Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Bee18
1545 kg<#conf><#conf><#conf>
Itt valamit elírtak, inkább 1100-1200 kg... Mondjuk így se kéne 1,2-vel árulni 😊, a Classic II.- be legalább 1,4-es az alap, az 1,6-os viszont nagyon megy a kategóriához, és a motorhoz képest

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

I.C.ram
fogyasztás is 10 liter körül van. De legalább megy is mint a golyó.
I.C.ram
Hát elég régi szegény. 85-ös. 😊

Sokáig úgy volt, hogy idén tavasszal veszek én is egy Sprintet. Nagyon jó kocsi. Elég bika Boxermotorja van. Motorja nagyon megbízható, és jó, viszont a kasztni rohad eléggé 😞
shad0w
És ez például annyira rossz, vagy olyan sokat fogyaszt, hogy "csak" 250.000 ft? Csak érdekességbõl rákerestem alfákra és meglepõdtem, h ien árban is vannak 😊

don't give a fuck

I.C.ram
Jesszus 😄 Ilyet még nem szartam 😄 1.2es motor egy ekkora autóba 1600 kg mellé 😄 Lol. Nem csoda, hogy kicsit sokat evett az 1.2es 😊
DJ Bee18
oké, csak úgy mondtam, mondjuk valószínû azért, mert 1992, és 1998 között kb. 4 céges F Astra volt a családban, abból egy mondjuk nagyon leamortizálódott 😄DD

shad0w
Ilyenen tanultam...

don't give a fuck

I.C.ram
Én egy baromi régi 1.6D II-es Jettán tanultam, ami a Golfnak a sedan változata. Nem volt rossz autó, csak baromi gyenge volt már szegény. Ezért is ajánlom a GTD-ket.
shad0w
Na opel astra volt az elsõ ami eszembe jutott, fõleg, hogy eléggé megszerettem ezt az autót mikor tanultam, csak többen is lebeszéltek róla...

don't give a fuck

shad0w
Na úgylátszik, hogy akkor egy dízel kettes golf lenne a legalkalmasabb? 😊
Amúgy nem muszáj, hogy dízel legyen, csak amint azt már I.C.ram is írta az ilyen árú benzinesek elég sokat fogyasztanak, ezt már más is mondta nekem 😊 És bár még soha nem vezettem dízelt, már sokan mondták ezeket a dolgokat amit ti is. Amúgy opel astran tanultam vezetni. 1.2-es volt azthiszem, nagyon jó kis autó szerintem, csak marha sokat fogyaszt. Bár ezek csak az én meglátásaim, amint már mondtam nem igazán értek az autókoz, ezért is kérdezlek titeket.

don't give a fuck

DJ Bee18
csak kicsit gyengébb 😊

DJ Bee18

I.C.ram
1.6d azért nem kerreg úgy, mint a merci 2000es dízele 😄 vagy egy Ford Transit 😄 Azo ka kerregõ bajnokok 😄
DJ Bee18
sejtettem 😊, csak nem-e kerregésfóbiás 😊

I.C.ram
Dízel meg azért jó kezdõ autónak, mert ugye nehezebb lefulladni, és gáz nélkül is lehet parkolni pl, így nem áll fent a véletelen megugrás veszélye 😊
DJ Bee18
tényleg jónak tûnik <#eljen>

I.C.ram
Hát a régi benzinesek nem nagyon fogyasztanak keveset azért, mármint 500ezer alatt 😊
DJ Bee18
gondolom olyan kéne, amit ütni vágni lehet 😊 Keveset fogyaszt alatt kitétel a dízel? 😊

