101030
.
  • fifi
    volt egy trágyadomb dízel 205-ösöm, annál viszont nem ért össze semmi a vezérlés szakadásakor... :D
  • Borg
    A Corolla TS-nek pl tipushibája ilyen esetben, hogy egyből a hajtókar könyököl ki. Nem tökéletesen koppintották le a yamahával a b18c-t...
  • fifi
    akkor neked a komplett vezérlésed elcsúszott...
    nem akarlak elkeseríteni, de több, mint valószínű, hogy lehet kezdeni gyűjteni dugóra, szelepekre minimum...
    és a topiktársakkal együtt imádkozunk, hogy a főtengely/hajtókarok jól vannak...
  • Borg
    Ha elugrott a vezérműszíj, akkor több mint valószínű, hogy belevertek a szelepek a dugóba. Nagyon kevés motor van, aminél nem ér össze a szelep meg a dugó ilyen esetben.
  • DJ BP
    Hú de durca :)
  • mabbak
    Pontosítok, a nagy kraft miatt elmászott az ékszíj és valszeg letört róla egy-két borda, új ékszíj, gyújtásutánaállítás...másik variáns az, hogy elgörbültek a szelepek, esetleg megsérült a dugattyú. Na ez az, amit nem szeretnék. Holnap meglátjuk, mert sajna szét kell szedni...
  • mabbak
    Annyi derült ki eddig, hogy a váltó valszeg ép, tehát nem recseg-ropog. Nagy valószínűséggel elment belőle a gyújtás, és utána kell állítani, a szelepekkel együtt. Nemsokára jön egy autószerelő ismerős és megtekinti. Kellemetes érzés volt majd 6 kmeren keresztül 50kével hazadöcögni, úgy, hogy a fék nem sokat ért...
  • SötétBarom
    Esetleg megpróbálhatod betolni =)
  • ZsirosKenyer
    biztosítékokat nézd végig.

Ha ráadod a gyújtást és vársz hallasz búgást?
  • I.C.ram
    Ja igen mert gondoltam okoskodok valamit a témára, de aztán mégsem, és elfelejtettem, hogy bent maradt a válasz gomb :)
  • Count Adyn
    Ezzel megvigasztaltad :DDD
  • I.C.ram
    Volt ma valami veterán találkozó, vagy nem tudom micsoda, de láttam 1 kb 50-es évek elejei Opel kabriót meg egy régi Mercit, elég zsír volt :)
  • shad0w
    Nekem anyám csinált hasonlót anno, ő is 3 után kettőbe váltott, de ő szerencsére csak 80 körül ment. Aztmondta h nála is leállt végül a motor, de lehet h csak ijedtében valahogy lefulladt vele. Mondjuk az szerencsére elindult utána, azóta sincs semmi baja, szal remélhetőleg a tiédnek sem lesz semmi komoly.
  • mabbak
    3ból raktam 2be 120km/h körül, szal a motor csúnyán túlpörgött. Megnéztem utána nem füstölt, nem szenvedett károsodást szemmel láthatóan, önindító tekerte, de nem bírta (?), vagy nem tudom.
  • SötétBarom
    Az elég határeset.. 100nál visszatenni 3ba maximum 1.0ás motornál gáz, 1.4, 1.6os motorok simán mennek 120-130at háromban. 110 körül 2be rakni nem gut. Nem nagyon értek az autókhoz (műszaki szinten), nem lehet, hogy valamilyen biztonsági elektronika kiiktatta a motort, nehogy károsodást szenvedjen? Esetleg megnézted a motort, nincs-e valami szemmel látható kár rajta?
  • mabbak
    Jójó, de neked gondolom továbbment gond nélkül...én viszont erősen leszabályozás körül raktam 4 helyett 2be...110 körül asszem.
  • Count Adyn
    Hüm, nemhinném hogy ettől meghalna a motor. Raktam énis már 5-ös helyett 3 asba 100kmh felé autót:D
  • mabbak
    Közben rájöttem, hogy a visszajelzés az utánfutó indexjelzésének megfelelő működését mutatta. Kár, hogy nem volt utánfutó. Az lehet, hogy az önindító biztosítékát verte le? De akkor mikor még ment a motor, mert ugye gyorsan visszaraktam 4esbe, akkor miért nem reagált a gázadásra?
  • mabbak
    Megadta magát az astrám...
    3 után 4 helyett 2be raktam, majd jött egy kövér gáz és a moci megadta magát. A műszerfalon egy zöld téglalapban bal oldalt vízszintes fekete sáv jobb oldalán függőleges feket sáv rajta gömbbel. Ez villog ha gyújtást adok. Az önindító tekerné de a moci nem pörög. Ha adok hozzá gázt akkor egy kicsit mintha menne de nem veszi a fordulatot. Mi lehet a probléma? Ja és légyszi mellőzzétek, hogy hogy lehetett eltéveszteni, nem vagyok olyan hangulatban...
  • CSOCSO
    inkabb ugy irnam le hogy vinnyog.. de amit mar irtak.. a fogazat egyenessege miatt...
  • Borg
    Ennyi a különbség amit irtál.

