101030
.
-
nekem számít a nagy hely, ez van -
nem unod még, múltkor is ezt tudtad válaszolni... Tudjuk, utálod a franciákat, jó. -
"ja.. elegge hasonlit egymasra.. tiszta lol."
vagy
"ket csunya auto.. grat"
kulsore alfa erdekesebb. -
G_ArchAngel #46842 szerintem előny, ha a gondok nagyrésze garanciális időn belül jön elő, vagy nem?:) -
G_ArchAngel #46841 mond olyan autót 2000. év után, amivel nem...
inkább azt tisztelem bennük, hogy a lehetőségekhez képest gyorsan, szó nélkül korrigálnak és kívül-belül tisztára nyalt autót kapok vissza - az eddigi tapasztalataim szerint a Mitsubishi, a Skoda, Toyota és Peugeot nem csinálja meg, a Renault és BMW igen... -
Borg #46840 Tehát volt több gond vele, már a garanciális időn belül is?:) -
G_ArchAngel #46839 höhö, csak hiszed - eddig akármi gondom volt vele, mindenre azt mondták, hogy garanciában kicserélik:)
egyedül a kötelező szervízt és assistancet fizetem, de azt mindenki, aki figyel az autójára... -
Borg #46838 A BMW árából még a szervizelésére is telne néhány évig :P -
G_ArchAngel #46837 hááát, kapnék egy ilyen Alfát vagy BMW-t, eladnám és vennék egy 1-2 éves Megane II GT 1.9 dCi-t, a maradékból meg építési telket:))) -
ha nekem mindig kivétel jut.. hát legyen.. -
Borg #46835 Nem izlések és pofonok. Az max a kinézet.
Amiről te beszélsz az a szerdai gyártás, tehát a kivétel, ami erősíti a szabályt :) -
Amúgy a francia autókról is mindenki lebeszéli általában a másikat, pedig nekünk nagyon bevállt.. De ízlések és pofonok. + pénztárca -
Ha kiheverted a sokkot amit az okozott, mindenképpen ajánlom egy próbára az 535d-t is :D -
Igazából én még nem vezettem egy alfát se.. És mindenkinek rossz véleménye van az alfákról.. Valószínüleg nem is vennék Alfát, kivéve a Brera.. egyik autó motorba olvastam bővebben a 159 -es alfáról.. és nagyon jókat ír.
"A garancia 3 év, a karbantartás ugyanennyi ideig ingyenes, azaz a világ legszebb négyajtós karosszériája által elcsavart fejű vevőjének teljes bizalma lehet a másrkában és a modellben."
"Maga a minőség is jól tapintható. A 159-es utasterében használt anyagok első osztályúak, nincsenek eldolgozatlan részletek."
"A 159-es minden részletében azt üzeni. új idők járnak, megváltoztunk, bízhatsz bennünk."
És még sok jó dolgot ír, annak ellenére, hogy neki is volt dolga a márkával:
"Volt már alfám, imádtam, de nem vennék újra. Értik ugye ?"
És mindezek a pozitív változások érvényesek a Brerára is.. -
Ezek szerint nem. :) Leragadtam az 530d-nél... -
Borg #46830 Uramisten, miről maradt le :D -
"egyébként 535d bmw-m sem (ha egyáltalán volt olyan valaha is"
Te jó ég, nem ismered az év dízelmotorjával szerelt 5-ös Bömcsit? :)
Jelenleg az a szerény 2993 köbcentis biturbó dízel szerény 286 lóerőt és 580 Nm nyomatékot tud :D -
Borg #46828 Hát csoda hogy szar állapotban volt?:D Legalább az eke is utána volt kötve?:D -
Én nem a Breráról beszéltem, hanem általánosságban. 15 éves alfám emlékeim szerint sosem volt, de egyébként 535d bmw-m sem (ha egyáltalán volt olyan valaha is)...s utoljára alfám szerencsére olyan jó 10 évvel ezelőtt...
Az újabb Alfák közül pár éve volt egy olyan kósza gondolatom, hogy ki kéne próbálni egy 156-ost...de MINDENKI, akivel csak beszéltem ezügyben lebeszélt róla (olyanok is akiknek volt ilyen autójuk...), hogy valaha is 156-ost vegyek.
