha én azt mondom,hogy szarok az Európai lámpákra,elvégre nem egy itthon lévő amerikai autón van a hátsó index/féklámpa egyben?! Mégsem basztatják őket... Bár ha ilyen olcsó ez a hosszított Passat képzelem a minőségét :S -
De mégse, mert az eu szabvány lámpákkal már ugyanott vagy. :D -
Megveszed ott, áthozod eu-ba, kifizeted az összes szart rá, és még így is olcsó az itteni árakhoz képest.
Rohadjanak el szépen az ilyen geciségekért. Egy japán autónál megértem, hogy amcsiban olcsóbb, hiszen már csak a szállítási költség is töredéke, mintha ide szállítanák, de ez azért nem semmi geciség. -
én azt nem értem hogy a kisebb fogyasztási adón kívül mitől drágább európában ugyanaz a kocsi?
'Kiszámolták, hogy mennyibe kerülne áthajózni az autókat Európába, kifizetni utánuk a vámot (kb. 4000 euró) és a különféle illetékeket (kb. 2000 euró), de az amerikai Passat még így is túl olcsó lenne"
-na ezt magyarázza meg nekem valaki! -
-
Én csak azt nem értem, Európában miért tűrik az emberek az ilyen mértékű lehúzásokat? -
milyen autód van? -
index.hu főoldaláról eltűnt a totalcar box. WTF? portfolio.hu doboz van helyette. Úgy látszik tőzsdézni menőbb már, mint az autóbuzulás. -
a susiszerelő után
aki a műhely kinézete alapján ítél azoktól szoktam ilyeneket hallani hogy susiszerelő
márkaszervízből nézve szinte minden kisebb műhely az
csak én pont ellenpéldákat látok,a sok egyenoverallos nagyképű segfej a legbutább fajta szerelő,akik önnálóan semmit sem bír megoldani ha nincsen róla gyári leírás,meg telefonos segítség -
nem értem, hogy jön ide a márka-, maszekszerviz közötti kapcsolat. -
Soha nem hallottam még :D
Micsubicsit öregektől halottam eddig... -
példa mindenre van -
Azért én tudnék ellenpéldát is mondani ;)) -
el vagy te tévedve rendesen!
pont a nyominger szerelők dolgoznak márkaszervizekben,akiknek annyi eszük sincs hogy önállóan megéljenek,így abból élnek amit onnan ellopnak + a szánalmas fizetés
márkaszervízbe magyarországon olyan lúzerek hordják az autóikat akiknek tollas a hátuk
a maszek egy sokkal magasabb szint szakmai és erkölcsi szempontból is,eleve olyannal tárgyalsz aki a munkát végzi és ha gáz van oda is mész vissza
nem egy előretolt nyakkendős macskajancsi próbál ködösíteni meg elkenni a szart
-
ja, az a jellegzetes nepper és "importőr" szag. -
Ezeket konkrétan nagyapámtól szoktam hallani. Esetleg a cigányok a buszon, de azoktól meg nem meglepő, egyszer "beszélgettem" egyel, mindent négyszer kellett mondania, annyira érthetetlen ork módon beszélt. -
Fú te, ne is mondd...tegnap sétáltam a belvárosban, azóta nem hagy nyugodni, de most már tudom mi volt az a furcsa szag... -
Tele van BP velük. Nagyon remetének kell lenni, hogy ne találkozzon ilyenekkel az ember. -
Még jó, hogy te autentikus nepperfigyelő vagy, köztük élsz és utána megosztod velünk az első kézből kapott tapasztalatokat ;) -
Nem volt dolgod akkor még nepperrel, susiszerelővel, stbvel.
Lambordzsini, Micsubicsi és társaik. -
Tőled hallom(látom) először ezt.