101030
.
  • Kit--Kat
    A japán autók nem ismerik azt hogy stílus
  • CSOCSO
    lol eppen azt irta hogy inkabb yaris tetszik neki.. amugy nekem is inkabb yaris.. sokkal stilusosabb.. mind fiat vagy pozso tiszta szar... pozsonak legalabb sportos a muszerfala.. ennyi.
  • Kit--Kat
    Húúú köszi szépen!!! Ezzzazzz Fiat csoport csak előre!!!:)

Végre igazi változások történnek észak olaszban!!!

És ahogy olvastam akkor a 159 is fogy mint a cukor:)
  • I.C.ram
  • Lteebee
    Úgy emlékszem, bevásároltak egymás részvényeiből, de a kettő közül nekem a Nissan tűnik a csírának inkább.
  • I.C.ram
    Nissan és a Renó úgymond részvénycserét csináltak. Nissan kapott valami 15-20%nyi Renót, míg a Renó, tekinttettel a Nissan gázos helyzetére kapott kb 45%nyit. Tehát résztulajdonosa lett. Van egy olyan érzésem, hogy a Renó részvényei nem vonatkoznak az Infinitire, csak a Nissan részre, szóval még az is lehet, hogy egy garast nem lát az Infiniti bevételeiből.
  • Punker
    én azt hittem egybe van, vagy csak itt egerben? :)
  • I.C.ram
    InfinitI de mindegy :P

és amúgy nem a Renault tulajdona a Nissan.
  • DJ BP
    hol láttad? kíváncsi vagyok én is :)
    Fordon nem csodálkozok (ez a Five hundred, meg a mostani tanulmány, nem egy húzóerő), amúgy együtt mérik az európai Forddal, nem?

És külön a Saab hogy áll? Mikor csődölnek már? :D
  • DJ BP
    nem hiszem hogy együtt mérnék a Nissan csoporttal :), annyira nem közösködnek azért :)
  • Lteebee
    A Renaultnak nincs USA?
    És az Infinity az smafu? :)
  • Lteebee
    A Renault haszongép-diviziója nekem komolyabbnak tűnik a bogárénál.

A Peugeotnál meg elképzelhető, hogy egybevonták a konszernt.
  • I.C.ram
    Pedig eléggé hivatalos adatok. Mondjuk a GM meg a Ford is irtózatos minuszban van, mégis a 2 legnagyobb gyár.
  • DJ BP
    a vw? ezérdekes lenne azért, 2x annyit külön-külön? ez csak vicc lehet, hát a vw-nek ott az USA, ahol azért népszerűek viszonylag, franciáknak meg szinte csak európa jut. Annyira nincsenek azért szarban, még :DDDD
  • Borg
    A twinport nem változó szelepvezérlés, hanem változó szívócső hossz. ("Egyes" autókban kb 18 éve van, külön jelzés nélkül...)
  • I.C.ram
    Ford meg a GM viszont iszonyat veszteséges.
  • I.C.ram
    Az lehetséges, hogy jövedelmezőbb cég a Peugeot meg a Renault, mint a VW? Renault és a Peugeot külön külön is kétszer annyi bevételt hozott össze, mint a VW.
  • I.C.ram
    Ezaz Fiat. Hajrá :) Nehogy a szar GM konszern alá kerüljön.
  • DJ BP
    Szeptember, továbbra is:

Fiat benefited from its new Grande Punto and Panda small cars plus the Alfa Romeo 159 sedan. New car registrations for the Italian group advanced 14.6 percent year-on-year, with a 19.3 percent increase at its core Fiat brand. Alfa Romeo brand sales gained 10.4 percent.
  • DJ BP
    2006 júniusáról találtam csak adatot, és vezette akkor a Fiat

European Union new car sales were up in May, and one-time General Motors partner Fiat came out of the month as the big winner, with market share rising from 5.5 percent to 7.8 percent.

As always, Fiat's best results were in the Italian domestic market, but it recorded strong sales in other key European markets, with its popular new Grand Punto (at right) helping to drive sales for the Fiat brand, while Fiat Group's Alfa Romeo and Lancia brands enjoyed similar success.
  • Kit--Kat
    A Grandénál nincs jobb és kész!!!

