101030
.
  • Szabi #95439

nyert rajtad még így is bőven :DD
  • Jumbo8008
    nem jaszkariztam, nem teszem tönkre a frissen vásárolt autómat, különben meg mikor pont meg akartam kicsit hajtani akkor jött ki rajta a gond, addig alig nyomtam neki, felváltottam 2 ezernél.
    Közben megoldódott ma reggel 8-ra visszavittem az autót, de nem lepődött meg a kereskedő, és nem is cirkuszolt, pedig azt hittem "oda kellesz csapnom az asztalra", mondta, hogy ez egy kopó alkatrész, kicseréli nekem, hagyjam ott az autót.
    Nem márkaszervízbe fogja csinálni hanem van valami ismerőse aki értemjött és hazahozott, rendes fickó ért az autókhoz, rákérdeztem, azt mondta, vagyis úgy szűrtem ki, hogy ez a tárcsa a váltómű része, és nem nagy pénz, olyan 30 ezer anyagáron, inkább a cseréje körülményes.
    Szóval egész olcsón megúszta a kereskedő meg én is :)
    Csak ezek után azt nem értem mit keménykedett nekem telefonban...gondolom próbált rámilyeszteni.
    de mind1 ami a lényeg az megvan :)
  • Lteebee
    A srác, aki a segítséget kérte itt a fórumon, valszeg ennyiből sejti már, hogy akkor menjen oda, ha nem burnoutolt egész hétvégén.
  • fifi
    ennyi.

ez az amit emberi hangnemben, korrektül esetleg el lehet érni.
  • fifi
    megint mondom, nem akarom a murvarugdosó neppereket védeni, mert tudom milyenek, de sajnos tudom milyen a seggfej vevő is, amatőr versenyző is, aki kurvár@ tisztában van minden jogával... csak úgy van vele, hogy neki ne legyen kockázata, mindent vállaljon be a "köcsögnepper"

nekem is ordibáltak, meg csapkodták már az asztalt egy 8/!/ hónap után beállt adagoló vagy szétugrott vezérlés miatt...
  • fifi
    oké oké skacok! a lényeg a keménység!

kérdés: és ha a kiscsávó rúgta le 7végén a kuplungot jaszkarizás közben a BMW-ről?
    akkor ugye a kereskedő is joggal üti a te asztalodat?
  • cement
    ebben igazat adok, neha eleg kemenyen odabaszni az asztalra, mert a legtobb kiskocsog kereskedo (amelyik tudataban van annak h szart arul) pont arra epit h a sok suger arra se fogja venni a faradtsagot h visszavigye a kifogasolt portekat. csak fenyegetni kell oket kicsit fogyasztovedelemmel meg ezzel-azzal aztan pikkpakk visszaveszik az arut, mert tudjak h lehuzhatjak a rolot ha ott megjelenik szaglaszni valami hivatalos szerv.
  • Lteebee
    Szerintem kérni kell, hogy szálljon be a javításba.
    Ha sikerül kompromisszumot kötni, jó.
    Ha nem, akkor vásárlók könyve.
    Utóbbival sokra nem mész, de ha gyűlnek benne a bejegyzések, a kereskedőnek rossz, szóval kerülni fogja, hogy beírjál.
    Véleményem szerint ha a kuplungtárcsa a cserés, akkor a legtöbb, amit elérhtsz az az, hogy beszáll a költségeidbe.
  • Susarc
    inkább vagyok kemény mint puhapöcsű...../természetesen nem kell mindenképp a testi erőpszak,de hidd el megvannak az ilyen szituációkra a jól bevált kúráim:P:)/mint mondtam engem nem basznának igy át....az meg a saját szegénységi bizonyitványotok,hogy egy hasonló helyzetben elkullognátok a szarral amit rátok sóztak!

és igen Csabesz a világ nem úgy működik,hogy mindenkit átbaszhatsz minden következmény nékül....