I.C.ram
Bár kokányolva van. Szvsz kockalámpával nem gyártottak dízelt, az csak a Rallye (ez a típus neve).változaton volt tudtommal.
I.C.ram
Szvsz a VW Golf II. 1.6D vagy 1.6GTD, hogy menjen is azért 😊 Elég olcsó autó, megbízható, sok alkatrész van hozzá, és keveset eszik. Vagy van VW Bogár, Kispók, Lada, stb. 😊 Bár ezek köz van nagyobb étvágyú is 😊
shad0w
Üdv! Bocs, hogy megzavarlak titeket az aktuális vitátokban, de egy kis segítséget szeretnék kérni 😊 Szal még kezdõ autós vagyok, még csak most fogom megkapni a jogsimat, de lehet, hogy lesz rá lehetõségünk, hogy vegyünk valami olcsó "tanuló autót" nekem. Nyilván semmi komoly nem kéne, a lényeg úgy is az lenne, hogy rutint szerezzek, megtanuljak magabiztosan és biztonságosan résztvenni a forgalomban, mert ugye az, hogy van jogsim még nem jelenti, hogy tudok vezetni... Szal ajánlatokat, tanácsokat kérnék, hogy ki milyen autót (nem) ajánlana, a lehetõ legolcsóbb kategóriából max 500.000 ft-ig. Nyilván használt autóban gondolkodunk, és persze jó lenne ha nem fogyasztana sokat, mert ha már a jogsit nem én fizettem a benzint majd nekem kell 😊 Szal jöhetnek a linkek a hasznaltauto.hu-ról, meg a sima tanácsok is 😊 Kösz mindenkinek elõre is!
Ha van alkalmasabb topic ahol segítséget kérhetnék akkor irányítsatok oda plz, ja és nem vagyok kíváncsi az "anyuci, apuci autót tol alá, azt megy vagánykodni vele" hsz-ekre, ugyanis tisztában vagyok az egyelõre elég szerény vezetõi képességeimmel, pont arra kell az autó, hogy megtanuljak vezetni 😊 Na, ennél szebben nem tudtam kifejezni magam, kösz mégegyszer! 😊

don't give a fuck

DJ Bee18
De ha nem kell, minek várni?? Pont a mai világban, amikor az idõ pénz, mellesleg sokan nem ,,hobbiból" vezetnek, hanem napi 3-400 km-t, vagy a városban rohangál egész nap, az már lehet pl. 20-30x fél perc is. Meg így kevesebb autó gyûlne össze a lámpánál

DJ Bee18
Ne mond már, hogyha állsz a lámpánál, 1 métert gurulsz, és már az autó orra belelóg a merõlegesen érkezõk útjába?? 😄D Hát legalább öt méter van a lámpától a keresztezõdésig. Úgyhogy kigurulhatsz nyugodtan a sarkon odáig, ahol már kilátsz. Egyébként USA-ban tényleg jól mûködik. Veszélyes helyeken kiteszik a tiltótáblát, és kész. Mellesleg nálunk is lehet sok helyen jobbra fordulni lámpánál, csak nálunk van egy járdasziget, meg egy zebra. 😊 Igaz, ott van felfutósáv, de sok helyen nincs. Tehát ez nem egy radikális dolog

I.C.ram
Bpn, ja...
immovable
thx
fifi
hátõõõ inkább lerajzolni tudnám, de nem "tudományosan" annyi a lényege, hogy a szelepeket/himbákat nem mechanikusan mozgatják/pl nyomórúddal az alulvezéreltnél/, hanem olajnyomással. Ezért pl nem kell minden sarkon szelephézagot állítani... amikor a tõke olajjárata be van dzsuvásodva, olyankor szép csattogó hangot hallat hidegen, lásd pl 1.1-es Trabant...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

