101030
.
  • Kit--Kat
    akkor bocs, csak Civiket montál:P
  • ZsirosKenyer
    még szép
  • Borg
    A Hondát sem én hoztam szóba, de azért ügyes vagy előre ülhetsz.
  • DJ BP
    ha a kerékjárati íveket növelnék, és beférne egy 18-as kerék, übermega-brutkó lenne, így csak az Olümposzra lehet felemelni :DDD,
  • SötétBarom
    Ez aztán megpirít ecsém.. Durvább mint a hacsiroku!!!

• DJ BP
    persze ha kijönne a Jazz Type-R, az über-hatch lenne :DD
  • Kit--Kat
    MInd1 a lényeg, hogy a HONDA ÚGYISÚGYIS ŰBERELI ŐKET:DDDDDDD
  • DJ BP
    ,,Hot hatcnél minimum egy Focus ST-re, vagy CTR-re gondoltam, nem valami nyomi franciára. "

És én kötözködtem... az #51218 indította el, addig semmit nem írtam róla konkrétumot, még annyit se mondtam, hogy tetszik. De csak én kötözködök megint. Naná,
  • Borg
    Kitűnően ki tudod forgatni a mondanivalómat. Holott az eredeti hozzászólás ugye nem is erről szólt, hanem arról, hogy remélhetően nem csak a motorja lesz erős a punto abarthnak. De ez ugye tök mellékes, ha egyszer van mibe mellette kötözködni.
  • Taranov
    Nem kell ismerni a Cliot, a Puntot, a 206-ot, elég annyit tudni róla, hogy nem Honda :-D
  • DJ BP
    hot-hatchekhez képest

akkor ők mik? ők a nyomi kategória? mert nekem aztán mindegy, most téged az zavar, hogy hot-hatchnek neveztem? ennyire nagy probléma? bocsánat a nagy bűnömért, el is bújdosok mindjárt
  • Borg
    Clio rs, 206rc... ezek a rendes hot hatchekhez képest kis nyomik. Mi a probléma?
  • DJ BP
    belekötöttél abba, hogy nem hot-hatch, jó mondom hívhatod kis szarnak is, nekem tökmindegy. Lenyomiztad, pedig nem is ismered a Clio RS-t, mondtam, hogy nem így van. Mi a probléma? Talán sztereotípiákra hagyatkozva látatlanban nem kéne lenyomizni bármit, ami francia...
  • Borg
    "Neked aztán remekül átmegy az ember mondanivalója.."
  • DJ BP
    nem tök mindegy, hogy hot-hatchnak, vagy kis szarnak hívjuk? mérethez van kötve? a lényeg, hogy stabil, élvezetes kis izomgolyók, az általad nyominak nevezett előző Clio RS-ben nem ültél, vagy olvastál tesztet? Mert pontos kormányzással, stabil futóművel megáldott gép, ami nem olyan mint a sima. Szted Megane RS alatt ugyanaz van, mint a sima Megane alatt?
    Most akkor ők azért szarabbak a Hondánál, mert sok mindent cserélnek a hot-hatch-ükben :DDD értem
  • Kit--Kat
    De a Honda megteheti:DDDDDDDD
    Amúgy Űber-Állatnak ígérkezik:PPP
  • Borg
    A váltó ugyanaz, legalábbis egy motorkód szériához egy váltó tartozik (pl K20, K24 motorokhoz). A futómű pedig ugyanaz. Még az 5/6gen vti/ctr alatt is ugyanaz volt, még csak lejjebb se ültették. Ha jóltom a 7gen-nél se. Csak a fékrendszer jobb, a lóerők számával arányosan. A kormánymű meg főleg ugyanaz. Pont ez volt a Civicek legnagyobb előnye, hogy egy sima városi autóban is a legjobb váltót meg futóművet kaptad meg egyből.

Amúgy nemnagyon nézegettem mennyiért adják a clio meg 206rc-t, de ha már 5 milláért, akkor mindent értek :D Hot hatcnél minimum egy Focus ST-re, vagy CTR-re gondoltam, nem valami nyomi franciára. Rönóból is inkább a Megane RS lehetne Hot Hatch. Bár ennyi erővel a Punto sem Hot Hatch, mert az is kisebb a Megannal, Focusnál meg a CTR-nél.
  • DJ BP
    6 milla alatt hot hatch? Szerintem inkább 8 az a 6.

