101030
.
  • G_ArchAngel #46924
    lehet, hogy ott van, de kikoptak az gaijin köztudatból a Honda/Toyota sportgépek - az F1 pedig számukra egyelőre nem aranybánya...
  • GregSB
    Japánban rengeteg kupa van, amiről meg itt nem hallani, és EU autók nincsenek benne, csak versenyre átalakított Honda, Toyota, Mitsu, Nissan stb.
  • Borg
    Ott lehetne ugyanugy mint a többi, ha CSAPATOT inditanának a rallyban. Nem teszik.
    De az autójuk ugyanugy megvan erre, amit át lehetne építeni.
    Sőt, a Honda pl jelen is van a rallyban, max nem a wrc-ben... több civic generáció is indult.
    Az Accord meg ott a WTCC-ben vagy mi a szarban, az ilyen touring car versenyben.
  • G_ArchAngel #46921
    ja, és ezek néha összedobnak egy-egy autót a LeMans-ra... (mármint a Peugeot és Citroen)
  • G_ArchAngel #46920
    nem a Citroennek, Peugeotnak, Subarunak, Mitsubishinek, Fordnak, Skodának van rallyautója...

Továbbra is hol a Honda és Toyota?
  • G_ArchAngel #46919
    Itt vannak a műszaki adatok
  • Borg
    És?

Ennyi erővel sok más gyártó alapmodelljének átépített változata indul egy csomó sportban. Ott a Citroen is pl a Rallyban, nagyokat alkot, sorozatgyártásban mégsincs sportkocsija.

Nem versenysportba épített speciális autókról volt szó.
  • G_ArchAngel #46917
    nem, a Megane-nak van egy utcára nem gyártott 300-400Le közötti változata, ami a Megane Trophyban indul...

link

• Borg
    Ez SEM igaz.
    Mit csinál a renault? megane RSt? Ez megvan másnál is. Volt/lesz corolla TS, volt/lesz Civic Type R.

A supra, integra, prelude, celica nem ez a kategória.

A BMW meg a Mercedes max azért csinál sportautót, mert prémium márkának számítanak, és erre vannak berendezkedve + az ügyfélkörük is megteheti, hogy megveszi őket. A Honda az NSX-et is max a motorépítési presztízs miatt lépi meg, ahogy a Nissan is a Skyline-t. A toyotának egyszerűen túl régóta nem ez az imázs már, egy kis megmaradt rajongótáborra meg nem fognak építeni. (szvsz a Nissannak is hiba, de mindegy) Max a Hondáról lehet elmondani, hogy a sportos imázst próbálja életben tartani. (kevés sikerrel)
  • G_ArchAngel #46915
    Valahol igaza van Csocsonak, mert a BMW, Mercedes, Renault csinálja a maga kis sportautóit illetve bajnokságait, míg a japánok csak a hétköznapi autókra gyúrnak - holott az F1 lenne a legnagyobb reklámhordozója a japán sportgépeknek is...
  • Borg
    Ők ugy gondolják, hogy nincs piacuk ezeknek.
    A jövö nem oda tart, hanem a gazdaságos autók felé. Nekik meg amiatt a szűk kis vásárló réteg miatt nem éri meg ilyenre fejleszteni.
    Hiába no, le kell zsírozni egykét tiz-husz éves verdát, amikor még tudtak vérbeli sportkocsit építeni, és megőrizni az utókornak :)
  • CSOCSO
    celicat se ertem es a suprat se.

mr2 van meg egyaltalan vagy minden sport autot beszuntettek a toyotanal?

mondjuk az m2 valoban felesleges volt.
    egy mx5 ellenfel hatsokerekes mr2, celica keverek kellene.
    megy egy nagyon eros supra utod.
  • G_ArchAngel #46912
    ez sem fenyeget:)

ennyiből építek egy tanyát a Bakony szívében...:)
  • Borg
    A Honda is megszüntetet az Integra/RSX vonalat, Preludet is. Egy közös utódot hoznak ki, valami coupet majd állítólag, de arról se tudni semmit.