Tényleg még mindíg vezeti az eladási listákat, erről valaki nem tud friss infót?
  • DJ BP
    tényleg jól sikerülhetett, ennyi embernek nem tetszett még itt francia autó :) Nekem is tetszik, ez valóban modern is és dögös egyben
  • DJ BP
    jah tényleg, nem nagyon pörögnek, 1,6 Astrában is ültem, hát az 1,4 Corolla megy úgy, ha nem jobban.

Jah kipróbáltam 1,4 Ceed-et (ismerős révén), EX felszereltséggel, alsó fordulaton valóban nem érződik 109 lóerőnek, de azért egy 1,4 Astránál fürgébb, de nagyon szépen pörög, 3-asban 80-nál érzésre kb. ugyanúgy ment, mint az 1,6-os Focusom. Belül valóban nagyon jó minőségű, puha a műszerfal felső része, a többi részeken olyan átlagos, sztem nagyon kultúrált belül. Csak annyi, hogy szövetbetét nincs az ajtón, de egyébként nem hat gagyin, a középknzol is egész jó, tetszik. A kasztni merevsége is rendben van, futómű, kormányzás egész jó, komoly különbségeket nem éreztem Focushoz képest, bár relatíve jó úton jártam vele, a kormányzás egy fokkal kevésbé pontos talán. Szóval jól sikerült darab, 3,9 millióért nekem jobban tetszik a ,,Grande"-éknál
  • Kit--Kat
    Én még talán úgy is megjátszanám, hogy Citroen, mert ez tényleg piszkosul jó lett.
  • Harly18
    Én utálom a Citroeneket és nem is tetzsenek az autóik, de ez összességében nagyon szépre sikerült és vennék is ilyet, ha nem Citroen lenne...
  • Lteebee
    Ecotec!

lol
  • GregSB
    Az Opel nálam már a motorja miatt is felejtős lesz valszeg (bár még megvárom a tesztvezetést mielőtt ítéletet mondanék:)

Nyáron béreltünk 1 hétig egy Astra Classicot 1.4 es Twin Port Ecoteccel... Soha rosszabb motort senkinek!

Ha jól tudom a Twon Port = változó szelepvezérlés, tehát alacsony fordulaton kevesebbet zabál. Na most ez nálunk úgy nézett ki,hogy kb 3-4ezres fordulat alatt úgy gyorsult mint az öreganyám rükvercben, és megevett 6-7 lityót, 3-4 ezer felett pedig már úgy húzott mint ahogy alapból elvárta volna az ember, de bezabált mellé 10-12 litert!

Autópályán ha felmentünk 130-140 fölé (5-ösben itt lépte át a bűvös 3 vagy 4 ezres - nem emlékszem már - fordulatot), akkor bekajálta a 13-14 litert is. 160nál ha erősen figyeltem a benzin-szint mutatót lehetett látni ahogy mozog...

Mivel a Corsa könnyebb ott lehet jobban fogteljesíteni. Majd kiderül :)
  • Kit--Kat
    SZtem a Fiaté és a Peugeoté lett a legjobb ezek közül. A Yarisé szerintem elég béna.
  • I.C.ram
    tényleg nem olyan rossz.
  • DJ BP
    5 üléses Picasso, ha nem Citro lenne egyből elfogadnám, sztem dögösre sikerült :)

• I.C.ram
    hú ez nagyon idétlen :( Mint valami játékautó.
  • DJ BP

• I.C.ram
    Szerintem a Yaris belseje a legrondább. Látszi,, hogy nagyon akarnak a japánok, de egyszerűen képtelenek rá.
  • JYeti
    Hát ezek elég csúnyák :P A puntó semmiképp, belsőleg inkább a Peugeot, vagy Yaris. Én előítéletekből fakadóan Yarist vennék, már csak a japán francia összehasonlításból is.
  • I.C.ram
  • I.C.ram
  • I.C.ram
    Yaris

• I.C.ram
    p207 belső nekem túl homogén. Olyan, mintha kivágták volna egyetlen darab műanyagból.

• I.C.ram
    Annyira nem gáz belülről szerintem a Punto:

• DJ BP
    jómagam a megbízhatóságot és kényelmet előbbre teszem :)