101030
.
  • JYeti
    Jah, amikor egymás után 2x próbálom belinkelni, aztán amikor végleg nem csinálja Explorerrel elsőnek berakja.
  • Borg
    Hát másoknak érdekes módon sikerülni szokott :D
  • JYeti
    Ez a Mozilla már a 2. képlinkelést bassza el.

• JYeti
    Mellesleg 30 millába kerül, napi 8 órás munkaidő mellett 125 nap alatt készítik el kézzel. A márkája Maybach.

• JYeti
    Most jön ki az új C osztály.
  • GregSB
    Lol, mekkora a csillag már az elején. 10 éve múlva már nem is lesz rács, csak egy nagy csillag :D
  • DJ BP
    nem a későbbi költségekről beszéltem, de 9 millióért az a Mercedes elég kicsi, akkora mint egy Focus Sedan, és elavult, és a belseje sem egy extra dolog már
  • harcu
    Hát igen, egy 300.000-es szervízdíj egy 120.000-es Laguna szervízre kicsit mellbevágó dolog. Corsámnál a 60.000-es szervíz huszonegy-két ezer forintba fájt.
  • harcu
    "Az Audi/BMW/Suzuki a japánok után az élmezőnyben, a franciák az olaszokkal és az Opellel, Mercedessel együtt a középmezőnyben, a VW kicsit leszakadva a koreaiakkal a középmezőnytől"

Ez azért nem teljesen van így, a koreaiak közül a Hyunday a Mazda mögött a második legmegbízhatóbb márka, csak a németeknél nem adnak el annyit, hogy bekerülhessen az Adac listába. A Mercedesnél az E a gázos méret, az S kategóriaelső. A Citroen pedig még mindig hátulról szokta vezetni a listákat, kivéve a Picassot, amelyik a 2005 Adac szerint kategóriaelső volt.
  • Lteebee
    A C osztályos Mercedes 60ezres szervize kevesebbe került, mint amennyit a twingoért akartak kérni.

A bmw 3-as szériáját meg 5 év garral reklámozták nem is olyan régen úgy, hogy az árban benne vannak a kötelező szervizek is...

Ideje lenne TCO-t is számolni néha a drágább termékeknél és úgy hasonlítani.
  • Borg
    Furcsán nőhetett a másik kezed, ha ebben a pózban le tudtad fényképezni a kezed :D
  • SötétBarom
    xDDDD
  • JYeti
    Reggel csináltam ezt a képet munkába menet, elég fasza órám van nem ?

• Borg
    Hát ha a Logan a mérce a kategóriában, akkor a Ladához bizony igen elborultnak kell lenni, hogy valaki megvegye.
  • DJ BP
    számomra csak az a szar, amelyik ár-érték arányában sz*ar. Ennélfogva, ami olcsó, attól ne várj puha műanyagot, meg csúcstechnikát, elég ha strapabíró, viszonylag nagy és sz*r útjainkra tökéletes. Gondolj bele, aki 15 millás Audiban ül, akkor ő rámondhatja egy 4 milliós Corollára, hogy szar, mert számára az kevés? Viszont pl. egy 9 milliós mostani C-osztályos Mercedest én kifejezetten szar üzletnek hívok
  • JYeti
    Az a gáz, hogy ez már most vadiúj állapotban úgy néz ki mint egy 10 éves lestrapált kocsi a használtkereskedésben
  • JYeti
    Azért elég sok szar autó van a világon, attól mert létezik még a daciánál is szarabb kocsi, csak a skálát szélesíti, a tényeken nem változtat
  • JYeti
    Szvsz a mostani ML eleje sztem nagyon királyosan néz ki.
  • JYeti
    Pedig ez orosz csúcstechnológia
  • DJ BP
    és még a Logant szidják sokan... NO COMMENT
  • DJ BP
    Ilyennel azért végig bírnék utazni a 66-os úton :). A faceliftes GL is ilyen orrú lesz majd, és valószínűleg az ML is
  • Lteebee
    Nem azért drága, mert EU-n kívülről jön?
  • Lteebee
    Láttam tegnap egyet.
    Kis törpeautó.
    Úgy néz ki, mint valami délkóreai motyó.
  • Borg
    Na hát ez egy nagy gyönyörűség lett...

Még egy "jól" felszerelt Logan is olcsóbb az alap fapad Kalinánál.

Mindamellett, hogy ilyen apróságok mint a majdnem 50%-kal nagyobb féktáv (logan 40, lada 60..) meg a kofferraum 500 vs 400 liter, vagy az 1.6os motorból euro4-el is csak 81LE...(rosszabb a gyorsulásra 100-ra mint az 1.4 logannak). Nem beszélve a belsőről... a töréstesztre már valahogy nem is vagyok kiváncsi :D
  • JYeti
    VÉGRE!!!!

