101030
.
  • bertino
    szerintem meg nem -.-
  • I.C.ram
    Ez?

Ez szerintem baromi jellegtelen, főleg ezzel a kommersz ezüstszínnel.
  • fifi
    hát pl. az Avensis minden csak nem ötlettelen..
  • Borg
    Ez mondjuk így van.

A legjobb autó szerintem egy Alfa Brera lenne, egy B18C7 motorral :D (és persze made in japan)
  • I.C.ram
    Mondjuk a Honda még határeset, de a Toyota számomra egyet jelent az ötlettelenség, és a csúfság mixjével. Pl a legrondább autók egyike: Toyota Yaris és ennek a fokozása: Yaris Verso.
  • I.C.ram
    CRX is húúde bátor tervezés volt... nem volt más, mint egy sportosabbra húzott mini autó.
  • I.C.ram
    Kb az európai, sőt még az amcsi gyárak is rutinból lépnek ekkorákat, csak a japánok képtelen az ilyet rendszeresíteni. Mondjuk nézd meg az új Cadillaceket, vagy Chrysler 300ast, vagy az új generációs eu kocsikat, pl Alfa 159. Ezek mind baromi merész húzások voltak.
  • I.C.ram
    Honda történelmének kb első merészebb autója volt.
  • bertino
    ez igaz, de ez a buborékautó... :\
  • Borg
    Hát ja, azért a műanyagburgonya dizájn meglehetősen merész volt, nem beszélve a belső tér futurisztikusságáról. Mertek lépni egy olyat, amit a gyártók 95%-a nem merne.
    De már a CRX-nél is megmondták: "Csinálj valami olyat, ami mindenkinek elfogadható külsejű: az teljesen átlagos. Csinálj valami olyat, ami néhány embernek állatira bejön, néhánynak meg hányni kell tőle: Na itt alkottál valami maradandót."
  • Magnumrolcsi
  • robotnyk
    kinek a pap, kinek a paplan.
    viszont cáfolatnak jó.
  • bertino
    erre had ne mondjak semmit, mert kb pont ugy néz ki...
  • robotnyk
  • I.C.ram
    Egyik japán autó se nagyon bátor megjelenését tekintve. Mindegyik a semmitmondásra épít.
  • Borg
    Az csak szimplán megbízhatatlan.
  • Lteebee
    Igaz, csúnyák.
  • Stann
    Én a Saab-ot nem értem, miért került annyira lentre...
  • Borg
    A subaru szerintem a megjelenés, és a költségek miatt csúszott visszább. Mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy szép, vagy elegáns autókat csinálnának (de még csak merészet, vagy modernt se nagyon tudnak alkotni, inkább a tradícióra, és a meglévő dolgokra építenek). És ehhez még jó drágák is, még a szervizelésük is. Akinek a japán megbízhatóság kell, az Lexust, Hondát, meg Toyotát vesz, akinek meg az összekerék, vagy a luxus, vagy a teljesítmény, és kevésbé számít az ár, az inkább BMW-t meg ehhez hasonlókat. A subaru nagyon egy határvonalon táncol, lényegében egy szűk réteget céloz csak meg a modelljeivel. Hiányoznak az alsóbb, nagy számban eladott olcsó autók piacáról, de ugyanígy nincsenek jelen a presztizs kategóriában sem. Igy meg nem lehet nagyot szakítani, és a középszerű modelljeiken is többet kell keresniük, mint más gyártóknak.
  • Lteebee
    A kérdés az, hogy tényleg olyan megbízható a Lexus?
    És akkor a Subarut pl. drága fenntartani?
  • Borg
    Aki esetleg lusta volt megnézni a cikket ugye:

• Kit--Kat
    talán ár/érték is beleszólt
  • fifi
    nem ugyanaz...
  • Borg
    Nem ugyanaz. Sok különbség van köztük, még ha apróbbak is. Más motorvezérlés, más alkatrészek stb.

De ha elolvasod, a rangsor nem a megbízhatóságot tükrözi. Pl ha a VW és a Skoda azonos megbízhatóságú, akkor is előrébb kerülhet a Skoda, ha azt meg olcsóbb megvenni/fenntartani.