• Csabesz6
    :DDD ebből az jön le, hogy véleményed szerint minden úgy működik a valóságban, ahogy írva vagyon. Hát persze.
  • fifi
    hűha...

kemény arc vagy...
  • Susarc
    hát nagyon töketlenek vagytok az hétszentség....nekem 2 perc alatt visszavennék,mert csúnya verekedést rendeznék a mocsok átbaszós kereskedővel:P
  • pszihopata
    szakértői véleméynek kell kimondania,hogy a hiba rejtett volt és fennált a vásárlás előtt is

úgyhogy bukta az ügyet,egy kuplungnál ilyen nincsen
  • fifi
    ezt tudom, de min változtat ez?
  • Susarc
    Használt autóra is van egy év szavatosság!
    Bár a megkérdezett kereskedők többsége nem igazán szeretne tudni róla, a hazai
    jogszabályok egy év szavatosságot biztosítanak minden használt gépjárműre, igaz
    csak fogyasztói szerződés esetén. A részletek fontosak lehetnek – válság idején
    különösen.
    A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) kis körben (15 hazai, használt
    autó értékesítésével is foglalkozó kereskedő telefonos és személyes megkeresése 2009.
    augusztus végén) végzett kutatása azt támasztja alá, hogy a használt gépjárművek
    értékesítése alkalmával a kereskedők gyakran csorbítják a fogyasztók jogait. Hogy
    ezt szándékosan, vagy csak tájékozatlanságból teszik, a lényeg szempontjából
    mindegy. A polgári törvénykönyv minden használt termék vásárlása esetén
    legkevesebb egy éves szavatossági időt ír elő

Fogyasztói szerződés akkor jön létre, ha magánember vásárol autót kereskedő cégtől,
    vagy autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozótól.
    A szavatossági gondok itt kezdődnek, a kereskedők jó része ugyanis csak
    bizományosi értékesítést vállal, azaz a használt autót nem mint tulajdonos, hanem
    mint közvetítő árulja, az adásvételi szerződésen a korábbi tulajdonos neve fog
    szerepelni. Ilyen esetben megegyezés kérdése, hogy mennyi szavatosságot kötnek ki
    a felek, ezt nem árt az adásvételi szerződésben is rögzíteni. Külön megegyezés
    hiányában a polgári törvénykönyv pusztán fél év szavatossági időt ír elő általános
    szabályai alapján, mivel ebben az esetben nem fogyasztói szerződésről beszélünk.
  • fifi
    nem, de dolgoztam autókereskedőnek anno, pontosan tudom mit hogy reagálnak le...

ne érts félre, nem értek vele egyet, mert tudom milyen gyökerek, de egy kuplung hiba az éppen az a kategória, amit az életben be nem fog bizonyítani sztem senki, hogy mivolt, hogyvolt.
  • Susarc
    te autókereskedő vagy bakki:D
  • fifi
    és mi van, ha a gyerek rúgta le a kuplungot/már ha az a baja/ 4 nap alatt?
    ki, mit és mikor fog bizonyítani?
  • Susarc
    "de ha elhangzik a garancia szó, ki fognak röhögni" hát meglehet próbálni....,de szerencsére ha nem egy cigó lókereskedőtől veszed az autót és rendesen van vállalkozói engedélye ilyen hibával ha eladja úgy megbaxxák,ha felnyomod hogy namég!
  • fifi
    ez milyen verda pontosan?
  • fifi
    nem egyről beszélünk...

persze vissza lehet menni emberkedni, de ha elhangzik a garancia szó, ki fognak röhögni... máshogy kell megközelíteni.

ennyi
  • Susarc
    4 nap alatt nem romlik el! szerintem még 50 km-t sem mehetett vele a srác! a kereskedő kurvára tudta az hótziher! szóval vissza kell vinni és befenyiteni!
  • fifi
    egy kuplungra tudod ki fog neked 6hónap garit adni....
  • icetihi
    Na ezzel abszolút egyetértek
  • icetihi
    Kb. 25-30k-ért megcsinálják neked, kuplungtárcsa 12-18 ezres mutatvány. A kereskedőt befenyítheted, h. bepereled, akár nyerhetnél is, ugyanis rájuk vonatkozik a kötelező 6 hó gari eltitkolt, vagy nem jelzett problémákra. Viszont amennyiben veszítesz (ugyebár az is előfordulhat, ugyanis a kuplungtárcsa kopó alkatrész), akkor a gatyádat elfizeted ügyvédre. Más: 316-ost vettél??? BMW-t 4 hengerrel???
  • CamelX
    Van a hav, van let's play :))

