101030
.
  • DJ BP
    én ezt nem értem, miért következik hogy egy ilyen presztízsautónak jóval szűkebbnek kell lennie egy mittudomén Mondeonál? Azt értem hogy jobb autók, de kicsik, ehhez képest alapból 2 millióval feljebbről indulnak... Tehát ha ugyanakkorák lennének mint egy középkategóriás, és minőségük ilyen jó maradna, akkor megérteném a 2 milliós felárat. De így hogy kicsik, min. úgy adnám őket, mint most a Volvo S40-t...
  • Lteebee
    Mennyibe kerül egy c?
  • GregSB
    Micsubicsi jó, de vótmá pár napja.
  • JYeti
    Mitsubishi Concept X

Sztem a designerek túl sokat nézték a Fast and furioust :P Amúgy nem lenne rossz.. Csak kicsit mintha össze lenne drótozva.
  • GregSB
    Kategóriájában engem a 3as bömös hoz a legjobban lázba... és ezen nem változtatott semmit ez az új C merci :)
  • CSOCSO
    utosre nem csinalhatjak mert utanna nincs mit csinalni vele..
    van ez.. ennyiert.. utanna fizesse annyit az amg ert... esetleg brabus...stb...
  • CSOCSO
    amerikaban valami 17-20 ezer dolcsi lesz az uj smart???? LOL PASZMEK!!! annyi maniert mar inkabb ilyet

• Taranov
    Az új 3-as engem sem, de ez a merci még annyira sem.
    Kéne már valami színt vinni ebbe a kategóriába, mert nekem úgy tunik, hogy ami ütősen néz ki, az vagy drágább autó, olyan 10 millás alapárú kategória, vagy kisautó.
  • CSOCSO
    azt nem mondom hogy nah most akkor ket ujjamat adnek egy ilyenert mert tetszik:D... egyszeruen csak oke.. bar nemtom hogy vagytok vele engem egy 3 as bomos nem hoz lazba.........marmint az uj...
  • Lteebee
    Már nekem is kezd tetszeni.
  • Lteebee
    Az út külső oldalán lévő fényszóró nem előre, hanem oldalra világít, így ha oldalt váltasz, a szembejövőt vakítja.
    Láttam Franciaországban pár angol autót ékalakú matricával a fényszóróján.
    Valszeg angliában is szokás leragasztani az európai autók lámpáit.
  • CSOCSO
    mondjatok barmit a feher uj c merci jol nez ki.. elolrol meg van benne egy kis vaddsag is.. marmint srehen elolrol
  • DJ BP
    nem volt ilyen felhívás, meg azért annyira nem vakít, kicsit zavaró csak biztos :)
  • DJ BP
    mert elvileg úgy van belőve, hogy ne vakítsd lehetőleg a szembejövőt :)
  • Taranov
    Ha ez így van, akkor nem értem, hogy egyéb országokban miért nem kell leragasztani a baloldali fényszóró egy részét.
  • Borg
    MO-n 5-ből 4 ember a fényszóróját sem állíttatja be soha, nemhogy még takargassa is majd, amikor vakít valakit.
    Amúgy tényleg le kellene takarni, hisz a balkormányos autókban a fényszórók az út jobb oldalát jobban világítják, ami baloldali közlekedésben elég szar ügy a szembejövőnek.
  • neevous
    Az Mk4-es Polo-k kezelési útmutatójában van benne.
  • ZsirosKenyer
    ez csak vmi vicc lehet de van benne igazság :)
  • Punker
    mi van?
  • neevous
    Én úgy tudom, ha Angliába mész balkormányos autóval, akkor le kell ragasztani a jobb oldali fényszóró egy részét, hogy ne vakítson a szembejövőnek. Ez igaz, vagy csak hülyeség?:)
  • JYeti
  • DJ BP
    én voltam Angliában tavaly, hazai autóval. Nem volt olyan durva, ahogy elképzeljük. Mondjuk kamion mögött mentem 20 percig, ugyanis országútjuk szűkebb is :). Ottani autóval durvább lehet sztem, mivel a közlekedésen kívül az autó is szokatlan lenne :)
  • GregSB
    Nem ellen mondtam neked, ha beleolvasol a wikis cikkben ott is a fegyver-hordást említik meg oknak.
  • GregSB
    Egyébként szerintem sokkal kényelmesebb vezetni, ha a kormány a bal oldalon van, és ezt nem azért mondom mert bal kormányos autón tanultam meg vezetni... Rövid ideig, de vezettem jobbos kocsit. Lehet hozzá tudnék szokni, de hogy az előzés sokkal kényelmesebb otthon, az tuti.