immovable
hy...
ha vki tudja elmagyarázhatná nekem mi az a hidrotõke, müködési elve stb...
keres a neten de sehol nem találom a mûködési elvét, csak azt, hogy állandó probléma van vele, stb...
azért kérdezem, mert tegnap elõjött az autós téma a haverokkal és senki nem tudta mi az, na erre gondoltam én hogy rákeresek a neten de nem találom ( <#lama> ) <#smile>
ha vki tudja megköszönném...
meg mi a másik megoldás, mármint vannak a hidrotõkés autók meg a ...????
Én úgy vagyok vele, hogy NEM KELL ez a jobbrafordulós dolog nekünk!
Szerintem a lámpák jól be vannak állítva, és nagyon sok helyen van egy kiegészítõ lámpa a jobbra fordulóknak.
Általában ha pirosat kapunk, az azért van, mert a keresztezõ úton zöldje van a forgalomnak, ezért a beidegzõdéseket is figyelembe véve rengeteg baleset lenne - SZVSZ!
Cvd javaslatát meg azért találom feleslegesnek, mert ha a belsõ sáv vonala 2 méterrel hátrébb van, mint a külsõ, akkor mindenki a külsõben próbál legalább egy autónyival elõrébb kerülni... (ez a magyar mentalitás - sajnos).

DanielT
Bp-n vezetsz? Mert ha nem akkor ezt a témát hagyjuk. Ha nem vezetsz egyáltalán rendszeresen, akkor meg fõleg. A visszaszámláló jó lenne, de ez a "piros jobbra nem tilos" teljesen ingyenes.

Mindössze ennyi: ott, ahol nincs lámpa, hogy kanyarodsz ki jobbra? Minden esetben kiontja a beled egy nyergesvontató? Olyan kurvára veszélyes?
DanielT
Jajjmár... miért kell ez? Egy speciális helyzetrõl van szó ami a világ nagyobb részén tökéletesen mûködik. Má' megin' tántoríthatatlanul állást foglalsz ismeretlen témában.

Mi értelme van ennek a hozzáállásnak, hogy zsigerbõl tagadunk minden újat? Pattintott kõkorszak ne jöjjön vissza? 😄
Ha ezt be akarnák hozni akkor nagyon egyszerûen megkerülhetik azt amit mondasz. Egyszerûen a középsõ sávoknál 2 méterrel hamarabb kell meghúzni a megállás vonalát jelzõ csíkot és nem egyvonalban a szélsõ sávval, így a szélsõ sávban az elsõ autó máris gond nélkül látja az érkezõ autókat, a többi meg majd helyezkedik mögötte ahogy szabadul a hely. Egyébként is vannak ilyen megoldások már pár helyen valamilyen okból.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
Allowing turns on red light may save energy and time, but it may increase dangers. Turns on red light should be treated as privileges and misuse may result in accidents. Part-time prohibition of turns on red light is better at some locations. No Turn on Red when Pedestrians are Present signs are better where pedestrians show up at irregular times. Whether turns on red light at any location should be permitted or prohibited should be studied carefully and thoroughly with regard to different traffic patterns at different times.

mondjuk ja.. az se rossz ha mondjuk csak este 11 tol van ilyen engedely hogy lehet jobbra fordulni pirosnal.. hiszen olyankor alig van auto.. alampak megis mukodnek es soxor az ember feleslegesen var a rohadt zoldre.. es ilyenkor ez az engedely baromi jol tud jonni... sooot... szvsz ha en hazamegyek siman hasznalni is fogom😄😄😄😄
CSOCSO
jo.. balesetek mindenhol vannak.. de emlexem hogy magyarorszagon sok ember hezitalt a stop tablaknal mert nem tudtak mit tegyenek.. ki induljon hova.. amcsiba nincs ilyen.. egyszer se volt egymasra anyazas vagy dudalas vagy hasonlo.. ha lattad hogy vki elobb ert oda.. akkor elengeded.. ennyi...
CSOCSO
vagy pl az is erdekes hogy nincs jobb kez szabaly... hanem "oda" erkezesi sorrend szerint mennek az emberek... otthon sok jobbkezszabaly baleset van... amerikaban nem nagyon van ilyen...
CSOCSO
CSOCSO
ha valami nem megy nem kell eroltetni... lehet hogymagyarorszagon ez nem menne.. mindenesetre amcsiban bevallt es szerintem zsir dolog!

