101030
.
-
Borg #52989 "fog kellenem venni"
:DD -
ha bejön egy üzletem, egy éven belül fog kellenem venni egy nagyobb kocsit/Dieselt/...
ahogy nézem, érdemes a Népítéletet olvasgatni, persze megfelelő "szemüvegen" keresztül... ott azért lelehet vonni a konzekvenciákat -
Én a hibastatisztikáknak nem nagyon hiszek, mióta a Saabot, a Jeepet, a Land Rovert a legvégén láttam, de az Autó2-t minden hónapban elolvasom, és a levelező rovatban, a jogsegély rovatban csak a francia autók hibáiról beszélnek, különös tekintettel a C5-re és a Peugeot 307-re.
Annak idején, mikor autóvásárlás előtt álltunk, a Citroen Xsara, a VW Golf és a Peugeot 307 jött szóba.
A Golf lett végül, de az Autó2-ben az első kettőt tanácsolták, a Peugeot 307-ről azt írták, hogy sok hibája van, és nehezen behatárolható a hibahalmaz, nehezen lehet felderíteni a hibákat.
Természetesen az Autó2 is csak egy magyar újság, nem mérvadó, de én úgy gondolom, hogy eléggé objektív. -
Hát nézd meg a hibastatisztikákat mostanában. A Citroennel együtt a Fiat sincs lent. A Peugeot maradt ott ahol volt, de így is vezsik mint a cukrot, no problem. -
DJ BP #52985 számomra az... ugyanúgy
Nem egy bizonyos Stilo kullogott leghátul a statisztikákban? :DD -
AZ nem legende;) -
DJ BP #52983 mert a legendáknak hiszel, akkor én nem hihetek? :DD -
hát 1 307nél ne nevettess, ilyenekhez képest japán minőség -
DJ BP #52981 fogadjunk egy francia autót megbízhatatlannak tartasz :DD -
"Valaki tudja esetleg, hogy egy 30+ éves autóra milyen itthoni forgalomba helyezés költségek vannak? Osztrák forgalmija van a kocsinak."
Erre légyszíves valaki, aki tud valami infót, reagáljon, mert fontos lenne. -
Majd kiderül. Akkora nagy hibái a Stilonak és a Bravonak sem voltak, mint amekora legendája van ennek. Másrészről, a Bravo nem extravagáns, hanem egyszerűen szép. -
Borg #52978 Maradjunk annyiban, hogy az általad berakott Bravo, BP Golfja, meg az általam berakott Ceed is full extrás, optikázott PR változat.
Az már más kérdés, hogy eddig a 3 közül egyedül a Ceed-ről lehet tudni, hogy az alap fapad modell hogy néz ki, mert az kapható.
De még ha a Ceed alapmodellje gyengébben is néz ki majd mint a Bravo, az ára akkor is érv marad mellette. Ugyanis töredékéért megkapod már most, mint a Bravo tervezett ára. Nem beszélve arról, hogy a Bravonak az elődök nyomán a megbízhatósága is kérdéses. A Ceed-é pedig annyira már nem, főleg 3+4 év garanciájával.
Annyira a Bravo sem néz ki jól, hogy csak azért mellette döntsek. Meg a Golf se, meg a Ceed se. Viszont mivel közepes családi autó, az ára sokkal inkább kérdés. Ha extravagáns, és valóban innovatív kinézet kell, akkor Civicet veszek, annak legalább a műszaki tartalmában is megbízok, ráadásul a Bravonál még csak nem is drágább. Olyan dolog ez mint a zsiráf: Jól nézhet ki, de otthonra akkor se kell. Mert van értelemsebb választás is. -
Fake.
Azért nem így néz ki.
Lezárva ezt, a Ceed tényleg jó lett, és még szépnek is mondható, baráti áron. Nekem sosem volt bajom a koreai autókkal, nekünk is volt.
De a Bravo 1 ideig űberel a külsejével, kiváncsi vagyok mithoz maga az autó, mert a kinézete alapján átvehetné a staféta botot a Grandétól, az eladásók vezetésében..
A Golf külsőben eléggé elmarad a Bravotól.
És az 1. kettő gyári fotót, de ha megnézed a kilincek krómozásán kívül semmi különbség... Legyél kicsit reális.
Másrészről a 2. két fotó nem gyári azt elárulom, nem könnyű megemészteni, milyen szép:P -
Borg #52976 Jó, de mint mondtam, akkor a Bravoról is egy stock, sorozatgyártott képet. Mert amiket eddig láttunk, azok nem azok.
Gondoltam akkor már legyen fairplay.
A Golfból sem alaptípus, amit belinkeltél. -
Borg #52975 Nekem ez is bejön, csak a VW árképzése undorít, azért cserébe amit adnak.
De ilyen szempontból valóban, a Fiat Bravo is erősen hasonlít a VW-re. Drága lesz, de hogy mire fel...
