101030
.
  • Borg
    11 éve szerinted fiatal, baromi jó autó volt egy 88-as ritmo? :D
    Már akkor is ezer sebből vérzett.
    Elég szarul is ment eleinte rajta a vezetés. Aztán egy vidéki oktató ismerősnél beültem az új nissan primerajába, és ment minden mint a karikacsapás :D Persze vizsgázni a ritmon kellett attól még.
  • Count Adyn
    Részvétem azóta nem ültem légkondis autóba mondjuk:D
  • Lteebee
    Akkoriban amerikában már extrának számított, ha klíma nélkül kérted az autót.
    Itt meg...
    Még most is százezrekbe kerül egy klíma.
  • I.C.ram
    45-50 fok között volt a hőmérséklet a Jettaban nyáron...
  • Count Adyn
    Bezzeg én vigyorogtam a Citroen Xsara Picassoba a 23 fokba, mikor kint a 35 ben izzadtak melettünk a rutinpályán a Suzukiba:DDD 2003 :D
  • Lteebee
    Regata 1.7D-n tanultam.
    Akkoriban elég menő volt oktatók közt a fiat dízel.
  • Tufa
    énis jobban szeretem, olyan kis cirkálósabb igy :)

közben meglett az első pár bibi a kocsival, jobb hátsó ülés, láb részénél ált a víz kb, mostanra vmennyire kiszárítottam, vmi ventillátor elvolt dugulva-kitisztították és vhogy odakerült a folyadék.
    aztán kesztyütartót nem lehet nyitni, letört a kallantyúja + az elektromos hátsó ablak sötétítő sem engedhető le, de az jobb igy ugyis, szeretem ha sötét van bent :)
  • I.C.ram
    De te mikor tanultál vezetni? Baromi régen, akkor még viszonylag új autó volt az. :)
  • I.C.ram
    Nekem nagyon tetszik az autómata.
  • Borg
    Ritmo 1.7d :D
  • Tufa
    Én ma hajtottam meg az omegát, már nálam van, eddig tartott az ügyintézés, reggel fél10től számítva.. Az automata picit lassú viszont nagyon kényelmes vezetni, és ha elindul akkor húz szépen. szeretem :)
  • I.C.ram
    Tegnap este meghajtottam a mercit. Kegyetlen élmény :D Viszont nincs műszerfal világítás, kiégett vagy kontakthibás, így fogalmam sincs, hogy mennyivel mentem vele. De a kedvencem a lábbal pumpálható spricni :D meg a pedálos kézifék.
  • cement
    2 éve van gépjárműjogosítványom
    [szakért]
    :DD
  • I.C.ram
    Kaptam mindenféle kedvezményt. Hívtam haveromat is, ezért is kaptam kedveményt, akkor volt valami 15% kedvezmény is, stb. Amúgy is csak 85 lett volna mindennel együtt. 3 éve 100k az kurva sok. Biztos valami nagy autósiskolában voltál. Én szakadt Jettán tanultam szervo nélkül, 1.6 szívódízel :D
  • Lteebee
    Akkoriban, amikor a jogsiért hajtottam, mindenféle autósmagazinokat, meg katalógusokat bújtam.
    Vágtam, mi hány lóerős, mennyibe kerül, meg ilyenek.
    Életemben nem vezettem 170 lóerősnél izmosabb autót és mivel olyan hatalmas örömet nem okoz az autózás, nem is hajtottam, hogy megtehessem.
  • GregSB
    Kik a nagy szakértők? :D
  • Borg
    Nekem 11 éve van, akkor még valami 40-45 rugó volt a jogsi megszerzése.
  • DJ BP
    én sem vagyok nagy műszaki szakértő, csak az autókat szeretem, tehát inkább a motorháztól hátrafelé van a területem :D
  • Taranov
    Lehet, hogy pont ezért :)
  • Lteebee
    Nekem kb. 14 éve van, de én meg nem vagyok szakértő :)
  • Taranov
    Teljesen ledöbbentem, hogy itt a nagy szakértőknek is csak 2-3 éve van jogsija :)
  • GregSB
    Azt meg hogy?

Nekem kb 100K volt 3 éve... Úgy hogy mind a négy vizsgán (Kresz, Rutin, Forgalom, Elsősegély) átmentem elsőre. Annyi plusz volt hogy forgalomban +10 órával többet vezettem a kötelezőnél.
  • G_ArchAngel #55451
    csak illetékek...

(fater oktató volt anno:D)
  • Tufa
    eredetvizsgát már csinálják, hitelre veszem, megadták már csak vmi papírt kell aláírni, de az egyik csávó aztmondta hogyha kb 3 óra és vihetjük is a kocsit. A kérdés leginkább arra irányul hogy az új tulajnak ott kell végig maradnia, vmit aláírni esetleg a végén vagy elég ha csak az elején aláírogatja aztán mehet is. (anyám nevére megy a kocsi)
  • fifi
    kapásból két csekket adnak

-okm iroda illeték
    -átírási tarifa X ccm
  • fifi
    eredetvizsga kell először is... meg köt.bizt.
    ha hitelre veszed akkor van a finanszírozó bank nyilatkozata az opciós jogról,az is kell
    az okmányirodai paksamétát ki lehet gyorsan tölteni... beugrasz postára a csekkekkeléskész.

ha ,minden jó, egy délelőttalattel lehet intézni...
  • I.C.ram
    Én is holnap megyek :D

Szerintem elég sok. Beadod a papírokat (eleve sorra kell kerülni), aztán adnak egy csekket, amit be kell fizetni, és utána vissza kell menni. Aztán megvárni még kinyomtatják az új forgalmit stb.
  • Tufa
    Én reggel megyek, tudja vki hogy kb mennyi idő az átiratás és hasonló ügyintézés vásárlásnál? Meg az autópiacon bpn, csinálnak biztosítást?
  • I.C.ram
    Majd lehet lehet lesz videó :) Most mentem vele egy nagy kört. Jó nagyon. Kicsit későn vált az autómata. Jó hangja van. Ringre tuti nem viszem. Főleg mert most téli gumik vannak rajta :D
  • I.C.ram
    Majd lehet lehet lesz videó :) Most mentem vele egy nagy kört. Jó nagyon. Kicsit későn vált az autómata. Jó hangja van.
  • I.C.ram
    Nekem 65 volt 3 éve.
  • fifi
    35.000

:D
  • Tufa

muternak még aszem vmi 2500ft, de 30éve :)
  • desigo
    nekem 40k volt

• Count Adyn
    Hát egy 4000-es illeték szar az tuti, másra nem emlékszem.)
  • Tufa
    Én most 79nél járok(minden vizsga,minden szirszar benne van), de úgy hogy 3 kressz vizsgám volt(egyre nem értem oda :P) és az elsősegély a motoros jogsival már megvolt. Erre a 79re már csak az okmányirodás költségek jönnek rá. Emlékszik még valaki hogy az mennyibe lesz?
  • DJ BP
    nekem is 100k körül volt 4 éve
  • Taranov
    Megértem a hitetlenkedést, mert nekem is 101k volt a vége.
  • Tufa
    nektek mennyibe volt a jogsi vége árban? indexen megy a hitetlenkedés a csigajogsis árakon
  • DJ BP
    aztarohadtmindenit :D

Belsőnézetben mekkorákat puffant :)