101030
.
  • Borg
    "fog kellenem venni"

:DD
  • fifi
    ha bejön egy üzletem, egy éven belül fog kellenem venni egy nagyobb kocsit/Dieselt/...
    ahogy nézem, érdemes a Népítéletet olvasgatni, persze megfelelő "szemüvegen" keresztül... ott azért lelehet vonni a konzekvenciákat
  • Taranov
    Én a hibastatisztikáknak nem nagyon hiszek, mióta a Saabot, a Jeepet, a Land Rovert a legvégén láttam, de az Autó2-t minden hónapban elolvasom, és a levelező rovatban, a jogsegély rovatban csak a francia autók hibáiról beszélnek, különös tekintettel a C5-re és a Peugeot 307-re.
    Annak idején, mikor autóvásárlás előtt álltunk, a Citroen Xsara, a VW Golf és a Peugeot 307 jött szóba.
    A Golf lett végül, de az Autó2-ben az első kettőt tanácsolták, a Peugeot 307-ről azt írták, hogy sok hibája van, és nehezen behatárolható a hibahalmaz, nehezen lehet felderíteni a hibákat.
    Természetesen az Autó2 is csak egy magyar újság, nem mérvadó, de én úgy gondolom, hogy eléggé objektív.
  • Kit--Kat
    Hát nézd meg a hibastatisztikákat mostanában. A Citroennel együtt a Fiat sincs lent. A Peugeot maradt ott ahol volt, de így is vezsik mint a cukrot, no problem.
  • DJ BP
    számomra az... ugyanúgy
    Nem egy bizonyos Stilo kullogott leghátul a statisztikákban? :DD
  • Kit--Kat
    AZ nem legende;)
  • DJ BP
    mert a legendáknak hiszel, akkor én nem hihetek? :DD
  • Kit--Kat
    hát 1 307nél ne nevettess, ilyenekhez képest japán minőség
  • DJ BP
    fogadjunk egy francia autót megbízhatatlannak tartasz :DD
  • I.C.ram
    "Valaki tudja esetleg, hogy egy 30+ éves autóra milyen itthoni forgalomba helyezés költségek vannak? Osztrák forgalmija van a kocsinak."

Erre légyszíves valaki, aki tud valami infót, reagáljon, mert fontos lenne.
  • Kit--Kat
    Majd kiderül. Akkora nagy hibái a Stilonak és a Bravonak sem voltak, mint amekora legendája van ennek. Másrészről, a Bravo nem extravagáns, hanem egyszerűen szép.
  • Borg
    Maradjunk annyiban, hogy az általad berakott Bravo, BP Golfja, meg az általam berakott Ceed is full extrás, optikázott PR változat.
    Az már más kérdés, hogy eddig a 3 közül egyedül a Ceed-ről lehet tudni, hogy az alap fapad modell hogy néz ki, mert az kapható.

De még ha a Ceed alapmodellje gyengébben is néz ki majd mint a Bravo, az ára akkor is érv marad mellette. Ugyanis töredékéért megkapod már most, mint a Bravo tervezett ára. Nem beszélve arról, hogy a Bravonak az elődök nyomán a megbízhatósága is kérdéses. A Ceed-é pedig annyira már nem, főleg 3+4 év garanciájával.

Annyira a Bravo sem néz ki jól, hogy csak azért mellette döntsek. Meg a Golf se, meg a Ceed se. Viszont mivel közepes családi autó, az ára sokkal inkább kérdés. Ha extravagáns, és valóban innovatív kinézet kell, akkor Civicet veszek, annak legalább a műszaki tartalmában is megbízok, ráadásul a Bravonál még csak nem is drágább. Olyan dolog ez mint a zsiráf: Jól nézhet ki, de otthonra akkor se kell. Mert van értelemsebb választás is.
  • Kit--Kat
    Fake.
    Azért nem így néz ki.
    Lezárva ezt, a Ceed tényleg jó lett, és még szépnek is mondható, baráti áron. Nekem sosem volt bajom a koreai autókkal, nekünk is volt.

De a Bravo 1 ideig űberel a külsejével, kiváncsi vagyok mithoz maga az autó, mert a kinézete alapján átvehetné a staféta botot a Grandétól, az eladásók vezetésében..

A Golf külsőben eléggé elmarad a Bravotól.
    És az 1. kettő gyári fotót, de ha megnézed a kilincek krómozásán kívül semmi különbség... Legyél kicsit reális.
    Másrészről a 2. két fotó nem gyári azt elárulom, nem könnyű megemészteni, milyen szép:P
  • Borg
    Jó, de mint mondtam, akkor a Bravoról is egy stock, sorozatgyártott képet. Mert amiket eddig láttunk, azok nem azok.
    Gondoltam akkor már legyen fairplay.
    A Golfból sem alaptípus, amit belinkeltél.
  • Borg
    Nekem ez is bejön, csak a VW árképzése undorít, azért cserébe amit adnak.
    De ilyen szempontból valóban, a Fiat Bravo is erősen hasonlít a VW-re. Drága lesz, de hogy mire fel...

