101030
.
-
JYeti #49917 Honnan tudhatod, hogy már az USAban vagy ?
-
-
Tanyatuningos BMW próbálkozik :D -
Jah, ezzel megyek az operába :D -
az egy taxi???? -
Borg #49912 Ha mögötte lenne azt mondanám :D -
azt hittem azt mondod a Honda rávert 1 kört :) -
Egyébként, ha minden jól megy akkor szombaton ebben a BMW-ben driftelek, egyenlőre utasként :) -
Szerintem ez a valószínűbb. -
Háttérbe szorul egy M3-as bömbi egy sima 2000-es benzinmotoros Hondával szemben.Szégyen,hogy nincs benne erő 
(biztos dagi az utas a taxiban) -
Borg #49907 Valami race M3 ~3-500LE-vel megpróbál külső íven befogni egy 200LE-s CTR-t? A jelek szerint viszont nemigen megy neki a felülkerekedés, hisz most is hátulról támad. -
Valaki magyarázza el mi történik a képen.
-
Most tesztelték Fifth Gearben is, a srác nekem úgy tűnt nem szereti a Volvokat, de a C30 nagyon tetszett neki :) -
DJ BP #49904 kb. 9 mikáért egyezhetsz :DD, mert biztos annyi lesz :D -
Hát én is ezt mondom. -
Borg #49902 Volvo C30 D5 és T5 teszt
Még mindig bejön :) Egy T5-el ki tudnék egyezni... -
Borg #49901 Volvo C30 D5 és T5 teszt
Még mindig bejön :) Egy T5-el ki tudnék egyezni... -
Borg #49900 Pont hogy a gyári immokat törik a legkönnyebben fel, mert azokhoz a szervízhálózat révén elég könnyű dokumentációt szerezni. Innentől meg már csak felkészültség kérdése, meg hogy melyikre specializálódnak. Pont emiatt fog mindig is többet érni az egyedileg beépített (és boltban nem kapható) immo megoldás, mert azt egyrészt keresgélniük kell, másrészt hatástalanítaniuk is. És ez jóval több idő, mint amikor előre fel tudnak készülni rá beszerelési/javítási manual alapján. -
Hidd el annak is vannak ellenszerei :) A tolvaj bizniszben ugyanolyan mérnökök is benne vannak, mint, akik az autógyártásban :) Aki kiszorul a nagy autógyártók munkahelyeiről, az néz más munka után, ki-ki az erkölcse alapján :D -
DJ BP #49898 mindig előrébb járnak a népautómárkáknál... (főleg VW :DD) -
Jah. Gyári immo. Megfelelő felkészültséggel és eszközökkel nem akadály. -
DJ BP #49896 sztem a legtöbben van valamilyen védelem, csak a legtöbbjét egyszerű művelet hatástalanítani nekik sztem :)) -
Igen, értem már.
BTW, lehet olvasni valahol a gyári indításgátló rendszerekről?
(Mellesleg a Golfban nem is tudok róla, hogy lenne ilyen, az Alfánál viszont az Alfa Code létezik, de hogy hogyan muködik, azt nem tudom) -
Pedig ezt jó lenne tudni, ha az ember autót vesz :D
Egyébként én sem tudtam. -
DJ BP #49893 nem a bejutáson van a hangsúly, az indításgátló nagyon jó rendszerük, mert kulcs nélkül szinte lehetetlen beindítani őket. Ezt el kell ismerni, az EWS nagy találmányuk -
Volt az AutoBildben nyáron vagy ősszel is egy ilyen cikk, ott is nagyon jó helyezést ért el a BMW. Viszont kérdés, hogyha kiszerelik a zárat (a Golfunkat így próbálták megfújni), akkor be tudnak-e jutni. -
Ez felfogás kérdése, bizonyos megközelítés szerint tényleg mondhatjuk életstílusnak. Akkor viszont szinte minden márkának van olyan modellje, amit nem praktikussági szempontokból választanak az emberek. -
2 teljes és egy szervíz. -
Trabantot már nem gyártják, egyre kevesebben értenek a javításukhoz, tehát a pótalkatrész ára egyre magasabb. Trabantot meg baromi könnyű lopni.
De egy mondatba összefoglaljam a dolgot: Sok cigány van, aki ladával, trabanttal jár, és szeretne szép új, eredeti lada dísztárcsás felnit. :P -
Egyik rokonom litvániából hoz be legális autókat, legálisan, viszont látja, tudja, hogy mi folyik pl a litván kikötőkben, és, hogy miket hoznak be, nem kicsit gyanúsan. Litvániából meg megy szépen ukrajnába, fehéroroszországba, oroszországba, stb. Hidd el lopják a BMWket is mint a cukrot, csak eleve kevesebb van belőle, mint egy Golf-ból ezért nem kerülnek fel a listára. Mert ugye hiába lopnak 1000 golfot, ha több millió van belőle. -
ZsirosKenyer #49887 ide tartozik, be volt párszol már linkelve szerintem, érdekes
egy autótolvaj vallomása -
nem is tudtam hogy a BMW-hez 3 kulcs van -
ZsirosKenyer #49885 1999 -
JYeti #49884 Apróbb szösszenet a bmw.hu ról.
