Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kz
igen... figyelek...

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

én teljesen laikus vagyok, csak annyit tudok, hogy ha a négy kerék tengelyére egyeneseket állítunk, azoknak egy pontban kell metszõdniük.
Ebbõl szerintem könnyen kiszerkeszthetõ a pálya, de az, hogy melyik kerék pontosan milyen távolságban van a fordulás ívének középpontjáról...
Na vessük bele magunkat. Legyen adott a balkanyar, a bal hátsó kerék és az origo (a fordulás középpontja) közötti távolság legyen x. A tengelytávot nevezzük t-nek, a nyomtávot n-nek.
Jobbhátsó kerék távolsága x+n, bal elsõé Gyök alatt , jobb elsõé pedig gyök alatt <(x+n)(negyzet)+t(negyzet)>

Megjegyzés: ST igazán tehetne egy képletszerkesztõt az SG-be...

kz
hát... ha tõlem kérdezed, akkor egyszerûen csak érdekel a téma.
én is megpróbáltam egy (matematikai) modellt csinálni, de több kérdés is volt, amit nem tudtam megoldani.
az eredeti probléma úgy vetõdött fel, hogy egy gépkocsi az addigi egyenes útját egy adott sugarú körön szeretné folytatni. (az egyenes a kör egyik érintõje) hogyan kell a kormányt mozgatni ahoz, hogy így történjen. mert az egyenesen egyenes, de a körív egy tetszõleges pontján már egy fix kormányállással kell haladnia. de milyen gyorsan kell "betekerni" a kormányt? végtelen gyorsan? nem jó, mert akkor az egyenes nem lesz a körnek az érintõje. pedig ez lenne a cél...
az eredeti probléma (sörözés közben) az ideális ívek és a géppel irányított autók témakörében merült fel.

DJ Bee18
Részemrõl passz, de mihez kell ez neked, ha megkérdezhetem?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

kz
"Autók,motor minden mennyiségben"?
Akkor jó helyen járok!
Olyan leírás(oka)t keresek, ahol egy két vagy négykerekû jármû kerekeinek a pályályát leíró matematikai (fizikai) modellrõl olvashatok. Konkrétan az érdekelne hogy egy adott kormányállásnál (adott tengelytáv, keréktáv, stb fühvényében) milyen íveken mozognak az egyes kerekek.

ez aranyos :-)

[Walaki]D`Lair
ANYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁD....:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

azon szétestem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

hykao
...vagy méginkább az olasz olajos biciklilánca...mi??? :PPP
[Walaki]D`Lair
Engem az a szürke SLR jobban izgat...:))))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Kit--Kat
jájj és még belelóg az Enzó eleje, ezek 5en biztos rnek vagy 500milliót

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[Walaki]D`Lair
Anyááád...azztakurva....BAZZZZZ!!!!! <#wow1><#wow1><#wow1><#wow1><#wow1>

DanielT
Enyhén brutális kombináció
CSOCSO

elmentunk meglesni a SCION-t amiert felhivtak engem... ppffffffffffffffff!!!!!!!

korbespoilerezett...szarny... nemtom hanyas (minimum 18 as alufelni) peres gumik (maximum 40) es ultetett... hofeher.. manualis valtos.. HUHBAZEEE NAGYON TETSZIK!!!!!!!!!!! anyunak is ugyhogy ma felhivjuk oket hogy mit is kernek erte meg hogyan lehetne csinalni....
picsaba.. ha nem lenne most aza kiadasom ami fontosabb ennel akkor marciusban mar ebben ulnek:(((((
lehet meg ma elmegyek csinalok a kocsirol kepeket!!!
CSOCSO
:)
CSOCSO
:)))))))))))) MUHAHAHAHAH tolem is
[Walaki]D`Lair
MUHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!

[Walaki]D`Lair
rohadj meg...:PPPP

CSOCSO
dicsekedhetek???:)
[Walaki]D`Lair
Fú egy Koenigsegget kipróbálnék...:))

DanielT
Pár szépség

Taranov
:D

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

GregSB
Önkritika rulez :D

GregSB
Upsz, én errõl csak az ikarust akartam :(

GregSB
Hát ezse köbcenti/teljesítmény rekorder :D

CSOCSO
erdekes hogy pl a mercinket feltortek ketszer.. a mellette allo suprat soha.. mondjuk abba nem pite riaszto volt....
sztan anyam csinaltatott az uj kocsijara rendszamot, utanna semmihez nem nyultak soha.
CSOCSO
nalunk meg amercit turtak fel. ket hatso hangszorot vittek el meg a fejegyseget..
anyam meg valahogy megerezte..felkelt, kiment korulnezni a lakasban es eszrevette az ablakbol hogy mizujs.. lekiabalt.. a csavo elfutott.. majd lementek es megtalaltak a kosarpalya mogotti szalonnasutoben a cuccost..loller.
Taranov
lol