Hát a Clio, 206RC nem hot-hatch 5 milláért?

ha a futóműve, váltója, kormányzása ugyanúgy marad egy városi budget autóé.

Enyhén más alkatrészekből építik őket :), Civic Type-R alatt is más váltó, futómű van mintasimák alatt, nem?
  • Borg
    6 milla alatt hot hatch? Szerintem inkább 8 az a 6.

Másrészt hiába raknak bele 200LE+ motort, ha a futóműve, váltója, kormányzása ugyanúgy marad egy városi budget autóé. Szal leginkább ezen fog múlni, nem a motorján. Az együgyü belsejéről nem is beszélve. Hiába csinálták meg jól külsőleg.
  • DJ BP
    6 milla alatt, kb. mint a többi hot-hatch (Clio, 207RC). Kérdés 200 lónál mennyivel lesz több, a bi-turbo mindenesetre durvának tűnik
  • CSOCSO
    mennyiert?
  • SötétBarom
  • DJ BP
    Punto Abarth, 200LE felett, bi-turbo lesz

• Lteebee
    Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy beadom, megbeszélem, kidellázom a zsozsit és kész a tuning.

Szívemhez nőtt az autó, sem magamnak, sem másoknak nem hazudom, hogy penge autótuningoló vagyok.
    Itt nem az a történet, hogy bedobok egy kék ledet a hondámba, vagy a gófomba, aszt jaszkarizok vele a nyugis autósok között az esti Pesten.
  • CSOCSO
    van ez ilyen aukcio show a SPEED channelen.. Barrett-Jackson a cime. namarmost az embert hallani kene ahogy beszel........... lepeteztek ugy forog a nyelve!!

itt egy video

egy '70 es mach 1 mustangot adnak el..... 118.000 ezer dolcsiert.kb 2 perc utan lehet hallani a csakot ahogy beszel.

neha tenyleg durva arakert mennek el az autok.
  • I.C.ram
    Akkor menj el amerikába. Ott kb 50ezreket érő amcsi muscle carokból cisnálnak 20 milliós gépcsodákat. Mi baj van azzal, ha valaki a kedvencére költ ennyit? Arról nem tehetnek, hogy a nagy kedvenceik ma már szart sem érnek a piacon. Én is sokkal boldogabb lennék, egy egy-két milliós veterán kocsival, mint egy több tíz milliós modern autócsodával.
  • I.C.ram
    és az a baj, hogy keleten ennek van realítása is. :( Nem sok ember képes tiszes munkával 40 millát összeszedni hobbiautóra... Nyugaton ez egy menőbb orvos fizetésével simán összejön.
  • Borg
    Ja meg a legjobb. Tuningshop, Hansi beállít egy lekoszlott VW transporterrel, hogy tuningolják meg neki. Motorcsere (csak igy csuklobol V6-ra), bbs felnik, belső bőrözés, külső optika, minden. 9000 euro. Nemjo, legyen 8500 meg ad egy 250 euros taxi utalvanyt, mer o taxis. Belementek.
    Egy hét múlva jött az ürge a transporterért, fullra megcsinálták neki, V6 motor 204LE, felnik, bőr minden. Jól nézett ki. Nade egy sacc 100e Ft-ot érő autóra csak így csuklóból 2.3 millát rákölteni tuning címén... De még azt se úgy, mint aki hobbiból tuingolja az autóját. Bevitte, aztán listát iratott, és kicsengette a kész autót...
  • Borg
    Épp délután volt az Autohändler c. műsor valamelyik német adón.

Eladtak egy Maserati Quattroportét. 125-ről asszem 112 ezer euróra alkudta le az ipse. Valami fiatal menedzser takony volt, akinek épp bevonták a jogsiját is, és sofőrrel érkezett. Persze azért ő is kipróbálta. Tesztvezetés után 2 perc alatt megalkudtak, hogy a szalonban álló Quattroporte 2 nap múlva leszállítva a házához...