vannak helyek ahol ki van rakva atabla hogy pirosnal marpedig ne fordulj balra!
ezt meg lehet csinalni otthon is...
I.C.ram
Mondjuk eleve nem értem, hogy miért nem lehet kivárni azt a szaros max félperces piroslámpát... Inkább szerelnének fel minden lámpára (Romániában mér rég megszokott dolog) visszaszámlálót. Sokkal hasznosabb erre áldozni.
I.C.ram
Magyaroszágon hidd el van ilyen szépszámmal... Egyszer majdnem így kaszált el egy Kamaz. Nem láttam ki, és próbaszerencsealapon megindultam. Az volt a szerencse, hogy egy szar dízelben ültem, és olyan marha tetvesen indult meg. Ha mondjuk egy pörgõsebb autóban ültem volna, akkor lehet olószékben lennék már.
CSOCSO
CSOCSO
ergo nincs igaza
CSOCSO
hulyeseg.. ha nem tudod elkepzelni nem tudod elkepzelni... en igy vezetek tobb eve.. es semmi bajom se nekem se azoknak akiket ismerek.....

ilyen NINCS hogy nem latsz ki.... lehet hogy magyarorszagon vannak ilyen keresztezodesek.. amcsiban de szerintem otthon is.. akarhol megalsz a savokban.. mindegyik autobol kilatsz... azonkivul akik jobb oldalra kanyarodnak azok kiaraszolnak.. a tobbi auto akik majd egyenesen avagy balra mennek azok nem araszolhatnak..azok allnak 2es fel meternyivel hatrebb merthat ott a zebra...
te meg odagurulsz.. nem jon senki gyalogos? jo akkor atgurulsz a zebran es hopp.... mindent latsz... en mint TAPASZTALT "jobbrakanyarodniszabadpirosnal" aszondom hogy ez az egyik legnagyobb dolog itt amcsiba amit ki tudtak talalni a kozlekedessel kapcsolatban....
Adi
hehe ez jóó vicc.. ameddig egy teherautóval, -ami rommá van pakolva- nem képesek a külsõ sávba haladni akkor erre, h a picsába lennének képesek az emberek?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
igazad van...

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

I.C.ram
Mondok egy példát. Keresztezõdés. Melletted van még egy középsõ sáv, ami szintén veled egyirányban van. Álltok a piroslámpánál, te a legszélsõ jobboldali sávban vagy, és jobbra akarsz menni, de piros van, mert veled merõlegesen jönnek balról az autók. Mivel melletted is állnak nem nagyon van rálátásod a merõlegesen jövõ autókra, de ugye neked szabad kikanayrodni, kikanayrodsz, és máris beléd jöttek 60nal, oldalról....
I.C.ram
Ilyen alapon akármelyik keresztezõdésnél sem kéne lámpa... Szténézel, ha nem jön semmi, mehetsz..
CSOCSO
amerikaban negyed annyira nem tudnak vezetni mint magyarorszagon..... 10 szer tobb auto van mint a magyar utakon... es sose ebbol a jobbos kanyarokbol van a baleset.. igaz baleset az van minden nap... olyan amit en latok... tehat kitudja percenkent hany amcsi megy a masiknak...
jobbos kanyarbol baj nem lehet.. mivel akkor mesz mikor latod hogy mehetsz...
szal ez egy bevalt dolog itt amcsiban. .es valoban kenyelmes mert teljesen felesleges hogy varjal a zoldre ha egyszeruen nem zavarsz senkit es tudsz kanyarodni......
DanielT
Miért lennének? Szétnézel és ha nem jön senki sehonnan akkor szépen bekanyarodsz.
I.C.ram
Pirosnál jobb, miért olyan jó? Durva koccanások lehetnek abból.