101030
.
-
Borg #48119 Szerintem az amerikai accordra gondolt, azzal tényleg van némi hasonlósága. De csak némi. Ennyi erővel belenézhető némi renault, meg mazda is. -
-
mi van??
akkor már inkább Vectra az oldala. De még az se... Amúgy sztem jól néz ki, ennyi -
Elképzelhető, de nekem egyből az ugrott be róla.. -
Kez-dő-dik! Kez-dő-dik!
Egyébként ez minden csak nem Accord. -
Hát ez úgy néz ki mint egy accord.. 
(amugy nem rossz) -
nagyon masszív hatást kelt -
új mondeo kiszivárgott képek:
-
Borg #48111 Szerintem a Brera még mindig szebb. -
Ennek így kell lennie :P -
Borg #48109 Ez most egy ilyen DanielT féle erőltetett okoskodás akart lenni?:) Még gyakorold szerintem. Biztos ad neked órákat is :) -
G_ArchAngel #48108 Szép, de sajnos Alfarómejó -
de te utálod a dízelt nem? :)
ja persze ha a Honda csinálja: ,,aztabüdösdejólhúz" :DD -
LOL. -
Borg #48105 (Honda) Kettőnk közül akkor már legalább én irjak értelmes dolgokat. -
Istenem, csak egyetlen kommented ne ezzel a szóval vagy képpel kezdődne :DDDD -
Borg #48103 Honda Develops Next-Generation Clean Diesel Engine
Date: September 24, 2006 21:58
Submitted by: Jeff
Source: Honda EU Press Release
Credibility Rating: Not Specified
Capable of Meeting Stringent Tier II Bin 5 Emissions Requirements in the U.S.
Honda Motor Co., Ltd., today announced it has developed a next-generation diesel engine that reduces exhaust gas emissions to a level equal to a gasoline engine. Honda's next-generation diesel engine employs a revolutionary NOx catalytic converter that enables a great reduction in NOx emissions sufficient to meet stringent U.S. Environmental Protection Agency (EPA) Tier II Bin 5 emissions requirements (based on Honda's internal calculations). This catalytic converter features the world's first innovative system using the reductive reaction of ammonia generated within the catalytic converter to "detoxify" nitrogen oxide (NOx) by turning it into harmless nitrogen (N2).
The new catalytic converter utilizes a two-layer structure: one layer adsorbs NOx from the exhaust gas and converts a portion of it into ammonia, while the other layer adsorbs the resulting ammonia, and uses it later in a reaction that converts the remaining NOx in the exhaust into nitrogen (N2). Ammonia is a highly effective reagent for reducing NOx into N2 in an oxygen-rich, lean-burn atmosphere. This ability to generate and store ammonia within the catalytic converter has enabled Honda to create a compact, lightweight NOx reduction system for diesel engines. The system also features enhanced NOx reduction performance at 200–300ºC, the main temperature range of diesel engines.
Honda designed the catalytic converter for use with its 2.2 i-CTDi diesel engine, which has earned widespread praise for quiet, clean operation and dynamic performance since its introduction in 2003 on the European Accord model. By further advancing combustion control, the 2.2 i-CTDi delivers cleaner exhaust to the NOx catalytic converter. Honda achieved this by optimizing the combustion chamber configuration, reducing fuel injection time with a 2,000-bar common rail injection system and boosting the efficiency of the EGR (exhaust gas recirculation) system. Thanks to these improvements, Honda has reduced the amount of NOx and soot normally found in engine exhaust, while increasing power output.
Along with developing superior technology for cleaning exhaust gas, Honda plans to address other technical challenges in developing clean diesel engines, such as handling diesel fuels with different cetane numbers and meeting U.S. On-Board Diagnostic System requirements. Honda plans to introduce its next-generation diesel engine in the U.S. within three years.
Gasoline engines presently employ three-way catalytic converters that offer NOx reduction rates as high as 99%, but this performance is possible only at the stoichiometric air-fuel ratio. In the oxygen-rich environment of a lean-burn diesel engine, three-way catalytic converters only reduce NOx levels by approximately 10%. Honda's new catalytic converter efficiently reduces NOx in a lean-burn atmosphere, enabling diesel engines to rival gasoline engines in cleanliness. The compact system is also easy to install in passenger vehicles.