Az előremenő fokozatoknak spirális fogazata van, míg a hátramenetnek sima egyenes fogazása.
    Ez egyszerűen a működés miatt elengedhetetlen, ugyanis R-be úgy kapcsol a váltó, hogy az input és output oldal fix fogaskerekei közé betol egy kisebbet, ami összekapcsolja a kettőt. Ezt csak egyenes fogazással lehet megoldani.
  • shad0w
    Üdv!

Először is bocs az offért. Az érdekelne, hogy miért van az autóknak tolatáskor sípoló hangjuk? Gondolom a váltóból jön a hang, másra nem nagyon tudok gondolni. Valahol hallottam, h a fogaskerék fogazata miatt lehet, h nem kúpos hanem egyenes, de nem egészen értem h ez mit is jelent. Szal ha valaki leírná, vagy adna linket azt megköszönném.
  • Lteebee
    Gay And Proud
  • CSOCSO
    az egyik mostani autos magazinba azt irtak hogy a Toyota rabolintott az Ft-HS re es 2009 ben jon.. JUHHUU
  • fifi
    akkor valahol lennie kell...
  • desigo
    4 éves az autó...
  • fifi
    "Lekérik a belügyminisztériumtól,hogy valaha volt-e"
    régi, vagy új forgalmis az autó???
  • ZsirosKenyer
    törzskönyv mindenképpen kell. az igazolja hogy a tulajdonodban van a gépjármű. Jó, most rendőr nem fogja kérni, de vizsgákon adás-vételnél előbb-utóbb szükség lesz rá szal nem árt ha van..
  • LionTR
    Mennyire régen vásárolt autóra? Nekem autószerelő ismerős mondta hogy ha van eredetvizsga akkor nem kell újracsináltatni. Akkor most hogyan van??
  • desigo
    Okmányirodában azt mondták,hogy nincs nyoma.Lekérik a belügyminisztériumtól,hogy valaha volt-e?
    Lehet,hogy az autókereskedés nem fizette be a 8.000 Ft illetéket és úgy lett üzembe helyezve...
  • DJ BP
    Kicsi a világ :)
  • fifi
    így van...
  • DJ BP
    aztak*rva :DDDD
  • ZsirosKenyer
    az szopás mert elvileg az elveszett törzskönyvet 2 hétig közzéteszik a Magyar Közlönyben megbizonyosodva arról h nem lopott a gép, és csak ezután kaphatsz újat asszem 6000 pénzért..
  • I.C.ram
    Miénkre is kell, pedig van törzskönyv + első tulaj. Ez az új rendelet, hogy kell minden régebben vásárolt kocsira eredtvizsga.
  • desigo
    Csak azt nem tudom mi szükség eredetvizsgára ha első a tulaj és megvan az autó számlája!!!
  • LionTR
    A jelenlegi vizsgarendszerben ha elviszed vizsgázni megcsinálják neked egyben az eredetvizsgát is - ha nincs. Csak tiszta kocsit vigyél mert festékvastagságot mérnek, kaparásznak, vizsgálódnak és dokumentálniuk is kell!
  • desigo
    Hátrahagyta ügyfelei szerződését az Il Ferro

amelyek tartalmazzák az ügyfelek adóazonosító jeleit, személyiigazolvány-számát, címét, telefonszámát, az autó adatait - egyszerűen kirakták a fal mellé.

na ez a durva...
  • desigo
    thx
    holnap csörr az okmányirodába...
  • I.C.ram
    Lehet csináltatni utólag törzskönyvet. Onnan tudom, mert a régi autóknál is probléma, hogy nincs már meg, ilyenkor eredetvizsga stb mellett csinálnak neked újat x pénzért. De ha ilyen hamar lesz a vizsga, akkor jó lenne, ha intézkednél :)