Ez van, azt hiszem megleszek 156-os nélkül is. :) -
ja a szuper hidraulikus felfüggesztés.. amivel a szántáson is lehet menni 120-al.. -
Borg #46825 A légrugók fenntartották a vizen, mi? :DD -
Nem a dunán úszott fel pestre, mert ez oylat is tud.. -
Borg #46823 Nekem meg olasz, 133-ezerrel nem volt olyan alkatrésze, ami még nem volt cserélve :) -
Nekem is volt francia autóm 200,000 km felett, semmi baja nem volt soha. Ja, de. Egyszer egy önindító csere. -
Borg #46821 Persze, mert bontóból ezekhez minden lehet gubizni ingyen is :)
Azt már meg se kérdezem, hogy a saját lábán ment e el :D -
Kipróbáltad a Brerát is ? Vagy valami 15 éves alfából átültél egy 535d be.. és levontad a tanulságot, hogy ez: jobb.. igen..határozottan jobb -
Mivel egy iylen állípotban lévő Bx-nek kevés az ára, ezért kevés pénzt kaptunk érte, de msot nem ezen van a hangsúly... amit ki akartam hangsúlyozni, hogy ment 200e kilómétert.. és nem voltak mellette megélhetési gondjaink a szervízdíj miatt..
-
Nem. Egész egyszerűen életem során kipróbáltam sokmindent, és a tapasztalatok alapján ég és föld a különbség egy merci vagy egy bmw, és egy alfa közt...
Ha sportos életérzést akarsz, akkor válaszd inkább a bmw-t... -
"Régebben volt egy BX-ünk is, amit szintén 200e kilóméterrel sikerült eladni.."
Egy meleg kézfogásért? :D Esetleg egy mosolyért? Vagy egy igazi balek vette meg egy lejárt asztali naptárért? :DDD -
régebbiek nekem se. kivéve Xm. -
Ami azt illeti nem.. De pl. most pözsónk van.. ugyanolyan ,mint amit most fogunk venni citroenbe.. és a pözsónak semmi baja. 250.000 km-nél.. szerelőt a kötelezőszervízeken látott... semmi különleges baja nem volt.. Ezért bítunk benne, hogy a Citroen is hasonlóan megbízható lesz(jumpyról van szó meg Expertről), különben én sem vennék ilyet.. + Régebben volt egy BX-ünk is, amit szintén 200e kilóméterrel sikerült eladni.. -
"----->Kevés típus van<---------- amire úgy szinte globál rá merem mondani, hogy nem tetszik. Az egyik a Citroen a másik az Alfa."
A C4 Coupe speciel tetszik, de a régebbi Citroenek abszolút nem. -
akkor neked presztízs kell.. ez van..
Nekem meg sportos életérzéses dolog.. = alfa
Hozzátesem nekem nagyon bejön az 5-ös,6-os BMW.... Egyik szerelmem egy Z4 coupé.. Csak arról volt szó 10millából újautó.. és az 5-ös inkább 12-16m.. Z4 coupé is valami 12-nél kezdődik.. -
Borg #46812 Autószerelők vagytok?:P -
Én sose mondanék iylet, hogy egy márka globálisan nem tetszik.. általánosítás..
Mellesleg jövőhéten hozzuk el a vadiúj Citroenunket..ugyhogy nem fikázni
-
Ehh, nekem autóban sokkal inkább a komolyabb hatás dominál. A szépséget meghagyom a kevésbé használati értékű dolgokra...
Épp ezért egy BMW általában mindig komolyabb hatást kelt, mint egy Alfa.
Ez a piros Alfa pl. engem a 60-as 70-es évek beli gömbölyű műanyag bútorokra emlékeztet... :)))
@IC.Ram: Lófaszt. Volt 33-asunk a családban, nekem meg 75-ösöm a maga idejében - ez utóbbiból a full V6 3000 America...
Mindkettő egy Mercihez vagy egy BMW-hez hasonlítva olyan komolytalan hatást keltett...a váltó olyan volt, mintha egy kehely pudingszerűségbe behajigáltam volna fémkacatokat, és egy kanállal kanalazgattam volna benne...stb... :))) -
Borg #46809 Alfa 159
BMW 3
-
Borg #46808 Alfa 159
Bmw 3
-
33-as 75-ös is zsír volt a maga idejében. Ne a mostani autókhoz hasonlítsd. -
Borg #46806 Tessék, akkor lehet szavazni :)
Ne feledjétek, csak a külsőről van szó.
Részemről Alfa, egyértelmű :)
Brera
BMW 3
(és akkor még a "szebbik" bmw-t vettem ide a sok közül ;)