101030
.
  • I.C.ram
    Azért vágod ,hogy kurvára nagy ellentmondás van a mondatodban :D

"Nemtom mi a jobb: kitépni a szélvédőt és kirepülni a mezőre, vagy beépülni a szélvédő meg a műszerfal közé.. Ez a kérdés amúgy is csak azokat a marhákat érinti akik nem kötik be magukat.."

Remélem megtalálod magadtól is.
  • SötétBarom
    Nemtom mi a jobb: kitépni a szélvédőt és kirepülni a mezőre, vagy beépülni a szélvédő meg a műszerfal közé.. Ez a kérdés amúgy is csak azokat a marhákat érinti akik nem kötik be magukat..

Ami viszont értelmes érv, az az őz.. Elég sok halálesetet okoznak az utastérbe kerülő vadak..
  • I.C.ram
    Nem csak erre jó. Sokkal nehezebben törik, mint az üveg, viszont sokkal rugalmasabb is. Ha kirepülsz a kocsiból, akkor is jobban megfog, vagy ha elütsz egy őzet, az sem landol az anyósülésen. Vagy ha egy teheautó alá csúsuól, akkor se biztos, hogy felnyársal a vonóhorog. Stb stb.
  • cement
    nem csak a fétbetét tud berepülni, láttam én már sok képet hogy mik repülnek be :D
    egyszer tesoméknak is egy farönk a semmiből, valszleg egy szemből jövö kamionról lepattant, szerencse hogy a muszerfalat kapta el es nem oket
  • SötétBarom
    Szvsz azér nem szenvednek ezzel, mert elég ritka, hogy egy fél fékbetét berepül az ablakon... Kb annyi az esélye, mint annak, hogy szögesdrót van az úton.. Akkor tegyünk minden autóra defektmentes gumit.. Sőt, legyen minden autóban bukókeret..

Please.....
  • Kit--Kat
    Én már néztam, szal ezt buktad:D
  • cement
    mindjar kimegyek a kertbe beulok lecsekkolom
  • I.C.ram
    Elég szomorú...
  • Lteebee
    Én még eddig sosem néztem ki vadászgépből.
    Ti?
  • I.C.ram
    Azért nem teljesen merőlegesen. Sőt előlre elég kis szögben van döntve. Ahhoz, hogy mindenhova merőlegesen láss ki, ahhoz az kéne, hogy tökéletes gombnek kéne lennie.
  • ZsirosKenyer
    olyan megvalósításban meg már tényleg embertelen drága..

de akárhogy is, ha választanom kellene én maradnék az üvegnél.

Ha meg tényleg annyival előnyösebb/megfizethető lenne már vmelyik autógyár tuti lazulna vele.
  • Borg
    Jaja, csak a vadászrepülő buborékablaka úgy ölel körbe, hogy mindig merőlegesen nézel át a plexin. Szintúgy az utasszállító ablakán se nagyon nézegetsz ki másképp, míg az autónál...
  • I.C.ram
    Láttál már vaádszrepülőt, esetleg utasszállító cockpitjét? Olyan kristálytisztán átlatni rajta, mintha ott se lenne.
  • Punker
    persze lehet mindent, de akkro már nem olcsó sőt! azonos vastagságnál és szögnél az üveg mindig tisztább átláthatóságot ad.

• ZsirosKenyer
    jó akkor hasonlítom a motorok szélvédőjéhez, az sem tökéletes. Soha nem lesz olyan tiszta mint egy üvegszélvédő, pályán nem gond de pl. városi használat parkolás stb már necc..
  • Borg
    Azért a sík táblában kapható 10-es plexit ne nagyon hasonlítsd ahhoz, amilyen tisztaságban szélvédőt csinálnak belőle.
  • ZsirosKenyer
    felejtsd el az egészet!