• Borg
    Feketében a legtöbb autó elviselhető :) De a Yarist én sem a kinézete miatt venném. Ettől még viszont sokkal jobban megéri a GPuntonál. Ahogy az eladások is mutatják. Még az új Swiftnél is több kel el a Yarisból - bár ez kevésbé csoda, amilyen drága az új Swift lett ahhoz képest amit nyújt.
  • DJ BP
    ha neked fizetnének, akkor sem? azért ez túlzás, ha megkapnád 1 millióért, amikor ilyen méretű autó kellene, biztos elfogadnád :DDDD
  • DJ BP
    azért kisebb a Yaris, kívülről legalább 25 centivel rövidebb, de picivel olcsóbb, talán 100e-rel, és mondjuk megbízhatóbb, érdemes gondolkodni azn is végülis. Egyébként élőben feketében nem is olyan rossz
  • I.C.ram
    Yaris az évszázad legrondább autója. Nincs az a pénz, amiért én abba a kocsiba beülnék...
  • Borg
    Ez a népítélet dolog is elég kétélű dolog itt úgy látom. Amikor a gpuntot szarozzák minden itéletben akkor nem mérvadó, de mikor a Civic első példányainál voltak kisebb gondok, akkor máris le volt hordva a sárga földig... és akkor ki az elfogult..
  • Borg
    Akkor függetlenís a népitéletektől, és hasonlítsd össze pl a GPuntot egy új Yaris-szal.

A Yarist megkapod kb ugyanannyiért, és mindenben szarráveri a GPuntot (max a kinézet lehet relatív szempont).
    A beltérben a hely majdnem ugyanannyi a Yarisban, sőt a csomagtartója akár 100literrel nagyobb lehet, mert a hátsó üléssort lehet tologatni. Mindamellett, hogy klasszisokkal jobb kialakítású a műszerfala is. A felhasznált anyagok ugyanolyan szarok, de a Yaris legalább össze van rakva rendesen, masszív benyomást kelt, és nem hullik szét már a tesztvezetéskor.
    Plusz a Yarisban a középműszerfal miatt akkora lábtere van a vezetőnek, mint sem a Puntoban, sem más ilyen kategóriás autóban sincs. És akkor mindezt úgy, hogy a Yaris valójában egy kisebb autó.
    Azon meg gondolom nem kell vitát nyitni, hogy műszakilag egy toyota, vagy a fiat a megbízhatóbb. A Yarist az 1.3-as benzinessel is simán el lehet hajtani alacsony fogyasztással, vagy dinamikusan is, mert nem dagasztották fel (súlyban sem) majdnem középkategória szintre, mint a többi márka kisautóját (ld új corsa, gpunto, jazz..). Mondjuk ha csak a praktikumot és a helyet nézzük, akkor a Jazz még mindig üti az összes többit.
  • DJ BP
    most jut eszembe, még vehettek Yarist :DDDD
  • DJ BP
    Igazából szinte mindegy mit veszel, minddel van valami gubanca. A Clioval egy fokkal kevesebb minőségi hiba van, belseje magasabb felszereltségnél egész jó, de kívül semmi a Puntohoz képest. Ott a Corsa, az új Opelekről is sok rosszat hallani + az is esetlen, meg ott a 207, legalább még 1 évig várnék, hogy milyen hibák lesznek :). És Corsat választanám, de nem egyértelmű, vagy esetleg 207-est azért, mert lehet bele 1,6-ost kérni, és azzal még nem is olyan drága
  • I.C.ram
    Népitélet amúgy tele van szélsőséges véleményekkel. A fiat buzik az egekbe magasztalják, akik meg csak mérgesek, mert mondjuk bunkó volt vele a fiat szalon portása, azok meg lepontozzák a szarba. Sőt nem egy olyan véleményt olvastam már ott, akinek még autója sem volt, csak kitalálta az egészet.

Amúgy, ha most kisautót kéne vennem, énis a Grande Puntot választanám. Nem másért mint a külsőért. Tuti, hogy ugyanannyi gáz van egy Ford Fiestával, VW Poloval, Nissan Micraval, mint a Grande Puntoval. Kis autónál, amit iszonyat mennyiségben gyártanak, elég nagy a hibafaktor.
  • Kit--Kat
    Én is elolvastam hidd el, igaz nem most, hanem 1-2 hónapja. Én simán ezt venném csak ebből a kategóriából. Szart minden márkától kaphastz ha peches vagy.
  • GregSB
    "Csak előítélet beszél belőled."

És erre mégis hogyan jutottál?

Képzeld el, veled ellentétben én nem csak az átlagpontot néztem, hanem elolvastam kb 10-15 véleményt. Érdemes nézni a hibákat, sokan még vaskos hibalista mellett is felpontozzák.

Ha előítéletes lennék, akkor alapból időt sem szánnék erre az autóra, de mint írtam nekem designra nagyon tetszik, a legszebb autónak tartom a kategóriájában.

Azonban idén tervezek autót venni (ebben a kategóriában), és mivel saját pénzből fogom venni nem akarok egy olyanba belefektetni, amivel utánna hetente járhatok a szervízbe. Ennyi.
  • Kit--Kat
    Hát én néztem és 8.2es átlaggal ebbe nem köthetsz bele igazán... Csak előítélet beszél belőled.
  • GregSB
    Hááát... érdemes elolvasni a Grande Punto-ról a népítéleteket. Nekem nagyon tetszik az az autó, de amennyi hiba van vele... sajnos azt kell mondanom nem azt venném.
  • Kit--Kat
    nájszos oldschool
  • kemszi2
    egyet én is elfogadnék a seggem alá...bár a mellette álló kocsi az álmom...