"Az elmúlt nyolc és fél esztendőben Magyarországon összesen 37 db, hivatalos márkakereskedő által értékesített BMW-t tulajdonítottak el, derül ki az ORFK Körözési Alosztálya és a Wallis Motor által közösen készített felmérésből. Az 1995 utáni gyártású BMW személygépkocsikra vonatkozó elemzés azt mutatja, hogy a kocsik több mint felét bizonyíthatóan az autó kulcsának korábbi megszerzésével vitték el, a maradék 18 autó eltűnési körülményeiről pedig nincs információ. Ha azt feltételezzük, hogy ezt a 18 BMW-t kulcs nélkül vitték el, a vizsgált nyolc és fél éves időtartamra akkor is csak évente átlagosan két ellopott autó jut. Ezt a feltételezést megkérdőjelezi, hogy ha az autótolvajok ismernek olyan módszert, amivel kulcs nélkül elvihetnek egy 1995 óta gyártott BMW-t, akkor ez a szám miért ilyen alacsony.
A vizsgált időszakban, 1995. január 1. és 2003. május 11. között pontosan 3607 db BMW személygépkocsit értékesített a Wallis Motor és márkakereskedői hálózata. A 37 db összes ellopott autó ennek 1,03%-a, ha csak azokat a kocsikat nézzük, amiknek eltulajdonítási körülményeiről nincs információnk, akkor ez az arány mindössze 0,5%. Végül, ha azt vesszük, hogy bizonyíthatóan hány autót tulajdonítottak el a saját kulcsa nélkül, akkor ez a szám kereken nulla. Ez a kiváló eredmény az 1995 óta minden BMW személygépkocsiban alapfelszereltségként megtalálható EWS indításgátló rendszernek köszönhető.
Az immár harmadik alkalommal elvégzett elemzésből még egy lényeges következtetést vonhatunk le: a nem a hivatalos márkakereskedői hálózaton keresztül értékesített BMW-kből sokkal többet tulajdonítottak el, mint a Wallis Motor által forgalomba helyezett autókból. A nyolc és fél év alatt összesen 140 db magyar rendszámú BMW-t helyeztek körözés alá és ebből 103 darabot (74%) nem a Wallis Motor helyezett forgalomba, vagyis adott időszak alatt háromszor annyi "magánimportos" BMW-t loptak el, mint a hivatalos importőrön keresztül értékesített autót. Ez a szám azért is lehet ilyen nagy, mert a nem hivatalos márkakereskedésben vásárolt autó esetén előfordulhat, hogy az eladó nem adja át mind a 3 gyári kulcsot, ami minden BMW-hez jár." -
ki lop trabantot? max pár részeg kölyök szerintem :) -
1100 lopott trabant ;DDDDDDD
Ez télleg kurva régi lehet :) -
ZsirosKenyer #49881 1 ........1995 ......Honda Civic
Nem meglepő. a sok gettósnak csak erre van pénze, és tudjuk jól hogy az esetek 90%-ban autót alkatrésznek lopnak. A hülyegyerek megsüti a motorját, sajnálja a pénzt új főtengelyre inkább lop egy egész autót hozzá, a maradék alkatrészt meg eladja. Szégyen. -
Ez embertelen régi. -
ZsirosKenyer #49879 Hm kiderült hogy azért nincsenek rajta mert top10-en kívűl vannak ittegy régi de full lista..
A leglopottabb márkák
1) Volkswagen � 2363
2) Lada � 1472
3) Trabant � 1162
4) Opel � 1123
5) Audi � 1100
6) Fiat � 918
7) Mercedes � 858
8) Suzuki � 732
9) Wartburg � 654
10) Ford � 574
11) BMW � 464
12) Renault � 446
13) Honda � 434
14) Mitsubishi � 340
15) Peugeot � 310
16) Skoda � 301
17) Toyota � 215
(Az ORFK adatai) -
Egy kis USA statisztika
TOP TEN MOST FREQUENTLY STOLEN PASSENGER VEHICLES, 2004
Rank ...Year, ...Make, .Model
.1 ........1995 ......Honda Civic
.2........ 1989 ......Toyota Camry
.3 .........1991 ......Honda Accord
.4 .........1994 ......Dodge Caravan
.5 .........1994 ......Chevrolet Full Size C/K 1500 Pickup
.6 ..........1997 .....Ford F150 Series
.7 ..........2003 .....Dodge Ram Pickup
.8 ..........1990 ......Acura Integra
.9 ..........1988 .....Toyota Pickup
10 .........1991..... Nissan Sentra
Source: National Insurance Crime Bureau.