Az NSX-ről viszont egyre több a pletyka. Pl a legújabb japánból:

4L V10, 450 HP, 1300kg.
    A várható ára 13millio yen ami 110 ezer dollár, kb 22 millio ft.
  • CSOCSO
    most olvastam az egyik autobloggon hogy a toyota miket fog kihozni/valtoztatni kovetkezendo evekben. azt olvastam hogy nem lesz Supra barmennyire is jo lenne:(
  • CSOCSO
    hm
  • CSOCSO
    szep!!!
  • G_ArchAngel #46907
    mindenkinek más az igénye, ha nem adok meg határt, akkor ilyen válaszok jönnek:
    - Enzo
    - McLaren SLR
    - Veyron

ennek van értelme?

ellenben egy kezdő fiatal párnak manapság a 3 millió alatti autó a legelérhetőbb (Clio, Corsa, C3, Swift...), míg egy átlagos családnak az 5 millió alatti autó a bevállalható (Megane, 307, Focus, Astra ... Octavia, Corolla...stb...)
  • CSOCSO
    :D:D:D

sztat majd tolom az abflug lokharitova'
  • fifi
    igen pl. kétgyermekes szülőként éppen ideális egy Supra...
    építkezésnél is jól jöhet, lehet a szárnyon sörözni-kajálni, csak a betonkeverő húzása kicsit macerás vele...
  • Borg
    Az a baj, hogy nem jó a "kérdés" a felmérésben, mert a legtöbb ember nem így dönt, nem így osztályoz, és az árkategóriák sem ilyen jól elhatárolhatók.
  • G_ArchAngel #46903
    Csocsonak autó 3millióból...
  • G_ArchAngel #46902
    Csocso, köztudomású, hogy Te nem vagy apró, gondolom a asszonnyal, 2 gyerekkel kellemesen el fogsz férni egy Supra-ban, amit 3 millióból veszel:)
  • CSOCSO
    megprobalom tartani a sorrendet:

SUPRA
    SUPRA
    SUPRA

:D

• G_ArchAngel #46900
    1520 a nyári, 11xx a téli (nem emlékszem...)
  • Borg
    Még mindig csak 1000huf a téli, vagy mi?
    Mert én pl most 16xx-et fizettem érte ha jól emlékszem.
  • G_ArchAngel #46898
    én azért kalkuláltam 1300-zal, mert kb. ez a közepe a téli/nyári árnak...
  • Borg
    Ha megvan a bizonyolatod a matricáról, meg a másikról lekapart, akkor adnak helyette másikat az új autó szélvédőjére. Legalábbis az ÖAMTC ad ausztriában, szvsz itthon is így van.
    Pl mikor szétzúztam a passat szélvédőjét egy teherautó kavicsrakománya segítségével, akkor is szó nélkül cserélték az osztrák éves matricámat.
  • Borg
    Kár hogy nem 1300 a 4 napos :) de mindegy. Én pl sms-ben veszem meg mindig.

Bw, az a tc cikk már volt téma máshol. Nem igazán értek egyet vele. Egyrészt, semmi sem bizonyítja, hogy az illetőnek tényleg volt érvényesített matricája. UGYANUGY lehet igaza tehát az ÁAK-nak, mint az illetőnek, egyik sem tudja bizonyítani.
    És itt jön a képbe a tipikus magyar hozzáállás. Ha van egy kibúvó, akkor használja csak mindenki, igaz? Ezért tart ott ez az ország ahol. Ezért nem fizetnek a gazdagok adót, ezért nem fizetnek a munkáltatók TB-t meg járulékokat a feketemunkásaik után, ezért ússza meg szárazon a gyorshajtást is mindig a gazdagabbja, mert ő el tudja simítani úgyis. Szal elnézést, ha nem tapsolok a cikknek örömömben.
  • G_ArchAngel #46895
    senki nem mondta, hogy nem...

