101030
.
-
Azt hiszem ilyen Fiat van itthon is egy vagy 2. -
és ha már abarth akkor:
-
abarth
-
Borg #51313 "És nem szereti bütykölni." + 206RC? :D
A használt autó meg messze nem jelent automatikusan bütykölést. -
DJ BP #51312 ilyenek vagyunk, különbözőek... Nem mondtam, hogy az ilyen emberek igazi sportgépet akarnak, hanem egy kis, fürge autót, amivel kicsit élvezkedhet. És nem szereti bütykölni. CC-ket is veszik, pedig én büdös életben nem vágynék rá, de sokak igen, és attól még nem értelmetlen dolog. Ennyi -
-
Borg #51310 Ja, csak aki értelmesen gondolkodik 5 millából sportgépre, az nem új autót fog venni. -
DJ BP #51309 azért franciák, olaszok inkább hátsó fertályban vannak :) -
DJ BP #51308 igenis ismerek olyat, hogy van egy VW Touran családi gépe, és vett magának egy 206RC-t, a másikat meg az asszony használja, mert nincs pénze 8 milliós gépre, ezen is sokáig agyalt, mert nem kőgazdag. És valószínűeg nem abból áll a munkája, hogy 4-500km-t vezet, csak rövidebb utakra használja De szereti a gyors gépeket. Nem tudom miért olyan elképzelhetetlen ez. Meg szted minek csinálnák meg őket, ha nem veszik őket? Erre még azt se mondhatjuk, hogy presztízs növelés céljából csinálnák -
JYeti #51307
-
A hibastatisztika-témához kapcsolódóan: fenntartással kell kezelni ezeket a hibastatisztikákat, mert igencsak eltérő eredmények szoktak születni.
Ami nagyjából közös mindegyiken, az az, hogy a japán autók megbízhatóbbnak vannak feltüntetve, mint a többi.
Különböző forrásokból és különböző nagyságú mintákból táplálkoznak a hibastatisztikák.
A Fiat/Alfa/Lancia az utóbbi években nem szokott a rosszak közt lenni, de meglepő módon a franciák sem.
Az Audi/BMW/Suzuki a japánok után az élmezőnyben, a franciák az olaszokkal és az Opellel, Mercedessel együtt a középmezőnyben, a VW kicsit leszakadva a koreaiakkal a középmezőnytől, és a végén a Land Rover, Saab, Rover. Ezeket egy idei ADAC-os statból kanalásztam össze, de azért autóvásárlásnál senki ne ezt vegye alapul :-)
Vannak bizonyos típusok, amiktől feltétlenül óvakodni kell, ilyen pl. a Citroen C5 és a Peugeot 307, de én azért nem vagyok biztos benne, hogy vásárlásnál ezeket az egymástól igencsak eltérő statokat figyelembe venném. -
A lényeg az, hogy vannak emberek, akik nem akarnak sokat költeni, viszont szeretnének egy olyan autót, ami sportos, és lehet vele a városban is normálisan közlekedni. -
Borg #51304 Az MX5 tökre nem ez a kategória. -
LOOOOL:D:D:D -
Ez baromira nem így van. Nézd csak meg az MX5 sikertörténetét. Nagyon is van igény ezekre a hothatchekre. -
Borg #51301 Azon kívül hogy elég alaptalan spekuláció, ezzel is csak az a baj, hogy akinek van 5+ millája hogy egy ilyen relatíve kicsi, de sportos autót vegyen (családi célokra alkalmatlan), annak van 7 is, meg 8 is, vagy akár még 10 is. És akkor max úgy fog Puntot venni, ha valamivel technikával kitűnik a többi közül, vagy ha jobban tetszik neki. Szal ilyen 5 milla feletti élményautóknál az ár eléggé másodlagos. Az 5 millás 206RC-t is tipikusan csak kevésbé tehetős fiatalok veszik, szépen látszik a gyorsulási versenyeken is (aztán csodálkoznak, hogy minden rendes autó a kategóriában elveri őket). Szal akárhogy is, de 6-7 milla alatt csodát nem lehet várni. -
Mondom 22ezer euróra becslik az árát. -
Nyilván nem, de már csak a külseje miatt is a legjobb választás lehet. Arról nem is beszélve, hogy ez lesz elvileg a legolcsóbb a kategóriában. -
DJ BP #51298 Amúgy:
Ami az újdonság árát illeti, nem megerősített információk szerint jóval 6 millió Ft alá várhatjuk, de az egészen biztos, hogy a közvetlen riválisoknál olcsóbb lesz, a Panda 100 HP-hoz hasonlóan -
mondom, hogy az egy Grande Punto Abarth Super2000-es. ami ugye, amúgy megnyerte 2006ban a bajnokságot :P -
Borg #51296 A CTR-ről is ezt mondták, aztán 201LE lesz :D -
Borg #51295 Na, ez a video 2005-ben készült a rally prototipusról, amikor még az utcait be sem mutatták. Szal ez nem a Punto Abarth. -
Szerintem is max olyan 201 le lesz :D -
DJ BP #51293 sztem nem lesz nagyon különb a konkurenseitől... -
Borg #51292 Amin ugye senki sem akad fenn :D -
P206 RC kb 7.5 alatt volt 100on. -
DJ BP #51290 Többiek 6,9 körül vannak... 197LE-vel. Sztem mivel azt mondták 200LE felett lesz, ezért lesz vagy 203LE :DDD, sztem ne várjunk 230-240 lovakat, hülyeség lenne -
Borg #51289 A nyomtáv az akár egy más ET számú felnitől, vagy más a fékrendszertől is változhat. Utóbbi a valószínűbb. Ez viszont még nem jelenti, hogy a felfüggesztése változik. -
JYeti #51288 na
-
JYeti #51287 -
Most olvasom, hogy tuti más lesz a felfüggesztése, már csak azért is, mert a nyomtáv is szélesebb lesz, mint a sima Puntonak. -
Borg #51285 Ez valahogy gyérnek tűnik 220+LE biturbótól, egy 1100kg körüli autóból, nem? -
DJ BP #51284 megnéztem, németeknél Clio RS 22.500€, nálunk 5,4 millió. Tehát Punto továbbra is 7.5? :) Mondom, hasonló gép lesz mint a Clio RS, meg mint a Corsa OPC -
JYeti #51283 Inkább ilyet vegyetek
-
Borg #51282 Amúgy az előző puntóból is csináltak ilyen rally verziót:
Ugyebár köze nincs ahhoz, se futóművében, se fékeiben, se a motorjában, amit aztán Punto GT néven az utcára kiadtak... -
Annyit lehet már tudni, hogy kb 7 sec alatt lesz 100on. -
Borg #51280 Na ezaz, de 7.5 millából már eggyel nagyobb kategóriás hot hatchet is kapsz. (noha a kinézete még mindig a Punto mellett szól) -
Nem értékeltem túl, csak valahogy megszoktam, hogy ami nyugaton xezer az nálunk x+n ezer :) -
Borg #51278 Hát azért egy evoval vagy sti-vel elég esélyes :)
De azok sem 6 milla alatt vannak. (ezt se én találtam ki, hogy 6 milla alatt lesz)
A motorja biztos jó, a 20V turbo is jó motor a fiatokban. (legalábbis teljesítményre, de a hibái mindegyiknek megvannak - szar minőségű turbócsövezés, stb..) -
a videón egy Fiat Grande Punto Abarth Super2000-es van. 280 le-s.