101030
.
  • ZsirosKenyer
    szeginy kreolbőrű barátunknak eddig még a jogsira sem volt pínze, de azért etnikum létére becsülöm hogy nem mercit vagy audit vett- mert azok arra izgulnak- hanem egy EVO VIII-at ill. egy corvette-t.
  • Taranov
    Érdekes párhuzam, mert én fiatalon a nőkkel is úgy vagyok, mint az autókkal.
    Nézzen ki jól, legyen vonzó, aztán majd lecseréltem, nem tervezek még hosszú távra. Minden bizonnyal a 147-est sem fogom addig használni,amíg tönkremegy, 2004-es, ~50k km-rel, 100-nál szerintem csere lesz, de csakis Alfa, ha addig nem változik az ízlésem.
  • CSOCSO
    az ujrol beszelunk??? mert azert az a kokorszaki technikaju corvette lenyomja az f430 as ferrarit a trackon...
  • DJ BP
    Jah meg a Crystalos köcsög, hogy vigyorog amikor Corvettban ül. Hát én meg azon röhögnék, hogy itthon 20 misit fizet egy olyan autóért, amit USA-ban akár 8-ért is megkap :DDDD Nem is ér 20-at a kőkorszaki technikája :D
  • DJ BP
    :DDDD
  • Tufa
    ugynézki itthon már gáspárnak kell születni ha lambot akar az ember :)
  • DJ BP
    Fókuszban most volt:

Szinte büszkén mondják, hogy Gáspár Lacinak csak 3 éves jogsival két 500 lovas autója van... Hát gratulálok, az ilyet tényleg kell reklámozni

• pszihopata
    Én megértem azt is aki olasz autót vesz,neki a sportosság,a dizájn a feeling a fontosabb.Olyan autó nincsen ami mindenre jó,egy sportkombi alfa csomagtere,fele akkora mint egy mondeo-é.Mi a fontos?Ami sok embernek dögunalmas az lehet hogy másnak azért tetszik,mert szolid külsőt akar.A francia kocsik karosszériája szerintem már gyakran hatásvadász.Próbáljunk meg néha más fejével gondolkodni!Van akinek nem megy!
  • Promi #55946
    1 Auto majdnem ojan mint 1 no.
    Megbizhato legyen, es "strapabiro".:)
    A kinezet mar NEM ANNYIRA fontos.
  • pszihopata
    Mért gondolod hogy nem olvastam el?Van olyan az olasz elktronika mint a japán?Nincsen!A tömítések,gumialkatrészek?Sehol sincsenek minőségben!Menj alá egy 10 éves alfának meg egy hondának!Olvass el egy ADAC tesztet!Dögunalmas külső?-Na ezt mondhatod,de ez elég szubjektív dolog!
  • I.C.ram
    Azért elolvashattad volna, amit utána írtam...

"Semmivel sem kell jobban szervizeltetni egy mai olasz autót, mint egy bármelyik másik európait. Lehet, hogy a japánt kevésbé kell, de cserébe ott van a dögunalmas külső, a tucattermék jelleg, stb."
  • I.C.ram
    Nem lehet mindenki tökéletes :P
  • pszihopata
    'Semmivel sem jobb elektronikailag egy angol autó, mint egy olasz, azt valahogy mégsem divat fikázni"-érdekes hogy csak az angol jutott eszedbe!A japán elektronikával úgy látszik nem szívesen hasonlítod össze!Miért is?
  • DJ BP
    Civic az egy erőltetett próbálkozás volt, baromi bénán kinéző belsővel.