* Reaction Mechanism of the New NOx Catalytic Converter for Diesel Engines -
G_ArchAngel #48102 "szőke nő" -
Tegnap Beregsurány és Nyíregyháza között egy piros VW polo classic-ban űlő szőke nő akkor kezdte előzni az előtte lévőt mikor jöttek a szembe sávban! Nem sok hiányzott ahhoz, hogy baleset legyen. Hátúl meg ott volt két kisgyerek. :| -
lényegében felújító készlettel (dugattyú+hüvely) lehet húzni az élettartamát (az enyémben most volt cserélve és márciusi a motor) akár 1-2 évig is de általában igen, a profik motort cserélnek. Ez az én esetemben 30-35ezres kiadás. Hát igen. Drága hobbi az biztos. Dehát melyik olcsó... Nem beszélve a milliónyi lehetséges tuningalkatrészről és egyéb meghibásodásról. Az énautóm most jár olyan 300ezer forint körül ráköltött guba tekintetében. És ez csak npni fog... Ráadásul most tervezem egy onroad beszerzését is... Csak egyszer kapja el a gépszíj az embert... :D -
szóval 6-7 havonta új szerkezetet kell venned?:S -
Az viszont biztos, hogy a Tamiya indította be az offroad RC kategóriát :) -
Azt tudom, hogy Makett körökben a Tamiya az egyik legnagyobb. Lehet modeellezésnél kevésbé elterjedt. -
6,8 kilós az autóm, és annyira nem kell nagy bátorság. A múlt tél annyira durva volt, hogy nálunk itt a kertek aljában oson a Duna és az utcabeliek rajta sétálgattak néhány fiatal még hokizott is. :D úgyhogy nem volt nagy megterhelés a jégpáncélnak. Elbírta azt a néhány autót. Volt köztünk 1 db 1/5ös monster is az meg már bőven 10kiló felett van. :) -
Akkor mondok számokat: legjobb indulattal 30-35 litert bír ki egy motor. Én az én kb másfél havonta veszek 5 liter üzemanyagot ami 10ezer körül van. Lehet számolni :) -
A Tamiya elég kicsike név. Modellezős berkekben inkább HPI, HongNor, Kyosho márkákrat favorizáljuk. -
Aha és ezt letudnád fordítani 1 laikusnak, hogy kb mit jelent, mennyit bír ki 1 motor?:) -
szar lehet neki.. de hidd el neki se lehet olcso.. gondolom meg van szabva hany versenyen kell resztvennie.. minimum melyik poziciot kell elernie, stb. -
Van egy csoporttársam, akit már a japán modell-makett császár Tamiya szponzorál a versenyeken, és ingyen kapja a legújabb autókat :) -
bator vagy:D
marmint ami a befagyott duna cuccost illeti.. jo vegulis az egesz cucc lehet 3-4 kilo de akkor is:D
mi 1/5 tura atoztunk. marmint a nevelo apam.. jartunk a magyar versenyekre.. soot spanyolban is voltunk europai bajnoksagon. elveztem. sajna sosem vezettem a cuccost.
-
húúú köszi szépen
-
igen litert. GOndold el egy ilyen modellmotor mekkora erőhatásoknak van kitéve. esetenként forog (az én beállításaim szerint) max. 30ezret, namost ez mekkora igénybevételnek teszi ki a miniatűr vezérműtengelyt, dugattyúházat, hajtókart... Ezért modellező körökben a motor élettartamát a rajta átdolgozott literben adjuk meg. -
litert? -
[Walaki]D`Lair #48086 www.mininova.org ;) -
köszi. A sokat forgásnak meg is van az átka. Egy ilyen motor még kímélő használat mellett is maximum 20-30 litert bír. Utána egy felújító szett (ami már nem az igazi) ez még plusz 10 liter és utána kuka... Hát igen. Drága hobbi a modellezés. de inkább itt verem el a pénzt mint kocsmában játékgépekben :D
-
Ami így elsőre feltűnik az az,hogy : jó széles és jó sokat forog.
Grat hozzá
-
váó, jol néz ki :) -
Kérésed számomra parancs! ;)
SAVAGE STS28
Adatok:
Hossz.: 53cm
Szél.: 45cm
Mag.: 38cm
Motor: 4,65ccm 3,75HP @ 26000RPM (max. 38000)
Itt még a régi karosszériával:
El Camino kasznival:
-
Képet esetleg videót rakhatnál be... -
Köszi szépen a gyors választ és a helyesbítést. Utánanézek!
Jómagam is RCzek csak én a vadabb terepek szerelmese vagyok. Van egy 1/8as 4x4es robbanós Monsterem, azzal csapatok, porban, sárban, hóban fagyban. Télen a befagyott duna holt ágon nagyon jót drifteltem :D