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

robotnyk
inkább UA AK 47 :)
[Walaki]D`Lair
Nekem ha lesz Egy Imprezám tuti olyan rendszámom lesz, hogy IGOR-5...azt sose nyúlnak hozzá...<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Taranov
Hol lehet ukrán újságot venni? :)

Punkerwork
régi módszer, de páran még mindig esküsznek rá :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Ugyan, a rendõr-Astrákat is viszik... a rendõr már nem rettenti el õket, az ukránok még talán :-)

Sógorom Potiacjában hátul ott figyel a POLICE feliratú neonsárga mellény :D Az is egy megoldás...
Esetleg rá egy banántárat hogy ne vigye el a huzat.:)

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

[Walaki]D`Lair
<#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>

Taranov
Csak nem harmonizál a magyar rendszámmal :c

ukrán nyelvû újság a kalaptartóra

A szakemberek szerint (és tényleg van benne logika) jól látható/sok molyolást igénylõ megoldások a legjobbak. Ha már kintrõl látja a tolvaj hogy lesz jópár perces melója a kiiktatásukkal akkor bele se kezd mert nagy az esély hogy közben lebukik. Elég mellbevágó lehet neki a szabadon futó kormány is, csak ha már bent van akkor valszeg okozott kárt a bejutással. De tökéletes megoldás nincs, ezek a rohadékok képesek a zárt garázsból is levinni a sz*rrálopásgátlózott kocsit ha akarják. Én személy szerint a jól eldugott, de a jelenlétérõl messzirõl árulkodó távriasztónak látom legnagyobb értelmét, nem tudhatja hogy mennyi ideje van még mielõtt megjelenik valaki, úgy meg elég idegesítõ lehet dolgozni. A kocsikat nem féltem ennyire, azokat maximum feltörik (egyik sem egy 20 millás csoda), annak meg nem tudok mit csinálni. De motorra mindenképp olyan riasztót cuccolok ami ilyet is tud.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Taranov
De nem hiszik el olyan egyszerûen. Ráadásul ha õ ököllel támad, te is csak azzal támadhatsz vissza, szóval kb. ugyanolyan súlyú fegyverrel. Ha õnála nincs pisztoly, akkor jó sok idõbe tart, mire agyonvered :)

Láttál már olyat, hogy egy kisebbséginek nem volt tanúja? :-)

DanielT: mechanikus cucc, szvsz nem veszélyesebb, mint a fixre zárás. De tényleg érdekes lenne.

Punkerwork
nem, mert ha nincs tanu mondhatod hogy jogos önvédelem, tetten érted és megtámadott.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

DanielT
Nem hiszem, hogy be mernék vállalni olyan cuccot ami szabadon-futóvá teszi a kormányt :) Kellemetlen meglepetés érhet amikor üzemzavar van :)
szerintem a legprofibb tolvajnak is elmegy a kedve az autónktól két-három ilyen "poén" után...

Taranov
Ezeket a trükkös dolgokat nem tudom, de szerintem a GPS-es nyomkövetõ a legjobb még mindig, de ha profi a tolvaj, ki tudja játszani szvsz.

ez már egy másik topic... (offjelzõm a pirosba ért)

Mivel lehet megelõzni a lopást?
Hallottam olyan kormányzárról, amely nem rögzíti, hanem épp ellenkezõleg szabadonfutóvá teszi a kormánykereket. Vagy a rejtett áramtalanító kapcsoló, amellyel 50 méternél messzebbre nem tudod a jeladótól vinni az autót, mert levágja az áramot.
Esetleg kis gonoszkodás, rejtett festékpatron az autó alá, így a tolvajlási kísérlet elkövetõjét messzirõl fel lehet ismerni a zöld cipõjérõl...

Taranov
Akkor szívsz legjobban, ha kinyírod. Csak azt tudod tenni, hogy elkapod, és elviteted a rendõrökkel, azok sem szeretik a cigányokat.

az igaz.
Egyik ismerõsöm mesélte, hogy tetten értek egy tolvajt, aki annyire lekötötte magát a zár molyolásával, hogy észre sem vette, hogy a háta mögött áll a tulaj... egy kicsit beleverte a fejét a tetõbe, aztán egy picit rugdosott rajta, a tolvaj beperelte rasszizmusért, mert õt azért bántották hárman (?) mert kisebbségi.
Lehet, hogy borúlátó vagyok, de ezeket vagy kinyírod helyben, vagy Te iszod meg a levét.

Taranov
Csak nem annyira, és könnyen megléphetsz.

autófeltörésért is, nem?

Taranov
Mondjuk autólopásért már megbaszhatnak.