Merőleges szögben átlátni a plexilapon, de ha elfordítod 30°-kal már torzít, ráadásul a szélvédő nem is sík teljesen úgyhogy nem véletlen hogy csak pályán alkalmazzák.
  • I.C.ram
    és az miért baj? Főleg most, amikor már minden autó szélvédője gyárilag szinezett.
  • cement
    azert a muanyagon soha nem fog ugy atmenni a feny mint a jominosegu tiszta uvegen, mas a hatas telleg... amugy nem lenne hulyeseg ha abbol lennenek minden kocsin legalabb a szelvedok...
  • I.C.ram
    ja meg sokkal könnyebb az újrahasznosítása. Környezetbarátabb.
  • I.C.ram
    Ezeket mind meglehet oldani fóliával, ami még szebben fog csillogni, mint a sima üveg, és cserélhető, ha esetleg megsérülne. Nem kéne komplett új szélvédő.
  • ZsirosKenyer
    szeirntem a plexinek van egy kis gagyi beütése. Rakj a kocsidra és nézd meg hogy fog kinézni..
  • I.C.ram
    Na bumm. Ráraknak védőfóliát.
  • DJ BP
    igen, elég megnézni néha a versenyautók szélvédőit, pl. a GT versenyeken, látszik hogy karcolásokkal van tele
  • Punker
    ennyi.....
  • Lteebee
    Nekem a plexiről az az első gondolatom, hogy jobban karcosodik.
  • I.C.ram
    De ő ott gazdasági elemzőként van, az ilyen költségekben nem hiszem, hogy otthon van :) Meg azért egy golyóálló plexi az biztos drágább, mint egy sima nagyszilárdságú, ami a kisrepülökre is tesznek.
  • GregSB
    "Nem hisezm, hogy sokkal drágább"

Kérdezd meg bátyádat, nem ő van ilyen kocsi-megerősítési területen? :)
  • I.C.ram
    Nem hisezm, hogy sokkal drágább, mint a biztonsági üveg, ami ugye semmivel sem szilárdabb, csak egyszerűen nem törik szilánkosra. Az meg a másik, hogy nem kéne annyit cserélgetni, mert sokkal rugalmasabb, és nem törik olyan könnyen.
  • GregSB
    Gondolom az nem olcsó móka...
  • I.C.ram
    Mondjuk nem értem ,hogy miért nem nagy szilárdságú plexiből cisnálják a szélvédőket. Elég sok baleset végződhetne másképpen.
  • I.C.ram
    Ilyen anyámmal is volt. Ment a Hűvösvölgyi úton, és egyszercsak bevágodott valami a szélvédőn az anyúsülésre. Egy teherautóról lerepülő öklömnyi csavar volt, ami úgy ment át a Renault %ös szélvédőjén, mint kés a vajon. Neki is nagy mázlija volt.
  • desigo
    szerencséje volt a sofőrnek,hogy nem a fejében landolt...
  • Harly18
    A képeket, amikre kell szavazni, azok ott vannak (VW Bora átalakítások). A készítő nevét kell csak beírni, azét, akié a legjobban tetszik. Beadvány!? :P Persze nem bánnám, ha rám szavaznátok :P, de csak ha az enyém tetszik legjobban, a lényeg, hogy szavazzatok!!! :)
  • Borg
    Lesz valami rendes beadvány is? :D Akkor majd megyek szavazni.
  • Harly18
    Szavazzatok!!! Köszi! :) Aki nem tudná, miről van szó, az ebben a topicban olvassa el a bannert!
  • Taranov
    Én úgy hallottam (bár nem tudom, hogy igaz-e!), hogy a külsőt leszámítva minden bóvli benne, sok a selejtes darab, az értékes technikai megoldásokat meg kihagyják. (A kínai Hummerből a terepjáró képességet, a Lexusból a hibridhajtást stb.)
  • Harly18
    Az is igaz. Akkor nem tudom, hogyan csinálják, de szerintem alkatrész tekintetében teljesen megegyeznek...
  • Taranov
    Gondolom akkor még drágább lenne, mint az eredeti Lexus, így nem lenne versenyképes.
  • Harly18
    Szerintem, lehet nagy baromság, de ezek úgy csinálhatják, hogy megveszik magát az autót és csak apróságokat cserélnek le, nem? Csak nem költenek hatalmas pénzeket arra, hogy az autót előállító gépeket elkészítsék, s legyártsák az autót, hiszen az baromi sok pénz....