Otthon: bal kéz kormányon, ezzel kezelem az indexet is, jobb kéz sebváltón. Innentől tiszta sor: miközben a bal kezemmel indexelek + tartom a korményt a jobbal visszaváltok, és már előzök is.

Namost az ember azt gondolná, hogy logikusan az angoloknál az index a jobboldali bajusz-kapcsoló. De nem! Szal a végeredmény az lesz, hogy a jobb kezeddel tartod a kormányt, a ballal meg indexelned kell és sebességet is kell váltanod. SZVSZ sokkal kényelmetlenebb.
  • I.C.ram
    Mert a rómaiak ugye nem tudtak lovagolni, és nem votl náluk fegyver....
  • I.C.ram
    Ez nem urbanus legenda.

Az teljesen egyértelmű, hogy a fegyverhordás miatt lett baloldali közlekedés.

Napoleon meg teljesen új birodalmat akart kiépíteni, ahol ez presztizskérdés volt, és ezért hozták létre a jobboldali közlekedés rendszerét.

Magyarország meg azért tért át, mert egyszerűen nem volt praktikus a baloldali közlekedés egy jobboldalt közlekedő európában.
  • GregSB
    Állítólag találtak anlgia területén olyan ókori római nyomokat, amik azt bizonyítják hogy már a rómaiak is bal oldalon "vezettek".

Wiki
  • GregSB
    Jaja, ez a Wikiről van:

Red - driving on right.

Light Red - driving on right; but in the past, this modern country drove on the left.

Blue - driving on left.

Light Blue - driving on left; but in the past, this modern country drove on the right.

Purple - driving on right; but in the past, this modern country had different rules of the road depending on one's location.
  • hykao
    urbánus legendák...
  • I.C.ram
    Angoloknál azért alakult ki a baloldali közlekedés, mert régen a kard ugye baloldalt volt, és így könnyebb votl leszállni, felszállni a lóról/ra.

Napoleon erre kitalálta, hogy márpedig európa nem fogja majmolni az angolokat, és kitalálta a jobboldali közlekedést. Aztán Magyarország is azért tért át a jobboldalira, mert gáz lett volna, hogy a határon átmegy mindenki a másik oldalra. Anglia esetében ez nincs így ugye, mert elszigetelt terület.
  • hykao
    Úgy rémlik régebben láttam egy dokumentum filmet arról, hogy nálunk is valamikor a 40-es években álltak át a jobboldali közlekedésre. (na az ilyen dolgokban jó lenne a globalizáció...meg a mértékegységekben...)
  • GregSB
    Nekünk ez még annyira nem is gáz, de képzeljétek el az angoloknak milyen szar lehet, ha el akarnak menni kocsival nyaralni nyugatabra. Amint átjönnek a kontinensre mindenhol meg vannak lőve.

"Hülye angoloook, angol hülyééék" :D
  • hykao
    Asszem inkább kihagynám a mekit is... :)))
  • desigo
    Mekiben nincs problem
    simán tolatva mész be...

Én szoktam látni jobbkormányos jaguárt néha közlekedni
    Nem egyszerűen óvatos a pali.Viszont fordítva indexelt mint amerre ment:)
  • hykao
    Mondom, hogy magányos sofőr esetén...ha valaki ül az anyósülésen, akkor már nem gáz...
  • hykao
    A Plázákat ki lehet hagyni... :)
  • GregSB
    3 küllös kormánnyal:

Így egész kellemes:

• GregSB
    McDriveban, parkolójegyautomatánál: szőke nő az anyósülésen.

Előzéshez kéne kitalálni valami _biztonságos_ megoldást. (szőke nő kiesik :)
  • I.C.ram
    Mondok kézenfekvőbbet.. Parkolójegyautómata :)
  • hykao
    Azon a problematikán már elgondolkodtam (egy sima előzés is nagyon szar, nem kell oda kamion...), mert az kézenfekvő volt...de ez a McDrive dolog... :)))