• Szabi #95413
  • bardocz
    0:50-nél ha valaki átsétál előtte a zebrán, akkor bár nem tőle, de egy újraélesztést, vagy egy halottaskocsit láthatnánk.
  • Csabesz6
    Azt látom, hogy felelőtlen barom az illető, azon kívül van valami nagy extra tudomány, amit bemutatna?
  • RatBaG #95410
  • Jumbo8008
    Köszönöm a tanácsot, azért van ebbe erő nem kell félni tőle :)
    az egyik bmw guru ismerősöm aki konyít a verdákhoz azt mondta le kell szedni a váltót és vmi tárcsát ki kell cserélni, utóbbi nem hangzik rosszul, viszont a váltó levétel nem hangzik vmi jól.
    hnap felhívom a kereskedőt h visszaveszi e vagy állja a javítást
  • Susarc
    kuplung? váltó?
  • Susarc
    mindenképp vidd vissza! ,de előbb próbáld ki ,hogy sebességbe rakod mielőtt gázt adsz:P sorry ezt nem hagyhattam ki:D
    szóval vidd vissza! ne szarozzon a kereskedő!
    a 16i nek lófax nyomatéka van ne mondjon hülyeségeket és nézzen már madárnak az a kecseg!
  • Jumbo8008
    nincs rajta turbó feltöltö csak sima benzines motor
  • Jumbo8008
    Sziasztok, a segítségeteket kérném, mert nem igazán értek az autókhoz.
    Vásároltam csütörtökön egy e36 os 316i bmw-t, és mostanra nem megy az autó csak bőg a motorja, próbáltam magasabb sebesség fokozatban indulni, de úgy is elpörög ha nagyobb gázt adok.
    elmondtam ezt a kereskedőnek, hogy vegye visza az autót mert valami megadta magát a motoron, elmondtam neki mi van ere ő azt monta hogy a bmwk magas nyomatéka miatt elpörög a kerék ez teljesen normális, de én nem éreztm hogy pörögne a kerék csak a motor bőgött de nem gyorsult az autó
    muternak nem mertem még elmondani mert tuti kiakadna, hogy kidobtam ennyi pénzt az ablakon és nem megy az autó segítsetek pls mi lehet a gond
  • Susarc
    nekem badass ha te versenyzel akkor lehet annyira nem extra:P viszont ahogy mondtad ilyen nincs nagyon a neten...mondjuk nem is csodálkozom mivel életveszély és ha nem egy ilyen 32. balkáni országban lenne a csóka már a sittkón hűsölne:D
  • csm
    azért nem kell piedesztárra emelni,látványos,de közelsem emberfeletti amit csinál,vezetéstechnikailag ez csak körforgózás,és bólyakerülgetés,egy középszar futóművű m5-tel :) viszont látványos,ilyen videókat inkább motorosoktól látni,de azokban már nincs semmi új,erre jobban harap a tömeg...
  • Susarc
    ha vmi hollywoodi producer lennék már menne is az email,hogy gyere LA-be sofőrnek a filmjeimbe!
  • Susarc
    épp ezért tartom és tartja a net 99%-a ezt a csávót baszottmódon durva sofőrnek! mert ez a forgalomban a kiszámithatatlan mezei autósok között csinál meg olyan dolgokat amiket a profik ellenőrzőtt versenykörűlmények között.....SE:P

fel is iratkoztam a csatornájára miután gratuláltam neki és azzal a lendülettel el is küldtem a picsába,hogy veszélyezteti durván a többi embert:D
  • csm
    nem veszem offensnek,de mentem már versenytempóban,csúsztam már meg,talán mondhatom azt,hogy több versenytapasztalat van a hátam mögött,mint itt jópáraknak,mindenféle nagyképűség nélkül,de nem célom szócsatát vívni majd emiatt itt pár emberekkel,úgyhogy kerülöm a témát :)
    érdekes hogy te teljesen más véleményen vagy,pedig neked is van tapasztalatod a "nem feltétlen utcai" közlekedésről,ha fogalmazhatunk így.
    én tudatosnak látom,sokszor még rá is játszik,1-2 olyan helyzetet láttam az előző videóban,amikor kissé meglepték a történések,a mostaniban inkább a forgalom lepi meg,hisz erre nem is tudsz felkészülni,hogy a többi autós miként reagál rád,ha meglát a tükörben...
    ez az én véleményem,elfogadom ha másnak nem ez,azonban amivel mindenki egyetért,hogy ez rohadtul nem utcára való,és nemtudom hogy lehetséges hogy valaki névvel,arccal,rendszámmal vállal ilyet,és még szabadlábon van :D