A Ceed-nek viszont igen kultúrált ára van, ahhoz képest amit nyújt. És semmivel sem néz ki rosszabbul mint a kategóriatársai. Csak ennyiről van szó, nem másról.
  • DJ BP
    azért ez tanulmány, így korrekt:

azért visszafogottabb autó, de engem nem zavarna Ceed vevőként :)
  • DJ BP
    ehm, sztem nagyon nem különbözik a stílusuk :)
  • Borg
    Ahm. Akkor itt egy kép a Ceedről, ebből a perspektívából, szintén a bemutató, full extrás PR változatról.

Aztán majd szúrj a bravoról is egy stock képet. Mert a bordó nem alapmodell.

Amúgy olvasni is szoktál?

"A Cee'd orra alapvetően eléggé fantáziátlan, nincs benne az az egyediség, mint akár az Astrában, a Golfban vagy a Bravoban."

Nem én irtam...
  • Kit--Kat
    Na jóóóó.... Kész
    EZt perspektívát, meddig kerested, hogy berakhasd, hogy semmivel sem más??!! MErt ebből semmi nem derül ki...
    Miért nem ezekből a perspektívákból próbálod összehasonlítani?

Nekem a belseje jobban tetszik mint a Puntoé.
  • Borg

Nemtom melyikben van több fantázia, vagy egyediség. Leginkább egyikben se.
  • Borg
    A Bravo orrában meg az a fantázia, hogy felfújták a Puntoét és kész?
  • Taranov
    A Cee'd orra alapvetően eléggé fantáziátlan, nincs benne az az egyediség, mint akár az Astrában, a Golfban vagy a Bravoban.
  • Borg
    Mert mi van a fiat emblémával, a kormánnyal meg a hűtőráccsal?
    Miféle vonzerőt rejtenek ezek a Bravon, amit a Ceeden nem?
  • Taranov
    Ez biztosan így van, de azért ki is érdemelték valahogy ezt a pozitív előítéletet az olasz márkák.
    Vannak VW-k, amik egészen bejönnek nekem, de abban biztos, hogy egy adag pszichológia is van, hogy a VW Golfot mindig unalmas autóként emlegetik, a Bravo szépségéről pedig áradoznak. Ettől függetlenül nem mondom, hogy utóbbi nem szebb az előbbinél, a Golfnál sok részletre nem figyeltek annyira.
  • Taranov
    A részletekben van a vonzereje, ami a Ceednek nincs.
    A Bravo felirat, a hutőrács, a kormány, a Fiat embléma, a felni, a napfénytető. Lényegében ennyi, összességében ez is egy alsó-középkategóriás autó.
  • DJ BP
    én nem is mondtam, hogy ne így gondolkozz, csak én másképp gondolom, ennyi :)
  • Taranov
    Hát én semmiképpen sem akartam olyan autót, amiből sok fut, ebben a kategóriában a 147-es volt az, ami viszonylag egyedi (Magyarországon) és tetszett is.
  • DJ BP
    azért a funkcionalitást nem rendelném alá ennyire a formának... és engem se hengerel le az olasz autók dizájnja, más persze érdekesebb, de én nem látok akkora különbséget
  • Taranov
    Ez az Alfa 147-nél is így van, ráadásul a tükörnek is nagy a holttere.
    De nézd a jó oldalát, így sokkal izgalmasabb az élet, ezt a német precizitást elfelejthetnéd már :)
  • DJ BP
    én ebben pszichológiát is érzek, ha pl. VW embléma lenne rajta, itt kutya se mondaná milyen gyönyörű :DDD
  • Borg
    Nemtom mi olyan lehengerlő egy felfújt puntoban... Nem néz ki rosszul, de ennyi. Semmi extra.

Nekem a bravo semmivel sem különb külsőre pl a Ceed-nél.
  • DJ BP
    csak nem látsz ki hátra :DDD
  • Kit--Kat
    Hát szerintem elég lehengerlő lett a kategóriájában.
  • DJ BP
    engem csak a belső zavar főleg, pl. a Vectráé, na az kizáró ok :)
    Meg ha zörög
  • DJ BP
    neked lehet ennyire fontos, nekem nem az :), egy pár vonal másságától nem ájulok el :)
  • Kit--Kat
    Hát elég fontos, pl. a mostani Focusok hihetlen semmilyenek lettek, eszméletlen mennyire nem sikerültek pl. egy Mondeohoz képest, pláne az előző Focushoz képest.
  • DJ BP
    az a másik :)
  • SötétBarom
    Érdekes a motorválaszték..
  • Taranov
    És azt tudja valaki, hogy Németországból származó hasznaltautó behozatalánál pontosan milyen költségek merülnek fel?
    A regadó az, amiről tudok, arról sok szó esik, de bizonyára vannak még költségek kint is, és Mo-n is.
  • DJ BP
    Hát de jogosan, nézd meg milyen felhozatal van a kategóriájában, 1 vicc.

Mert a Bravoról dizájnján kívül szinte semmit sem tudunk.... Neked csak a dizájn az autó?