101030
.
  • Taranov
    Olvastam az Alfa múzeumról szóló cikket. Nagyon fikázzák, de én a Közlekedési Múzeumhoz vagyok szokva, szóval az az épület egyáltalán nem döbbent le.
    Tudom, hogy most divatos dolog a BMW múzeum meg hasonló intézmények, ahová a büszke tulajdonosok mehetnek nyálatcsorgatni, de szerintem a tartalom a lényeg, és az megvolt a képek alapján az Alfa múzeumban is.
  • Taranov
    Az Autó2-ben ráadásul azt írták egy olvasó kérdésére még a nyáron, hogy a 90-es évektől már nem voltak komoly problémák.
    Nem tudom, hogyan kerültek bele abba a hullámvölgybe, mert régen azért ez egy nagyon elegáns márka volt, nem véletlen, hogy az abszolút hozzá nem értő nagymamák körében általában a Mercedes és az Alfa Romeo a legismertebb márkák. Persze elképzelhető, hogy csak azért, mert szép a neve és sok dal szólt róla :-)

Én életemben 3 autót választottam, amit meg is vettem/vett a család, ezek közül az egyik Rover volt, a másik Alfa. Mindkettőnek fikázzák a minőségét, de nekünk ugyan nem volt semmi problémánk. Le is kopogom most.
  • I.C.ram
    totalcaron van egy cikk az Alfa múzeumról.

Ja meg a használtautó.hu-n van egy elég durva Alfa. Egy Monte Carlo, amiből alig készült pár darab.
  • Kit--Kat
    jahh inkább beálnak a sorba , mert a többség azt veszi, meg előítélet.
    Tudom, hogy már most is mennyivel jobb mint a 90es évek közepén volt.
  • Taranov
    Szerintem már megszuntek a hibák, az előítéletek viszont megmaradtak.
    Őszíntén szólva nem olyan nagy baj, mert így legalább nem terjed el az Alfa, az emberek nagy részének úgyis túlságosan stílusos lenne, nem elég konzervatív.
  • Kit--Kat
    I.C.ramot ki ne hagyd:D
    Majd ahogy lassan eltűnnek a minőségbeli hibák, megváltozik a vélemény, már ha nem túl nagy az előítélet vele...
  • desigo
    Most mééért:)

Szépek,mutatósak de nem megbízhatóak...
  • Taranov
  • fifi
    pont ezt akartam mondani... :D
  • Taranov
    Most rákerültél a feketelistámra :D
  • desigo
    Nekem is tetszenek

bár pénzt nem adnék értük:)
  • Taranov
    Azért annak örülök, hogy nem csak nekem és Kit--Katnak tetszenek itt az alfák :)
  • desigo
    túl nagy a hasonlóság...
  • Kit--Kat
    az hihető szvsz szemüveg, mert kurvára nem....
  • Taranov
    Nekem a 156 és a 166 tetszik inkább az Alfa limuzinokból.
  • I.C.ram
    Öööö talán mert a 156-os utódja?
  • Kit--Kat
    nálam még mindíg sivít:P
  • desigo
    A 159-esek mindig a 156-osra emlékeztetnek
    túlságosan is...
  • I.C.ram
    Valahogy engem nem vonzanak a leültetett plázadömperek :P

Ennek az árából inkább vennék, egy Defendert mondjuk 110-eset + 159-es Alfat.
  • Taranov
    Az az igazság, hogy már annyira nem jön be, mint az elején.
    A Brera eleje sem. Kicsit talán túl agresszívre sikerült. Most az Alfa GT a beszteszt :)
  • Kit--Kat
    Nekem is ez a kedvencem!
    Mármint nekem a sima Range Rover.
  • desigo
    Nekem a Range Rover Sport a best :)

• Kit--Kat
    én beérném 159el is:)
  • Taranov
    Nekem SUV-ból a Cayenne és a Touareg jön be, de igazából ilyenekről nem nagyon szoktam álmodozni.
    Max. olyan autókról, amiket használtan 6-8 körül meg lehet venni.
  • DJ BP
    a 420CDI 306 lóval 700NM-rel megfelelne, alapár 21 milla, azért elég meredek meg extrák :),
  • DJ BP
    Én S80, de ha 16 misinél többet szánnék (max. lottó ötös esetén tennék ilyet :), akkor egy ML-t :)
  • Taranov
    Persze, arról beszélek, csak így munka közben nem tudok teljesen idefigyelni, sry.
  • ZsirosKenyer
    Jó választás!

Csak azt hittem már a BMW-t tartod "különlegesebbnek"
  • DanielT
    Milyen sokat emlegetett Accord? Legendről volt szó.
  • Taranov
    Ezzel nem leszek népszeru:

Alfa 166, Lancia Thesis, Jaguar X-Type (vagy akár S).
    Ha ezeknél "társadalomkonformabb autóról van szó, akkor Volvo S80 vagy Saab 9-5.
    Harmadik körben, ha a fenti 5 nem megy, akkor bevállalnék egy E-osztályt (ha kell, használtan, 1-2 évesen).
  • ZsirosKenyer
    mit vennél?
  • Taranov
    Volt szerencsém olvasni egy tetszet a sokat emlegetett Accordról az Autó2-ben.
    Szerintem sem rossz autó alapjában véve, de én is úgy vagyok ezzel, hogy ennyi pénzért inkább vennék egy különlegesebb autót (designját tekintve különlegesebbet), mint ezt a bizonyára nagyon kényelmes, és nem is ronda, de nem egyedi gépet.
    A német konkurenseknél olcsóbb és más a márka imidzse, (Nekem jobban tetszik a Hondáé) viszont ez a darab ránézésre kisebb is, mint egy 5-ös BMW vagy egy E merci. A pontos méreteket nem néztem meg, mert annyira nem izgat.
  • Taranov
    Pont ezért mondtam, hogy Roomster. Teljesen igaza volt abban a kollégának, hogy a Swiftre hasonlít, és máshogy már nem lehet megvédeni, annyira szembetunő a hasonlóság. Egyetlen mentségük, hogy a Roomster - ami a saját modelljük - valamennyire hasonlít.
  • DJ BP
    és drágább is, sztem ez még Opel Corsánál is drágább lesz
  • I.C.ram
    Azért ez a Fabia jóval nagyobb mint a Swift, és ettől is olyan rohadt torz ez a Fabia.
  • DJ BP
    tökmindegy,a kategória Swift, és állítólag olyan pofátlanok voltak, hogy Swiftnek is álcázták :DDD
  • Tufa
    ez fabia.
  • I.C.ram
    Amerikába is visszatérnek.
  • DJ BP
    nem is tudtam,hogy ott jelenvan az Alfa :)
    vajon V6-os? :)
  • Taranov
    Na, pont erről van szó.
    Akit ezzel kapnak majd el, az legközelebb biztos ilyenre újít be.
    Jó reklám az Alfának :)