Ugyanígy, lehet egy autó olcsóbb a másiknál, de ha kevésbé megbízható, akkor végezhet alatta. Sőt, lehet jobb minőségű, presztízs autó is, ha egy vagon pénzbe kerül minden vele kapcsolatban, akkor az a súlyozott pontszámban már ki is egyenlítődött.
  • I.C.ram
    Kicsit furcsa nekem, hogy a Skoda ott az elején, közben a felsőbbkategóriás VW meg lejjebb... ami gyakorlatilag ugyanaz az alváz, motor, stb.
  • DanielT
    A Lexus mindig ott fog tanyázni, mert arra már csak a hibátlanság nimbusza miatt sem mond senki rosszat :) Nagyon jól megcsinálták ezt az imázst a japók!

1. Japán
    2. Japán
    3. Skoda <- milyen jól néz ki ez itt köztük :D
    4. Japán

Ha nem tudnánk, hogy ez a lista minek alapján készült egészen érdekes találgatásokra adna okot :D
  • Lteebee
    Nálam az esik le, amit sejtettem, vagyishogy a japók elől(kis kivétellel).

A lexus viszont kifejezetten nagy különbségeket mutat.
  • Borg
    Ez egy súlyozott rangsor, ami több szempontot figyelembe vesz.

Nyilván, ha csak az lett volna az egyetlen szempont, hogy ki tudja a legböszmébb luxusautót csinálni, akkor nem ez a sorrend alakul ki, és nem is ilyen kis különbségekkel.
  • DanielT
    Az ipari átlag és a legjobb közötti 7% különbség elég hülyén hangzik mindenesetre.
  • Borg
    Nem hiszem, hogy egy ilyen határt meg lehetne húzni. Ez csak egy összehasonlítás, egy rangsor. A szempontok pedig benne vannak a cikkben.
  • DanielT
    Ebben a táblázatban nem az a lényeg, hanem, hogy a Honda a második és csak a Lexus előzi meg :)

Egyébként pedig döntsd el, hogy neked mi a jó, vagy a nem jó. 1000 főből hányan elégedettek az általuk válsztott márkával, nyilván az átlag alatt már annyira nem oké a helyzet.

• Lteebee
    Az átlagtól lefelé szar?
    Vagy honnantól mondható nemjónak?
  • Borg

JD Power elégedettségi statisztika (UK)
  • Joey_The_Man
    lejött a 8x05
  • Joey_The_Man
    ja jó,csak ugy mondtad, mintha most lett volna.. és akkor én meg az nem értem mit értettél friss listán ? ebből simán arra következtettem, még nem láttad a "szárnyas" részt.. de akkor ezt jól megbeszéltük

amúgy tisztába vagyok vele, hogy az a pár tized annyira nem számít.. és hogy ez a Stig is mennyire "hiteles".. csak mégis :-) Meg nekem No.1 carrera GT.. KOenigsegg-et eleinte nem szerettem..de pozitívan változott a vélményem..

szerk.: amúgy utólag elolvasva, tényleg értelmetlen dolgokra válaszoltam, mert nem olvastam el rendesen mit írtál.. bocs
  • CSOCSO
    felig ertelek felig nem.. en is lattam az uj szarnyas ccx et.. es a regebbit is lattam mar hetekkel ezelott.. en csak leirtam mizu.. amugy az idoket is vagom...

kisse viccesnek erzem mondjuk ez az alazos dolgot.. biztos vagyok benne hogy ha bekotnenk a szemed nem ismerned fel a kulonbseget egy slr sem egy ccx+wing kozott... marmint erzesre.. szal ez a 1-2 mp kulonbseg csak mondva sok..erzesre ugyanugy HUBAZZ

koenigsegg uber.. mar ultem is benne.. de SLR amugy jobban tetszik
  • Joey_The_Man
    Ez már vagy 4 hete volt.. Azóta én már láttam az"új" szárnyas CCx -et.. erre utaltam a #45757-ben

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szarrá alázott mindent!!!CCX ideje: 1.17.6 Eddig Zonda F volt első helyen 1.18.4 -el
  • CSOCSO
    LOAL!!!! Stig szettorte a koenigsegg CCX et.. aszonta hogy az a baj hogy nincs rajta szarny... loal mi?
    sztan most a koenigsegg visszaadta neki a CCX et a seggen egy szarnnyal oszt egybol rekordot allitott fel. megverve a zondatol kezdve mindent!!!

valaki tud friss listat amugy?
  • Kit--Kat
    csak unalmas a sok pesszimista síros ember, hogy ennyire szar és fos ország jájjjj de rossz itt...
  • bertino
    ki sír neked ?
    kérdezett, válaszoltam