A másik ürge meg egy bankigazgató volt, valami újfajta 2 ülsés sportmercit vett. Talán SL500 vagy a tököm tudja a betűjelét, de 500 volt. 165 ezer euro volt a listaára, a kereskedő egy tesztvezetés és némi ebéddel egybekötött bájolgás után egyből 155 ezerért ajánlotta fel, amiből aztán lett 152. Szülinapi ajándék saját magának címen. Persze silber-nek hívott kályacső-színben, meg hanyatt volt esve tőle, hogy a fejtámlából meleg levegőt fújat a merci, hogy a kabrióban bevágó hideg levegőtől menet közben ne merevedjen meg a nyaka. Szegény.

Utána meg valami Alfa 147-et adtak el, 26 ezer euro helyett 25-ért. De ott meg azt figyelgettem, hogy a kereskedő nem az asztalt támaszotta a kereskedésben, hanem időre ment sorba ügyfelekhez. Egy nap alatt kiment vagy 4 ügyfélhez akit érdekelt a modell, és minddel tesztvezettek is. Aztán a 4. végülis meg is vette azt az autót, a többivel nem egyeztek meg még semmiben.

Volt persze hagyományos nepper is benne. Két szokványos maffiozo autokereskedő, egy roncstelep szerű kereskedéssel. Hozzájuk se mernék szólni, nemhogy autót venni. Azt se hinném el ha kérdeznek. Egy 4gen civicet adtak el egy csajnak 1800-ról 1500 eurora lealkudva, a csaj tesztvezette, oszt el is vitte. Se átnézés, se semmi. Utána meg aukciot csinaltak, ahol megintcsak úgy vitték az autókat sorban, hogy se átnézés, se semmi. Valami kék ibizát 2000 euroért stb. Meg mutatták azt is, hogy a két nepper srác beállította a tömegbe valami alkalmazottjukat, akinek beépített emberként licitálnia kellett ha az egyik nepper megbirizgálta a fülét. Hogy ne álljanak meg túl alacsonyan az árakkal.
  • Taranov
    Én őszíntén szólva úgy lennék vele, hogyha lenne 40 millám kocsira, és egy ilyen cuccot adnának a pénzért, nem érdekelne az sem, hogy mennyit keresnek rajta.
    A pénz arra való, hogy költsük.
    Az más kérdés, hogy hogyan gondolkodik egy olyan, aki költhet 40 millát egy autóra, de azt hiszem, hogy így.
  • Lteebee
    A közélet ezt mutatja.
    Milliárdosok kétséges forrásból.
    Akik meg tisztes vállalkozóként válnak tehetőssé, kényszeredetten adót csalnak, az tuti.
  • Lteebee
    Valszeg annyi legyártani egy 40millás alfát, mint egy negyvenmillás bármi mást.

A magyar hozzáállás inkább ez.
    Neked mennyibe van? Mennyit akarsz keresni rajtam?
  • CSOCSO
    8c...nah..arra gondoltam de a c8 spykert jobban elfogadnam
  • DJ BP
    nem tudom hogy, velem fordítva van :). Mind tisztességes úton szerzi, 80%-ban rendes emberek is, de mondjuk nem tudom csak én mozgok-e ilyen körben :))
  • DJ BP
    ez 8c competizione spyder :DD
  • SötétBarom
    Ez tényleg egy alapvetően rossz felfogás, de a környezetemben van egynéhány tehetős emberke, és 5-ből 4-re igazak az alábbi jelzők..

Ez van...
  • Taranov
    Ja, akinek van pénze, az nem ügyes, hanem seggfej, örökölt, bunöző stb. Legalábbis egyes (Magyarországon igen sok) vélemények szerint.
  • CSOCSO
    ez a C8 Spyder tenyleg szep. pedig alfak nem tetszenek.

v an egy olyan auto is hogy c8 spyker, nem?
  • DJ BP
    mondjuk én letojnám mit gondolnak rólam :DD, aki ismer, úgyis tudja milyen vagyok, többi ember mit izgasson :)

Én lehet, hogy annyiért az Alfát venném Ferrari helyett, viszont a V8 Vantage-al nagy harc lenne, sokáig agyalnék :) Bár lehet hülyeségnek tartanám, és inkább 27-28 millióért egy Jaguar XK elég lenne, az nagyobb legalább,a 450 lóval meg csak könnyebb meghalni :))
  • SötétBarom
    Roppant értelmes cikk.. Végre megtudtam, hogy 40 millás verdával járkálni, amiben ferrari motor van, égő.. B*sszameg.