tegyük fel van 52 hétvége, aminek a felén használom a matricát, az egyszerűség kedvéért télen/nyáron 1300Ft - ez nekem 33800 Ft évente (tehát megérné az éves marica is, de most váltottam autót...)

ez a 33k kb. 2 büntetés, ez az ami miatt nem éri meg bliccelni...
  • DanielT
    Szerinted engem igen? Leírtam miért nem veszek. Annak idején 2800 ft ot fizettem csak oda, 2800-at vissza tehát összesen 5600-at. Ha ezt ki tudtam fizetni, hidd el, fussa az 1300 as 4 napos matricára is.
  • G_ArchAngel #46893
    engem nem vág földhöz az 1-2 hetente vásárolt 4 napos matrica és saját tapasztalatból mindig elteszem a matricát is...
  • DanielT
    Egyébként az M5-ön én is gyakran megyek matrica nélkül (amikor még fizetős volt, annyit csengettem ki érte, hogy részemről egész életemre letudva a matricavásárlás) és legutóbb szokásom szerint a lehajtó ívben (szinte teljes kör) 40 -es táblánál 90 körül üvöltő gumikkal kvázi drifteltem le, amikor kissé megdöbbenve láttam, hogy a lehajtó alján ott áll a matricások kocsija és erőteljesen figyel mindkét koma amikor a csikorgás után megjelentem az ívben a kocsival. Namost annyira meglepődtem, hogy ott állnak, hogy önkéntelenül belevigyorogtam az arcukba és egy kézzel integettem. Nos, a sebesség miatt nem láttam, hogy milyen képet vágnak, de el tudom képzelni :DDDD
  • desigo
    Hajnal kettőkor mentem 200-al...

Sok esélyük nem volt lekamerázni...
  • DanielT
    Mindkettőtöknek ajánlott olvasmány.

Kiemelem a lényeget:
    "Kedves olvasó! Ez Önre nézve, ha majd esetleg Önt is megbünteti az ÁAK, két dolgot jelent. Ha volt matricája, amikor a kamerás autó úgy vélte, hogy nincs, nem kell tennie semmit. Ha nem volt, akkor sem. Bizonyítsa az ÁAK, hogy nem volt. Ha van fotójuk, videójuk, amin jól látszik a matrica hiánya, persze a lyukakkal együtt, akkor ők nyertek. Ha nincs, akkor így jártak, teccettek volna a helyszínen büntetni. A pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye."

A büntetésre szánt pénz felével is beérem, számlaszámom adom privátban :)
  • G_ArchAngel #46890
    nem, sajnos engem is megvágtak...

volt matricám, de ellenőriztek és nem volt meg az igazolóbizonylat:(
  • desigo
    Júliusban két éjszaka mentem matrica nélkül az M3-ason.
    Most jött ki a két csekk (2x14 ezer)

Van esetleg ismerősötök vagy ötletetek,hogy tudnám ezt olcsóbban megúszni?

Thx
  • DJ Bee18
    de arra akartam célozni, hogy ez helyzetfüggő, meg hogy hol mennyit tudsz alkudni, sokmindentől függ, mennyit költhetsz pluszban
  • DJ Bee18
    de megpróbálom (sorrendben):

3 misi:
    -Astra Classic II
    -Astra Classic II
    -Swift 1.5 GS

5 misi:
    -Civic 1.8 sport
    -Focus kombi 1.6 TDCI
    -Civic 1.8 sport

10 milla:
    -Alfa 159 2,4 JTD
    -Ford S-Max (8,5 milláért, a többi megmarad :)
    -Vectra OPC

30 milla:
    -Audi S6
    -R-osztály nagyon felszerelve :)
    -Audi S6

Végtelen (?)
    Kipróbálnám őket, és utána döntenék :DD
  • G_ArchAngel #46886
    én kérek elnézést...

ha összekaparom a 300e-t, akkor már a 700-at is egy 4 millás autóra...