101030
.
-
Sergio Pininfarina 1926-2012 -
Sztem is kurvajó :DD -
Nem mondott hülyeséget, sőt tökéletesen igaz amit mondott! Kipróbáltam ma a GT86-ot, pontosan ugyanolyan, mint az én hacsim, csak eközben halk, kényelmes és klímás. Hihetetlen.
(gyűjteni meg már gyűjtünk rá tavaly óta, szóval ez nem most kezdődött :) )
Egyébként ma-holnap-holnapután van a hivatalos bemutatója, ahol mint meghívott drifter viszem a sajtósokat meg a Toyotás emberkéket. :) -
Pont most néztem meg az évadzáró TotalCar részt.
Bazsó elmondta benne,hogy a GT egyből tudja azt az élményt amit az AE csak nagyon sok átépítés reszelés után tud.
Te gyűjtögetsz már a GTre?
-
AE86 sokkal jobban néz ki. Nem értem, miért nem hozták vissza ezt a kockaformát. Úgyis minden retro manapság. -
-
-
-
pont így csinálja bármelyik nem közvetlen befecskendezéses,max ott egy zárt csőben történik ugyanez
ez meg egy F1 motor itt kicsit messzebbről megy hogy pörögjön faszán
-
8/10
Kevés ae86 illetve hacsi utalás. -
Interstate 95 #94350
-
Susarc #94349 mi ez a faszság???? -
Üdv.
Hiába értem a belső égésű benzinmotorok működését,de ezt valahogy nem értem. Segítsetek megérteni. -
200SX találkozóról is elkészült a videónk
BOFOX STUDIO
-
Nekem is ez a bajom. -
Nagyon pipec,és luxus! FŐleg majd az AMG motorral :D -
extramagascsaj #94342 uncsi -
Kis bunker oldalablakokkal és a hátsó lámpákkal nem tudok kibékülni... -
Ocsmány? Másodszorra behunyva maradhatott a szemed... :D Valahogy így kell egy elegáns, előkelő kombinak kinézni, üt ez ahogy van ezredik ránézésre is. -
Interstate 95 #94339 Első ránézésre szépnek tűnik, második ránézésre ocsmány, conceptnek teljesen megfelelne. -
Nájsz
-
Nem, gázelvételre nyit, de nem a turbó nyomja ki a levegőt, hanem a bezárt pillangó szelep miatt feltorlódott nagynyomású levegő szökik ki. Ezáltal nem blokkolja állóra hirtelen a turbólapátokat, ami egyrészt káros, másrészt hamarabb pörög fel megint, ha forgásban tud maradni. -
Akkor a nagy nyomásra nyit? -
Nem egészen, de a lényege ez... -
Gázelvételnél nyit a lefújószelep, így a turbo a levegőt kinyomja a környezetbe. -
Bubu szelep!! :DDD -
Ezaz.. igen. És ez mi? köze van a turbóhoz? -
youtubon keress ra arra hogy blow off valve -
Sziasztok. Lenne egy kérdésem.
Mi az a jellegzetes "levegő" hang a subaru-nál váltáskor? :D
Tudjátok olyan mintha egy pillanatra levegő szivárogna valahol...
Nem találtam róla videót így gyorsan,de azt hiszem akkor van ez a jelenség,amikor a nagy gázadás után hirtelen leveszi a lábát a gázpedálról,és megszűnik az üzemanyag befecskendezés.
Milyen alkatrszének köszönhető ez a hang?
-
-
Borg #94328 A modernebb dízelek általában mind interferenciás motorok, a nagy kompresszió miatt. Szóval biztos, hogy összevert mindent. Ne is keresgéld a jelöléseket. -
Susarc #94327 -
GrAnAdA #94326 Sziasztok! Van nekem egy 1,9 tdi caddy 98 évjáratú autóm. Kölcsönadtam 1 hónapra 1 ismerősömnek és szórakozás képp nézegette a motor.
Szétszedte a vzérműszíj boritását majd látva hogy kicsit repedezett gondolta kicseréli nekem. Ezzel csak annyi volt a gond hogy elvágta majd öniditózva kiforgatta a szíjat. Ezek után most nekem az lenne a kérdésem hogy a motor károsúlt e? Tudom nem tett jót a szelepeknek, hengereknek, csak nem akarom szétszedni a hengerfejet mert hallottam olyan történeteket is hogy az eltérő konstrukciókból adódóan nem bitos hogy károsul a motor. Ezt remélem de nagyjából ismerve a mai motorokat kizártnak tartom a károsodást. Ha esetleg nincs nagy baj akkor a hol találom a jelöléseket amivel össze tudom forgatni a főtengelyt, adagolót, vezérműtengelyt? nem látok rajta semmi jelölést, esetleg összeraknám és kipróbálom a kompressziót!
Válaszotokat előre is köszönöm!:) -
Interstate 95 #94325 -
Aki esetleg nem látta volna.
-
Susarc #94322 -
Susarc #94321 -
Borgnál a pont :) -
Borg #94319 Furcsa is lenne mondjuk, ha a trágyarázóval veretnének keresztben :D -
most, hogy végre itthon is meg tudtam nézni monitoron, és nem telefonon kell, így 100%-ra mondom, hogy össze van montázsolva, és annyira nem is jó munka, szerintem. Teljesen eltérnek a perspektívák, rosszak a fények, makulátlan az autó, miközben döngeti a kamuport, stb.