101030
.
  • DanielT
    "És ha nem fejezed be a riceboyozást, meg lolozást, akkor még ki is baszlak a fórumról mostmár."

Az üzenet aminek végére ezt a kedves fenyegetést tette a Moderátor Úr, a szerkesztés előtt így nézett ki:

Tehát ő is úgy gondolta, hogy ha leidiótáz (immáron többedjére) akkor talán nem lenne jogos a lázadása a riceboy jelző ellen, így kivette, de szerencsére a valóságot sikerült megörökíteni.
  • Borg
    1*90LE = 1,36*66KW ld: #46120

Én nem képletet írtam fel, hanem egyenletet. Átváltási képletet te írtál, kötözködés képpen, holott ugyanazt mondtad ki vele mint én.

Ezenkívül #46120-ban le van irva, mi mennyi.

Tehát továbbra sincs halvány fogalmad se arról, hogy miről van szó. És ha nem fejezed be a riceboyozást, meg lolozást, akkor még ki is baszlak a fórumról mostmár.
  • DanielT
    Lol.

Vegyünk egy példát. 100 KW teljesítményű az autó.

A te képleted szerint (#46105) 1lóerő=1,36KW, tehát jelen esetben, hogy megkapjuk a lóerők számát, el kell osztanunk 1,36 -tal, amiből kijön az eredmény, hogy az autó 73,5 lóerős.

A valós helyzet azonban (#46119) úgy néz ki, hogy 1KW=1,36 lóerő, tehát, hogy megkapjuk a lóerők számát meg kell szoroznunk 1,36 -tal, amiből kijön, az eredmény, hogy az autó 136 lóerős.

Namost, ha neked a 73,5=136 akkor nincs mit mondanom riceboy.
  • Borg
    Fogalmad sincs mi a különbség egy fizikai képlet, és egy matematikai egyenlet között. De nem csodálkozok rajta.
    Hogy lefordítsam neked a történteket: A felírás mindkét formája helyes volt, csak a te idiotizmusod nem. De gondolom még mindig nem fogod fel, hogy ugyanazt írtad le kötözködés képpen fizikai képlet formájában (bár még azt sem helyesen, mert a mértékegységeket nem így tüntetjük fel ugye), amit én matematikai egyenlettel.
  • DanielT
    Borg #46105
    "(1 lóerő = 1,36 kilowatt)" <-Elírtad, de ahelyett, hogy bevállalnád, magyarázol össze-vissza.

DanielT #46119
    "1 kilowatt = 1,36 lóerő" <-Ez a helyes.

Borg #46120
    "1kW = 1.36LE-vel. Igy helyes." <-Ahogy el is ismerted egy hatalmas adag hablatyolás után.

LOL. Majd gondolod hagyom, hogy félreinformáld kedves fórumozótársaimat.
  • Borg
    Istenem...

Lássuk csak, megint nekiállok elmagyarázni neked valamit.

(1 lóerő = 1,36 kilowatt)

1*90LE = 1,36*66KW

Míg a te értelmezésedben
    1*66Kw = 1,36*90LE

Melyik stimmel szerinted?

De ha ugye mértékegységgel szeretnénk kifejezi fizikailag, akkor 1kW = 1.36LE-vel. Igy helyes.

Egyébként a fentebb felírt képződményt egyenletnek hívják.

Kérlek - a saját érdekedben - ne akarj folyton bizonyítani, meg kötözködni velem.
  • DanielT
    1 kilowatt = 1,36 lóerő fizikus riceboy.
  • CSOCSO
    hat meg nem... de remelem hamarosan gozerovel elkezdhetem a gyujtest!! de kitudja mit hoz a jovo
  • I.C.ram
    de eddig kgram kellett fizetni, nemde? :P
  • desigo
    pöpec:)

és gyűjtesz Suprára 1000el?
  • CSOCSO
    allitolag fele ennyi lesz ha "letelt a 3 ev a jogsimon"
  • CSOCSO
    idekint csak biztositas van szerintem...
    ha jol tudom nekem a kocsira olyan 25 ezer ft biztositas van de mar az elmult evek alatt ment lefele.. es meg fog is egy kicsit

anyamnak a celicara mar dragabb 50 ezer

kozosen meg valami 100.000

hallottunk mar sokmindent.. allitolag 3 ev utan olcsobb lesz minden ( marmint miota jogsid van) es nekem 25 eves korom utan lehetne ertelmes biztositassal supram.. elotte csak horribilis osszegert lehetne biztositasom
  • Borg
    Ahogy eddig is.
  • desigo
    Kint milyen adók vannak egy kocsira

