101030
.
  • ZsirosKenyer
    vajon garis volt még? :)
  • I.C.ram
    ABS, ASR, autóbeszámítás lehetséges.....
  • I.C.ram
    Magyarország létezése óta a szart is megadóztatják, azt is duplán, ÁFÁval, okmánybélyeggel.
  • I.C.ram
    Elég ismerni a magyar politikai mentalitást :)
  • GregSB
    Hmm, milyen optimista itt mindenki :)))
  • CSOCSO
    [kinyomtattam] hat igen.. ez meg a markomba is belefer.. szal olcso lehet elkuldeni oket.....:D
  • desigo
    Pár villa felépüt belőle
  • bertino
    a másik meg: milyen pénzt ?
    rég elfuserálták már azt...
  • desigo
    Ne hidd,hogy majd csak úgy visszautalják a pénzt...
  • [Walaki]D`Lair
    Nem fog megszűnni, ne aggódj...:))
  • ZsirosKenyer
    állítólag már gondolkodnak vmi új dolgon..
  • I.C.ram
    Úgyis kitalálnak valami új adót...

Pl gumiadó... minden frissen felrakott gumiabroncs után a gumi felületének negyzetcentiméterenként kell majd adózni...
  • GregSB
    Elbukott a regadó

• I.C.ram
    Borg: Megkérdezhetem, hogy a Sodi topikot miért zártátok be?
  • Borg
    Szerinted?:)

• SötétBarom
    Attól függ, hogy miből van a cipősdoboz, és mennyire tudod összenyomni a rugókat.
  • CSOCSO
    belefer 1 ciposdobozba? mindegy
  • Borg
    Az ultetorugo szett is annyi :D
  • CSOCSO
    errol nem is beszelve.. ez ellen ugy kell vedekezni hogy az arakat lekaparod a dobozrol, szamlat nem teszel melle... ha lehet masik dobozba teszed.. a csomag papirjara azt kell rairni hogy barbi baba jatek es erteknek meg beleirni hogy 50 dodo! es a biztositas se lehet tobb a 100 dodos alapbiztositasnal.
    oszt ha elveszik a cucc utkozben akkor kaparhatod az arcod mer max en kapom vissza a 100 dollaromat :D:D:D:D:D:D amugy meg innen csak akkor jobb rendelni ha otthon nincs vagy tenyleg pofatlanul olcso.
  • CSOCSO
    10 ezer??? hat akkor azt hajoval kuldik 1 honap alatt.. a multkor 80 dollarba kerult hazakuldeni 5 nap alatt egy szaros kis dobozt.. nem ultetorugok.. hanem kb egy ciposdoboznyi konnyu szarsag
  • CSOCSO
    hat azert barmit is nezel azert az nem annyiba kerul.. altalaban az autokra tegyel meg ra 5-6 ezer dollart ami rajon ilyen olyan ado, meg hulyesegek.
  • CSOCSO
    nem ismerek sok embert idekint.. nem baratkozom vbeluk mert nagyon majmok.. manapsag mar eskuszom idekint csak niggerek meg whiggerek vannak...... mindegyik hulyemajom
  • ZsirosKenyer
    én sem úgy értettem hogy vmi koreai replikát nézzél, hanem külföldi review-ok alapján válassz vmi mgbízható márkát és keresd meg a legolcsóbb magyar lelőhelyet. Ha ez megvan értesíts! dánke!

Amúgy nem hallottam hogy túl sok gond lenne a civic-hez készült verziókkal, vagy te milyen információkkal rendelkezel?
  • Borg
    A legolcsóbb hely nem biztos hogy a legjobb. Aztán 2 hónap múlva bepárásodik a belseje, meg kiég az angel eye...
  • ZsirosKenyer
    amúgy szólj ha megtaláltad a legolcsóbb helyet, én is most készülök venni ;)
  • ZsirosKenyer
    shipping + ha jól látom azt még nem is számoltad bele hogy a határon orcátlanul feltépik a csomagot és jól megvámoltatják.