És még te háborogsz, hogy hogy merik szidni az olasz autókat??
    Neked béna, k*rva sok embernek nem, ennyi...
  • SötétBarom
    Az olaszok nagyon sok alapkövet raktak le design téren.. Rengeteg olyan elem van amit a mai napig koppint egy halom más gyártó, és először valamelyik olasz márkán volt fellelhető.. (ottvan pl a bravo hátső lámpája, vagy a 15x alfa c oszlopba épített kilincse.. Még biztos van, de fejből most ennyi megy xD )

A megbízhatóság meg sztem 10 éves korban nem attól függ, hogy milyen minőségű volt az autó újkorában, hanem hogy hány db, és mekkora kretén használta pályafutása során.. (Erre példának ott van a bravam, ami 170km-hez közeledve még bontatlan motorral szaladgál vígan, és nem akar szétesni se..)

Ettől függetlenül nem vonom kétségbe, hogy egy japán autó megbízhatóbb, pusztán azt, hogy az emberek nagyrésze nem képes árnyaltan tekinteni erre a tényre, hanem egyből közli, hogy ki fog esni a kocsi kereke mer olasz -.-
  • I.C.ram
    Halálosan komoly.
  • Borg
    Ezt ugye csak viccnek szántad?
  • I.C.ram
    Civic az egy erőltetett próbálkozás volt, baromi bénán kinéző belsővel. Mazdaktól sem esem hasra azért. Akármelyik európai autógyár különbet tervez náluk.
  • DJ BP
    Ezt az Alfa überdizájnt sem értem, 156 előtt 90-es évfordulón ugyanúgy kockaautók voltak
  • DJ BP
    Miért csak a Toyotát pécézed ki? Ennyi erővel Fiat Stilo alapján kijelenteném, hogy az olaszok unalmasak.
    Egy Mazda 6 vagy Honda Accord mi az úristentől unalmas? Vagy a Civic?
  • Borg
    lol
    200e km-rel árulja, erre ott a kép az óráról, ami 263.259-et mutat :D
  • Borg
    A Toyota megfelelője a VW. Az is ugyanilyen unalmas.
    Miért nem Mazdával, vagy Hondával hasonlítod össze, az überdizájn Alfát? Ja hogy ott nincs ekkora kontraszt, és nincs mire hurrogni... értem.
    Akkor vegyük a vezetési élményt. Az Alfa tud már váltót csinálni pl? Mert még a Brerában is egy puding szar volt, ráadásul a motorjához képest béka segge alatti teljesítménnyel, gyorsulással.
  • Taranov
    Hát nekem komolyan az az érzésem, amikor egy Toyotát meglátok (ez elég gyakran előfordul), hogy ezek a Japánok már teljesen megbolondultak az elszigeteltségben. Nyilván nem ez az oka, de a japán designnál sokkal borzasztóbb, hogy ez tetszik az embereknek.

Ha csak japán autók lennének, valószínűleg én nem foglalkoznék autókkal, legfeljebb vennék egy Corollát, amivel eljutok oda, ahova akarok. De egy kicsit unalmasabb lenne az élet.
  • Taranov
    Én úgy gondolom, hogy a dögunalmas külső nem véletlen. Ez nem azért van, mert a japánok nem tudják megvenni Walter da Silvát, egyszerűen az ő célközönségüknek más kell. Ti nem is tudjátok, hogy mennyien mondják az Ignisre, hogy gyönyörű, vagy mennyien mondják az Avensisre, hogy egyszerűen csodaszép, és még megbízható is, holott az én alfás ízlésem szerint a legrondább autó a kategóriájában, feltéve, hogy a SsangYong nem gyárt középkategóriás szedánt.
  • I.C.ram
    Hát valóban, baromi gyönyrűek a Toyoták :D Mintha elmennék egy darab élettelen fémdoboz mellett. Kösz nem kéne, mégha 6millió km-et is kibír.
  • Pheaper
    Új kémfotókon az alig álcázott Porsche Panamera

http://www.autoblog.hu/?r=7953
  • Taranov
    Én is hallottam a "kiestek a kerekei" dumát. Emellett volna pl. leszakadt az alváz. De hozzátette persze a srác, hogy gyönyörű a 159-es, csakhát ilyen veszélyes autót nem vesz.
    Na most felvetődik, hogy esetleg nincs is rá pénze, de ez már nem az én dolgom.
  • Borg
    A dögunalmas külső, meg a tucattermék jelleg pont annyira jellemzi a japán autókat, mint az olaszt a kerékkiesés.