Mennyibe kerül mondjuk neked?
  • CSOCSO
    tehat fizetni kell biztositast meg kulon gepjarmu adot?
  • Borg
    Eddig sem súlyadónak hívták hivatalosan, hanem gépjárműadónak.
  • I.C.ram
    Akkor nem is súlyadó lesz, hanem teljesítményadó?
  • bertino
    és ehhez mi módon járul még hozzá az autó tömege ?
  • Borg
    Nem feltétlen :)
    Egyik srácnak őskövület V6 omegája van, 12k helyett 25k-t fog tejelni :)
  • Lteebee
    Öreg szaroké a pálya!

Több, mint 16 ropi lesz egy új twingo súlyadója.

Valszeg ez a válasz a civic dízelének relatív alacsony teljesítményére:)
  • Borg
    Változik a súlyadó, lehet számolgatni :)

Az autó kora / Az adó mértéke (Ft/kilowatt)

0-3 éves / 300
    4-7 éves / 260
    8-11 éves / 200
    12-15 éves / 160
    16 évtől / 120

(1 lóerő = 1,36 kilowatt)

Tehát pl 12-15 évesre:

XX KW * 160 = új adó forintban.
  • Lteebee
    Ebben van igazság.
  • DJ Bee18
    Tudod én vagyok dízelpárti, de sztem a Civicbe hülyeség dízelt venni, túl nagy a felár, kb 7-800e-t nem éri meg
  • Borg
    Dízel Civic @ Totalcar
  • Borg
    Attól függ, hogy a karakterisztika hogyan változott ezekkel. Mert ezt ugye még nem tudjuk. Hol jelentkezik a 20-al több Nm, meg a 20-al több LE. Lehet, hogy ez már 10 ezret fordul majd hozzá :)
    Nemtom a 3 ajtós 8gen nehezebb lesz e 7gen-nél de gyanítom nem. Szóval valamennyire tuti megérezni majd, hogy jobban megy.
    Meg ami a képről nem látszik, hogy a hátsó futóművel csináltak e valamit. Mert az nem egy sportos cucc a 8gen hatchback-ben, ezért keményen kell a VSA bele. A sedanba pl nem is adják alapból a VSA-t, mert az alatt hátul is rendes többlengőkaros felfüggesztés van...
  • MikX
    Hát 1000Le nél lehet, de azért 200nál még igen...
    Érezni biztos lehet, aki sokat vezette az előzőt
  • CSOCSO
    szvsz 20 lo nemsokat szamit... 200 loval is bivalyul mehet
  • MikX
    Ohh...
    Ezjóez...
    Pedíg azt mondták nem valószínű, hogy fejlesztenek a motoron...
    És ugye az a +20Ló azért nem magától jött.. :D
  • Borg
    Első infók az új CTR-ről:

• Borg
    Azért bőven több a gond.
  • DJ Bee18
    nekem külsőleg jobban bejön a szürke :), harmonikusabb, de nekem is a sárga kéne, ha választanom kéne :)
  • DJ Bee18
    de sztem nem olyan gáz, minőségellenőrzés van azért. Majdnem mindegyik japán gépet itt gyártják, mégis megbízhatóbbak német társaiknál. :)
  • Borg
    Muszáj nekik (sajnos), mert különben árban nem tudnának versenyezni a többiekkel. Az EU igen kemény büntetővámot vet ki mindenre, ami nem errefelé készül...
    Kb 96-00 között szépen minden modellből megcsinálták az EDM változatot, és azóta ide nem is kerül japán gyártású...
  • CSOCSO
    nem tudtam...
  • Kit--Kat
    ott akarják, eddig is ott gyártották a civikeket
  • CSOCSO
    a honda civicet angliaban gyartjak?
  • Borg
    Szerintem ez EDM kupé lesz, és azért a zászló rajta, mert angliában gyártják őket ugye.
  • desigo
    itt árulás van...
  • CSOCSO
    es minek rajta az angol zaszlo?
  • Joey_The_Man
    ki mondta hogy van ? :)