A Ceed-nek viszont igen kultúrált ára van, ahhoz képest amit nyújt. És semmivel sem néz ki rosszabbul mint a kategóriatársai. Csak ennyiről van szó, nem másról. -
DJ BP #52974 azért ez tanulmány, így korrekt:
azért visszafogottabb autó, de engem nem zavarna Ceed vevőként :)
-
DJ BP #52973 ehm, sztem nagyon nem különbözik a stílusuk :)
-
Borg #52972 Ahm. Akkor itt egy kép a Ceedről, ebből a perspektívából, szintén a bemutató, full extrás PR változatról.
Aztán majd szúrj a bravoról is egy stock képet. Mert a bordó nem alapmodell.
Amúgy olvasni is szoktál?
"A Cee'd orra alapvetően eléggé fantáziátlan, nincs benne az az egyediség, mint akár az Astrában, a Golfban vagy a Bravoban."
Nem én irtam... -
Na jóóóó.... Kész 
EZt perspektívát, meddig kerested, hogy berakhasd, hogy semmivel sem más??!! MErt ebből semmi nem derül ki...
Miért nem ezekből a perspektívákból próbálod összehasonlítani?
Nekem a belseje jobban tetszik mint a Puntoé.
-
Borg #52970
Nemtom melyikben van több fantázia, vagy egyediség. Leginkább egyikben se. -
Borg #52969 A Bravo orrában meg az a fantázia, hogy felfújták a Puntoét és kész? -
A Cee'd orra alapvetően eléggé fantáziátlan, nincs benne az az egyediség, mint akár az Astrában, a Golfban vagy a Bravoban. -
Borg #52967 Mert mi van a fiat emblémával, a kormánnyal meg a hűtőráccsal?
Miféle vonzerőt rejtenek ezek a Bravon, amit a Ceeden nem? -
Ez biztosan így van, de azért ki is érdemelték valahogy ezt a pozitív előítéletet az olasz márkák.
Vannak VW-k, amik egészen bejönnek nekem, de abban biztos, hogy egy adag pszichológia is van, hogy a VW Golfot mindig unalmas autóként emlegetik, a Bravo szépségéről pedig áradoznak. Ettől függetlenül nem mondom, hogy utóbbi nem szebb az előbbinél, a Golfnál sok részletre nem figyeltek annyira. -
A részletekben van a vonzereje, ami a Ceednek nincs.
A Bravo felirat, a hutőrács, a kormány, a Fiat embléma, a felni, a napfénytető. Lényegében ennyi, összességében ez is egy alsó-középkategóriás autó. -
DJ BP #52964 én nem is mondtam, hogy ne így gondolkozz, csak én másképp gondolom, ennyi :) -
Hát én semmiképpen sem akartam olyan autót, amiből sok fut, ebben a kategóriában a 147-es volt az, ami viszonylag egyedi (Magyarországon) és tetszett is. -
DJ BP #52962 azért a funkcionalitást nem rendelném alá ennyire a formának... és engem se hengerel le az olasz autók dizájnja, más persze érdekesebb, de én nem látok akkora különbséget -
Ez az Alfa 147-nél is így van, ráadásul a tükörnek is nagy a holttere.
De nézd a jó oldalát, így sokkal izgalmasabb az élet, ezt a német precizitást elfelejthetnéd már :) -
DJ BP #52960 én ebben pszichológiát is érzek, ha pl. VW embléma lenne rajta, itt kutya se mondaná milyen gyönyörű :DDD -
Borg #52959 Nemtom mi olyan lehengerlő egy felfújt puntoban... Nem néz ki rosszul, de ennyi. Semmi extra.
Nekem a bravo semmivel sem különb külsőre pl a Ceed-nél. -
DJ BP #52958 csak nem látsz ki hátra :DDD -
Hát szerintem elég lehengerlő lett a kategóriájában. -
DJ BP #52956 engem csak a belső zavar főleg, pl. a Vectráé, na az kizáró ok :)
Meg ha zörög -
DJ BP #52955 neked lehet ennyire fontos, nekem nem az :), egy pár vonal másságától nem ájulok el :) -
Hát elég fontos, pl. a mostani Focusok hihetlen semmilyenek lettek, eszméletlen mennyire nem sikerültek pl. egy Mondeohoz képest, pláne az előző Focushoz képest. -
DJ BP #52953 az a másik :) -
Érdekes a motorválaszték.. -
És azt tudja valaki, hogy Németországból származó hasznaltautó behozatalánál pontosan milyen költségek merülnek fel?
A regadó az, amiről tudok, arról sok szó esik, de bizonyára vannak még költségek kint is, és Mo-n is. -
DJ BP #52950 Hát de jogosan, nézd meg milyen felhozatal van a kategóriájában, 1 vicc.
Mert a Bravoról dizájnján kívül szinte semmit sem tudunk.... Neked csak a dizájn az autó?