"tehát ugyanott vagyok majdnem, mint itthonról"

Ez akkor mégis azt jelenti hogy kint olcsóbbak a cuccok, és ez még mindig nem amerika hanem németországról volt szó (igaz nem annyival)
  • I.C.ram
    Nem is értem, hogy miért a Skoda márkanév alatt dobták ki. így még a sznobok sem fogják megvenni :D
  • Borg
    Ráadásul a roomster pofátlanul drága is.
  • I.C.ram
    Ma láttam előben új TT coupét meg Skoda roomstert. TT jobban néz ki, mint a régi, viszont még így se választanám, ha roadstert vennék. A roomster meg nem más mint egy kategóriával flejebb lévő ignis... Hely nincs olyan sok benne mint ahogy a neve sugalja.
  • Borg
    Na akkor erre én is mondok példát, mert konkrétan én is néztem.
    Itthon lehet kapni mindkét fajtát, az egyszerűbb megvan 44-ért (kéz alól), a jobbik meg 65-70 körül.
    Ezzel szemben lehet kapni németországban egy harmadik fajtát, ami még jobban néz ki, és 200 EUR (~54k).
    Amerikában pedig az egyszerűbbik 200$ (~40k), a jobbik meg 280$ (56k). + shipping (saccra min 10k), tehát ugyanott vagyok majdnem, mint itthonról. És amit itthon veszek, az legalább garos, és nem zsákbamacska.

Aztán pl H&R lowering springs 210$. Az durván 42k + shipping még egy tizes tutira. Itthon ez újonnan 65-70k, kéz alól 50.

Magyarán AKKORA különbséget nem látok sehol, hogy megérje kintről kockáztatni.
  • ZsirosKenyer
    nem tudom lehet hogy igazad van, eddig inkább csak tuning-alkatrészeket nézegettem de azok kifejezetten olcsóbbak mint nálunk. Persze látszólag lehet hogy ugyanannyiba kerülnek, de az apró részleteken múlik minden.

Lehet hogy most kiröhögtök, de mondok egy példát:

pl civic-hez 2 féle angel-eyes lámpát lehet kapni az egyiknél 2 nagy karika van (a tompítotton és a refin), a másiknál egy nagy és egy kicsi karika van (tompított és index) ezért az olcsóbb. Namost nálunk az alacsonyabb kategóriájú kerül annyiba mint kint a durvább verzió, ezért tűnhet úgy hogy ugyanannyi az áruk..
  • SötétBarom
    A probléma inkább az, mint egy csomó minden mással (pl. hardware, szórakoztató elektronika), hogy itthon nem lehet hozzájutni rengeteg dologhoz..
  • Borg
    Ez nem teljesen igaz, hogy fele annyiba kerülnek. Nézz csak meg pár boltot. Tuning alkatrészek pl minimálisan olcsóbbak, de van ami még drágább is kint.
  • DJ Bee18
    Nézzük az autókat, azok jóval olcsóbbak kinnt (nézegettem, pl. volvo xc90 50 ezer, ami nálunk 20 misi, meg mazda cx-7 30 ezer, ami nálunk minimum 12-13 misi lenne), és magasabb fizetésük van :) (az ott születettekre gondolok.) Tudom voltam kinnt, néhány dolog drágább, de nagyobb értékű cuccok meg sokszor jóval olcsóbbak :)
  • ZsirosKenyer
    De legalább az autóalkatrészek feleannyiba kerülnek mint itt!

Nézegettem cardomain-en a civic-eket, és szinte az összes stage 3 építmény kis 16 éves pöcsöké, akik ott pózolnak a 200ezres felnivel felszerelt bodykit-es civic-jük mellett k*rvanagy VANS csukában.

Elmegy dolgozni pár hétre diákként a mekibe és összeszedi a pénzt? vagy karácsonyra veszik meg neki a szülei azt amire én fél évig spórolok? Meséld már el CSOCSO hogy miként van ez nálatok mert elég idegesítő
  • CSOCSO
    van persze.. de jopar dolog pont annyival dragabb mint amennyivel tobbet is keres az amcsi nep.. mint pl ez... ettol fuggetlenul azert itt talan kicsivel konnyebb megelni:D
  • bertino
    azért még mindig vannak különbségek :)
  • CSOCSO
    meg 40 ezer Ft 200 dodó, nem 400 :)

hogy jon ide a 40 ezer 200???? tudom jol hogy ketszaz.. es 200 dodoert raktak fel a gumikat.. maga a gumi 400 dodo volt...

amugy odahaza sem keresnek meg a mekiben 5 ezret hidd el itt se keresnek meg 100 dodot:D

• DJ Bee18
    figyelj, a mai jogrendszer annyira idétlen, hogy a nyilvánvaló tények nagy részét is 8 illetégbélyeges papírral kell igazolni... Pont ez lenne ilyen egyszerű? :)
  • DJ Bee18
    ja, hogy létezik olyan modell, hogy Peugeot Passat? hát nem tudtam

LOL, Peugeot-ról volt szó, nem VW-ről... ember