Nekem egyébként 2 olasz autóm is volt, sőt a családban több olasz meg francia is. Szóval...

Az persze más kérdés, hogy egy "mai" olasz autót mennyit kell szervizbe hordani. Valszeg nem többet, mint egy japánt. De nem ez a mérvadó, hanem az, hogy 10 éves korában, vagy 200e km felett majd mi lesz vele...
    Megbízni meg ugye abban bízik az ember, ami már bizonyított. És az nem az olasz...
  • I.C.ram
    Azt mondom, hogy a legtöbb fikázónak fingja nincs a műszaki hátteréről egy olasz autónak, csak ugatnak, mert valamelyik nagyokos koppánykipufogós haverjuk beetette őket ezzel.

Találkoztam olyannal, aki annyira akarta fikázni az olasz autókat, hogy mindenféle kamukat talált ki. Kedvencem az volt, hogy egy 156-os Alfának menetközben kiestek a kerekei... no comment.
  • I.C.ram
    Semmivel sem kell jobban szervizeltetni egy mai olasz autót, mint egy bármelyik másik európait. Lehet, hogy a japánt kevésbé kell, de cserébe ott van a dögunalmas külső, a tucattermék jelleg, stb.
  • Borg
    Semmi köze nincs ahhoz az olasz autók fikázásának, hogy mit találtak ki 50 éve, meg mit nem... kár is ezen erőlködni.
  • Borg
    Vagy csak mert nyugatabbra nem terheli meg a családokat annyira, ha az autót folyton szervizeltetni kell, meg ahogy mondod, úgyis ott a másik, amivel addig járni lehet...
  • I.C.ram
    Mert keleten nagy divat az irígység. Ha valakinek van egy kicsit újabb olasz autója, akkor az emberek azzal kompenzálják, hogy nekik csak egy 20 éves szakadt bimmer jutott, hogy megbélyegzik az olaszautóst, azzal, hogy szar az autója.
  • Taranov
    Egyébként úgy tudom, hogy sok más országban nem ennyire divat fikázni őket, nem tudom, hogy ez igaz-e, de Olaszországban nem kevés olasz autó van, pedig ők azért igényesek is + az egy családra eső autók száma ott a legmagasabb a világon.
  • I.C.ram
    Semmivel sem jobb elektronikailag egy angol autó, mint egy olasz, azt valahogy mégsem divat fikázni :)

Mindegy én imádom az olasz autókat, pedig most sem az van nekem, szóval nem csak az beszél belőlem, hogy amilen autóm épp van, akkor az a favorit.
  • fifi
    oké, de egy autó nem csak a motorból áll...
  • I.C.ram
    Kit érdekel, hogy kik tökéletesítették. Fejleszteni már könnyű valamit, ha ki van találva, ahhoz csak idő kell, és sok tesztelés. Kitalálni valamit sokkal nehezebb.

Ezzel az egésszel arra akarok rámutatni, hogy mindenki divatból leugatja az olasz autókat, mert halotta a zöldségesmercis haverjától, hogy szarok. Miközben fingjuk sincs, hogy mire képes egy olasz motor.
  • I.C.ram
    Igen ez egy találmány. Ugyanúgy mint a Ford V4-ese, ami nem szólt akkorát, mint a V6os. V6os mai a napig az egyik legjobb elrendezés, ha nem a legjobb.
  • DJ BP
    jah a számítógépet meg Neumann János, mégse veszünk magyar gépet... Kb. ennyit jelent
  • Borg
    Kb 3k egy új szilent (attól függ mekkora, vagy 10k-s is), plusz 1k a besütés, plusz munkadíj mert ugye le kell bontani hozzá a futómű azon részét.